Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Eyüpspor ile karşılaştı ve maçı 4-0 kazanarak son 16 turuna yükseldi. Maçta Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller Salih Uçan, Cenk Tosun ve Ante Rebic'ten geldi. 1. Lig lideri Eyüpspor ise kupadan elendi. Bu sonuçla Beşiktaş, Portekizli teknik direktör Fernando Santos yönetimindeki ikinci maçından da zaferle ayrılmış oldu.
16 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk nedeni, Özbek ve Timur'un 12 Ocak'ta düzenledikleri basın toplantısında hakem Zorbay Küçük ve Fenerbahçe'ye yönelik eleştirileri. Özbek, hakem Zorbay Küçük'ün atamaları ve Fenerbahçe'nin maçlardaki puan ortalamaları üzerinden eleştirilerde bulunmuştu. TFF Hukuk Müşavirliği, bu açıklamaları gerekçe göstererek Galatasaray yöneticilerini disipline sevk etti.
16 Ocak 2024

Türk Hava Yolları, Almanya'nın Frankfurt ve Münih kentlerine yapılacak bazı seferlerini olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında İstanbul-Münih, İstanbul-Frankfurt ve Anadolujet'in Sabiha Gökçen-Frankfurt ile Ankara-Frankfurt uçuşları bulunmaktadır. THY, yolcularına güncel uçuş durumlarını şirketin internet sitesinden takip etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
16 Ocak 2024

CHP'nin Hatay'da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi, partinin diğer aday adayları tarafından eleştirildi. Aday adayları, değişim söylemiyle yola çıktıklarını ancak parti yönetiminin 'Alternatif bulamadık' açıklamasının ve Savaş'ın adaylığının, partinin ilke ve değerlerine uygun olmadığını belirtti. Ayrıca, bu kararın Hatay'da seçimi peşinen kaybettireceğini ve partiden kitlesel kopuşlara yol açacağını ifade ettiler. Aday adayları, Hatay halkının iradesini yok sayan dayatmaları kabul etmeyeceklerini duyurdular.
16 Ocak 2024

ABD'nin çeşitli bölgelerinde etkili olan kutup soğukları nedeniyle yedi kişi öldü. Ulusal Meteoroloji Servisi, hava sıcaklığının rüzgarla birlikte eksi 34 dereceye kadar düşebileceği konusunda uyarıda bulundu. Aşırı kış şartları nedeniyle okullar tatil edildi ve 1 milyondan fazla öğrenci etkilendi. Ayrıca, 1300'den fazla uçak seferi iptal edildi ve bazı eyaletlerde elektrik kesintileri yaşandı.
16 Ocak 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Irak'ın kuzeyinde PKK ile yaşanan çatışmada 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından, AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin ortak imzasıyla hazırlanan 'teröre karşı bildiri' konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi, Dem Partisi dışındaki tüm siyasi partilerin oylarıyla kabul edildi. CHP, AKP'nin politikalarına katılmadığı gerekçesiyle bildiriye imza atmadı. Tezkerede, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı ve terör örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceği belirtildi.
16 Ocak 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir demir-çelik fabrikasında staj yapan 14 yaşındaki Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Arda Tonbul, sac bükme makinesine kafasının sıkışması sonucu yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yedi gün sonra yaşamını yitirdi. Tonbul'un cenazesi Giresun'a gönderildi. Olayla ilgili soruşturma kapsamında fabrika müdürü ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı gözaltına alındı ve tutuklandı.
16 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terörle mücadele stratejisi çerçevesinde Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarına yönelik yeni bir harekatın sinyalini verdi. Erdoğan, bölgede emperyalist güçlerin planlarına karşı Türkiye'nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri alacağını ve önümüzdeki aylarda bu doğrultuda adımlar atılacağını belirtti. Daha önce de benzer sinyaller veren Erdoğan'ın bu açıklamaları, bölgedeki ABD ve Rusya'nın karşı çıkması nedeniyle hayata geçirilememişti.
16 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapılacağını bildirdi. Bu ek zamla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2024'ten itibaren maaş artış oranlarının yüzde 42,6'ya yükseleceğini ifade etti. Ayrıca, Temmuz ayındaki artışlarla tüm emeklilerin maaş artış oranlarının eşitleneceğini ve emekli maaşı alt sınırının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılacağını belirtti.
16 Ocak 2024

