Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, AK Parti adayı Ali Murat Bucak ile Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Hasan İzol arasındaki oy farkının sadece 64 olması üzerine YRP'nin itirazı sonucu İl Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Kesin olmayan sonuçlara göre Bucak yüzde 40,23, İzol ise yüzde 40,17 oy almıştı. Bu kararın Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşınma ihtimali bulunuyor.
6 Nisan 2024

Hatay'da, kesinleşmeyen seçim sonuçlarına göre önde olan AKP adayına, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı beklenmeden mazbata verildi. CHP, bu duruma itiraz ederek yeniden sayım için YSK'ya başvurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, YSK'nın kararını açıklamadan yapılan bu işlemi siyasi baskılarla haksız ve hukuksuz olarak nitelendirerek, vatandaşları YSK önünde toplanmaya çağırdı. Özel, yarın saat 15.00'te YSK önünde olacaklarını duyurdu.
6 Nisan 2024

Beyoğlu'nda, Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden gençler, polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gözaltına alınma sebebinin İsrail ile ticareti protesto etmek değil, 'devlet büyüklerine hakaret' olduğunu belirtti. Gözaltına alınan 43 kişiden 38'i serbest bırakılırken, 5 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Olayla ilgili iki emniyet görevlisi açığa alındı.
6 Nisan 2024

Süper Lig'de 16'dan fazla kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası için harekete geçti. Kulüpler, Türk futbolundaki krizler nedeniyle Büyükekşi'nin görevden alınmasını talep ediyor ve bu amaçla 8 Nisan'da Maslak'taki Kulüpler Birliği Vakfı Genel Merkezi'nde noter huzurunda imza atacaklar. Kulüpler, fikstür sorunları ve sürekli ortaya çıkan yeni problemler nedeniyle Büyükekşi'nin görevden ayrılmasını istiyor. Ayrıca, 1'inci Lig kulüpleri de en az 10 kulüple birlikte Büyükekşi'nin istifasını destekliyor.
6 Nisan 2024

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Nuri Alço, bayram tatili için gittiği memleketi Eskişehir'de fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Eşi Burcu Alço tarafından hastaneye götürülen Alço'nun yapılan kontroller sonucunda beynine pıhtı attığı belirlendi ve yoğun bakımda tedaviye alındı.
6 Nisan 2024

İstanbul Beyoğlu'nda, Gazze'deki saldırılar nedeniyle Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden bir grup genç, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne yürümek isterken polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. Olaya sosyal medyadan tepki gösteren ve gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılmasını isteyen 'Filistin İçin Bin Genç' adlı grup, Filistin halkının onur mücadelesinden ilham aldıklarını belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaşananlara tepki göstererek, gençlere yönelik muamelenin ifade ve toplanma özgürlüğüne aykırı olduğunu ve gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.
6 Nisan 2024

ABD'de Demokrat Parti'ye mensup 40'a yakın milletvekili, Başkan Joe Biden'a İsrail'e yapılan silah sevkiyatının durdurulması talebiyle bir mektup gönderdi. Bu talep, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu can kaybının 33 bini aşması ve Gazze'deki insanlık dramının derinleşmesi üzerine geldi. Mektupta, İsrail'in hava saldırılarında öldürdüğü yardım görevlilerine de dikkat çekildi. Mektubun, Demokrat Parti içindeki önemli isimlerden Nancy Pelosi tarafından da imzalanması, partide İsrail'e silah tedarikinin kesilmesi yönündeki görüşün güçlendiğini gösteriyor.
6 Nisan 2024

