EURO 2024'te İspanya, Arnavutluk'u 1-0 yenerek son 16 turuna lider olarak kaldı. Maçın tek golü 13. dakikada Ferran Torres'ten geldi. Bu sonuçla Arnavutluk turnuvaya veda etti. İspanya'nın bu başarısı, turnuvanın ilerleyen aşamalarında da dikkatle izlenecek.
24 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin asgari ücrete ve emeklilere zam talebini, enflasyonu düşürme hedefi nedeniyle reddetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Şimşek ile yaptığı görüşmede bu talepleri dile getirdi ancak Şimşek, ekonomik programdan ödün veremeyeceklerini belirtti. Görüşmede ayrıca yeni vergi paketi ve vergi cennetleri konuları da ele alındı.
24 Haziran 2024

Bombacı Mülayim olarak bilinen polis memuru V.K, hukuksuz bir şekilde tutuklandığı gerekçesiyle başlattığı ölüm orucu eyleminin ardından tahliye edildi. V.K, polislerin sorunlarını gündeme getirmesiyle tanınıyordu ve son olarak Bitlis emniyet müdürü ile ilgili iddiaları gündeme getirmişti. Emniyet Teşkilatı Sendikası, V.K'nin tahliye edildiğini duyurdu.
24 Haziran 2024

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel, oğlu Tunahan Adıgüzel'in PKK üyeleriyle birlikte insan kaçakçılığı yapmaktan tutuklanmasının ardından partisinden istifa etti. Gazeteci İsmail Saymaz, Tunahan Adıgüzel'in göçmen kaçakçılığı nedeniyle tutuklandığını bildirdi. Güven Adıgüzel, MHP'nin zarar görmemesi adına istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.
24 Haziran 2024

Yeni bir araştırma, aralıklı oruç tutmanın tip 2 diyabet hastaları için ilaç tedavisi yerine etkili bir başlangıç müdahalesi olabileceğini ortaya koydu. Çin'de yapılan çalışmada, 5:2 aralıklı oruç planını uygulayan katılımcıların kan şekeri seviyelerinde önemli düşüşler gözlemlendi. 16 haftalık çalışmanın sonunda, aralıklı oruç tutanların yüzde 80'inin kan şekeri seviyeleri ilaca ihtiyaç duymadan diyabet olmayan bir aralığa döndü.
24 Haziran 2024

Diyarbakır Valiliği, Starbucks ve Burger King şubelerine yapılan saldırıya bekçilerin müdahale etmediği iddialarını yalanladı. Valilik, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin, bekçilerin eylemcileri dışarıya çıkarttığı anlara ait olduğunu belirtti. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
24 Haziran 2024

1’inci Lig’e yükselen Amedspor, İngiltere Championship kulübü Hull City’den Adama Traore’yi transfer ettiğini duyurdu. Bu transfer, Amedspor'un ilk yabancı transferi olarak kayıtlara geçti. 28 yaşındaki Malili oyun kurucu Adama Traore, daha önce Fransa Ligue 1 kulüplerinden Monaco ve Metz’de forma giymiş ve Hatayspor’da da oynamıştı.
24 Haziran 2024

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik yapmak isteyenleri ödeme konusunda uyardı. MSB, bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarının, 1 Temmuz 2024’te memur aylık katsayısına göre güncelleneceğini hatırlattı. Mevcut tutar üzerinden bedelli askerlik yapmak isteyenler için son tarihin 28 Haziran olduğu belirtildi. Yeni bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranlarına göre belirlenecek.
24 Haziran 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü 3,51 puan azalarak 10.767,85 puandan kapattı. Endeks, güne 20,29 puan ve yüzde 0,19 artışla başlamıştı. Gün içinde en düşük 10.668,54 ve en yüksek 10.824,21 puanı gören endeks, önceki kapanışa göre yüzde 0,03 azalış gösterdi. Mali endeks yüzde 0,09 değer kazanırken, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri sırasıyla yüzde 1,20, yüzde 0,05 ve yüzde 0,82 değer kaybetti.
24 Haziran 2024

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim alanlarına sıçramış ve 15 kişi hayatını kaybetmişti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi, yangının çıkış nedenlerini araştırarak birçok ihmal tespit etti. EMO'nun raporuna göre, elektrik dağıtım şebekesinin eski ve bakımsız olduğu, izolatörlerin kırık olduğu ve gerekli bakım çalışmalarının yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, tarımsal sulama tesisinde yüksek gerilim işletme sorumlusunun bulunmadığı ve yangına karşı alınması gereken önlemlerin ihmal edildiği tespit edildi.
24 Haziran 2024