Deprem sorumluluğu tartışmalarına rağmen CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi. Özgür Özel, Savaş'ın anketlerde önde olduğunu ve alternatif bulunamadığını belirtti. Savaş, Özel'in kendisinden memnun olduğunu ve 'Sizden memnunum sizinle devam edeceğiz başkanım' dediğini ifade etti. Savaş, anket sonuçlarına göre CHP'nin kazanma şansını artırmak için kendisiyle devam etme kararı aldığını söyledi.
16 Ocak 2024

Mersin'de bulunan Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında menenjit salgını nedeniyle beş işçinin öldüğü iddia edilmişti. Akkuyu Nükleer A.Ş., 11 Ocak 2024 tarihinde menenjit şüphesiyle hastaneye kaldırılan iki işçinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Bir işçinin neisseria menenjiti teşhisiyle öldüğü belirlenirken, diğer işçinin ölüm sebebi menenjit şüphesi olmasına rağmen bakteriyel etken tespit edilememiştir. Şirket, iş güvenliği ve sağlık çalışanlarının gerekli denetimleri yaptığını ve ek sağlık personelinin görevlendirildiğini açıkladı.
16 Ocak 2024

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2000 ile 2030 yılları arasındaki tütün kullanım eğilimlerini incelediği yeni raporuna göre, dünya genelinde tütün kullanımı azalıyor. 2000 yılında her üç yetişkinden biri tütün kullanırken, 2022'de bu oran her beş yetişkinden birine düştü. Türkiye'de 15 yaş üstü sigara içenlerin sayısı 20 milyon civarında iken, Almanya'da bu sayı 13 milyon. DSÖ, tütün kullanım oranları düşse de tütüne bağlı ölümlerin yüksek seyretmeye devam edeceği konusunda uyarıyor. 2010-2025 arasında tütün kullanımında %30'luk bir düşüş hedeflenmiş olmasına rağmen, bu hedefin gerçekleşmeyeceği belirtiliyor.
16 Ocak 2024

Son 20 yılda İstanbul'da 130 proje ile 1 milyar 170 milyon 868 bin 864 metrekare alanın yapılaşmaya açıldığı ve bu durumun yaklaşık 164 bin futbol sahası büyüklüğünde olduğu belirtilmiş. Kamuya ait park, orman ve askeri alanlar gibi donatı alanlarının özel inşaat projelerine dönüştürüldüğü, bu projelerle elde edilen maddi kazancın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2022 bütçe gelirinin 20 katına ulaştığı ifade edilmiş. Ayrıca, imar planlarında yapılan değişikliklerle emsal değer artışı sağlanan 44 alanda yapılan inşaatların, planlanandan üç buçuk kat fazla olduğu ve bu durumun da büyük maddi kazançlar getirdiği vurgulanmış.
16 Ocak 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Fatih Altaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör ile 'Kızıl Goncalar' dizisi üzerinden yaşanan bir tartışmada karşılıklı eleştirilerde bulundu. Şengör, RTÜK'ün tarikatların hedef göstermesi sonucu Fox TV'ye verdiği cezaları eleştiren bir mektup yayınladı. Şahin ise Şengör'ü ve ona köşesini açan Altaylı'yı 'sözde gazeteci' ve 'ekran zararlısı' olarak nitelendirerek cevap verdi. Şengör, Şahin'in eleştirilerine kendi uzmanlık alanına odaklandığını ve RTÜK'ün görevinin yobaz kollayıcılığı olmadığını belirterek yanıt verdi.
16 Ocak 2024

İstanbul Tabip Odası (İTO), Prof. Dr. Canan Karatay'ın HPV aşıları hakkında yaptığı bilim dışı açıklamalar sebebiyle hakkında inceleme başlattı. Karatay, HPV aşısının genç kızlarda felç ve bağırsak sistemlerinde bozulmaya yol açtığını, Afrikalıların üremesini durdurmak için geliştirildiğini iddia etmişti. İTO daha önce de Karatay'a hamilelere şeker yükleme testi hakkındaki açıklamaları nedeniyle 15 gün meslekten men cezası vermişti. İTO ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği yetkilileri, HPV aşısının güvenli olduğunu ve ulusal aşı takvimine alınması gerektiğini vurguladılar.
16 Ocak 2024

