24 Nisan 2024 günü, 10 olumlu, 19 olumsuz, ve 10 önemli olmak üzere, toplam 42 olay izlendi.

Önemli küresel ve politik gelişmelerle dolu bir gün: Rusya, BM kararını veto etti, Joe Biden büyük bir yardım paketini imzaladı ve 1915 olaylarını 'Ermeni soykırımı' olarak nitelendirdi; Türkiye, Coca-Cola ve Microsoft büyük anlaşmalar ve politikalarla gündeme geldi.

Türk Hava Yolları, Fransa'nın Lyon, Marsilya, Nice ve Paris şehirlerine yapılması planlanan bazı uçuşları, yer hizmetleri ve güvenlik personelinin greve gitmesi nedeniyle iptal etti. THY, müşterilerine durumları internet sitesi üzerinden kontrol etmeleri tavsiyesinde bulundu. Bu iptaller, yarın gerçekleşecek seferleri kapsıyor.
24 Nisan 2024

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) ABD ve Japonya tarafından sunulan ve Türkiye'nin de ortak sunucusu olduğu, uzayın barışçıl kullanımını destekleyen ve uzaya nükleer silahların yerleştirilmesini engellemeyi amaçlayan karar tasarısını veto etti. Tasarı, 13 'evet' oyuna karşın, Rusya'nın vetosu ve Çin'in çekimser oyu ile kabul edilmedi. Rusya, tasarının siyasi içerikli olduğunu ve tüm üyelerin görüşlerini yansıtmadığını iddia ederek, metinde değişiklik talep etmiş, ancak bu teklif yeterli destek bulamamıştır.
24 Nisan 2024

Euroleague play-off çeyrek final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Monaco'yu 95-91 mağlup etti. Normal süre 81-81 berabere biten maç, uzatma dakikalarına taşındı. Uzatmalarda Fenerbahçe Beko, ev sahibi Monaco'yu dört puan farkla yenerek seride 1-0 öne geçti. Takımın skor dağılımı Hayes-Davis 19, Calathes 17 ve Sestina 16 puan ile öne çıktı.
24 Nisan 2024

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin mali duruşunu 'açıkça genişleyici' olarak nitelendirdi ve mali politikada sıkılaştırma gerektiğini belirtti. Fitch'in Kıdemli Direktörü Erich Arispe Morales, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede para politikasının yanı sıra mali politikada da sıkılaştırıcı adımlar atması gerektiğini vurguladı. Morales, enflasyonun sürdürülebilir şekilde düşürülmesi için maliye politikasının da destekleyici olması gerektiğini ifade etti.
24 Nisan 2024

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine İstanbul'da başladı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İstanbul'daki yemekte Berlinli döner ustası Arif Keleş tarafından döner servis edildi. Alman medyası, Steinmeier'ın ziyaretinin İstanbul'dan başlamasını Türkiye hükümetine bir sinyal olarak yorumladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier'ı Ankara'da ağırlayarak öğle yemeğinde Ankara döneri sundu ve bu durumu basın açıklamasında esprili bir dille dile getirdi.
24 Nisan 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a toplam 95 milyar dolarlık bir yardım paketini onayladı. Bu paketten 61 milyar dolar Ukrayna'ya, 26 milyar dolar İsrail'e ve 1 milyar dolar Gazze'ye ayrıldı. Biden, İsrail'e yapılan yardımın, İran ve desteklediği terörist gruplara karşı savunma amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, Ukrayna'ya gönderilecek yardımlar arasında silah, hava savunma mühimmatları ve zırhlı araçlar bulunuyor.
24 Nisan 2024

CHP'nin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut Genel Başkan Özgür Özel'i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan müzakereler konusunda eleştirdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sosyoekonomik sorunları dile getirerek, bu koşullar altında Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile müzakere yerine mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Özel'in Erdoğan ile yakın zamanda gerçekleştirdiği ve gelecek hafta devam etmesi beklenen görüşmeler, Kılıçdaroğlu'nun tepkisini çekti.
24 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yalnız yürüyüşü sırasında çekilmiş bir videoyu paylaştı. Videoda, Ferdi Tayfur'un 'Söyleten Sensin' adlı şarkısı eşlik ediyor. Şarkı sözleri, sitem dolu ifadeler içeriyor ve Bahçeli'nin bu şarkıyı seçmesi, muhtemelen siyasi bir mesaj taşıyor.
24 Nisan 2024