Duman, yeni albümünden 'Nerde Benim Kafam' ve 'Kufi' adlı iki şarkıyı yayınladı. Grup, 16 parçadan oluşan yeni albüm kayıtlarını tamamladığını daha önce duyurmuştu. Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas, 2013'teki 'Darmaduman' albümünden beri ayrı ayrı tekliler ve albümler yayınlıyordu. Duman, Instagram hesabında yeni albümün yakında dinleyicilerle buluşacağını belirtti.
24 Haziran 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmede dört ana başlıkta taleplerini ilettiklerini belirtti. Asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yapılması, tarımın ulusal güvenlik meselesi olarak ele alınması, vergi adaletinin sağlanması ve TÜİK verilerinin şeffaf bir şekilde paylaşılması talepler arasında yer aldı. Ancak Karatepe, dört saatlik görüşmenin sonunda hükümetin anlayışında bir değişim iradesi görmediklerini ifade etti.
24 Haziran 2024

Kurban Bayramı tatilinde yapılan denetimlerde, fahiş fiyatla bilet satan otobüs şirketlerine toplam 23 milyon 453 bin 8 lira ceza kesildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatili boyunca 13 bin 855 otobüsün denetlendiğini ve 107 bin 896 şehirler arası otobüs seferi yapıldığını belirtti. Denetimlerde, fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan taşımacılık ve emeklilere yönelik yüzde 20 indirim uygulanıp uygulanmadığı kontrol edildi. Bakan, denetimlerin sadece bayram dönemini kapsamadığını da vurguladı.
24 Haziran 2024

Avustralya, eczaneler dışında elektronik sigara satışını yasaklayan ilk ülke olacak. Yeni düzenlemeye göre, 18 yaşından küçükler de doktor reçetesiyle eczanelerden elektronik sigara satın alabilecek. Sağlık Bakanı Mark Butler, bu düzenlemenin amacının elektronik sigarayı sigarayı bırakmaya yardımcı bir ürün haline getirmek olduğunu belirtti. Yeşiller Partisi'nden senatör Jordon Steele-John ise çocukların elektronik sigara almasını engellemek istediklerini ifade etti.
24 Haziran 2024

Piyasa değeri en yüksek 100 kripto varlığı içeren endeks geçen hafta yüzde 5 düştü ve nisandan bu yana en kötü performansı kaydetti. Bitcoin, mart ayında rekor kırmasına rağmen bu çeyrekte geleneksel varlıkların gerisinde kaldı. Fed’in faiz oranlarını düşürmesi ve yatırım fonlarına azalan talep, kripto piyasasında gerilemeye neden oldu. Analistler, bu düşüşün daha geniş risk iştahı için bir uyarı işareti olabileceğini belirtti.
24 Haziran 2024

2024'ün ilk beş aylık enflasyon verilerine göre memur ve emeklilerin maaşlarında yüzde 17,38'lik bir artış kesinleşti. Haziran enflasyon verilerinin eklenmesiyle bu oranın yüzde 20 ila 21 arasında olması bekleniyor. SSK ve Bağkur emeklileri için ise altı aylık enflasyon beklentisi baz alındığında yüzde 25 ila 26 arasında zam yapılması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının yeterli olmadığını itiraf ederek, temmuz ayında bu konuyu masaya yatırma sözü verdi.
24 Haziran 2024

Sanatçı Bülent Ortaçgil, 26 Haziran’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sanat hayatının 50’nci yılını kutlamak için sahneye çıkacak. 'Kadın sesi değmiş şarkılar' temasıyla düzenlenecek konserde, Zühal Olcay, Ceylan Ertem, Jehan Barbur, Melike Şahin ve Sena Şener gibi ünlü müzisyenler Ortaçgil'in sevilen şarkılarını seslendirecek. Konser, sanatçının uzun ve başarılı kariyerine bir saygı duruşu niteliğinde olacak.
24 Haziran 2024

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde müze ve ören yerlerini 1 milyon 111 bin 957 kişi ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre en çok ziyaret edilen 10 müzenin ziyaretçi sayısı 482 bin 292’ye ulaştı. İzmir Efes, 129 bin 987 ziyaretçiyle en çok ziyaret edilen ören yeri oldu. Milli Saraylar Başkanlığına bağlı müzeler ise bayram tatilinde 245 bin 980 kişi tarafından ziyaret edildi.
24 Haziran 2024

