Gazeteci Sinem Nazlı Demir, Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve istismar vakalarını incelediği 'Katilimi Tanıyorum: Türkiye'de Kadın Kırımı' isimli kitabını yayımladı. Kitap, Demir'in dört yıl süresince şiddet ve istismar mağduru kadınlarla yaptığı görüşmeler sonucunda oluşturduğu dosyaları içeriyor. A7 Kitap Yayıncılık tarafından basılan eser, şiddet ve istismar mağduru kadınlara ithaf edilmiş.
7 Ocak 2024

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 24 yıl hapis cezasını çektikten sonra sekiz ay önce serbest bırakılan Murat Biçer, yedi aylık hamile eşi Serap Biçer'i evlerinde döverek öldürdü. Olay, Serap Biçer'in başına demir çubukla vurulduğu ihbarı üzerine ortaya çıktı. Üç çocuk annesi kadının cenazesi, yapılan incelemenin ardından Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Zanlı, olaydan sonra beş yaşındaki torununu alarak kaçtı ve çocuğu bir yakınına bıraktıktan sonra polis merkezine teslim oldu.
7 Ocak 2024

Beşiktaş Futbol Takımı, kötü sonuçlar nedeniyle Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük görevine Fernando Santos'u atadı. 69 yaşındaki Portekizli teknik direktör ve yardımcılarıyla anlaşma sağlandı. Santos, futbolculuk kariyerinin yanı sıra Portekiz'in üç büyük kulübünde ve Yunanistan'da çeşitli takımların yanı sıra Yunanistan, Portekiz ve Polonya milli takımlarında teknik direktörlük yapmış bir isimdir. Özellikle Portekiz milli takımıyla 2016 Avrupa Şampiyonluğu ve 2019 Uluslar Ligi şampiyonluğu gibi başarılar elde etmiştir.
7 Ocak 2024

Netflix'in Harlan Coben'ın romanından uyarlanan 'Beni Kandıramazsın' adlı mini dizisi, eleştirmenler ve izleyiciler arasında fikir ayrılığına neden oldu. 1 Ocak'ta yayınlanan ve hemen popüler olan dizi, eleştirmenlerden ortalama 75 puan alırken, izleyicilerden 47 puan aldı. Eleştirmenler performansları ve olay örgüsünü övse de, izleyiciler olay örgüsündeki boşluklar nedeniyle gerilimi eleştirdiler.
7 Ocak 2024

TOKİ'nin 2019 yılında başlattığı '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi' kapsamında evleri teslim edilmeyen yurttaşlar, konut fiyatları ve aylık taksitlerin artırılmasına tepki göstererek Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü önünde toplandı. Eylemciler, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve şimdiki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a yönelik protesto düzenledi. Fırat Balta adlı bir mağdur, maliyet artışlarının yansıtılmayacağına dair verilen sözlerin tutulmamasından şikayetçi oldu ve dar gelirli vatandaşlara yapılan haksızlıklara dikkat çekti.
7 Ocak 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'in 19. haftasında İstanbulspor'u 5-1 mağlup etti. Cengiz Ünder, maçta dört gol atarak kariyerindeki ilk hat-trick'ini yaptı ve takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Bu performansıyla geçen sezonun gol kralı Enner Valencia'nın ardından Süper Lig'de bir maçta dört gol atan ikinci futbolcu oldu. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 47'ye yükselterek liderliğini sürdürdü.
7 Ocak 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Efes grubuna ait biralara yüzde 35 zam geldiğini açıkladı. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı sonrasında birçok üründe fiyat artışları devam ederken, 50'lik biraların fiyatı 45 liradan 60 liraya yükseldi. Efes Pilsen, Efes Malt ve Efes Özel Seri gibi ürünlerin yeni fiyatları da belirlendi. Diğer markalara ait biraların fiyatları da zamlı listeye dahil edildi.
7 Ocak 2024

