Hatay'ın İskenderun ilçesinde E.K. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir sebeple tartıştığı kardeşi İ.K.'nin kulağının bir bölümünü ısırarak kopardı. Olay sonucunda her iki kardeş de yaralandı ve çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri tarafından İskenderun Devlet Hastanesine kaldırıldılar. İ.K.'nin kopan kulağının parçası hastanede dikildi ve her iki kardeş tedavilerinin ardından taburcu edildi.
15 Ocak 2024

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasının üçüncü duruşmasında, tanıklar dinlendi ve futbolcu müştekilerin bir sonraki celsede hazır edilmeleri için avukatlarına son kez süre verildi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca, sanık Erzan'ın bankadaki hesap hareketleri ve diğer sanıklara ait telefonlarla ilgili bilirkişi raporu istendi. Müştekilerin davaya katılma talepleri kabul edildi ve MASAK raporunun tamamının mahkemeye gönderilmesi istendi.
15 Ocak 2024

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş'ı eleştirirken, alternatif aday olarak görülen Gökhan Zan'ın başkan olup olamayacağını sorguladı. Gökhan Zan, Saymaz'ın bu yorumlarına sosyal medya hesabı üzerinden uzun bir yanıt vererek, kendisinin neden iyi bir belediye başkanı olabileceğini savundu ve Hatay'a olan bağlılığını vurguladı. Zan, siyasi menfaat peşinde olmadığını ve şehrin ve insanlarının sesi olmak istediğini belirtti.
15 Ocak 2024

Fenerbahçe, 30 yaşındaki forvet oyuncusu Umut Nayir'i sezon sonuna kadar Pendikspor'a kiraladı. Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Umut Nayir'e başarılar dilendi. Umut Nayir, bu sezon Fenerbahçe ile toplam 13 maça çıkıp 164 dakika süre aldı ancak gol veya asist katkısında bulunamadı.
15 Ocak 2024

İstanbul Sultanbeyli'de Ahmet Taşan isimli şahıs, arkadaşlık teklifini reddeden Kader İrgören'i bir düğün salonunda tabancayla vurarak öldürdü. Saldırının ardından Taşan, aynı silahla kendisine ateş ederek intihar girişiminde bulundu ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kader İrgören'in cenazesi toprağa verildi. Olay öncesinde Taşan'ın halay çektiği anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilmişti.
15 Ocak 2024

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir kamyonetin üzerinden geçtiği ihbarı alınan engelli köpek, belediye ekipleri tarafından kurtarılarak tedaviye alındı. Tarsus Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde veterinerlerce muayene edilen köpek, sağlığına kavuşması planlanarak sonrasında sahiplendirilecek. Olayla ilgili olarak kamyonet sürücüsüne idari para cezası kesildi.
15 Ocak 2024

The Washington Post'un haberine göre, İsrail, ABD'nin sivil ölümlerinin azaltılması ve insani yardımın artırılması yönündeki baskılarına rağmen Gazze'deki 'yüksek yoğunluklu' saldırılarına devam edeceğini iletti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'e yaptığı ziyarette düşük yoğunluklu bir savaşa geçilmesi ve aşırı agresif eylemler yerine Hamas yetkililerinin hedef alınması gerektiğini vurgulamıştı. Ancak İsrail, ABD'li yetkililerle yaptığı son görüşmelerde ocak ayı boyunca saldırılarını sürdüreceğini açıkladı ve Biden yönetimi bu konuda etkili bir müdahalede bulunamadı veya isteksiz göründü.
15 Ocak 2024

Uluslararası Para Fonu (IMF), yapay zeka teknolojisinin dünya çapında işlerin yaklaşık yüzde 40'ını etkileyeceğini açıkladı. Gelişmiş ekonomilerde bu oranın yüzde 60'a çıkabileceği, düşük gelirli ülkelerde ise yüzde 26 civarında olacağı öngörülüyor. IMF Başkanı Kristalina Georgieva, yapay zekanın eşitsizliği artırabileceği ve ülkelerin sosyal güvenlik ağları oluşturması gerektiğini belirtti. Ayrıca, yapay zekanın iş gücü talebini ve ücretleri etkileyebileceği, bazı işleri ortadan kaldırabileceği ifade edildi.
15 Ocak 2024

