ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilerek yerine başkan yardımcısı Kamala Harris'i aday gösterdi. Harris, aday gösterilmesinin ardından 24 saat içinde 81 milyon dolar bağış topladı. Bu miktar, 24 saat içinde toplanan en yüksek bağış olarak kayda geçti. Harris'in adaylığı, Demokrat Parti içinde geniş destek bulurken, eski başkan Barack Obama da sürecin çekişmeli geçeceğini belirtti.
22 Temmuz 2024

İYİ Parti'de 31 Mart yerel seçimlerinden sonra hızlanan istifa furyası devam ediyor. İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel ve Isparta Milletvekili Aylin Cesur, partiden istifa ettiklerini açıkladı. 2023 genel seçimlerinden sonra 44 milletvekili bulunan İYİ Parti, sekiz aylık süreçte 10 milletvekilinin istifası ve 1 milletvekilinin ihraç edilmesiyle Meclis'teki sandalye sayısını 33'e düşürdü. Ayrıca, partinin yerel yönetimlerinden de altı ayda 100 binden fazla kişi istifa etti.
22 Temmuz 2024

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu 'B3'ten 'B1'e yükselttikten sonra, daha fazla not artışının gelebileceğine dikkat çekti. Moody’s ekonomistleri, Türkiye ekonomisindeki dezenflasyon başarısının en büyük katalizör olacağını vurguladı. Türkiye’nin kredi notunun hala yatırım yapılabilir seviyenin dört kademe altında olduğuna dikkat çeken ekonomistler, enflasyonun kalıcı ve önemli ölçüde düşürülmesinin TL’ye yönelik kalıcı güvenin gerçek belirleyicisi olacağını belirtti.
22 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni yönetimi, 12 yabancı kuralını kaldırarak takımların kadrolarında 14 yabancı oyuncu bulundurmasına izin verdi. TFF başkanlığını Mehmet Büyükekşi kaybetmiş ve yerine İbrahim Hacıosmanoğlu gelmişti. Bu değişiklik, Büyükekşi yönetiminin 12 olarak güncellediği yabancı sınırının iptal edilmesiyle gerçekleşti.
22 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, önceki başkan Mehmet Büyükekşi'nin yönetimi tarafından getirilen ve bu sezon Süper Lig'de uygulanması planlanan 12 yabancı kuralını iptal etti. Bu değişiklikle birlikte Süper Lig takımları kadrolarında 14 yabancı oyuncu bulundurabilecek. Karar, gazeteci Yağız Sabuncuoğlu tarafından duyuruldu.
22 Temmuz 2024

AKP, sokak hayvanlarını uyutmayı içeren bir düzenleme hazırlamıştı. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine 'uyutma' ismi yerine 'ötanazi' ismi getirilmişti. Ancak, Meclis'te görüşme aşamasında olan bu düzenlemeden 'ötanazi' ibaresi de çıkarıldı ve yerine Veterinerlik Hizmetleri Kanunu'nun ilgili maddesi eklendi. Bu değişiklik, düzenlemenin özünde bir farklılık yaratmıyor.
22 Temmuz 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,15 değer kazancıyla 11.172,75 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi yüzde 1,41 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,83 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,60 ile iletişim sektörü olurken, en çok kaybettiren yüzde 3,56 ile finansal kiralama faktoring sektörü oldu. Analistler, ABD başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesiyle ortaya çıkan belirsizliklerin küresel pay piyasalarını etkilediğini belirtti.
22 Temmuz 2024

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 22 Temmuz 2024 tarihinde saat 17:39'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin derinliğini 10,23 km olarak bildirirken, Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4,9 ve derinliğini 12,9 km olarak açıkladı. Deprem sonrası herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.
22 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık adaylığından çekilme kararını kamuoyuyla paylaşmadan bir dakika önce ekibine iletti. Biden, seçimlerdeki rakibi Donald Trump karşısında yaşına ilişkin endişeleri haklı çıkaran performanslar sergilemişti. Demokrat siyasetçiler, liberal medya ve bağışçılar Biden'a çekilmesi için baskı yapmıştı. Biden, üç haftalık direnişin ardından dün akşam adaylıktan çekildi.
22 Temmuz 2024