Türk sanat müziğinin tanınmış isimlerinden Yüksel Uzel, 73 yaşında Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uzel'in cenazesi kızı Arzu Uzel tarafından İstanbul'a getirilecek ve salı günü ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Sanatçı, 1997'de sağlık sorunları nedeniyle sahnelerden çekilmiş ve Johannesburg'da bir butik otel işletmeye başlamıştı. Yüksel Uzel, müzik kariyerinin yanı sıra bir sinema filminde de rol almış ve birçok albüm çıkarmıştı.
7 Ocak 2024

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medyada kendisine yönelik eleştirilere, bilim kurulu üyeliği için ücret almadığını belirterek ve 'Allah belanızı versin' diyerek sert bir dille yanıt verdi. Nebati, 2012 yılından beri Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi'nin bilim kurulunda ücretsiz olarak görev yaptığını ve şehircilik ve kentleşme politikalarına akademik katkılar sunduğunu ifade etti. Eleştirilerin nedenini ve ahlaksızlık sınırlarını sorguladı.
7 Ocak 2024

S Sport Plus, Euroleague, NBA, UFC ve La Liga gibi önemli spor organizasyonlarının yayın haklarını elinde bulunduran bir platform olarak, abonelik fiyatlarına zam yaptığını açıkladı. Eylül 2023'te 69,99 TL olan aylık paket fiyatı 99,99 TL'ye, 499,99 TL olan yıllık paket ise 699,99 TL'ye yükseltildi. Zamlı fiyatlar 6 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve platform bu değişikliği üyelerine mesaj yoluyla bildirdi.
7 Ocak 2024

Japonya'da Liberal Demokrat Parti milletvekili ve eski eğitim bakan yardımcısı İkeda Yoşitaka, siyasi bağış raporlarını eksik bildirdiği şüphesiyle gözaltına alındı. İkeda ve muhasebeden sorumlu sekreteri Kazuhiro Kakinuma, 'Siyasi Fonları Kontrol Yasası' ihlaliyle suçlanıyor. Japonya Başbakanı Kişida Fumio, olayla ilgili endişesini dile getirerek halkın siyasete olan güveninin yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirtti. LDP, İkeda'nın partiden çıkarılmasına karar verdi.
7 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerde yarışacak bazı belediye başkanı adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylar arasında Artvin için Mehmet Kocatepe ve Aydın için Mustafa Savaş yer alıyor. Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmemiş ve 'ayrıntılar geliyor' ifadesi kullanılmış.
7 Ocak 2024

22 grand slam şampiyonluğuna sahip İspanyol tenisçi Rafael Nadal, kasım ayında tespit edilen mikro yırtık nedeniyle Avustralya Açık'tan çekildiğini açıkladı. Nadal, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 5 setlik maçlarda maksimum seviyede mücadele etmeye hazır olmadığını ve hedefinin 3 ay içinde en iyi seviyesine ulaşmak olduğunu belirtti. Sakatlıktan yaklaşık bir yıl sonra kortlara dönen Nadal, Avustralya'daki Uluslararası Brisbane Turnuvası'nda çeyrek finalde elenmişti.
7 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve eşi Selçuk Bayraktar, 10 milyon lira mal varlığı ile Kültür ve Medeniyet Vakfı'nı kurdu. Vakfın diğer kurucuları arasında 'Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar' başkanı Abdullah Eren ve T3 Vakfı mütevelli heyeti üyesi Mehmet Ali Nart da yer alıyor. Vakfın amacı, kadim değerlerle günümüz toplumsal sorunlarına çözümler üretmek olarak tanımlanmıştır.
7 Ocak 2024