Başkent Ankara, Kuzey Afrika'dan gelen toz taşınımı nedeniyle puslu ve tozlu bir havanın etkisine girdi. Valilik, toz taşınımının bu gece başlayarak cuma gecesine kadar devam edeceğini bildirdi. Bu durumun sağlık sorunları, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş, çamur şeklinde yağışlar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz etkilere yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, lodos ve fırtına için de uyarılar yapıldı.
24 Nisan 2024

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan 1915'te yaşanan olayları 'Ermeni soykırımı' olarak anarak, bu tarihi bir 'büyük felaket' olarak tanımladı ve hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulacağını belirtti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Biden'ın bu açıklamalarına sert bir şekilde tepki gösterdi. Bakanlık, açıklamanın tarihi gerçekleri çarpıttığını ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Ayrıca, iki toplum arasındaki uzlaşı çabalarına zarar verdiğini ve radikal grupları cesaretlendirdiğini belirtti.
24 Nisan 2024

Küçük Mariana meyve yarasası, bilim insanlarının biyolojisi veya davranışları hakkında yeterli bilgi edinemedikleri bir tür olarak biliniyordu. Bu tür, Pasifik adası Guam'da bulunuyordu ve 'Pteropus tokudae' olarak biliniyordu. 1960'larda yapılan bir araştırmada, bu türden yalnızca bir örnek bulunmuş ve bu örnek, türün bilinen son örneği olmuştur. Uzun süre gözlemlenememesi üzerine ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi tarafından neslinin tükendiği resmi olarak ilan edilmiştir.
24 Nisan 2024

Mart ayında Türkiye'deki ikinci el otomobil pazarında Volkswagen, 23 bin 311 satış ile en çok tercih edilen marka oldu. Binek otomobil kategorisinde Fiat Egea 8 bin 270 satış ile liderliği sürdürürken, hafif ticari araç kategorisinde ise Fiat Doblo 4 bin 413 satış ile en çok satılan model oldu. Genel olarak, ikinci el otomobil pazarında ilan sayısı yüzde 10 artış gösterirken, satış sayıları yüzde 1,21 azaldı.
24 Nisan 2024

Gıda Güvenliği Bilgi Ağı (FSIN) tarafından yayımlanan 2023 gıda krizi raporuna göre, dünya genelinde açlık çeken insan sayısı 282 milyona ulaştı. Bu sayı, 2022 yılına göre 24 milyon kişilik bir artış gösteriyor. Gazze ve Sudan'daki çatışmalar, küresel ısınmanın yol açtığı aşırı hava olayları ve ekonomik krizler, gıda güvensizliği sorununu derinleştiren başlıca faktörler arasında yer alıyor. 2023, akut gıda güvensizliği yaşayanların sayısının arttığı beşinci yıl olarak kayıtlara geçti.
24 Nisan 2024

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yerel seçimlerde AKP adayı Murat Kurum'u desteklemiş olmasına rağmen, İstanbul Belediye Başkanı olarak yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret etti. Aksu, bu ziyarette İmamoğlu'nu tebrik etti ve İstanbul'un ulaşım sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Aksu daha önce siyasi bir yönlendirme yapmadıklarını ve yapmayacaklarını belirtmişti.
24 Nisan 2024

İtalya'nın Milano şehrinde, gece yarısından sonra pizza ve dondurma satışı yapılması yasaklanacak. Bu yasak tasarısı, parlamentodan geçerse mayıs ayında yürürlüğe girecek ve mayıs-kasım ayları arasında uygulanacak. Yasak, hafta içi 00:30 ve hafta sonları 01:30 sonrası için geçerli olacak. Belediye Başkan Yardımcısı Marco Granelli, yasağın amacının sosyal hayat ile şehir sakinlerinin huzuru arasında denge sağlamak olduğunu belirtti.
24 Nisan 2024

Yargıtay başkanı seçimi 23 tur sonunda hala sonuçlanmadı. Mevcut başkan Akarca ve diğer adaylar gerekli olan 175 oyu alamadılar. Yargıtay içindeki farklı siyasi görüşler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday göstermeme tutumu seçim sürecinin uzamasına neden oluyor. Yargıtay'ın muhafazakar ve sosyal demokrat üyeleri arasında görüş ayrılıkları, başkanlık seçimini karmaşık bir hale getirmiş durumda.
24 Nisan 2024

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, 12'nci uzun metrajlı filmi 'Amrum'un çekimlerine Hamburg'da başladı. Filmde, Akın'ın daha önce 'Paramparça' filminde birlikte çalıştığı Diane Kruger başta olmak üzere, Laura Tonke ve Jasper Billerbeck gibi Alman oyuncular yer alıyor. 'Amrum', II. Dünya Savaşı'nın son günlerinde, Amrum adasında yaşayan 12 yaşındaki Nanning'in hayatını konu alıyor. Filmin senaryosu, senarist Hark Bohm'un çocukluk anılarına dayanıyor.
24 Nisan 2024