ABD'li yatırım uzmanı ve SkyBridge Capital'in kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin'in 2025 yılına kadar 170 bin dolar seviyesine ulaşabileceğini belirtti. Bitcoin, Ekim ayında 28 bin doların altında işlem görürken, Kasım ayının ilk gününde 34 bin 500 dolar seviyesindeydi ve Fed'in faiz kararı sonrası yükselişe geçmişti. ABD'nin spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesinin ardından Bitcoin 48 bin 700 doları görmüş, ancak sonrasında düşüşe geçerek şu an 43 bin dolar civarında işlem görmektedir.
16 Ocak 2024

Komedyen Şahan Gökbakar, İstanbul'da bir özel halk otobüsünün bozukmuş gibi gösterilerek çekim yapılması ve bu durumun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) karşı bir kumpas olarak planlandığı iddialarını Instagram hesabından tiye aldı. Gökbakar, paylaştığı videoda yeni bir tipleme yaparak, valilik izniyle yapılan bu eylemi eleştirdi. İBB'nin yaptığı incelemeler sonucunda, şoförün otobüsü 15 bin lira karşılığında reklam filmi için kullandırdığı ve sonrasında ruhsatının iptal edildiği ortaya çıkmıştı.
16 Ocak 2024

Türkiye'de 2018-2022 yılları arasında 1 milyon 957 bin üniversite öğrencisi eğitimini terk etti. Bu sayı, 2015 yılında 98 bin iken, 2019'da 538 bine yükseldi. Toplamda 2015-2022 arasında 2,3 milyon öğrenci üniversiteden ayrıldı. Ayrılan öğrenciler arasında Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi gibi köklü kurumlar da bulunuyor.
16 Ocak 2024

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından kendisine 1 milyon liralık tazminat davası açıldığını bildirdi. Pehlivan, Kılıç'ın mali durumuna ilişkin bir bilirkişi raporunu köşesinde paylaşmış ve Kılıç'ın savunmasını da yazısına dahil etmişti. Bilirkişi raporu, Kılıç'ın gelir-gider dengesizliği ve açıklanamayan 5 milyon lira fazla gider olduğunu belirtiyordu. Kılıç ise raporu temelsiz ve art niyetli olarak nitelendirdi.
16 Ocak 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği bir eski filmi restore etme uygulaması kapsamında bu yıl Atıf Yılmaz'ın 'Hayallerim, Aşkım ve Sen' filmini seçti. 1987 yapımı ve başrollerinde Türkan Şoray ile Oğuz Tunç'un yer aldığı film, Atlas Post Production tarafından restore edilecek ve 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde gösterime girecek. Film, Yeşilçam'ın sistemini ve bir senaristin ünlü bir yıldıza olan aşkını konu alıyor. Türkan Şoray'ın üç farklı kişiliği canlandırdığı ve Oğuz Tunç'un da rol aldığı film, dönemin sinema büyüsünü yansıtıyor.
16 Ocak 2024

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi tarafından Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. Daha önce 2014'te Ovacık ve 2019'da Tunceli belediye başkanlıklarını kazanan Maçoğlu, komünist esaslara dayalı halkçı belediyecilik anlayışını sürdürmeyi hedefliyor. Türkiye Komünist Partisi ve Sosyalist Meclisler Federasyonu tarafından yapılan resmi açıklamada, Maçoğlu'nun adaylığı ve yerel ittifak modelinin başarısı vurgulandı.
16 Ocak 2024

İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduktan sonra kaçan ve daha sonra yakalama kararı çıkarılan Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, mahkeme tarafından iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza 27 bin 300 lira para cezasına çevrildi. Göçer'in eşi şikayetinden vazgeçmiş, Mahmud ise Türkiye'ye gelerek ifade vermiş ve serbest bırakılmıştı.
16 Ocak 2024

ABD ve Çin'de yapılan bir araştırmada, toplam 18 bin 500 ortaokul öğrencisi üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, kardeş sayısı arttıkça çocukların psikolojisinin daha kötüye gittiği tespit edildi. Araştırmacılar, bu durumu 'kaynak seyrelmesi' olarak açıkladılar; yani ebeveynlerin ilgi ve kaynaklarının daha fazla kardeş arasında bölünmesi çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor. Ayrıca, sosyoekonomik durumu yüksek ailelerden gelen çocukların psikolojisinin daha iyi olduğu ve bu ailelerin genellikle daha az çocuk sahibi olduğu gözlemlendi.
16 Ocak 2024

