2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubu ikinci maçında Portekiz, Çekya’yı 2-1 mağlup etti. Leipzig’deki karşılaşmada Çekya, 62’nci dakikada Lukas Provod’un golüyle öne geçti. Robin Hravac’ın kendi kalesine attığı golle denge sağlandı ve 90+2’nci dakikada Francisco Conceiçao’nun golüyle Portekiz galip geldi. Portekiz, 22 Haziran’da Türkiye ile karşılaşacak.
18 Haziran 2024

A Milli Futbol Takımı'nın genç yıldızı Arda Güler, EURO 2024'te Türkiye-Gürcistan maçında attığı golle Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde ilk maçında gol atan en genç oyuncu oldu. Güler, bu başarısıyla Cristiano Ronaldo'nun rekorunu geride bıraktı. Ayrıca, büyük turnuvalar tarihinde gol atan en genç Türk oyuncu unvanını da elde etti. Türkiye, Arda Güler'in golüyle Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti.
18 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubu ilk maçında Türkiye, Gürcistan'ı 3-1 yendi. Mert Müldür'ün 25. dakikada attığı golle öne geçen Türkiye, Gürcistan'ın 32. dakikada eşitliği sağlamasına rağmen, Arda Güler'in 65. dakikadaki ve Kerem Aktürkoğlu'nun 90+7. dakikadaki golleriyle galibiyete ulaştı. Türkiye, gruptaki ikinci maçında 22 Haziran'da Portekiz ile karşılaşacak.
18 Haziran 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşmasında, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Anne-oğul, kazadan sonra Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmış ve Boston'da yakalanmıştı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan ikilinin bir sonraki duruşması 27 Haziran'a ertelendi.
18 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubunun ilk maçı olan Türkiye - Gürcistan karşılaşmasının ilk 11'leri açıklandı. Maç, Dortmund BVB Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Türkiye'nin ilk 11'inde Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor.
18 Haziran 2024

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası'nda Kumköy yakınındaki Akbaş mevkiinde çıkan orman yangını nedeniyle boğazdaki gemi trafiği kuzey-güney yönünde askıya alındı. Yangının sebebi henüz belirlenemedi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yangın nedeniyle gemi trafiğinin askıya alındığını duyurdu. Ekipler, rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor.
18 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 17 Haziran'da üç maç oynandı. Romanya, Ukrayna'yı 3-0 mağlup ederken, Slovakya Belçika'yı 1-0 yendi. Fransa ise Avusturya'yı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla Romanya, Slovakya ve Fransa turnuvaya galibiyetle başladı.
18 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adalar'a minibüs getirmesi, Ada halkının tepkisine yol açtı. Üç gündür süren eylemlerle Adalılar, minibüslerin kaldırılmasını talep etti. İETT Genel Müdürlüğü'nün verdiği sözlerin tutulmadığını belirten Ada Dostları Derneği, minibüslerin Adalar'ın doğal ve kültürel dokusuna zarar vereceğini savundu. Polis müdahalesiyle bazı göstericiler gözaltına alındı.
18 Haziran 2024

Oyuncu ve senarist Levent Kazak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Adalardaki minibüs kriziyle ilgili bir açık mektup yazdı. Kazak, İBB'nin Adalardaki ulaşım sorununu çözmek için getirdiği elektrikli minibüslerin adalılar tarafından istenmediğini ve bu konuda halkın da söz sahibi olması gerektiğini belirtti. Adalılar, minibüslerin yolların darlığı ve estetik uyumsuzluk nedeniyle uygun olmadığını savunarak protesto gösterileri düzenledi. İBB'nin polis müdahalesiyle karşılık vermesi, halkın tepkisini daha da artırdı.
18 Haziran 2024

Hayri Kozanoğlu, TÜİK'in 2023 yılı Hanehalkı Bütçe Araştırması sonuçlarını değerlendirerek, zengin ve yoksul arasındaki uçurumun derinleştiğini vurguladı. Araştırmaya göre, ortalama bir ailenin harcamalarının büyük bir kısmı gıda, konut ve ulaştırmaya gidiyor, bu da eğitim, sağlık ve eğlence gibi diğer önemli kalemlere ayrılan payı daraltıyor. Yüksek enflasyon ve kira artışları, özellikle dar gelirli ve emeklilerin geçim sıkıntısını artırıyor.
18 Haziran 2024

