Ünlü komedyen ve oyuncu Ata Demirer, üç yıl aradan sonra 'Ata Demirer Gazinosu' adlı gösterisiyle sahnelere geri dönüş yapıyor. Gazino konseptini komedi ile harmanlayarak oluşturduğu bu format, yeni şarkılar ve şakaların yanı sıra klasikleri de içerecek. Gösteri, Türk sanat müziğinden pop müziğine, tavernadan arabeske kadar geniş bir müzik repertuvarını kapsayacak ve Taşkın Sabah yönetimindeki bir orkestra eşliğinde gerçekleşecek. Gösterinin biletleri satışa sunulmuş durumda ve 16 Şubat'ta başlayacak.
21 Ocak 2024

İzmir'de yaşanan olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle İZDENİZ Genel Müdürlüğü tüm yolcu ve arabalı vapur seferlerini geçici olarak durdurduğunu duyurdu. Açıklamada, iptallerin 21:30 itibarıyla başladığı belirtildi. Ayrıca BUDO'nun da 14 seferinin iptal edildiği bilgisi verildi.
21 Ocak 2024

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, SpaceX'in Axiom Mission 3 (Ax-3) görevi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ulaştı. Uzay yolculuğu ve istasyon hakkında merak edilen soruları Instagram hesabı üzerinden yanıtladı. Gezeravcı, uzayda yaşam, uzay aracının malzemesi, uzayda zaman algısı, kenetlenme süreci ve diğer teknik detaylar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, UUİ'de yapılan deneyler ve günlük yaşamla ilgili sorulara da cevaplar sundu.
21 Ocak 2024

Endonezya'nın Java Adası'nda bulunan Merapi Yanardağı'nın patlaması sonucu kül bulutları ve lav akıntıları meydana geldi. Patlama can kaybına yol açmadı ancak eteklerdeki iki kilometrelik alana taş ve lav akıntısı yayıldı. Aynı gün Lewotobi Laki-Laki Yanardağı da patladı ve 6 bin 500 kişi sığınaklara yönlendirildi. Sumatra Adası'ndaki Marapi Yanardağı da bu ay üçüncü kez patladı ve 500 kişi tahliye edildi. Java Adası'ndaki Semeru ve Halmahera Adası'ndaki Ibu Yanardağları da patlamıştı.
21 Ocak 2024

Antalya'nın çeşitli sahillerinde beş gün içerisinde altı cansız beden bulundu. Antalya Valiliği, bulunan bedenlerden beşinin, daha önce Lübnan'dan yola çıkıp kaybolan bir teknedeki mültecilere ait olabileceğini belirtti. Tek bir bedenin ise daha önce kaybolan M.Ş.E. isimli bir kişiye ait olduğu tespit edildi. Valilik, şüpheli ölüm olaylarına ilişkin soruşturmaların devam ettiğini ve herhangi bir düzensiz göçmen grubuna ait kaza veya kayıp bildiriminin olmadığını açıkladı.
21 Ocak 2024

DEM Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başak Demirtaş'ı aday olarak düşündüğü iddiaları üzerine, Başak Demirtaş bir açıklama yaptı. Cezaevindeki eşi Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettikten sonra konuşan Demirtaş, henüz resmi bir teklif almadığını belirtti. Ancak halkın ve partisinin istemesi durumunda, demokrasi ve toplumsal barışa katkı sağlayacağına inanırsa adaylığı düşünebileceğini ifade etti. Aday olursa, sadece kazanmak için yarışacağını ve iddialı olacağını da sözlerine ekledi.
21 Ocak 2024

Türk rap müziğinin tanınmış isimlerinden Sagopa Kajmer ve Fuat Ergin, sosyal medya üzerinden birbirlerine ağır sözlerle yüklendi. Fuat Ergin'in bir programda kendisini Ceza ve Sagopa Kajmer ile kıyaslanmakla ilgili yaptığı yorumlar üzerine Sagopa Kajmer, Ergin'in eski bir şarkısını paylaşarak tepki gösterdi. Bunun üzerine Fuat Ergin de Sagopa'ya hakaret içeren ifadelerle yanıt verdi.
21 Ocak 2024

CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan adayı olan Erdal Beşikçioğlu, 2013 yılında Devlet Tiyatroları'ndan istifa ettiğini ve bunun sebebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasına bağladığını belirtti. Erdoğan'ın sanatçılara yönelik 'parasını biz veriyoruz, bizim istediğimizi yapacaklar' şeklindeki ifadesinin ardından istifa kararı aldığını ifade eden Beşikçioğlu, daha sonra bağımsız bir tiyatro olan Tatbikat Sahnesi'ni kurduğunu söyledi.
21 Ocak 2024

Türkiye'de ilk defa bir albino çakal çiftçi Ramazan Gül tarafından görüntülendi ve bu görüntüler Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine iletildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından bu nadir olayın görüntülerini paylaşarak çiftçiye teşekkür etti ve albino çakalın doğada nadir görülen bir olay olduğunu belirtti.
21 Ocak 2024

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası olan Avustralya Açık'ta, 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, çeyrek finale yükseldi. Melbourne'de düzenlenen turnuvanın dördüncü tur maçlarında Djokovic, Fransız rakibi Adrian Mannarino'yu 6-0, 6-0, 6-3'lük setlerle mağlup etti. Ayrıca, 12 numaralı seribaşı ABD'li Taylor Fritz, 7 numaralı seribaşı Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas'ı 3-1 yenerek çeyrek finale çıktı.
21 Ocak 2024

Psikologlar ve ilişki uzmanları, kalıcı aşkı bulma konusunda çeşitli önerilerde bulunuyorlar. Dr. Helen Fisher, partner seçiminde seçici olmayı ve değerlerimizi paylaşan kişilerle ilişki kurmayı öneriyor. Jaime Bronstein, sezgilere güvenmenin önemini vurgularken, Damona Hoffman sabır ve açık iletişimin gerekliliğini belirtiyor. Dr. Gary Lewandowski, arkadaşlık, bağlılık ve uyumluluğun önemine işaret ediyor. Dr. Wendy Walsh, aşkın bir beceri olduğunu ve öğrenilebileceğini ifade ediyor. Logan Ury, bilinçli flört etmenin ve Dawoon Kang, sevgi dolu bir ilişkiye odaklanmanın önemini vurguluyor. Adam LoDolce ise özgüven geliştirmenin ve yüksek standartlar belirlemenin kalıcı aşk için anahtar olduğunu belirtiyor.
21 Ocak 2024

Sosyal medya üzerinden 'Fergio House' adıyla müstehcen içerik yayınlayarak haksız kazanç sağladıkları iddia edilen biri kadın üç kişinin mal varlıklarına el konuldu. Ferhat G. ve Serhat G. kardeşler ile S.G.C. isimli kadının 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçuna karıştıkları belirlendi. İzmir'de yaklaşık 85 milyon lira değerinde gayrimenkul ve araçlar ile banka hesaplarına el konuldu.
21 Ocak 2024

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'nitelikli dolandırıcılık', 'rüşvet' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında, Büyükçekmece Belediyesi'nde gözaltına alınan 22 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevk edildiler. 18 Ocak'ta İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün başlattığı operasyonda, aralarında belediyenin imardan sorumlu başkan yardımcısı ve İmar ve Şehircilik Müdürü'nün de olduğu şüpheliler gözaltına alınmıştı. Savcılık, ilçe belediyesindeki rüşvet soruşturması kapsamında yaklaşık 8 milyar 640 milyon lira mali değere sahip 144 villanın yıkılmasını talep etmişti.
21 Ocak 2024

ABD'nin orta batısında etkili olan aşırı soğuk hava dalgası nedeniyle en az 80 kişi yaşamını yitirdi. Bazı bölgelerde sıcaklıklar eksi 34 dereceye kadar düştü. Yetkililer, donma ve buzlanma riskine karşı vatandaşları uyarıyor ve dışarı çıkılması gerektiğinde çok katlı giyinilmesini öneriyorlar. Hipotermi belirtilerine karşı dikkatli olunması çağrısı yapılırken, ölümlerin hava koşullarıyla ilişkisi üzerine soruşturmalar sürüyor. Elektrik kesintileri yaşanan bölgelerde aşırı hava koşullarının hafta ortasına kadar sürmesi bekleniyor.
21 Ocak 2024