Diyarbakır'ın Sur ve Kayapınar ilçelerinde bir grup, Starbucks ve Burger King şubelerine girerek İsrail aleyhine sloganlar attı. Olayın ardından 16 kişi gözaltına alındı ve işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Gözaltına alınan şahıslar bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir.
24 Haziran 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemde artan öğretmenlere yönelik şiddet vakaları hakkında açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarından dolayı teessür içinde olduklarını ve bu konuda gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Ayrıca, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe girecek yeni müfredat hakkında öğretmenlere seslenerek, programların felsefesini ve hedeflerini içselleştirmelerini istedi.
24 Haziran 2024

Getir, Abu Dabi Devlet Yatırım Fonu Mubadala'dan yaklaşık 250 milyon dolar sermaye desteği alarak ikiye bölünecek. Şirketin Britanya pazarından çekilmesinin ardından, Türkiye'deki gıda ve market dağıtım operasyonlarından sorumlu olacak yeni bir şirket kurulacak ve bu şirketin çoğunluk hissesi Mubadala'ya ait olacak. Getir'in kurucusu Nazım Salur, yeni yapıda aktif rol almayacak ve diğer varlıkları yönetecek. Bu yeniden yapılandırma, Britanya ve Avrupa'daki tasfiyeyi kolaylaştırmayı ve Türkiye pazarındaki yatırım payını büyütmeyi hedefliyor.
24 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar'da 'Azmanbüs' olarak adlandırılan elektrikli minibüslerin kullanıma başlanmasıyla ilgili halkın tepkilerini değerlendirdi. İmamoğlu, toplu taşımayı sağlamak zorunda olduklarını ve mevcut araçların tarihi şehirlerde de kullanıldığını belirtti. Halkın tepkilerini duyduğunu ifade eden İmamoğlu, alternatif araç tasarımları üzerinde çalıştıklarını ancak şu an için başka bir seçenek olmadığını söyledi. Gösteriler sırasında bazı eylemciler gözaltına alındı ve İETT yetkilisi Ali Tuğrul Küçükalioğlu'nun sert müdahalesi dikkat çekti.
24 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubu üçüncü maçında Türkiye ile Çekya karşı karşıya gelecek. UEFA, bu önemli karşılaşmayı Rumen hakem Istvan Kovacs'ın yöneteceğini açıkladı. Kovacs'ın yardımcıları Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene olacak, dördüncü hakem ise Norveç'ten Espen Eskas. VAR görevini Polonyalı Tomasz Kwiatkowski üstlenecek.
24 Haziran 2024

ABD'nin Florida eyaletinde bir eve uzaydan düşen enkaz, evde hasara yol açtı. Aile, NASA'dan 80 bin dolar tazminat talep etti. NASA, cismin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan atık olarak bırakılan bir kargo paletinin parçası olduğunu doğruladı. Avukat, olayın aile üzerinde yarattığı stres ve etkiler için tazminat talep ettiklerini belirtti.
24 Haziran 2024

Kurban Bayramı boyunca İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda 1 milyon 253 bin 657 yolcu ve 7 bin 18 uçuşla tüm zamanların rekoru kırıldı. İSG CEO'su Alp Er Tunga Ersoy, bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlara ve iş ortaklarına teşekkür etti. Bayram tatili dönüşünde günlük yolcu ve uçuş sayısında bugüne kadarki en yüksek rakama ulaşıldı. İSG, Türkiye'nin ikinci, Avrupa'nın dokuzuncu en yoğun havalimanı olarak kayda geçti.
24 Haziran 2024

Barcelona'da artan konut maliyetleri nedeniyle 2028'e kadar turistlere daire kiralanması yasaklandı. Belediye Başkanı Jaume Collboni, konut krizinin özellikle gençler için büyük bir sorun olduğunu belirtti. Karar, 10 bin 101 kısa süreli kiralama izni almış dairenin ruhsatının iptal edilmesini içeriyor. Yerel yönetim, yasağın ardından yasadışı turistik daireleri tespit etmek için güçlü bir denetim uygulayacak.
24 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) bugün B Grubu son maçları oynanacak. Hırvatistan, Leipzig Stadyumu'nda İtalya ile karşılaşacak ve bu maçı Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek. İtalya'nın gruptan çıkması için beraberlik yeterliyken, Hırvatistan'ın galip gelmesi gerekiyor. Aynı saatte Düsseldorf Arena'da Arnavutluk, İspanya ile karşılaşacak ve bu maçı İsveçli hakem Glenn Nyberg yönetecek. İspanya gruptan çıkmayı garantilerken, Arnavutluk'un gruptan çıkabilmesi için İspanya'yı yenmesi ve Hırvatistan – İtalya maçının sonucunu beklemesi gerekiyor.
24 Haziran 2024