Gazze Hükümeti, 7 Ekim 2023'ten itibaren Gazze saldırılarında ölen gazeteci sayısının 163'e yükseldiğini duyurdu. Son olarak gazeteci Haydar İbrahim'in ölümüyle bu sayı arttı. Hükümet, gazetecilerin kasıtlı olarak öldürüldüğünü ve bunun Filistin'in sesini susturmak amacıyla yapıldığını belirtti. Gazzeli yetkililer, İsrail'in öldürdüğü gazeteci sayısının 152'ye çıktığını ifade etti.
22 Temmuz 2024

Rus savunma sanayi şirketi Kalaşnikof, 2024 yılının ilk yarısında gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artırdığını açıkladı. Şirketin askeri ve sivil ürün üretimi de yüzde 50 oranında arttı. Bu artış oranlarıyla ilgili hacimsel veya mali detaylar paylaşılmadı. Kalaşnikof, Kasım 2022'de Rus ordusuna askeri teçhizat tedarikinde koordinatör olarak görevlendirilmişti.
22 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 seçimleri için Demokrat Parti adaylığından çekildiğini ve başkan adayı olarak yardımcısı Kamala Harris'i önerdiğini duyurdu. Biden, yaşına ve performansına yönelik eleştiriler ve bağışçıların baskısı nedeniyle bu kararı aldı. Harris, Biden'ın kampanyasında topladığı fonlarla seçim yarışına başladı ve Demokrat Parti içinde geniş destek görüyor. Ancak, Harris'in adaylığı Demokrat Parti Kurultayı'nda resmileşecek ve bu süreçte başka adaylar da ortaya çıkabilir.
22 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde sıcaklıkların çarşambadan itibaren azalacağı ve özellikle iç kesimlerde mevsim normallerine gerileyeceği belirtildi. İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların 35-36 dereceden 28-29 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Sahil bölgelerinde ise sıcaklıklar sadece 1-2 derece azalacak.
22 Temmuz 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iki devlet tahvili ihalesiyle toplam 43 milyar 727 milyon lira borçlandı. İlk ihalede, iki yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edildi ve nominal satış 14 milyar 318,1 milyon lira olarak gerçekleşti. İkinci ihalede ise beş yıl vadeli TÜFE’ye endeksli devlet tahvili yeniden ihraç edildi ve nominal satış 4 milyar 580 milyon lira oldu. Her iki ihalede de kamudan gelen tekliflerin tamamı karşılandı.
22 Temmuz 2024

Eminem, son stüdyo albümü The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) ile Billboard 200 listesinde 11’inci kez 1 numaraya yükseldi ve albümü 2024’ün en çok satan rap albümü oldu. Bu başarı ile Eminem, Bruce Springsteen, Barbara Streisand ve Kanye West ile birlikte Billboard 200’de en çok 1 numaraya yerleşen beşinci sanatçı oldu. Eminem’in geri dönüşü, rap dünyasındaki yerinin sarsılmaz olduğunu gösterdi.
22 Temmuz 2024

Rönesans Holding, Hollanda merkezli Rabobank International Holding BV ile Rabobank AŞ'nin tüm hisselerini almak üzere bir hisse devir anlaşması imzaladı. Rabobank AŞ, 2014'ten beri Türkiye'de faaliyet gösteren ve büyük ölçekli kurumsal müşterilere hizmet veren bir bankadır. Bu satın alma ile Rönesans Holding, sağlık, enerji, gayrimenkul, endüstriyel yatırımlar ve inşaat alanlarının yanı sıra finans sektöründe de faaliyet göstermeye başlayacak. Anlaşma, düzenleyici kurum onaylarının alınmasının ardından tamamlanacak.
22 Temmuz 2024

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve sahibinden.com işbirliğinde hazırlanan 'Otomobil Piyasası Görünümü' raporuna göre, haziran ayında otomobil talep endeksi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,8 azaldı. Satılan otomobil sayısının satılık ilan sayısına oranı 3,1 puan azalarak yüzde 14,9 oldu. Ortalama otomobil fiyatları da düşüş trendini sürdürerek haziranda 871 bin 156 liraya geriledi. Otomobil piyasasında genel bir durgunluk gözlemleniyor.
22 Temmuz 2024