Mehmet Ali Yılmaz, Fenerbahçe ile oynanan ve Trabzonspor taraftarlarının sahaya inerek olay çıkardığı maç sonrası verdiği röportajda taraftarları eleştirmişti. Yılmaz, taraftarların bu davranışını 'organizasyon' olarak nitelendirerek, Trabzonspor'a yakışmadığını belirtmiş ve taraftarları 'hıyarlar' olarak tanımlamıştı. Bu röportaj, Yılmaz'ın ölüm haberinin ardından sosyal medyada yeniden dolaşıma girdi. Olaylar sonucunda Trabzonspor'a cezalar verilmiş ve bazı taraftarlar tutuklanmıştı.
24 Nisan 2024

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

Eski bakan ve Trabzonspor'un eski başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki evinde ölü olarak bulundu. Yılmaz, 75 yaşındaydı ve 1991-1995 yılları arasında milletvekili olarak görev yapmış, ayrıca iki dönem spor bakanlığı görevini üstlenmişti. Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik kazandırılmasında önemli rol oynamıştı.
24 Nisan 2024

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde, bir vatandaş sevgilisiyle vakit geçirdiği belediye bankını çalarak sosyal medya üzerinden bu eylemini paylaştı. Vatandaş, sevgilisine olan duygularını ifade ederken, Tepebaşı Belediyesi ise sosyal medya hesabı üzerinden bu kişiye bankı geri bırakması yönünde çağrıda bulundu. Belediye, aşka saygılarının sonsuz olduğunu belirtti fakat halka ait olan mülkün geri getirilmesini istedi.
24 Nisan 2024

Japonya'nın Osaka Tennoji Hayvanat Bahçesi'nde, Meksika'dan 'erkek' olarak getirilen ve Gen-chan adı verilen su aygırının, yedi yıl sonra dişi olduğu ortaya çıktı. Su aygırı beş yaşında iken Africam Safari hayvan parkından erkek belgesiyle transfer edilmiş. Hayvan büyüdükçe ve erkek üreme organları tespit edilemediği için hayvan bakıcıları şüphelenmeye başlamış. Hayvanat bahçesi yönetimi, bu tür hataların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.
24 Nisan 2024

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Türk sanayicilerin finansman sorunlarından daha büyük bir sorun olarak Schengen vize retlerini gördüğünü belirtti. Son aylarda Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularında artan ret oranları, sanayi sektörünü olumsuz etkiliyor. Ardıç, vize sorunlarının ihracat hedeflerine ulaşmayı zorlaştırdığını ve bu durumun sanayiciler için 'tarife dışı bir engel' teşkil ettiğini ifade etti. Ayrıca, devletin garantörlük yapması gibi çözüm önerileri sundu.
24 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sekiz farklı ilde düzenlediği mitinglere katılan vatandaşların büyük bir kısmının AKP'ye oy vermediği belirlendi. Kilis, Sivas, Ağrı, Hakkari, Çankırı, Tokat, Yozgat ve Batman illerinde yapılan mitinglere katılanların oy verme oranları ve kazanan partiler incelendiğinde, bu illerde AKP'nin oy kaybettiği ve farklı partilerin kazandığı görüldü. Erdoğan, bu sonuçları bir dönüm noktası olarak değerlendirdi.
24 Nisan 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı hane halkı yurt içi turizm verilerine göre, yerli turistlerin toplam seyahat harcamaları bir önceki yıla göre yüzde 101 artarak 229 milyar 795 milyon 451 bin lira oldu. Seyahatlerin büyük bir kısmı (%58,3) yakınları ziyaret amacıyla gerçekleşti ve en çok konaklama arkadaş veya akraba evinde yapıldı. Ortalama geceleme sayısı 7,7 gece olarak kaydedilirken, seyahat başına ortalama harcama 3 bin 739 lira olarak hesaplandı.
24 Nisan 2024

Patiswiss'in eski CEO'su Elif Aslı Yıldız, kişisel sosyal medya hesaplarını kapattı. Bu karar, Yıldız'ın bir müşterinin küflü çikolata ile ilgili paylaşımına verdiği tepki ve sonrasında yaşananlar nedeniyle istifa etmesinin ardından geldi. Ayrıca, Yıldız'ın Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programından mezun olduğuna dair özgeçmiş bilgileri de yalanlanmıştı. Şu anda yalnızca Instagram'daki kurumsal hesabı aktif durumda.
24 Nisan 2024