Trabzonspor, Ozan Tufan ve Anthony Nwakaeme dahil beş futbolcuyu transfer etmek üzere görüşmelere başladı. Hull City'den Ozan Tufan ve Standard Liege'den Denis Mihai Dragus ile görüşmelerin başladığı bildirildi. Ayrıca, sözleşmesi elinde bulunan Borna Barisic, John David Lundstram ve eski Trabzonsporlu Anthony Nwakaeme ile de görüşmeler sürüyor. Barisic ve Lundstram son olarak Glasgow Rangers'da, Nwakaeme ise Al Fayha'da forma giydi.
24 Haziran 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 24 Haziran 2024 tarihinde güne yüzde 0,19 artışla 10.791,65 puandan başladı. Cuma günü dalgalı bir seyir izleyen endeks, günü yüzde 0,29 artışla 10.771,36 puandan kapatmıştı. Bu artış, haftanın ilk işlem gününde borsanın pozitif bir başlangıç yapmasını sağladı.
24 Haziran 2024

Uğur Meleke, Arda Güler'in yorgun olduğu iddialarına inanmadığını ve sakatlık riskinin muğlak bir ifade olduğunu belirtti. Meleke, Arda'nın oynamamasının esas nedeninin TFF cephesinden Mehmet Büyükekşi ve Hamit Altıntop olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, İspanyol gazeteci Tomas Roncero'nun, Montella'nın Arda'nın ön plana çıkmasından rahatsız olduğu ve bu yüzden onu oynatmadığı iddiasını da aktardı.
24 Haziran 2024

Çanakkale'de yapılan bir operasyon sonucunda, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı ve PKK üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı. Operasyonda, Yunanistan bayraklı bir teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi ve toplamda altı kişi gözaltına alındı. Tunahan Adıgüzel, ifadesinde Yunanistan'da yaşayan 'Azat' adlı bir kişiyle internet üzerinden tanıştığını ve göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını belirtti. Güven Adıgüzel, oğlunun suçlamalarını kabul ederken, büyük oğlunun da kara para cezası nedeniyle Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanıştığını ifade etti.
24 Haziran 2024

BIST 30 ve BIST 100-30 endekslerinde yılbaşından bu yana dikkat çeken kazançlar ve kayıplar yaşandı. BIST 100 Endeksi %44,19, BIST 30 Endeksi %46,50 ve BIST 100-30 Endeksi %38,71 yükseldi. Banka, ulaştırma, iletişim ve otomotiv sektörleri yüksek performans gösterirken, gübre, cam, enerji ve çimento sektörleri zayıf performans sergiledi. Garanti Bankası, TAV Havalimanları, Mavi Giyim, Ülker Bisküvi, Türk Telekom ve Akfen Yen. Enerji en yüksek kazanç sağlayan hisseler oldu.
24 Haziran 2024

Adalar'da 'azmanbüs' olarak adlandırılan elektrikli minibüslerin hizmete alınmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapacağı görüşme öncesinde konuşmayacağını belirtti. Adalılar, Akpolat'ın daha önce 'azmanbüsler' konusunda verdiği sözleri tutmadığını iddia ediyor. Bu durum, yerel yönetim ve İBB arasındaki yetki ve inisiyatif tartışmalarını da gündeme getiriyor.
24 Haziran 2024

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanan CHP, Areda Survey'in mayıs ayı anketine göre yüzde 34 oy oranıyla birinci sırada yer alıyor. AK Parti ise yüzde 32 ile ikinci sırada bulunuyor. DEM Parti yüzde 9, MHP yüzde 7.5, İYİ Parti yüzde 4.9 ve Yeniden Refah Partisi yüzde 4.8 oy oranına sahip. Parti sadakati en yüksek olan parti yüzde 97.1 ile DEM Parti olurken, İYİ Parti seçmeninin yüzde 64'ünü kaybetmiş durumda.
24 Haziran 2024