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Sultanbeyli'de hayatını kaybeden işçiler için açıklama yapmak üzereyken gözaltına alındı. EMEP, Barbaros'un gözaltına alınma sebebi olarak sosyal medya paylaşımları ve çeşitli açıklamaların gösterildiğini ifade etti. Barbaros, adliyede ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Olay, Sultanbeyli'de bir konteynerde çıkan yangında üç işçinin ölümüyle ilgiliydi.
15 Ocak 2024

Fransa'da Lille Ceza Mahkemesi, 'Lanna' isimli bir kedinin ölümüne sebep olan sahibine hayvana eziyet suçlamasıyla dava açtı ve sanığı sekiz ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırdı, ayrıca evcil hayvan sahiplenmesini yasakladı. Mahkeme ayrıca, hayvana eziyet gören kediye 100 avro tazminat ödenmesine hükmetti, bu karar hayvan hakları savunucuları tarafından olumlu karşılandı. Tazminatın ödeneceği yer hakkında bilgi verilmedi.
15 Ocak 2024

Ekonomist Uğur Gürses, Türkiye'nin Aralık 2023'te kaydettiği 842,5 milyar liralık bütçe açığının 622 milyar lirasının AFAD'a yapılan transferden kaynaklandığını belirtti. Bu transfer olmasaydı, yılın bütçe açığının yaklaşık 750 milyar lira olacağını, bu durumun bile 2022'deki 139 milyar liralık bütçe açığının beş katı olduğunu ifade etti. Ayrıca, kur korumalı mevduatın (KKM) maliyetinin Merkez Bankası'na aktarılmasının bütçe açığı hesaplamalarını etkilediğine dikkat çekti. Hakan Kara, bütçe açığının milli gelire oranının %5,3 olduğunu, Faik Öztrak ise KKM maliyetinin bütçede kalması durumunda bu oranın %8'in üzerine çıkabileceğini söyledi.
15 Ocak 2024

NASA, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatının 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) hareket edeceğini açıkladı. Program kapsamında çeşitli eğitimsel ve basın etkinlikleri düzenlenecek. Ax-3 mürettebatının ISS ile kenetlenmesi 19 Ocak'ta planlanıyor ve istasyona yanaşma, ambarın açılması ve mürettebatı karşılama programı düzenlenmesi bekleniyor.
15 Ocak 2024

İstanbul'da bir özel halk otobüsünün bozukmuş gibi gösterilerek bir çekim yapıldığı ve bu çekim için valilikten resmi izin alındığı ortaya çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu durumu 'kumpas' olarak nitelendirerek, valiliğin geniş yetkiler veren izin verdiğini belirtti. İBB'nin incelemeleri sonucunda otobüs şoförünün 15 bin lira karşılığında reklam filmi için otobüsü kullandırdığı ve şoförün ruhsatının iptal edildiği anlaşıldı.
15 Ocak 2024

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin raporuna göre, inşaat sektöründe demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü gibi mavi yakalı orta kademe eleman bulmakta zorluk yaşanıyor. Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgenin yeniden inşası ve kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle bu sıkıntı daha da artmış durumda. Elemanların maaşları aylık 150 bin liraya kadar çıkmış olmasına rağmen yeterli sayıda çalışan bulunamıyor. Raporda, sorunun çözümü için eğitim politikalarında değişiklik yapılması gerektiği vurgulanıyor.
15 Ocak 2024

