Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray dahil yedi kulübe para cezası verdi. Fenerbahçe'ye 486 bin lira, Galatasaray'a ise 433 bin 500 lira ceza kesildi. Ayrıca, Kasımpaşa'nın Hırvat oyuncusu Josip Brekalo'ya rakibine ciddi faulden dolayı iki maç men cezası verildi.
26 Eylül 2024

Lübnan'da 17 ve 18 Eylül tarihlerinde Hizbullah tarafından kullanılan çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişi hayatını kaybetti ve 3 bin 250 kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer, olaydan İsrail'i sorumlu tutarken, Norveç, bu cihazların dağıtımında rol oynadığı iddia edilen bir vatandaş için uluslararası arama kararı çıkardı. Norveç Ulusal Ceza Soruşturma Servisi, şüphelinin Norveç pasaportu taşıyan 39 yaşında bir erkek olduğunu ve ABD'ye kaçtığını düşündüklerini belirtti.
26 Eylül 2024

Naomi Campbell, Fashion for Relief isimli yardım kuruluşunun fonlarının uygunsuz harcamalar nedeniyle Yardım Kuruluşu Komisyonu tarafından yapılan soruşturma sonucunda mütevelli heyeti üyeliğinden men edildi. Soruşturmada, toplanan paranın lüks otellere, spa uygulamalarına ve Campbell’ın kişisel harcamalarına yönlendirildiği tespit edildi. Campbell’a beş yıl boyunca hayır amaçlı faaliyetlerde bulunma yasağı getirildi. Diğer iki mütevelli heyeti üyesi Bianka Hellmich ve Veronica Chou’ya da sırasıyla dokuz yıl ve dört yıl yasak getirildi.
26 Eylül 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatında ilk maçında Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'ı 2-1 mağlup etti. Maçta Fenerbahçe'nin gollerini Çağlar Söyüncü ve Osayi Samuel kaydetti. Union SG'den Kevin Mac Allister kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Fenerbahçe, bu galibiyetle üç puanın sahibi oldu.
26 Eylül 2024

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden bir grup, dışişleri bakanlığı binasının duvarlarını kırmızıya boyadı. Protestocular, duvarlara 'İsrail çocukları öldürüyor' ve 'İsrail'i boykot et' yazılarını yazdı. Polis memuru Espen Godiken, olayla ilgili herhangi bir gözaltı olmadığını ve kolluk kuvvetlerinin olay yeri ve olay anına ilişkin video kayıtlarını incelemeye devam ettiğini belirtti.
26 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'de yaptığı açıklamada, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan teğmenleri hedef aldı ve hak ettikleri cezayı alacaklarını belirtti. Erdoğan, bu olayın birkaç kendini bilmez tarafından çıkarıldığını ve Milli Savunma Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın gerekli incelemeleri yaptığını söyledi. Ayrıca, ABD ile F-35 programı ve BRICS üyeliği gibi konulara da değindi.
26 Eylül 2024

Milli halterci Büşra Çan, İspanya'nın Leon şehrinde düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası'nda kadınlar 87 kiloda yarışarak 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Silkmede 129 kiloluk kaldırışıyla gümüş, koparmada ise 104 kiloluk kaldırışıyla bronz madalya elde etti. Toplamda 233 kiloluk derecesiyle dünya ikincisi olmayı başardı.
26 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın SİHA biriminden sorumlu komutanı Muhammed Hüseyin Surur'un öldüğünü açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda iki kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar, 8 Ekim'den beri devam ediyor ve Lübnan'da yüzlerce kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yerinden olmasına neden oldu. ABD ve Fransa, Lübnan'da acil ateşkes çağrısında bulundu.
26 Eylül 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 36 yaşındaki S.G. adlı kadın, evine giderken bir saldırgan tarafından bıçaklandı. İlk olarak M.K. adlı bir şahıs gözaltına alındı ancak saldırıyla ilgisi olmadığı tespit edilince serbest bırakıldı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, asıl şüpheli İ.B.'yi yakalayarak tutukladı. Her iki şahsın da zihinsel engelli olduğu belirtildi.
26 Eylül 2024

