Slackline alanında üç kez dünya şampiyonu olan Estonyalı atlet Jaan Roose, İstanbul'da Asya kıtasından Avrupa kıtasına ip üstünde yürüyerek kıtalararası geçiş yapan ilk kişi oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün üst kısmında 1074 metrelik özel bir ip üzerinde 47 dakikada bu geçişi gerçekleştirdi. Roose, yürüyüşünün ardından Türk bayrağıyla küçük bir yürüyüş daha yaptı ve Boğaz'ın kültürel önemi ve doğal güzelliğinden bahsetti. Geçen yıl Katar'da dünyanın en uzun tek bina slackline yürüyüşünü yapmıştı.
15 Eylül 2024

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından üç lastik botta 50’si çocuk 102 düzensiz göçmen yakalandı. Ayrıca, Yunanistan’ın Türk karasularına geri ittiği bir düzensiz göçmen de kurtarıldı. Yakalanan göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olay, düzensiz göçmenlerin Ege Denizi üzerinden Avrupa'ya geçiş çabalarını ve bu süreçte yaşanan güvenlik sorunlarını gözler önüne seriyor.
15 Eylül 2024

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi göğüs hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Yakup Arslan, tütün kullanımının adı konulmamış bir pandemi olduğunu belirtti. Dünya genelinde her yıl 8.2 milyon, Türkiye'de ise 80 bin-100 bin insan tütün ve tütün ürünlerine bağlı olarak hayatını kaybediyor. Sigara bağımlılığı, hem biyolojik hem de psikososyal bağımlılık yaparak insanların hayatını olumsuz etkiliyor. Sigara bırakma tedavileri, kısa hekim müdahalesi ve yoğunlaştırılmış tedavi olarak iki aşamada uygulanıyor ve devlet bazı ilaçları ücretsiz karşılıyor.
15 Eylül 2024

Eyüp Sabri Tuncer, Avrupa'da 'kimyasal risk' nedeniyle bazı ürünlerinin satışının durdurulması üzerine açıklama yaptı. Şirket, Mart 2022'den itibaren yasaklanan 'lilial' adlı bileşeni üretimde kullanmadığını belirtti. Avrupa tehlikeli gıda dışı ürünler için Hızlı Uyarı Sistemi'nin 12 Eylül'de yayınladığı uyarıda, 2022 Mart'tan önce üretilen bazı ürünlerde yasaklı madde tespit edildiği bildirilmişti. Şirket, sosyal medyada yayılan yanıltıcı bilgilerle ilgili hukuki süreç başlatacağını duyurdu.
15 Eylül 2024

Çin'in Şangay şehrinde yaklaşan Bebinca Tayfunu nedeniyle Çongming ilçesinde yaşayan 9 bin 318 kişi tahliye edildi. Yerel yönetim, tayfunun bu geceden itibaren Çin kıyılarını etkileyeceğini ve acil durum tedbirlerinin alındığını duyurdu. Pudong ve Hongçiao havalimanlarında tüm seferler iptal edilirken, Yangşan Derinsu Limanı da boşaltılacak. Çin Meteoroloji İdaresi, tayfunun saatte 151 kilometre hızla rüzgarlar taşıdığını ve aşırı yağış getireceğini belirtti.
15 Eylül 2024

Eyüp Sabri Tuncer marka çeşitli kolonya, parfüm, vücut spreyi, el ve vücut losyonu ve sıvı sabun ürünlerinin Avrupa'da satışı, kimyasal risk nedeniyle durduruldu. Avrupa tehlikeli gıda dışı ürünler için Hızlı Uyarı Sistemi'nin yayınladığı uyarıya göre, 2022 Mart'tan önce üretilen ürünlerde yasaklı 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) maddesi tespit edildi. Bu maddenin üreme sistemine zararlı olduğu, anne karnındaki çocuğa zarar verebileceği ve ciltte hassasiyete neden olabileceği belirtildi. Amazon da tüketicilere bu ürünleri kullanmamaları yönünde uyarı maili gönderdi.
15 Eylül 2024

ABD çapında 966 iş dünyası lideriyle yapılan bir ankete göre, Z kuşağı çalışanları iş dünyasında kırılgan, tembel ve hazırlıksız olarak görülüyor. Ankete katılan liderlerin %75'i yeni mezunların çoğunun başarısız olduğunu, %60'ı ise bazılarının işten çıkarılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Z kuşağının iletişim becerilerinin zayıf olduğu ve profesyonel giyinme konusunda eksiklikleri olduğu vurgulandı. Ancak, bu jenerasyonun iş gücüne giderek daha fazla katıldığı ve uyum sağlamanın gelecekte daha akıllıca olacağı ifade edildi.
15 Eylül 2024

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran olayı, Türkiye'de çocuk istismarı ve şiddet konusunu yeniden gündeme getirdi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, olayın aile içi organize bir suç olduğunu ve medyanın bu tür olayları ele alış biçimini eleştirdi. Özkan, çocuk kayıplarının önlenmesi için daha etkili önlemler alınması gerektiğini vurguladı ve devletin bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini belirtti.
15 Eylül 2024

Edirne’de Meriç Nehri’nde düzenlenen Balkan Kürek Şampiyonası’nda Türkiye, 18 madalya kazandı. Türkiye Kürek Milli Takımı, 21 kategoride 50 sporcuyla yarışarak yedi altın, beş gümüş ve altı bronz madalya elde etti. Erkeklerde birinci olan Türkiye, genel klasmanda ise ikinci sırada yer aldı. Kürek Milli Takımı Başantrenörü Sonat Doğan, Edirne’yi kürek şehri yapma hedeflerini ve sporun popülerliğini artırma planlarını dile getirdi.
15 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmada iki şüpheli daha gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in yakınları da bulunuyor. Soruşturma devam ederken, olayla ilgili çeşitli iddialar ve ifadeler ortaya çıkıyor.
15 Eylül 2024

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir makarna fabrikasında henüz nedeni bilinmeyen bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre olayda 20 kişi yaralandı ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı ve itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor. Fabrikadan yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görülebiliyor.
15 Eylül 2024

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme hakkını iş insanı Vahit Karaarslan'a verdi. 2021'de yapılan ihaleyi Koç Holding kazanmış ancak bu ihale cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti. 2022'de yapılan ihale ise yeterli teklif alınamadığı için iptal edilmişti. Karaarslan, 16 Temmuz'daki ihalede 505 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti.
15 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kıyı Ege ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, İzmir, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Manisa, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çankırı, Adana ve Hatay illerinde yağışların etkili olacağı belirtildi. İstanbul için ayrıca AKOM tarafından da sağanak uyarısı yapıldı.
15 Eylül 2024

İstanbul TEM Otoyolu’nda altı aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında iki kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Kaza, İSTOÇ mevkisinde Ankara istikametinde meydana geldi. Kazaya karışan araçların sürücüleri tutanak tutarken, aynı yönde ilerleyen üç araba da bu araçlara ve sürücülere çarptı. Olay nedeniyle otoyolun Ankara istikametindeki üç şerit geçişlere kapatıldı, ancak yol temizliğinin ardından trafik normale döndü.
15 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Kentin Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve sıcaklıkların 6 ila 8 derece düşeceği belirtildi. Yağışın sabahtan akşama kadar devam edeceği açıklandı.
15 Eylül 2024
İşaretlediklerim