2024 yılının ilk günlerinde Japonya, 7.6 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı ve ardından bir yolcu uçağı, depreme yardım götüren sahil güvenlik uçağına çarptı. Depremde on binlerce ev yıkıldı ve 70'ten fazla kişi hayatını kaybetti. Japonya'nın deprem yönetimi ve afetlere hazırlık konusundaki ciddi yatırımları, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı depremlerle karşılaştırılarak ele alındı. Türkiye'nin depreme dayanıklı binalar yapma konusundaki yetersizlikleri ve afet yönetimindeki eksiklikler eleştirildi. Japonya'nın afet yönetimi ve vatandaşlarının bilinç düzeyi örnek gösterilerek, Türkiye'nin de bu konuda ders alması gerektiği vurgulandı.
7 Ocak 2024

İstanbul'da Beşiktaş-Adalar ve Bostancı-Moda-Karaköy-Kabataş güzergahlarında, İzmir'de ise tüm vapur seferleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İstanbul Şehir Hatları AŞ ve İzmir İZDENİZ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda, seferlerin ikinci bir duyuruya kadar gerçekleştirilemeyeceği belirtildi.
7 Ocak 2024

Türk Hava Yolları (THY), filosundaki beş Boeing 737 MAX 9 tipi uçağını, Alaska Airlines'ın aynı model bir uçağında yaşanan olayın ardından otoritelerin ön incelemesi sonucu tedbir amaçlı seferden çektiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, uçakların teknik inceleme süreci tamamlanıp gerekli önlemler alınana kadar operasyondan çekileceğini ve uçuş emniyetinin öncelikleri olduğunu belirtti.
7 Ocak 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, şarkıcı Volkan Konak'ın sosyal medya üzerinden yaptığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile Başkan Ali Erbaş'ı hedef alan paylaşımları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Diyanet, Konak'ın paylaşımlarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğü sınırları içinde kalmadığını, İslam dinine ve inananlarına hakaret içerdiğini belirtti. Ayrıca, Konak'ın sözlerinin 'hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarını oluşturduğu ifade edildi.
7 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da bu hafta altı farklı şirket kendi hisselerini geri alım işlemi yaptı. Bu şirketler LDR Turizm, MLP Sağlık Hizmetleri, Agesa Hayat ve Emeklilik, CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret, Investco Holding ve Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık Turizm Eğitim Hizmetleri ve İnşaat Taahhüt olarak sıralandı. Ayrıca, borsada son 16 günde 1 milyondan fazla yatırımcının piyasadan çekildiği belirtildi.
7 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak olmak üzere 17 ili sarı kodla uyararak, bu bölgelerde yaşayanları rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle Afyonkarahisar, Konya, Uşak, Bursa, Denizli ve Kütahya rüzgar; Kırklareli ise gök gürültülü sağanak yağış için uyarıldı. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerini uyardı.
7 Ocak 2024

Real Madrid'in genç futbolcusu Arda Güler, İspanya Kral Kupası son 32 turunda Arandina'ya karşı oynanan maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Talihsiz sakatlıkların ardından ilk kez forma giyen Arda, gol veya asist yapamasa da etkili oyunuyla olumlu eleştiriler aldı. Sofascore verilerine göre maçın ilk yarısında en iyi oyuncu olarak 7.3 reytingle değerlendirildi ve İspanyol taraftarlar tarafından sosyal medyada övgüyle karşılandı.
7 Ocak 2024

İsrail ordusuna bağlı bir istihbarat birimi, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısından önce ordu ve siyasi çevrelerdeki üst düzey isimleri dört defa uyarmış. 7 Ekim'de gerçekleşen saldırıda 1400 İsrailli öldürülmüş ve 200'den fazla kişi rehin alınmıştır. İsrail'in karşı saldırısında ise 22 bin 722 Filistinli hayatını kaybetmiştir. İstihbarat birimi başkanının, Hamas'ın caydırıldığına ilişkin yaygın değerlendirmelere karşı eylül ayında iki kez yazılı, iki kez de sözlü olarak uyarılarda bulunduğu belirtilmiştir.
7 Ocak 2024
İşaretlediklerim