ABD'de Demokrat Parti'ye mensup 40'a yakın milletvekili, Başkan Joe Biden'a İsrail'e yapılan silah sevkiyatının durdurulması talebinde bulundu. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu can kaybının 33 bini aştığı belirtilirken, Gazze'deki insanlık dramının derinleşmesi üzerine İsrail ve ABD yönetimine baskı artıyor. Mektupta, İsrail'in hava saldırılarında öldürdüğü yardım görevlilerine de dikkat çekilerek, ABD yönetiminin konuyla ilgili kendi soruşturmasını yürütmesi talep edildi. Mektubun, Demokrat Parti içinde İsrail'e silah tedarikinin kesilmesi görüşünün güçlendiğini gösterdiği vurgulandı.
6 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kütahya'da yerel seçimlerde geçersiz sayılan oyların yeniden sayılması yönünde karar aldı. Kesinleşmeyen sonuçlara göre, CHP'nin adayı 40 bin 712 oy ile birinci sırada yer alırken, MHP'nin adayı 40 bin 110 oy aldı ve AKP'nin adayı 37 bin 992 oyda kaldı. MHP'nin geçersiz oyların yeniden sayılması talebi İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi, ancak CHP'nin bu karara itirazı YSK tarafından reddedildi.
6 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Van'da yaşanan mazbata krizine son veren gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, Zeydan hakkında karar veren mahkemenin son kararının 'yok hükmünde' olduğu belirtildi. Bu karar, Van'daki mazbata krizinin çözümünde önemli bir adım olarak görülüyor.
6 Nisan 2024

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İstanbul'da Ramazan Bayramı tatili süresince hava durumunun genellikle parçalı bulutlu olacağını, pazar günü ise çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini bildirdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, hafta boyunca en düşük ve en yüksek sıcaklıkların 9 ila 24 derece arasında değişeceği öngörülüyor. Marmara Bölgesi'nin hafta başından itibaren serin ve yağışlı havanın etkisinden çıkarak parçalı ve az bulutlu bir havaya kavuşacağı belirtildi.
6 Nisan 2024

Legendary Studios, Dune serisinin üçüncü filminin üzerinde çalışıldığını ve bir senaryonun zaten hazır olduğunu açıkladı. 'Dune: Part 2', küresel gişede büyük bir başarı elde ederek, açılış hafta sonunda 182,5 milyon dolar hasılat yaptı. Denis Villeneuve, Frank Herbert'in 'Dune Messiah' kitabından uyarlanacak olan 'Dune Three' için senaryo yazıyor. Villeneuve, daha önce yaptığı açıklamalarda, serinin bir üçleme olarak planlandığını ve üçüncü filmin sadece ikincisinden daha iyi olması durumunda yapılacağını belirtmişti. Warner Bros. tarafından üçüncü filmle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, serinin şimdiye kadarki başarısı yeni bir filmin beklentisini artırıyor.
6 Nisan 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin kedisi Şero, veterinerde tedavi gördükten sonra iyileşti. Yaklaşık 20 yıldır CHP genel merkezinde yaşayan ve gelecek ay 20 yaşına girecek olan Şero, zor bir hastalık dönemini atlattı. Şero'nun hastalığı hakkında detaylı bilgi verilmedi, ancak tedavisinin ardından iyileştiği ve yakın zamanda genel merkeze dönmesi bekleniyor.
6 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, CHP'nin Hatay'daki seçim sonuçlarına itirazıyla ilgili olarak gün sonunda bilgi verileceğini duyurdu. Hatay'da yaşanan seçim sürecinde, İl Seçim Kurulu büyükşehir belediye başkanlığı mazbatasını AKP adayı Mehmet Öntürk'e verme kararı almış, CHP ise bu karara YSK'ya itiraz etmişti. YSK, itirazları değerlendirmek üzere toplanacak.
6 Nisan 2024

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen, beklenen Marmara depreminin Türkiye ekonomisine 320 milyar dolarlık bir maliyet yaratacağını açıkladı. Gülen, özellikle deprem riski taşıyan kentlerde bina tamamlama sigortalarının önemine dikkat çekti ve bu sigortanın kentsel dönüşüm projelerinde müteahhitlerin risklerini azaltacağını belirtti. Ayrıca, bir İBB yöneticisi Marmara depremini bir milli güvenlik sorunu olarak nitelendirdi.
6 Nisan 2024