İtalya'nın önde gelen futbol kulüplerinden Roma, teknik direktör Jose Mourinho'nun görevine son verdiğini duyurdu. Kulüp, yeni teknik ekibin yakında açıklanacağını belirtti. Mourinho, 2021-2022 sezonunda üç yıllık sözleşme ile Roma'nın başına geçmişti. Bu sezon ligde 20 maç sonunda takım 29 puanla 9. sırada yer alıyor. Mourinho'nun yönetiminde Roma, geçmiş sezonlarda UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şampiyonluk yaşamış ve UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla'ya penaltılarda kaybetmişti.
16 Ocak 2024

Alaska Havayolları, Boeing 737 Max 9 tipi uçağın havada bir parçasının kopması sonucu acil iniş yapmasının ardından yolculara kişi başı 1500 dolar (yaklaşık 45 bin 150 lira) ödeme yapmayı teklif etti. Yolcular, teklif edilen miktarın yetersiz olduğunu belirterek, şirketin bu miktarı nasıl hesapladığını sorguladı. Bazı yolcular, şirket aleyhine dava açmayı düşünüyor. ABD'de yaşanan bu olay sonrasında Boeing 737 MAX 9 tipi uçakların uçuşları geçici olarak durdurulmuş ve Türk Hava Yolları da filosundaki bu tip uçakları seferden çektiğini duyurmuştu.
16 Ocak 2024

Microsoft, piyasa değeri açısından Apple'ı geçerek dünyanın en değerli şirketi unvanını kazandı. companiesmarketcap verilerine göre Microsoft'un piyasa değeri 2,887 trilyon dolara ulaşırken, Apple'ın piyasa değeri 2,874 trilyon dolar olarak kaydedildi. Temmuz ayında yapılan bir sıralamada Apple 3 trilyon 50 milyar dolar ile ilk sırada yer alırken, Microsoft 2 trilyon 532 milyar dolar ile ikinci sıradaydı.
16 Ocak 2024

İstanbul'da, 12 Ocak itibarıyla enfeksiyon kaynaklı ölümler, Covid-19 salgını öncesindeki üç yıllık ortalamanın yüzde 14 üzerine çıktı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve diğer sağlık kuruluşları, grip, Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle sağlık hizmeti veren birimlerin kapasitesinin aşıldığını belirtiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aksine, TTB Pandemi Çalışma Grubu'ndan Güçlü Yaman, ölüm oranlarındaki artışın sıradan bir durum olmadığını ve Covid-19'un etkisinin devam ettiğini ifade ediyor. Ayrıca, yeterli tanı testi yapılmadığı için mevcut enfeksiyonların tam olarak ne olduğu bilinmiyor.
16 Ocak 2024

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix, Türkiye'deki abonelik paketlerine yılın ilk zammını gerçekleştirdi. En düşük paket olan 'Temel Plan'ın fiyatı 119,99 liraya, en yüksek paket olan 'Özel Plan'ın fiyatı ise 229,99 liraya yükseltildi. Yeni fiyatlar yeni üyeler için geçerli olacak, mevcut kullanıcılar için ise fiyatlar aşamalı olarak artırılacak ve plan değişikliği yapmayan mevcut üyeler, fiyat değişikliğinden 30 gün önce e-posta yoluyla bilgilendirilecek.
16 Ocak 2024

ABD'de düzenlenen 75'inci Emmy Ödül Töreni'nde 'Succession' dizisi altı ödülle öne çıktı. Hollywood'daki grev nedeniyle ertelenen tören Los Angeles'taki Peacock Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. 'The Bear' dizisi beş ödül kazanırken, 'Beef' en iyi mini dizi seçildi. Ödül kazanan oyuncular arasında 'Succession' dizisinden Kieran Culkin ve Sarah Snook, 'The Bear' dizisinden Jeremy Allen White ve 'Beef' dizisinden Steven Yeun ve Ali Wong yer aldı.
16 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 16 Ocak 2024 tarihinde güne önceki kapanışa göre yüzde 0,24 artışla 8.063,12 puandan başladı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak artış eğiliminde. Ancak, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks dalgalanmalar gösteriyor. Önceki günü 8.044,02 puandan kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe yükselişle başlamıştır.
16 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da HATEK, KBORU ve VKING hisseleri 15 Şubat tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek şekilde tedbir altına alındı. Aynı zamanda AGROT hisseleri de emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla uygulanmaktadır.
16 Ocak 2024