Dilan ve Engin Polat hakkında kara para ve yasadışı bahis soruşturması yürüten savcı Gökalp Kökçü, geçen ay Erzurum'a tayin edildikten sonra emekliye ayrıldı. Kökçü, Polat dosyasında basına sızdırma ve FETÖ ile ilgili takipsizlik kararı vermekle suçlanmış ve HSK tarafından Erzurum'a sürülmüştü. Kökçü'nün eşi İrem Kökçü'nün Adnan Oktar'ın müridleri arasında olduğu ve tanık olarak ifade verdiği bilgisi medyada yer aldıktan sonra Kökçü emeklilik dilekçesi vermiş ve bu talebi kabul edilmiştir.
15 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, çeşitli ihlaller nedeniyle Süper Lig'den beş takıma para cezası ve iki futbolcuya maç men cezası uyguladı. Efkan Bekiroğlu'na iki, Leroy Fer'e bir maç men cezası verilirken, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Yılport Samsunspor, Çaykur Rizespor ve Gaziantep Futbol Kulübü'ne toplamda 1 milyon 281 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca, dört takımın taraftarlarına bir sonraki maç için elektronik kart bloke cezası getirildi.
15 Ocak 2024

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), piyasada bulunmayan ilaçların yerine aynı etken maddeli ve tedavi edici etkiyi gösteren muadil ilaçların güvenle kullanılabileceğini açıkladı. Eczacıların bu ilaçları reçete edebilme yetkisine sahip olduğunu ve eşdeğer ilaçların Sağlık Bakanlığı tarafından kontrol edilip tescillendiğini belirtti. ABD ve Avrupa'da yüksek oranda muadil ilaç kullanımı olduğunu, Türkiye'de ise her 100 ilaçtan 45'inin eşdeğer olduğunu ifade etti. TEİS, eşdeğer ilaçların yanlış ya da farklı olmadığını, alerjik reaksiyonların etken maddeye karşı olduğunu ve orijinal ilaçların da aynı reaksiyonu gösterebileceğini vurguladı.
15 Ocak 2024

Oxfam'ın Davos Dünya Ekonomik Forumu öncesinde yayınladığı rapora göre, dünyanın en zengin beş insanının serveti 2020'den bu yana iki katına çıktı ve dolar milyarderlerinin toplam serveti küresel enflasyon oranından üç kat daha hızlı arttı. Buna karşın, dünya nüfusunun yüzde 60'ını oluşturan yaklaşık 5 milyar yoksul insan daha da fakirleşti. Raporda, 791 milyon işçinin maaşlarının enflasyon oranında artmadığı ve her bir işçinin son iki yılda ortalama bir maaş kaybettiği belirtiliyor. Ayrıca, dünyada ilk trilyonerin 10 yıl içinde ortaya çıkabileceği, ancak yoksulluğun sona ermesinin en az 230 yıl alabileceği öngörülüyor.
15 Ocak 2024

Türkiye'nin merkezi yönetim bütçesi, 2023 yılında 1,37 trilyon lira açık verdi. Bu miktar, bir önceki yılın bütçe açığının yaklaşık 10 katıdır. 2022 yılında bütçe açığı 142 milyar 660 milyon lira iken, 2023 yılında bütçe giderleri 6 trilyon 585,5 milyar lira, gelirleri ise 5 trilyon 210,5 milyar lira olarak gerçekleşmiştir. Aralık ayında ise bütçe açığı 842,5 milyar lira olarak kaydedilmiştir.
15 Ocak 2024

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı gol sonrası yaptığı hareket sebebiyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alındı ve sorgusunun ardından sınırdışı edilmesine karar verildi. Jehezkel'in maçta gösterdiği el bileğindeki yazı ve davut yıldızı, İsrail-Hamas savaşına destek olarak algılanmış ve tepki çekmişti. Antalyaspor, Jehezkel'i kadro dışı bırakmış ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) disiplin soruşturması başlatmıştı.
15 Ocak 2024