Ozan Gündoğdu'nun yazısında, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmen sayısı ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı hakkında yaptığı çelişkili açıklamalar ele alınıyor. Tekin, 2023 yılında 60 binin üzerinde öğretmen açığı olduğunu belirtmişken, 2024 yılında öğretmen sayısının fazla olduğunu ima ediyor. Bu çelişkili açıklamalar, öğretmen atamaları ve eğitim politikaları konusunda kamuoyunda tepki çekiyor.
18 Haziran 2024

Adalar halkı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adalar'a getirdiği elektrikli minibüslere itiraz ediyor. Bu araçların Adalar'ın koruma altında olan ve sit alanı ilan edilen özelliklerini tehdit ettiğini belirtiyorlar. Adalıların ulaşım mücadelesi yıllar öncesine dayanıyor ve daha önce de faytonların kaldırılması için eylemler yapılmıştı. Hayvan hakları savunucuları, Adalar'da ekolojik ulaşım alternatiflerinin devreye sokulmasını ve atların korunmasını talep etmişlerdi.
18 Haziran 2024

Murat Çelik, 2021 yazında Marmara Denizi'nde büyük bir çevre felaketine yol açan müsilajın (deniz salyası) yeniden gündeme geldiğini belirtiyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, müsilajın arka planında kirlilik, deniz suyu sıcaklığındaki artış ve deniz şartlarındaki durağanlığın olduğunu vurguluyor. 2021'de yaşanan felaket boyutundaki müsilajın tekrar etmemesi için gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekiliyor.
18 Haziran 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarının ardından kurduğu Savaş Kabinesi'ni feshetti. Bu karar, kabinenin iki önemli üyesi Benny Gantz ve Gadi Eisenkot'un istifalarının ardından geldi. Kabinenin feshi, aşırı sağcı siyasetçilerin yeni kabinede daha güçlü olmasının yolunu açabilir ve bu durum ABD ve batılı ülkelerle ilişkilerin kötüleşmesine neden olabilir.
18 Haziran 2024

Ömür Gedik, tatil günlerinde işçilerin hakları hakkında önemli bir bilgi paylaştı. Yargıtay'ın 9'uncu Hukuk Dairesi kararına göre, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işçi 1 saat bile çalışsa tam gün ücrete hak kazanır. Gedik, bu bilgiyi Av. Yıltay Günay’ın sayfasında gördüğünü belirtti ve emekçilerin haklarını savunduğunu ifade etti.
18 Haziran 2024

Yerel seçimlerin ardından Türkiye'de siyasi dengeler değişti ve muhalefet birinci parti oldu. Bu yeni dengeler, yeni bir siyaset dili ve ilişki biçimi gerektiriyor. Erdoğan, diyaloğa dayalı yeni bir siyaset inşa etmek için adımlar attı. Bahçeli ve Özgür Özel, Erdoğan'ı ayrı bir yere koyarak, normalleşme sürecine katkıda bulundu.
18 Haziran 2024

Fenerbahçe, Jose Mourinho'yu teknik direktör olarak imzalayarak rakiplerine güçlü bir mesaj verdi. Başkan Ali Koç, bu hamleyle 'kurtlar sofrasında' son şansını kullanıyor. Beşiktaş ise Giovanni van Bronckhorst'u teknik direktör olarak getirdi ve şampiyonluk hedefliyor. Galatasaray ise mevcut kadrosunu koruyarak Okan Buruk yönetiminde devam ediyor.
18 Haziran 2024

Adnan Oktar örgütüne yönelik 114 ayrı adrese 2 bin polisin katıldığı büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sırasında ciddi bir çatışma yaşandı ve bir özel harekât polisi çelik yeleği sayesinde kurtuldu. Çatışma, Adnancıların televizyon kanalı A9 Kanalı binasında gerçekleşti ve polis ekipleri içeride çok sayıda silah ve mühimmat buldu. Örgütün silahlı kanadının uzun yıllardır faal olduğu ve hem erkek hem de kadın üyelerin silahlandığı belirtildi.
18 Haziran 2024

Saygı Öztürk, Suudi Arabistan tarafından Türkiye'ye tanınan hac kontenjanlarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından adil bir şekilde dağıtılmadığını iddia ediyor. VIP hacı, yandaş hacı gibi kontenjanların torpilli kişilere verildiğini ve normal vatandaşların yıllardır kurada çıkmadığını belirtiyor. Öztürk, Diyanet'in bu duruma açıklık getirmesi gerektiğini ve çözüm bulunmasını talep ediyor.
18 Haziran 2024