Ekvador polisi, Aralık 2022'den bu yana Meksika'nın Kito Büyükelçiliğinde sığınma hakkı bekleyen eski Ekvador Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Glas'ı gözaltına almak için büyükelçiliğe baskın düzenledi. Meksika'nın Kito Büyükelçiliği Siyasi İşler Sorumlusu Roberto Canseco, Ekvador polisinin büyükelçiliğe zorla girdiğini ve personele saldırdığını açıkladı. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, bu eylemin uluslararası hukukun ve Meksika'nın egemenliğinin ihlali olduğunu belirterek Ekvador ile diplomatik ilişkilerin askıya alındığını duyurdu.
6 Nisan 2024

2014-2022 yılları arasında, enerji ve madencilik projeleri için orman alanlarının büyük bir kısmı tahsis edildi. Enerji projelerinin %72.7'si ve madencilik projelerinin %64.6'sı için orman alanları kullanıldı. Türkiye'de orman kanunları ve yönetmelikleri, orman dışı kullanımlar için sık sık değiştirilerek, orman alanlarının tahsisini kolaylaştırdı. Bu durum, ormanların yok olmasına ve parçalanmasına neden oluyor. Ayrıca, 2023 yılında orman alanlarının tahsisinde rekor bir artış yaşandı ve bu durum, ormanların ekonomik çıkarlar için feda edildiğini gösteriyor.
6 Nisan 2024

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla yeniden ihale düzenlenecek. Daha önceki iki ihale, çeşitli sebeplerle iptal edilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, ihale için geçici teminat bedeli 120 milyon lira olarak belirlendi ve son teklif verme tarihi 29 Mayıs olarak açıklandı. İhale, kapalı zarf ve pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.
6 Nisan 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçen haftayı yüzde 5,21 değer kazanarak 9.618,83 puandan tamamladı. Haftanın en çok kazandıran hissesi yüzde 18,96 ile Akbank olurken, en çok değer kaybeden hisse yüzde 8,69 ile Europen Endüstri oldu. Ayrıca, Borsa İstanbul'da işlem gören en değerli şirketler sırasıyla Koç Holding, Ford Otomotiv ve Türk Hava Yolları olarak belirlendi.
6 Nisan 2024

Bu hafta dolar yüzde 1,35 değer kaybederken, gram altın yüzde 2,75 değer kazandı. Cumhuriyet altını yüzde 5 artışla 16 bin 370 liraya yükseldi. Avro yüzde 1,39, İngiliz sterlini yüzde 1,77 ve İsviçre frangı yüzde 2,87 değer kaybetti. Bu değişimler, yatırım araçlarının haftalık performansını göstermektedir.
6 Nisan 2024

31 Mart yerel seçimlerde Aydın'ın Kuşadası ilçesinden İYİ Parti adına belediye meclis üyesi seçilen Y.D., basit adam yaralama suçlaması nedeniyle 2,5 aylık hapis cezasının infazının kesinleşmesi üzerine tutuklandı. Y.D., mazbatasını almadan Söke cezaevine teslim oldu. Bu olay, yerel siyaset ve hukukun kesişim noktasında önemli bir gelişme olarak kaydedildi.
6 Nisan 2024

Merkez Bankası, Kur Korumalı Mevduat Hesabı (KKM) kapsamında, yurt içi yerleşik gerçek kişilerin altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesapları ile döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını Türk Lirası'na çevirebilmeleri için belirlenen tarihi 31 Mart 2024'e kadar uzattı. Yurt içi yerleşik tüzel kişiler için belirlenen dönüşüm tarihlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. TL'ye dönüşüm işlemleri, hesap sahiplerinin talebi üzerine ve belirlenen dönüşüm kuru üzerinden yapılacak.
6 Nisan 2024