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü komisyonun ikinci toplantısının sansür altında başladığını duyurdu. Karaca, komisyon başkanının talimatıyla tüm koridorların güvenlik görevlileriyle kapatıldığını ve demokratik kitle örgütleri, baro temsilcileri, veteriner hekimler birliği temsilcileri ve gazetecilerin komisyonun olduğu koridora bile sokulmadığını belirtti. Ayrıca, toplantı salonu koridorunda tartışmanın takip edildiği televizyonun da 'bozuk' gerekçesiyle söküldüğünü ifade etti.
22 Temmuz 2024

Siber güvenlik hizmeti sağlayıcısı Crowdstrike, 19 Temmuz'daki yazılım güncellemesinden kaynaklanan ve birçok sektörde hizmetlerin aksamasına neden olan sorun için yeni bir teknik geliştirdiklerini duyurdu. Şirket, etkilenen 8,5 milyon Windows cihazının büyük kısmının tekrar çalışır durumda olduğunu belirtti. Crowdstrike, tüm cihaz ve sistemleri en kısa sürede eski haline döndürmek için çalıştıklarını ve müşterilerden özür dilediklerini ifade etti. Kesintiden hâlâ kaç cihazın etkilendiği ise açıklanmadı.
22 Temmuz 2024

50 kuşağının önemli öykücülerinden Ferit Edgü, 88 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul'da doğan ve eğitim gören Edgü, Paris'te de bir süre yaşadı ve Ada Yayınları'nı kurdu. 'Hakkari’de Bir Mevsim' romanıyla tanınan yazar, birçok öykü kitabı ve roman yazdı. Edgü, aynı zamanda resme olan ilgisi ve koleksiyonerliğiyle de biliniyordu.
22 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. İlk maç yarın Thun Stadı'nda oynanacak ve Portekizli hakem Tiago Martins tarafından yönetilecek. Fenerbahçe, Lugano'yu elemesi durumunda 3. eleme turunda Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşacak. Rövanş maçı 30 Temmuz'da Kadıköy'de oynanacak.
22 Temmuz 2024

Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların temmuz zam farkları 26 Temmuz’da yatırılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin toplam fark tutarını 11 milyar lira olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşları konusunu gündeme alacaklarını belirtti. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira olarak belirlendi.
22 Temmuz 2024

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İran'ın dini lideri Hamaney'in kucağında oturan bir oyuncak minyatür olarak gösteren yapay zeka ürünü bir görsel paylaştı. Katz, Erdoğan'ı Hamas'a silah ve para yardımı yapmakla suçladı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bu paylaşımı yalan ve iftira olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Olay, İsrail ve Türkiye arasındaki gergin ilişkileri bir kez daha gündeme getirdi.
22 Temmuz 2024

Türkiye'de haziran itibarıyla trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 5 milyon 636 bin 583'e ulaşarak rekor kırdı. Kilis, Manisa, Muğla ve Iğdır'da motosiklet sayısı otomobil sayısını geçti. TÜİK verilerine göre kişi başına en çok motosiklet Muğla'da bulunuyor. İl bazında en fazla motosiklet İstanbul'da, en az motosiklet ise Ardahan'da yer aldı.
22 Temmuz 2024

İzmir'de Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde dört öğrencisini taciz etmekten suçlu bulunan öğretim üyesi Z.E.B.'ye 10 yıl hapis cezası verildi. Rektörlük, basında yer alan haberlerin ardından 1 Ekim 2020'de soruşturma başlatmıştı. İzmir 34’ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, sanığın dört öğrenciye karşı 'sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı' suçunu işlediğine karar verdi ve her mağdur için ayrı ayrı iki yıl altı ay hapis cezası verdi.
22 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilerek yerine başkan yardımcısı Kamala Harris'i önerdi. Harris, adaylığının ilk dokuz saatinde 60 milyon dolar bağış topladı. Demokrat Parti'den birçok siyasetçi Harris'e destek verirken, eski başkan Barack Obama da Biden'ın çekilme kararını tebrik etti. Harris'in adaylığı 19-22 Ağustos'taki Demokrat Parti Kurultayı'nda resmileşecek.
22 Temmuz 2024