Rahmi Turan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı tasarruf önlemlerinin vatandaşa zarar verdiğini savunuyor. Turan, devlet kurumlarında tasarrufun sadece adının olduğunu ve özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yüksek bütçesiyle dikkat çektiğini belirtiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlar döner sermayesine tahsis edilen bütçenin 80 milyon liradan 200 milyon liraya çıkarıldığı ve bu parayla dini yayınların artırılacağı ifade ediliyor.
18 Haziran 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşması bugün Boston'da yapıldı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan anne ve oğul, ABD'de sürekli yer değiştirdikten sonra Boston'da yakalandı. Duruşmada Türkiye'nin sunduğu deliller ve iade talebi görüşülecek. Cihantimur 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama', Tok ise 'suçluyu korumak' suçlamalarıyla tutuklandı.
18 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-6 derece üzerine çıkacağını bildirdi. İstanbul'da sıcaklık 31 dereceye ulaşacak ve poyraz serinlik sağlayacak. Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıklar daha da yüksek olacak ve nem oranı artacak. Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde ise sağanak yağışlar bekleniyor.
18 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı baklavacı, şekerci ve konfeksiyon gibi sektörleri denetledi. 11-15 Haziran tarihleri arasında yapılan denetimlerde, 195 mükellefin hatalı KDV oranı uyguladığı, 357 mükellefin ödeme kaydedici cihaz ve satış yazılım programları arasında entegrasyonun bulunmadığı tespit edildi. Ayrıca, 13 mükellefin işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığı, 298 mükellefin IBAN yoluyla tahsilat gerçekleştirdiği ve 50 mükellefin kayıt dışı faaliyette bulunduğu belirlendi. Bu işletmeler, gerekli işlemlerin yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirildi.
18 Haziran 2024

Boston Celtics, NBA final serisinde Dallas Mavericks'i 4-1'le geçerek 18. NBA şampiyonluğunu kazandı. Bu zaferle Celtics, Los Angeles Lakers'ı geride bırakarak NBA'de en fazla şampiyon olan takım unvanını elde etti. Jaylen Brown, serinin beşinci maçında 21 sayı, 8 ribaund ve 6 asistle oynayarak 2024 Bill Russell NBA Finalleri MVP'si ödülünü kazandı.
18 Haziran 2024

İçişleri Bakanlığı, eski Keçiören Belediye Başkanı ve AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma, CHP'li Mesut Özarslan'ın tespitleri üzerine başlatıldı ve Altınok'un adaylık sürecinde belediye kaynaklarını kişisel kampanyası için kullandığı iddialarını içeriyor. Müfettişler, Altınok'un seçim araçlarına belediye bütçesinden akaryakıt sağladığını ve medya tanıtım harcamaları yaptığını tespit etti. Ayrıca, Altınok'un belediye bütçesinden TV ve radyo kanalı kurdurduğu ve bu kurumlara yüklü miktarda harcama yaptığı iddia ediliyor.
18 Haziran 2024

Bayram tatilinde Rodos’a gitmek isteyen Türk turistler, kapıda vize kotası nedeniyle sorun yaşadı. Yunanistan, Türkiye'deki acentaların fazla kişi götürmeye çalıştığını öne sürerken, Türkiye tarafı Rodoslu yetkililerin hazırlıksız olduğunu belirtti. Diğer Yunan adalarında benzer yığılmalar olmasına rağmen vize sıkıntısı yaşanmadı.
18 Haziran 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalarla devam ettiği ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yangının ağaç dallarının depolandığı alanda çıktığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
18 Haziran 2024

Bayram tatilinin ilk üç gününde Türkiye genelinde 22 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, 4 bin 43 kişi yaralandı. Son 24 saatte 824 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 6 kişi yaşamını yitirdi ve 1327 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayramın üçüncü günündeki kaza ve denetleme verilerini sosyal medya hesabından paylaştı.
18 Haziran 2024

Londra West End'deki Noel Coward tiyatrosunda sahneden düşen ünlü aktör Ian McKellen hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından tiyatro salonu tahliye edildi ve akşamki gösteri iptal edildi. McKellen düştükten sonra acı içinde bağırdı ve tiyatro ekibi hemen yardıma koştu. Yazar Paul Nero, sosyal medya üzerinden McKellen ve tiyatro ekibi için iyi dileklerde bulundu.
18 Haziran 2024
İşaretlediklerim