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 132 kişi artarak toplamda 24 bin 100'e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin son 24 saatte 12 katliam gerçekleştirdiğini ve 252 kişiyi yaraladığını açıkladı. Yaralıların bir kısmının hala enkaz altında olduğu ve kurtarma ekiplerinin onlara ulaşamadığı belirtildi. İsrail Genelkurmay Başkanı'nın Gazze'ye yönelik saldırıların yıl boyunca süreceğini ifade ettiği aktarıldı.
15 Ocak 2024

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda, geçen ay meydana gelen yanardağ patlamasının ardından, dün yeni bir patlama gerçekleşti. Balıkçı kasabası Grindavik'in kuzeyindeki bu patlama öncesinde bölgede sismik aktivite ve depremler yaşanıyordu. Çarşamba günü volkanik faaliyetler nedeniyle oluşan yarıkları doldurmak üzere çalışan bir işçi kayboldu ve arama çalışmaları heyelan riski nedeniyle durduruldu. Patlayan yanardağın lavları, bariyerleri aşarak bazı evlere ulaştı.
15 Ocak 2024

Başakşehir Kulübü, İsrailli oyuncusu Eden Karzev'in Siyonizm Federasyonu'nun '100 gün' başlıklı gönderisini kişisel hesabından paylaşmasının ardından disiplin soruşturması başlattı. Kulüp, Karzev'in Türkiye'nin hassasiyetlerine ters düşen bir paylaşım yaparak kulüp disiplin talimatlarını ihlal ettiğini belirtti. Bu olay, Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in benzer bir durum nedeniyle kadro dışı bırakılmasının ve gözaltına alınmasının ardından gerçekleşti.
15 Ocak 2024

Beşiktaş yönetimi, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde Gaziantep ALG Spor'a 2-1 yenildikleri maçta galibiyet golünü atan Angolalı oyuncu Patricia Mingas Afonso Seteco'nun erkek olduğunu iddia etti. Beşiktaş yönetim kurulu üyesi Fırat Fidan, oyuncunun kimliğinin değiştirildiğini ve erkeğin kadın olarak oynatıldığını belirtti. Beşiktaş Kulübü Kadın Futbol Takımları İdari Direktörü Hasan Sarıgül, oyuncunun davranışlarından şüphelendiklerini ve Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurarak araştırılmasını talep edeceklerini açıkladı.
15 Ocak 2024

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor'a attığı gol sonrası el bileğindeki yazıyı gösterdiği için gözaltına alındı. Yazıda, Hamas'ın İsrail'e saldırısına ve davut yıldızına dikkat çekiliyordu. Antalyaspor, Jehezkel'i kadro dışı bıraktı ve Antalya başsavcılığı 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' gerekçesiyle soruşturma başlattı. Jehezkel, ifadesinde politik bir amaç gütmeksizin savaşın son bulmasını istediğini belirtti ve adliyeye sevk edildi.
15 Ocak 2024

29. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri, Santa Monica'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 'Oppenheimer' filmi en iyi film ve yönetmen dahil olmak üzere toplam sekiz ödül kazanırken, 'Barbie' filmi altı ödülle takip etti. Televizyon kategorisinde 'The Bear', 'Beef' ve 'Succession' dizileri öne çıktı. 'The Bear' ve 'Beef' dört ödül alırken, 'Succession' üç ödül kazandı.
15 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 15 Ocak 2024 tarihinde haftanın ilk iş gününe yüzde 0,13 artışla 7.996,66 puandan başladı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak pozitif bir seyir izliyor. Ancak, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks dalgalanmalar yaşamakta. Önceki iş günü olan Cuma gününü 7.986,47 puandan kapatan Borsa İstanbul, yeni iş gününe hafif bir artışla başlamıştır.
15 Ocak 2024