Patiswiss adlı şirkette, daha önce bir iletişim krizi nedeniyle eleştirilen eski CEO Elif Aslı Yıldız'ın yerine eşi Ali Sinan Tunaoğlu yönetim kurulu başkanı olarak atandı. Bu değişiklik 23 Nisan 2024 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında kararlaştırıldı ve Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan sürecinde. Elif Aslı Yıldız, bir müşterinin küflü çikolata paylaşımına verdiği tepki ve sahte yüksek lisans iddiaları nedeniyle istifa etmişti.
24 Nisan 2024

Coca-Cola, Microsoft'un bulut sistemleri ve yapay zeka uygulamalarını kullanabilmek için 1.1 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Bu işbirliği kapsamında, Microsoft Azure bulut hizmetlerinde çalışan sohbet robotları ve diğer yapay zeka hizmetlerinin geliştirilmesi planlanıyor. İki şirket, bu teknolojileri kullanarak Coca-Cola'nın üretkenliğini artırmayı ve iş süreçlerini iyileştirmeyi hedefliyor. Ayrıca, Microsoft'un Copilot teklifleri de Coca-Cola tarafından test edilecek.
24 Nisan 2024

ABD Senatosu, Çinli şirket ByteDance'e ait olan sosyal medya platformu TikTok'un, şirket devredilmediği takdirde ABD'de yasaklanmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, ABD Temsilciler Meclisi tarafından daha önce 'ulusal güvenlik tehdidi' gerekçesiyle onaylanmıştı. Eğer yasa yürürlüğe girerse, ByteDance TikTok'u devretmek zorunda kalacak, aksi takdirde uygulama ABD'deki mağazalardan kaldırılacak. Tasarının yasalaşması durumunda, TikTok'un ABD'deki faaliyetleri büyük ölçüde kısıtlanacak.
24 Nisan 2024

Fransa Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı, bir yargıcın talebi üzerine PKK'ya yönelik bir soruşturma kapsamında sekiz kişiyi tutukladı. Soruşturma, 2020 ile 2024 arasında gerçekleştirilen eylemler ve terör eylemi hazırlığı, finansmanı ve gasp suçlamalarını içeriyor. Tutuklananların, Fransa'daki Kürtlerden ve esnaftan 'devrim vergisi' adı altında haraç topladıkları iddia ediliyor. Ayrıca, bu operasyon Belçika'da iki Kürt televizyon kanalında yapılan aramalarla bağlantılı olarak yürütülmekte.
24 Nisan 2024

İstanbul'da M5 hattı olarak bilinen Üsküdar-Samandıra metro hattında pazartesi sabahı başlayan teknik arıza 50 saati aşkın süredir devam ediyor. Metro İstanbul, arızanın nedenini önce teknik arıza olarak açıkladı, ardından zorunlu bakım çalışması olduğunu duyurdu ve son olarak iki yolcusuz trenin temasından kaynaklandığını belirtti. Arıza nedeniyle duraklarda yoğunluk artarken, yolcular alternatif olarak ücretsiz İETT otobüslerini kullanıyor.
24 Nisan 2024

Zeynep Aktaş'ın analizine göre, Tetamat Gıda ve Kuştur Kuşadası Turizm hisseleri yıllık bazda sırasıyla %2459 ve %5359 oranında değer kazanmıştır. Bu hisselerin düşük fiili dolaşımdaki hisse adetleri performanslarını etkilemiştir. Ayrıca, borsada Aydem Enerji, Sinpaş GMYO, Zorlu Enerji, Karsan Otomotiv ve Pegasus gibi şirketler yatırımcıların ilgisini çekmekte ve yıl içi getirileri %40'ın üzerinde gerçekleşmiştir. Listede yer alan diğer hisselerin çoğu %400 ile %900 arasında değer kazanmıştır.
24 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin iptal edildiğine dair iddialar yalanlandı. ABD ve Türkiye'deki yetkililer, 9 Mayıs'ta planlanan Biden-Erdoğan görüşmesi için hazırlıklarını sürdürüyorlar. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar vekili John Bass, bu görüşmeler için Ankara'ya gelmiş ve Türk yetkililerle görüşmüştür. Erdoğan'dan ziyareti iptal etme talimatı gelmediği, her iki ülkede de hazırlıkların devam ettiği belirtilmiştir.
24 Nisan 2024