Adidas, yarı Filistinli model Bella Hadid'in yer aldığı SL72 ayakkabı reklamını, İsrail hükümetinin tepkisi üzerine geri çekti ve özür diledi. İsrail hükümeti, reklamın 1972 Münih Olimpiyatları'nda 11 İsraillinin öldürülmesiyle bağlantılı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Sosyal medyada Hadid'e destek ve Adidas'a boykot çağrıları yapıldı. Hadid, Filistin'i desteklemeye devam edeceğini belirtti.
22 Temmuz 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayında enflasyonun keskin biçimde düşeceğini öngörmüştü ancak temmuz ayında geçici etkiler nedeniyle aylık enflasyonda artış beklediğini belirtti. Şimşek, yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43'e, 12 ay sonrası yüzde 30'a ve 24 ay sonrası yüzde 19,3'e düştüğünü ifade etti. Dezenflasyon sürecinin önümüzdeki aylarda daha belirgin hale geleceğini ve enflasyon beklentilerinin hedeflerine yaklaştığını vurguladı.
22 Temmuz 2024

Human Brain Mapping dergisinde yayınlanan bir araştırma, yetişkin erkeklerde pornografinin para kazanma veya oyun oynamaya kıyasla beyindeki ödül merkezlerini daha fazla tetiklediğini ortaya koydu. Araştırma, 19-38 yaş aralığındaki 31 sağlıklı erkek katılımcı üzerinde yapıldı ve katılımcıların pornografik resimlere, video oyunu ekran görüntülerine ve para resimlerine verdikleri tepkiler incelendi. Bulgular, pornografinin diğer ödüllendirici uyaranlardan daha hızlı ve güçlü bir şekilde beyindeki ödül işleme yollarını harekete geçirdiğini gösterdi. Bu tür araştırmalar, bağımlılığın tedavisi için yeni terapilerin geliştirilmesine katkı sağlayabilir.
22 Temmuz 2024

Merkez Bankası'nın temmuz ayı piyasa katılımcıları anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,52'den yüzde 42,95'e geriledi. Dolar/TL beklentisi ise 37,7463'ten 37,3667'ye düştü. 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 31,79'dan yüzde 30,02'ye, 24 ay sonrası içinse yüzde 20,33'ten yüzde 19,32'ye indi. Politika faizi beklentisi temmuz ve üç ay sonrası için yüzde 50 olarak belirlendi.
22 Temmuz 2024

İsrail'de 13 yaşındaki Yair Whiteson, babasıyla yürüyüş yaparken yaklaşık 2 bin yıllık bir Roma yüzüğü buldu. Yüzükte bilgelik ve savaş tanrıçası Minerva tasvir edilmiş. Bronzdan yapıldığı anlaşılan yüzüğün Geç Roma Dönemi'nde İsrail'e geldiği tahmin ediliyor. Yüzük, İsrail Ulusal Hazineler Dairesi'ne devredilerek Kudüs'teki Jay ve Jeanie Schottenstein İsrail Arkeolojisi Ulusal Kampüsü'nde sergilenecek.
22 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. Teknik direktör Jose Mourinho'nun belirlediği 23 kişilik kadroda Cengiz Ünder yer almadı. Kadroda ayrıca Samet Akaydın, Levent Mercan, Luan Peres, Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir de bulunmuyor. Fenerbahçe'nin maç öncesi iki oyuncu değiştirme hakkı bulunuyor.
22 Temmuz 2024

ABD başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin ön bulgu raporu yayınlandı ve Gizli Servis eleştirildi. Raporda, Gizli Servis'in yerel özel tim SWAT ve keskin nişancılarla sabah toplantısına katılmadığı, yerel kolluk kuvvetleriyle iletişimde uyumsuzluk yaşandığı ve şüpheli Thomas Matthew Crooks'un izlenmesinde eksiklikler olduğu belirtildi. Suikast girişimi sırasında Trump kulağından vurulmuş, bir izleyici ölmüş ve iki kişi ağır yaralanmıştı.
22 Temmuz 2024