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde, bir firmaya ait iş yerinde kalan işçilerin konteynerinde yangın çıktı. Olay sonucunda üç işçi yaşamını yitirdi, iki işçi ise yaralandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. İstanbul Valiliği tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
15 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi konusunda yorum yaptı. İmamoğlu, Hatay'da yaşanan deprem felaketinin ardından Savaş'ın durumunu değerlendirirken, insanların objektif olamayabileceğini ve yaşanan büyük acıları göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, herhangi bir soğukluk veya problem varsa bunun giderilmesi gerektiğini ve Lütfü Savaş'a destek olacaklarını ifade etti.
15 Ocak 2024

Kayseri'nin Talas ilçesinde 10 yaşındaki Y.K., babasına ait ruhsatlı tabancayı alarak oynamaya başladı. Tabanca, babası N.K. tarafından elinden alınmaya çalışılırken ateş aldı ve sonucunda N.K. elinden, yanlarında bulunan misafir M.A. ise bacağından yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
15 Ocak 2024

Türk Lirası, 15 Ocak 2024 tarihinde dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürerek dolar/TL 30,1 ve avro/TL 33,046 seviyesinden güne başladı. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, seçim öncesindeki düşük seviyelerden hızla yükseldi. Merkez Bankası'nın Haziran ayındaki faiz toplantısında faizleri yeterince artırmaması sonrasında dolar ve avro daha da yükselerek sırasıyla 25 ve 27 seviyelerini aşmıştı. Döviz kurları dalgalı bir seyir izlemekle birlikte yükseliş eğilimini koruyor.
15 Ocak 2024

15 Ocak 2024 tarihinde saat 9:00 itibarıyla gram altın, Türkiye piyasasında 1.988 lira fiyatla işlem görmekte. Aynı zamanda spot altın fiyatı ons başına 2.055 dolar seviyesinde bulunuyor. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru dikkate alınarak hesaplanıyor.
15 Ocak 2024

Rusya, kendi Vikipedi benzeri çevrimiçi ansiklopedisi Ruwiki'yi hayata geçiriyor. Ruwiki'nin beta testi 2023'ün ortalarında başladı ve şu anda Vikipedi'nin Rusça bölümünden daha fazla makale içeriyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, projeye 2022'nin ortalarında onay verdi. Özellikle Ukrayna'nın işgalinden sonra Rusya'nın bağımsız platformlara olan baskısı arttı ve Vikipedi'ye Ukrayna işgaliyle ilgili içerikler nedeniyle para cezaları uygulandı, ancak platform henüz yasaklanmadı.
15 Ocak 2024

Real Madrid, İspanya Süper Kupası finalinde Barcelona'yı 4-1 yenerek kupayı kazandı. Maç Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park Stadı'nda oynandı ve Real Madrid'in gollerini Vinicius Junior ve Rodrygo Goes kaydetti. Türk futbolcu Arda Güler, bu maçta yedek kulübesinde bekleyerek Real Madrid ile ilk kupasını kazanmış oldu. İspanya Süper Kupası'nı en çok kazanan Barcelona olurken, Real Madrid bu zaferle 13. kez kupayı kaldırdı.
15 Ocak 2024

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor maçında attığı gol sonrası yaptığı hareket nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alındı. Antalya başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Jehezkel'in ifade işlemleri devam ediyor. Antalyaspor Kulübü, Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için çalışmaların başlatıldığını ve oyuncunun kadro dışı bırakıldığını duyurdu.
15 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 20. haftasında oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçında gol atan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in gol sevincinde gösterdiği el bileğindeki yazı nedeniyle disiplin soruşturması başlattı. Yazıda, İsrail-Hamas savaşının başlangıcı olan 7 Ekim 2023 tarihine ve davut yıldızına dikkat çekilmesi tepki topladı. Antalyaspor, Jehezkel'i kadro dışı bıraktı ve Antalya başsavcılığı adli soruşturma başlattı. TFF, konuyla ilgili sorumlular hakkında gerekli işlemlerin ve disiplin soruşturmalarının ivedilikle başlatıldığını duyurdu.
15 Ocak 2024
İşaretlediklerim