Kolombiya Narkotikle Mücadele Birimi, 2020'den bu yana Türkiye'ye gönderilmek istenirken Kolombiya liman ve havaalanlarında ele geçirilen kokain miktarının 6 tonun üzerinde olduğunu açıkladı. Özellikle İzmir'e gönderilmek istenirken yakalanan 4.9 ton kokain dikkat çekti. Mehmet Altan, bu olayların Türkiye'deki siyasi çalkantılarla bağlantılı olduğunu ve 'Vatan, Millet, Sakarya' edebiyatı yaparak toplumu şiddetle esir almak isteyenlerin arkasında uyuşturucu izlerinin bulunduğunu belirtti. Küresel Organize Suç Endeksi 2023 Raporu'na göre, Türkiye'de faaliyet gösteren mafya tarzı grupların hükümetle yakın ilişkiler geliştirdiği ve bu sayede koruma sağladıkları bildirilmektedir.
24 Haziran 2024

Şeref Oğuz, hükümetin dar gelirli kesimden vergi alarak bütçe açığını kapatma çabalarını eleştirdi. Oğuz, zenginlerden vergi alınmadığını ve devletin gereksiz harcamalarına devam ettiğini belirtti. Ayrıca, tasarruf paketlerinin etkisiz kaldığını ve kamu harcamalarının arttığını vurguladı. Oğuz, bütçe açığının kayıt dışı ekonomiden elde edilecek gelirlerle kapatılması gerektiğini savundu.
24 Haziran 2024

Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sonra, AB liderleri arasında üst düzey pozisyonlar için beklenen uzlaşma sağlanamadı. Hristiyan Demokrat EPP, mevcut AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen'in görevine devam etmesini ve AB Konseyi Başkanlığı'nın ikiye bölünmesini önerdi. Ancak, İtalya Başbakanı Meloni'nin aşırı sağcı talepleri ve EPP'nin daha fazla görev istemesi nedeniyle uzlaşma sağlanamadı. Meloni, AB Komisyonu içinde aşırı sağcılar için kritik pozisyonlar talep ediyor.
24 Haziran 2024

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'li Şerafettin Bahadır, MHP'li eski belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu'nun kardeşi ve yeğeni tarafından saldırıya uğradı. Bahadır, küçük kızını işyerinden alıp eve giderken yolu kesildi ve sopalarla dövüldükten sonra bacağına üç kurşun sıkıldı. Olayın arka planında, MHP'nin seçim yenilgisi ve sonrasında yaşanan gerginlikler bulunuyor. Resmi açıklamalarda olayın münferit olduğu belirtilse de, yazıda bunun aksine vurgu yapılıyor.
24 Haziran 2024

24 Haziran 2024 sabahı itibarıyla bir gram altın 2.453,474 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.323,23 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak bu seviyeye ulaşıyor.
24 Haziran 2024

Liranın dolar ve avro karşısındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL kuru 32,8422 seviyesinden, avro/TL kuru ise 35,1610 seviyesinden güne başladı. Seçim öncesinde 20'nin altında olan dolar/TL, seçimden bir hafta sonra 23'ü aşmıştı. Merkez Bankası'nın faiz artırımlarının yetersiz kalması nedeniyle döviz kurları yükselmeye devam ediyor.
24 Haziran 2024

Bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Ege, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısında sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağı öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, bazı bölgelerde yaz yağmurları etkili olacakken, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmiyor. Uzmanlar, aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
24 Haziran 2024

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde Mahaçkale ve Derbent kentlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 15 polis ve bir papaz hayatını kaybetti. Saldırılar sonrası bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, saldırıların terör eylemi olduğunu ve dış güçlerce planlandığını belirtti. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı.
24 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İsviçre ile Almanya arasındaki maç 1-1 berabere sonuçlandı. İsviçre'nin golünü Dan Ndoye atarken, Almanya'nın golü Niclas Füllkrug'dan geldi. Bu sonuçla Almanya, gruptan lider olarak ayrıldı.
24 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası A grubu son maçında Macaristan, İskoçya’yı 1-0 mağlup etti. Stuttgart Arena’da oynanan karşılaşmada, Macaristan 90+10’uncu dakikada Kevin Csoboth’un attığı golle galip geldi. Maçın 70’inci dakikasında Szoboszlai’nin ortasında kaleci Gunn ve Varga çarpıştı, Varga baygınlık geçirerek ambulansa götürüldü. Macaristan, bu galibiyetle grubunu üç puanla üçüncü sırada tamamlayarak en iyi üçüncülük yolunda büyük bir avantaj yakaladı.
24 Haziran 2024
İşaretlediklerim