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının tercih sonuçlarını açıkladı. Bu yıl sınava 1 milyon 38 bin 192 sekizinci sınıf öğrencisi başvurdu ve 992 bin 906 öğrenci sınava katıldı. Öğrencilerin yüzde 83,85'i yerel, yüzde 16,15'i ise merkezi yerleştirme sınav puanıyla kayıt yaptıracak. LGS yerleştirme sonuçlarına MEB'in resmi internet sitesinden erişilebiliyor.
22 Temmuz 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 22 Temmuz 2024 tarihinde güne yüzde 0,24 artışla 11.182,64 puandan başladı. Cuma günü de yükseliş eğilimi gösteren endeks, günü yüzde 0,15 artışla 11.156,20 puandan kapatmıştı. Bu artış, yatırımcıların piyasalara olan güvenini yansıtıyor.
22 Temmuz 2024

John Lennon’ın 1968’de Abbey Road Stüdyoları’nda bir ziyaretçiye hediye ettiği yuvarlak mavi gözlük, 31 Temmuz’da Surrey’deki Farleigh Golf Kulübü’nde açık artırmaya çıkacak. Gözlüğün 3 bin sterline kadar alıcı bulması bekleniyor. Ayrıca, The Beatles albüm kapağının çekimi sırasında çekilen 33 siyah beyaz fotoğraftan oluşan bir koleksiyon da satışa sunulacak. Bu koleksiyonun 200-300 sterline satılması öngörülüyor.
22 Temmuz 2024

Elon Musk, sosyal medya hesabından yapay zeka kullanarak ünlülerin yer aldığı bir moda defilesi videosu paylaştı. Videoda eski ABD Başkanı Barack Obama, gladyatör kostümü ve 'umut' yazılı tişört gibi çeşitli kıyafetlerle dikkat çekti. ABD Başkanı Joe Biden tekerlekli sandalyede, Vladimir Putin ise yerel ve renkli bir bez elbiseyle görüldü. Bill Gates'in taşıdığı ekranda ise 'Bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekiyor' yazısı yer aldı.
22 Temmuz 2024

22 Temmuz 2024 sabahı itibarıyla gram altın 2.551,275 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.401,68 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak belirleniyor.
22 Temmuz 2024

Liranın dolar ve avro karşısındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL 33,0610 seviyesinden, avro/TL ise 36,0208 seviyesinden güne başladı. Seçim öncesinde 20'nin altında olan dolar/TL, seçimden sonra hızla yükselerek 25'in üzerine çıkmıştı. Benzer şekilde avro/TL de seçimden sonra 27'yi aşmıştı. Döviz kurları dalgalı bir şekilde yükselmeye devam ediyor.
22 Temmuz 2024

Murat Belge, sokak köpeklerini zehirleme girişiminin laik kesim tarafından onaylanamayacağını ve bu kesimin beklenenden daha içten bir hayvan savunması gösterdiğini belirtti. Müslüman halkın da bu 'tedbir' hakkında olumsuz düşünenlerin beklenenden fazla olacağını ifade etti. Anadolu halkının önemli bir kısmının ise bu girişimi protesto edenlerin hayvanseverliğini aşırı bulacağını düşündüğünü söyledi. Belge, bu tür girişimlerin toplumda kutuplaşmayı artırabileceğini vurguladı.
22 Temmuz 2024

Mehmet Altan, Özgür Özel'in KKTC gezisinde tekrarladığı 'Türkiye’nin dışına çıktık mı Türkiye’nin partisiyiz' cümlesini tehlikeli bulduğunu ifade etti. Altan, bu ifadenin muhalefet partisinin yurtdışında iktidar partisinin politikalarını savunması anlamına geldiğini ve bunun vatanseverlik olarak sunulmasının yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, hukukun ve hakkın savunulmasının gerçek vatanseverlik olduğunu vurguladı.
22 Temmuz 2024

Yeni Pazar Üniversitesi ve Dublin Üniversitesi adlarıyla gerçekte olmayan iki sahte üniversitenin para ve kayıtla öğrenci alarak diploma verdikleri ortaya çıktı. YÖK, yurtdışında üniversite okumak isteyen adayların mağduriyet yaşamamaları için tanınan üniversiteleri kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Bekir Ağırdır, devletin bu tür dolandırıcılık olaylarını önlemek için daha etkin denetim mekanizmaları kurması gerektiğini vurguladı. Yazıda, devletin vatandaşları koruma görevini yerine getirmediği eleştirisi yapıldı.
22 Temmuz 2024