Türkiye'nin ekonomi yönetiminde Mehmet Şimşek'in uyguladığı ortodoks politikalar, uluslararası alanda olumlu karşılanmış ve Türkiye'nin risk primi düşmüştür. Financial Times, Fitch, Moody's ve JP Morgan gibi kuruluşlar bu politikalara olumlu tepkiler vermiş, IMF ise destek açıklamıştır. Ayrıca, Dünya Bankası Türkiye'ye üretim projeleri için 18 milyar dolar destek sağlayacağını duyurmuştur. Ancak yapısal reformların eksikliği gibi önemli sorunlar hala devam etmektedir.
24 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAMAS'ı Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı dönemindeki direniş örgütü Kuvayı Milliye'ye benzetmiştir. Bu benzetme, çeşitli tartışmalara ve eleştirilere neden olmuştur. İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Erdoğan'ın bu benzetmesinin olası sonuçlarına dikkat çekerek, bu tür benzetmelerin tehlikeli olabileceğini ifade etmiştir. Çıray, Türkiye'nin geçmişte Filistin-İsrail ilişkilerinde daha dengeli ve hakkaniyetli bir politika izlediğini, ancak AKP'nin iktidara gelmesiyle bu durumun değiştiğini belirtmiştir.
24 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'ın Bağdat ve Erbil şehirlerine yaptığı ziyaretler sonucunda 26 anlaşma imzalandı. Kürt kaynaklar, bu anlaşmaların çoğunun abartılı veya sembolik olduğunu iddia ediyor. Ziyaretin önemli noktalarından biri, Basra Körfezi'nden Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara petrol ve gaz taşımayı öngören Kalkınma Yolu Anlaşması ve stratejik işbirliği anlaşmasıdır. Ayrıca, PKK'nin bölgedeki varlığına karşı üç ülkenin ortak mücadele etme kararı da dikkat çekiyor.
24 Nisan 2024

Uğur Dündar, Hollandalı Başbakan'ın bisikletle işe gidip gelmesini örnek göstererek, Türkiye'deki liderlerin ulaşım alışkanlıklarını eleştirdi. Dündar, Türkiye'de bir gün liderlerin koruma ve eskort olmadan bisikletle işe gidip gelmelerinin, ülkenin çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasını sağlayacağını belirtti. Ayrıca, bu durumun Türkiye'yi daha güvenli bir ülke yapacağını ve Atatürk'ün hedeflediği modern seviyelere ulaşılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
24 Nisan 2024

24 Nisan 2024 tarihinde, saat 9:08 itibarıyla gram altın fiyatı 2.441,343 lira olarak kaydedilmiştir. Aynı zamanda, ons başına spot altın fiyatı da 2.441,343 dolar olarak belirlenmiştir. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak 2.327,93 lira olarak ilerlemektedir.
24 Nisan 2024

24 Nisan 2024 tarihinde, Türk Lirası dolar ve avro karşısında değer kaybını sürdürmekte. Dolar/TL 32,5754, avro/TL ise 34,9048 seviyesinden işlem görmekte. 28 Mayıs seçimlerinden sonra Merkez Bankası'nın piyasa müdahalelerinin sona ermesiyle döviz kurları serbest bırakılmış ve bu durum kurların yükselmesine neden olmuş. Merkez Bankası'nın faiz politikaları ve piyasa dışı düzenlemeler, döviz kurlarının dalgalanmasında etkili olmaya devam ediyor.
24 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Mersin, İstanbul, Hakkari, Tekirdağ ve Niğde'de 'Sibergöz-33' adlı operasyon düzenlenmiş, nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik 16 şüpheli yakalanmıştır. Ayrıca, 11 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-34' operasyonunda ise 47 şüpheli gözaltına alınmış, Facebook Marketplace üzerinden sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptıkları belirlenmiştir. Her iki operasyonda toplamda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir.
24 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Rüzgar hızlarının 50-80 km/saat arasında değişeceği, özellikle İç Ege ve İç Anadolu'nun batısında 40-60 km/saat hızla esmesi, kısa süreli fırtınalarla 70-80 km/saat hıza ulaşması öngörülüyor. Ayrıca bu bölgelerde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme ve hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklar bekleniyor. Ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi risklere karşı uyarılar yapıldı.
24 Nisan 2024

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlerde AKP'nin kayıplarının sorumlusu olarak gösterilmelerine yanıt verdi. Erbakan, partisinin AKP'ye kaybettirmediğini, asıl kaybın bazı bölgelerde MHP'nin AKP'ye oy kaybettirmesiyle olduğunu ifade etti. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin cumhur ittifakının bir parçası olmadığını ve milli görüş çizgisinde hareket ettiklerini belirtti. Erbakan, doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceklerini vurguladı.
24 Nisan 2024
İşaretlediklerim