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağış, sabah saatlerinde trafik yoğunluğuna neden oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin Anadolu'dan Avrupa'ya geçişlerinde ve bağlantı yollarında yoğunluk gözlendi. D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu'nun bazı bölgelerinde de trafik ağır ilerledi. Yağışın etkisiyle maddi hasarlı kazalar meydana gelirken, toplu taşıma duraklarında da insan yoğunluğu oluştu.
16 Ocak 2024

Türk Lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürüyor. 15 Ocak 2024 tarihinde dolar/TL kuru 30,103, avro/TL kuru ise 32,858 seviyesinden işlem görmeye başladı. 28 Mayıs seçimlerinden sonra serbest bırakılan döviz kurları, Merkez Bankası'nın faiz kararlarından etkilenerek yükselişe geçmiş ve dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor.
16 Ocak 2024

16 Ocak 2024 tarihinde saat 09:00 itibarıyla gram altın 1.983 liradan işlem görmekte. Aynı zamanda spot altın ons fiyatı 2.048 dolar seviyesinde bulunuyor. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak belirleniyor.
16 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 il için yağmur ve rüzgar uyarısı yaparak, yedi il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Adana, Bursa, Antalya, Balıkesir, Hatay, İzmir, Manisa, Muğla, Osmaniye, Aydın, Çanakkale, Mersin ve Kahramanmaraş'ta gök gürültülü sağanak yağış; diğer illerde ise rüzgar bekleniyor. Bölge sakinleri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
16 Ocak 2024

Almanya'nın marihuana ticareti ve tedariki suçlarından kırmızı bültenle aradığı suç örgütü lideri Sammy Ali, İstanbul'da düzenlenen 'KARTEL-4' operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, Ali'nin uluslararası seviyede uyuşturucu madde ticareti suçundan arandığı belirtildi. Almanya, Ali için Interpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarmıştı.
16 Ocak 2024

FIFA tarafından düzenlenen 'FIFA En İyiler Ödülleri'nde Lionel Messi yılın erkek futbolcusu, Aitana Bonmati yılın kadın futbolcusu ve Josep Guardiola yılın teknik direktörü seçildi. Ödül töreni Londra'da gerçekleştirildi ve Messi, ödülü dördüncü kez kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca FIFA Fair Play Ödülü Brezilya A Milli Takımı'na, FIFA Taraftar Ödülü ise Hugo Daniel Iniguez'e verildi. Yılın 11'leri de erkekler ve kadınlar kategorisinde belirlendi.
16 Ocak 2024

Ekvador'da, 'Silahlı İç Çatışma' hali ilan edilmesinin ardından gerçekleştirilen operasyonlarda 1534 çete üyesi gözaltına alındı, 158'i tutuklandı. Operasyonlar sırasında 5 çete üyesi öldürüldü, 2 polis hayatını kaybetti ve 11 polis rehin alındıktan sonra kurtarıldı. Ayrıca, 575 silah, 478 el yapımı patlayıcı ve 5,6 ton marihuana ele geçirildi. Ekvador hükümeti, çete elebaşının hapishaneden kaçması ve polis araçlarına bombalı saldırılar düzenlenmesi üzerine 60 gün sürecek bir OHAL ilan etmiş ve sokağa çıkma yasağı getirmişti.
16 Ocak 2024

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından dalgalı bir seyir izlenmekte. Bloomberg HT'nin aktardığı bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, ISATR, SNKRN, AGROT, IMASM gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri ise ASUZU, METUR, DOGUB, PEGYO, ORMA gibi şirketler oldu.
16 Ocak 2024

İzmir'de yürütülen bir soruşturma kapsamında, suç gelirlerinin aklanması ve diğer suçlarla ilgili düzenlenen operasyonda altı kişi tutuklandı. Bu kişiler arasında dört gümrük memuru da bulunuyor. Operasyon, 1 milyar 142 milyon 510 bin dolar, 18 milyon avro ve 6 milyon 950 bin Danimarka kronunun sahte belgelerle ülkeye giriş yapılmış gibi gösterilerek sisteme dahil edilmesi üzerine gerçekleştirildi. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahte bir MİT kimliği, sahte dolarlar, ziynet eşyası ve dijital materyaller ele geçirildi.
16 Ocak 2024
İşaretlediklerim