Moda haline gelen sıkı tayt ve dar kot pantolonlar, bacaklardaki toplardamarlarda kan pıhtılaşması ve akciğerlere gitmesine yol açabiliyor. Risk faktörleri arasında hamilelik, aşırı kilo, uzun süreli seyahatler, doğum kontrol hapı kullanımı, kanser hastalığı ve uzun süre ayakta veya oturarak çalışmak bulunuyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, dar giysilerin kan dolaşımını engelleyerek pıhtı oluşumuna zemin hazırladığını ifade ediyor. Varis çorapları ve hareketli bir yaşam tarzı ise DVT riskini azaltmaya yardımcı oluyor.
21 Ocak 2024

Almanya'nın birçok kentinde aşırı sağcı politikalara ve gruplara karşı protestolar gerçekleştirildi. Araştırmacı gazetecilik kuruluşu Correctiv'in ifşa ettiği, aşırı sağcıların gizli toplantısının ardından, Almanya genelinde yaklaşık 300 bin kişi protesto için bir araya geldi. Başbakan Olaf Scholz, protestolara video mesajla destek verdi ve aşırı sağcıların demokrasiye saldırıda bulunduğunu belirtti. Protestolarda 'Faşizm bir alternatif değildir' sloganı öne çıktı.
21 Ocak 2024

CoinGecko'nun raporuna göre, 2014'ten bu yana listelenen 24 binden fazla kripto paranın 14 bin 39'u artık mevcut değil. Bir kripto paranın 'ölü' kabul edilmesi için son 30 gün içinde ticari faaliyet göstermemesi veya listelendiği borsadan çıkarılması gerekiyor. 2017 ve 2021 yılları arasındaki boğa piyasalarında ortaya çıkan kripto para birimlerinin başarısızlık oranları sırasıyla yüzde 70 ve yüzde 53 olarak belirlendi. Bu durum, arkasında binlerce mağdur bırakan kısa vadeli kar amacıyla ortaya çıkan kripto paraların varlığını gösteriyor.
21 Ocak 2024

Yazar Mustafa Alp Dağıstanlı, bir okurunun Oğuz Atay'ın 'içerisinde' kelimesini kullandığına dair gönderdiği mektup üzerine bir tartışmayı ele alıyor. Dağıstanlı, Atay'ın bu kelimeyi bilinçli olarak yanlış kullandığını ve dilin yanlış kullanımını eleştirmek için bu yöntemi tercih ettiğini savunuyor. İletişim Yayınları'nın Oğuz Atay'ın tüm eserlerini taradığı ve 'içerisinde' kelimesine rastlamadığı belirtiliyor. Yazar, dilin yanlış kullanımının masum olmadığını ve iktidarın dili olarak nitelendiriyor. Ayrıca, dilin temizlenmesi gerektiğini ve Oğuz Atay'ın bu konuda farkındalık yaratan bir yazar olduğunu vurguluyor.
21 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 il için sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Uyarıda, Adıyaman, Diyarbakır, Erzincan, Malatya, Sivas, Aksaray, Osmaniye, Bingöl, Elazığ, Konya, Kahramanmaraş, Tunceli ve Batman illerinde sağanak yağış ve kar beklendiği belirtildi. MGM ayrıca, renk kodlarına göre hava durumu uyarılarının anlamlarını açıkladı, yeşil kodun herhangi bir uyarı gerektirmediğini, sarı kodun potansiyel tehlike içerdiğini, turuncu kodun tehlikeli olduğunu ve kırmızı kodun çok tehlikeli meteorolojik hadiseler için kullanıldığını ifade etti.
21 Ocak 2024

Çanakkale Boğazı, fırtına ve sert akıntılar sebebiyle 10 knot hızın altındaki gemiler için çift yönlü olarak transit geçişlere kapatıldı. Knot, denizcilik ve havacılıkta kullanılan bir hız birimidir ve 1 knot, 1 saatte 1 deniz mili yani 1852 metreye eşittir. Liman başkanlığının aldığı bu karar, telsiz anonsuyla bölgedeki diğer gemi kaptanlarına duyuruldu.
21 Ocak 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun 14 seferi, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Ayrıca Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahlarındaki seferler de hava koşulları nedeniyle yapılamayacak.
21 Ocak 2024

Adana'nın Sarıçam ilçesinde, Selçuk Şimşekli'nin kullandığı otomobil park halindeki bir tıra arkadan çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Şimşekli olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yemliha Nergis Yolcu da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar açıldı.
21 Ocak 2024
İşaretlediklerim