Erzurum'da usulsüz içki satışı yapan işletmelere ve kamuya açık alanlarda içki içip rahatsızlık veren kişilere toplamda 3 milyon 603 bin 796 lira para cezası kesildi. Erzurum Valiliği'nin açıklamasına göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Ağustos 2024'teki valilik emriyle denetimlere başladı. Denetimlerde, mesire ve kamuya açık alanlarda içki içen 231 kişiye 474 bin 12 lira, 22.00'den sonra içki satışı yapan sekiz işletmeye 341 bin 223'er lira ve 18 yaş altı kişiye içki satan bir iş yerine 400 bin lira ceza kesildi.
26 Eylül 2024

Bilim insanları, Mars ile Jüpiter arasındaki cüce gezegen Ceres'te yaşam barındırabilecek organik maddeler keşfetti. Ceres'in yüzeyinin altında tuzlu su okyanusları ve organik kimyasalların bulunduğu alanlar tespit edildi. Araştırma, bu organik bileşiklerin Ernutet Krateri çevresinde nispeten kısa süre önce yüzeye çıkmış olabileceğini gösterdi. İtalya Ulusal Astrofizik Enstitüsü'nden Prof. Dr. Maria Cristina De Sanctis başkanlığındaki ekip, bu bulguların Ceres'in yaşam barındırma potansiyelini artırdığını belirtti.
26 Eylül 2024

Lübnan Su ve Enerji Bakanı Velid Feyyad, ülkede elektrik üretimi için sadece 12 günlük akaryakıt kaldığını açıkladı. Günlük 2 bin 500 ton akaryakıt tüketildiğini belirten Feyyad, Irak ve Cezayir'den gelecek 84 bin ton yakıtla stokların 45 güne çıkacağını ifade etti. Bu açıklama, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarının yoğunlaştığı ve 150 bin kişinin yerinden olduğu bir dönemde geldi. ABD ve Fransa, Lübnan'da acil ateşkes çağrısında bulundu.
26 Eylül 2024

İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi, Beyoğlu Belediyesi’nin Terra Santa binasından tahliye edilmesi talebine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Beyoğlu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tahsisi sonlandırma kararını hukuka aykırı bularak yargıya taşımıştı. Mahkeme, belediyenin itirazını haklı buldu ve davalı idareye savunma için 30 gün süre tanıdı. Terra Santa Manastırı, Beyoğlu’nda tarihi ve kültürel öneme sahip bir yapı olarak biliniyor.
26 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen 'ahmak davası' ile ilgili yargının bir silah gibi kullanıldığını belirtti. İmamoğlu, davanın toplumu rahatsız ettiğini ve sürdürülemez olduğunu ifade etti. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2019'da yaptığı açıklamalar üzerine başlayan dava, İmamoğlu'na iki yıl yedi ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesiyle sonuçlanmıştı. Dava şu anda istinaf aşamasında ve karar onanırsa İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek.
26 Eylül 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir kadını bıçaklayan saldırganın yakalanması sürecinde polis, ilk olarak yanlış kişiyi gözaltına aldı. Saldırganın kimliğini belirlemek için güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, zihinsel engelli olduğu öne sürülen M.K.'yı serbest bıraktı. Asıl şüpheli İ.B. ise daha sonra gözaltına alındı. Her iki şüphelinin de zihinsel engelli olduğu belirtildi.
26 Eylül 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 23’üncü Filmekimi, bu yıl dört şehirde düzenleniyor. Festival programında Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü kazanan Pedro Almodóvar’ın yönettiği 'The Room Next Door' ve Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye’yle dönen Sean Baker imzalı 'Anora' da yer alıyor. Dünya sinemasından birçok çağdaş filmi sinemaseverlerle buluşturacak festivalin biletleri Passo’dan satılacak.
26 Eylül 2024