Aziz Babuşcu, AK Parti'nin önemli isimlerinden biri olarak, Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mehmet Uçum'a sert bir dille eleştiride bulundu. Bu eleştiri, AK Parti'nin eski, daha demokratik ve vesayete karşı duruşunu hatırlattı. Babuşcu'nun ifadeleri, partinin geçmişteki antidemokratik müdahalelere karşı tutumunu yansıtıyor ve bu, AK Parti içinde bir hafıza canlanması olarak yorumlanabilir. Akif Beki, bu durumu AK Parti'nin 31 Mart seçimlerinden sonra yaşadığı değişimlerle ilişkilendiriyor.
6 Nisan 2024

Son bir ayda altının ons fiyatı 300 dolar artarak yüzde 15 değer kazandı. Türkiye'de bireysel emeklilik sigortalarının büyük bir kısmı altına yatırım yapmakta ve toplamda 910 milyar liralık fon havuzunun 250 milyarı altında değerlendiriliyor. Altın, belirsizlik dönemlerinde ve enflasyonist ortamlarda değer kazanma eğiliminde. Dünya genelinde yaşanan pandemi, savaşlar ve ekonomik krizler altının değerinin artmasına zemin hazırladı.
6 Nisan 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan Baron İddianamesi, uyuşturucu kaçakçılarının kara para aklama yöntemlerini detaylandırıyor. Araştırmada, lüks araç alım-satımı ve emlak projeleri üzerinden para aklama faaliyetleri ile şifreli haberleşme programlarındaki mesajlar yoluyla para trafiğinin çözümlendiği belirtiliyor. Ayrıca, Hawala sistemi ve Token adı verilen şifre yöntemi ile uluslararası düzeyde kara para aklama işlemlerinin yapıldığı ortaya konuluyor.
6 Nisan 2024

Dışişleri Bakanı Fidan, yerel seçim kampanyası döneminde Türkiye'nin farklı şehirlerinde seçim çalışmaları yürüttü ve dış politika ile ilgili mesajlar verdi. İlk olarak Kırıkkale'de esnaf ziyaretleri ve bir iftar programında konuşma yaparak dikkat çekti. Fidan'ın, MİT Müsteşarlığı görevindeki tecrübesi ve terörle mücadeledeki rolüyle, Kırıkkale gibi milliyetçi bir şehirde AK Parti için etki yaratması hedeflendi. Fidan daha sonra Mudanya ve Bursa'da, özellikle Bursa'da Rumeli-Balkan Türkleri İftar Programı'nda Türkiye'nin Balkanlar politikası üzerine konuştu ve Türkiye'nin Balkanlar'daki etkisine vurgu yaptı.
6 Nisan 2024

Faizlerin yüksek olduğu bir dönemde, BIST 100 Endeksine dahil, piyasa değeri 10 milyar TL’nin üzerinde olan ve aktifler içinde hazır değerleri yüzde 20’den fazla olan 8 sanayi şirketi incelendi. Bu şirketler arasında Türk Traktör ve Mavi Giyim, nakit pozisyonlarıyla öne çıkıyor. Ayrıca, Tüpraş, Mavi Giyim ve Türk Traktör gibi şirketlerin dolar bazında yüksek getiri performansları göze çarpıyor. Nakit güçleri ile öne çıkan bu şirketlerin, getiri açısından da öne çıktığı belirtiliyor.
6 Nisan 2024

Türkiye'de gerçekleşen yerel seçimler, Orta Doğu ülkeleri tarafından yakından izlendi ve bölge basınında geniş yer buldu. Seçim sonuçlarına dair farklı görüşler mevcut; bir kısım uzman Erdoğan'ın güç kaybettiğini ve muhalefetin yükselişte olduğunu belirtirken, diğer bir kesim ise Erdoğan'ın muhalefeti baskı altına alabileceğini ve Türkiye'nin 2028 seçimlerine karmaşık bir ortamda girebileceğini öne sürüyor. Yerel seçimlerin sonuçları, Türkiye'nin iç ve dış politikasında yeni dinamiklerin ortaya çıkabileceğini gösteriyor.
6 Nisan 2024