Bodrum'da hemen her gün yaşanan elektrik arızaları, tatilcilerin ve yerel halkın hayatını olumsuz etkiliyor. Gündoğan, Yalıkavak, Türkbükü gibi bölgelerde 6 saate varan kesintiler yaşanıyor. Elektrik Dağıtım Şirketi AYDEM'in bu duruma kayıtsız kaldığı iddia ediliyor. Vatandaşlar, bu kesintilerin kasıtlı olup olmadığını sorguluyor ve yetkililerin duruma müdahale etmemesinden şikayetçi.
22 Temmuz 2024

Faruk Bildirici, 15 Temmuz darbe girişimini anma etkinliklerinin bu yıl daha sönük geçtiğini ve iktidar medyasındaki reklamların da azaldığını belirtti. Geçen yıla göre basılı gazetelerdeki reklam sayısında düşüş yaşandı. AKP'li belediyelerin azalması ve tasarruf genelgesi, reklamların azalmasındaki en büyük nedenler olarak gösterildi. Ayrıca, 15 Temmuz Milli İrade Derneği tarafından bazı gazetecilere '15 Temmuz Cesaret Ödülü' verildi.
22 Temmuz 2024

Erman Kunter, Türk basketbolunda genç yeteneklerin kaybolduğunu ve bu durumun plan ve programsızlıktan kaynaklandığını belirtti. Kunter, kulüp takımları ve federasyonun basketbola harcadığı paranın Avrupa'da ilk üçe girdiğini, ancak genç oyuncuların yeterince takip edilmediğini vurguladı. Ayrıca, 1. Lig'deki yabancı oyuncu sayısının artmasının Türk basketboluna zarar verdiğini ifade etti. Kunter, kısa, orta ve uzun vadeli planların yapılması gerektiğini savundu.
22 Temmuz 2024

Şeref Oğuz, Türkiye'nin kredi notundaki artışın sıcak para akışını hızlandıracağını ancak doğrudan yabancı yatırım getirmeyeceğini belirtiyor. Oğuz, bu durumu geçmişte yaşanan ekonomik krizlerle karşılaştırarak, yalancı sermayenin geldiği gibi gideceğini ifade ediyor. Türkiye'nin kredi notunun yükselmesiyle Uganda, Moğolistan ve Kongo seviyesinden Bangladeş, Kosta Rika ve Namibya seviyesine çıktığını, ancak bunun sadece kısa vadeli fon akışını artıracağını savunuyor.
22 Temmuz 2024

Türkiye'nin en çok tercih edilen SUV modellerinden Dacia Duster, 400 milyon avro yatırımla yerli üretime geçti. 2023'te 24 bin adet, 2024'ün ilk yarısında ise 11 bin 633 adet satan Duster, artık Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretiliyor. Renault'un 'Uluslararası Oyun Planı 2027' kapsamında Türkiye'de üreteceği ilk model olan Renault Duster, Türkiye'deki hayatına Renault markasıyla devam edecek.
22 Temmuz 2024

Sinan Ateş cinayeti duruşmalarının başlamasıyla tetikçiler, 'Arkadaşları vurdu' savunması yaptı. MHP'ye yakın medya, tetikçileri savunarak MHP'nin hedef alındığını öne sürdü. MHP avukatları, MHP'nin 'suçtan zarar gören' olduğunu belirterek davaya mağdur olarak katılma talebinde bulundu, ancak mahkeme bu talebi reddetti. MHP'nin dilekçesinde, MHP'yi eleştirmenin 'Türk milletinin eleştirisi' sayıldığı ifade edildi.
22 Temmuz 2024

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe yükselterek 'B3'ten 'B1'e çıkardı ve kredi notu görünümünü 'pozitif' olarak korudu. Bu gelişme, BIST 30 hisselerine olan talebi artırma potansiyeline sahip. Özellikle İş Bankası C, Bim Mağazalar, Akbank, Ereğli Demir Çelik, Oyak Çimento, Petkim ve Enka İnşaat hisselerinin trendi yukarı yönlü. Kısa vadeli kâr satışları olsa da endeksin ana yönünün yukarı doğru olması bekleniyor.
22 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, Edirne, Kırklareli, Kars, Ardahan, Erzurum ve Van illerinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi. Vatandaşların bu illerde dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları istendi.
22 Temmuz 2024
İşaretlediklerim