Levent Kömür, Mey İçki'nin 'genel müdürü' olarak, şarap ve içki sektöründe önemli bir figürdü. Görevi süresince, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden üzümlerle deneysel şaraplar üretti ve bu süreçte yerel üreticilere destek oldu. Özellikle Şırnak'tan üzüm temin ederek üretilen yeni bir şarabın tanıtımı sırasında, yerel üreticilerle iş birliği yaparak bölgesel kalkınmaya katkı sağladığı vurgulandı. Kömür'ün sektöre ve iş dünyasına olan katkıları, onun sıradışı yönetim anlayışını ve sektöre olan derin bağlılığını gösteriyor.
6 Nisan 2024

Otomatik şanzımanlar, insanlardan daha hızlı vites değiştirebilme, yakıt tasarrufu ve yüksek performans gibi avantajlar sunuyor. Lüks otomobil üreticileri artık manuel şanzımanlı modelleri sınırlı sayıda üretiyor veya hiç üretmiyor. Türkiye'de 2024'ün ilk üç ayında satılan sıfır otomobillerin %89.3'ü otomatik şanzımanlıydı. Otomatik şanzımanların tek negatif yönü, bozulmaları durumunda manuel şanzımanlara göre daha yüksek maliyetli olmaları.
6 Nisan 2024

Türk futbolunun iki büyük takımı Galatasaray ve Fenerbahçe'nin milyonlarca taraftarının futboldan keyif almak yerine sinir ve stres yaşadığı belirtiliyor. Yazar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve özellikle Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Süper Kupa organizasyonuyla ilgili yaşanan sorunlar karşısında sessiz kalmasını eleştiriyor. Süper Kupa'nın sezon başında oynanmaması konusundaki sorumluluğun TFF'de olduğu vurgulanıyor.
6 Nisan 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan isimli bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu belirtilen IŞİD üyesi 48 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında, saldırıda kullanılan silahlardan birinin bulunduğu ve toplamda 51 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
6 Nisan 2024

Türk Hava Yolları (THY), spor kulübü faaliyetlerini daha etkin yönetmek amacıyla yeni bir şirket kurma kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Yeni kurulacak şirket, 'THY Spor A.Ş.' adı altında veya başka bir ticari unvanla İstanbul'da faaliyet gösterecek ve 1 milyon lira nakit sermaye ile anonim şirket olarak kurulacak. Bu hamle, THY'nin spor alanındaki varlığını güçlendirme ve rekabetçi bir konum elde etme hedefine yöneliktir.
6 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Antalya, Hatay, Erzurum, Kars, Malatya, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Siirt, Şanlıurfa gibi illerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının batı ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
6 Nisan 2024

Tacikistanlı iki saldırganın Moskova'ya düzenledikleri saldırı sonrası Türkiye üzerinden Rusya'ya uçtuğu belirlendi. Bu gelişme üzerine Türkiye, Tacikistan vatandaşlarına uyguladığı vize muafiyetini iptal etme kararı aldı. Bu karar, iki ülke arasındaki ilişkiler ve seyahat politikaları açısından önemli bir değişikliği işaret ediyor.
6 Nisan 2024

Kredi kartı kullanımını sınırlama amacıyla atılan yeni bir adımda, kredi kartı işlemlerinde uygulanan aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66'dan yüzde 4,25'e yükseltildi. Bu değişiklik, kredi kartı kullanıcılarının borçlanma maliyetlerini etkileyecek ve muhtemelen kredi kartı kullanım alışkanlıklarında değişikliklere yol açacak. Detaylar henüz açıklanmadı ancak bu adımın kredi kartı borçluları üzerinde önemli etkileri olması bekleniyor.
6 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Trabzonspor'a verilen cezalarda indirime gitti. İlk olarak altı maç seyircisiz oynama ve 3 milyon liralık para cezası verilmişken, bu cezalar sırasıyla dört maça düşürüldü ve para cezası 448 bin liraya indirildi. Fenerbahçe oyuncuları Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a verilen bir maçlık men cezalarında ise değişiklik yapılmadı.
6 Nisan 2024
İşaretlediklerim