Bank of America (BofA), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kasım ayında 150-200 baz puanlık bir faiz indirimi yapabileceğini öngördü. BofA'nın raporunda, Türkiye'deki makroekonomik dengesizliklerin yavaş yavaş iyileştiği ve ekonomide keskin bir daralma yerine yumuşak bir iniş beklendiği belirtildi. Ayrıca, yüksek hizmet enflasyonu ve gıda fiyatlarının yıl sonu için hedeflenen yüzde 38'lik enflasyon oranına ulaşmayı zorlaştırabileceği vurgulandı. BofA, 2024 enflasyon beklentisini yüzde 42, 2025 beklentisini ise yüzde 25 olarak açıkladı.
26 Eylül 2024

Hindistan'ın Bihar eyaletinde, Jivitputrika Festivali sırasında dini ritüel için nehre giren 37'si çocuk 46 kişi boğularak hayatını kaybetti. Eyalet yetkilileri, 15 farklı bölgede gerçekleşen bu trajik olayda kayıp kişilerin arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Eyaletin başbakanı, ölenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini açıkladı.
26 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 Hazine dış finansman programı çerçevesinde 3,5 milyar dolarlık 10 yıl vadeli tahvil ihraç etti. Tahvilin kupon oranı yüzde 6,50, getiri oranıysa yüzde 6,75 olarak belirlendi. İhraç edilen tahvilin yaklaşık 1,85 milyar dolarlık kısmı 2024 ve 2025 vadelerindeki tahvillerin yükümlülük yönetimi işlemi kapsamında değiştirilirken, kalan kısmı nakit finansman olarak temin edildi. Tahvilin yüzde 40'ı ABD, yüzde 36'sı Britanya, yüzde 11'i diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 9'u Türkiye, yüzde 4'ü ise Ortadoğu ve diğer ülkelerdeki yatırımcılara satıldı.
26 Eylül 2024

Finlandiya'da yapılan bir araştırma, 40 yaşından önce menopoza giren kadınların otoimmün hastalıklara yakalanma riskinin arttığını ortaya koydu. Araştırma, 20 bin kadının sağlık verilerini en az 12 yıl boyunca takip etti ve erken menopoza giren kadınların otoimmün hastalıklara 2,6 kat daha yatkın olduğunu belirledi. Araştırma sonuçları, Britanya'da Oxford Üniversitesi'nin Human Reproduction dergisinde yayınlandı. Uzmanlar, doktorların bu artan riskin farkında olması gerektiğini vurguladı.
26 Eylül 2024

Merkez Bankası rezervleri, 20 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 842 milyon dolar artarak 156 milyar 392 milyon dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Brüt döviz rezervleri 1 milyar 954 milyon dolar artışla 94 milyar 109 milyon dolara yükselirken, altın rezervleri 888 milyon dolar artışla 62 milyar 283 milyon dolara çıktı. Bu artış, Merkez Bankası'nın Ocak 2023'ten bu yana rezervlerinde kaydettiği en yüksek seviye olarak dikkat çekiyor.
26 Eylül 2024

Temiz Hava Hakkı Platformu'nun (THHP) raporuna göre, Türkiye'de nüfusun yüzde 92'sinden fazlası Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) standartlarına göre kirli hava soluyor. 2022'de Türkiye'de hava kirliliğine bağlı ölümler, toplam ölümlerin yüzde 14,2'sini oluşturdu. Raporda, fosil yakıt kullanımının azaltılması ve hava kalitesi izleme çalışmalarının iyileştirilmesi gibi önerilerde bulunuldu. Hava kirliliği, özellikle büyük şehirlerde ve sanayi bölgelerinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor.
26 Eylül 2024

NASA, Jüpiter’in uydusu Europa’yı incelemek üzere şimdiye kadarki en büyük uzay aracını 10 Ekim’de fırlatacak. Europa Clipper adı verilen araç, dev güneş panelleriyle donatıldı ve 2030’da Jüpiter’e ulaşması bekleniyor. Araç, Europa’nın buzlu kabuğunun altında yaşam koşullarını araştıracak ve 49 uçuş gerçekleştirerek uydunun neredeyse tamamen haritalanmasını sağlayacak. Bu misyon, daha önce Galileo uzay aracının bulgularını devam ettirerek yeni keşifler yapmayı amaçlıyor.
26 Eylül 2024

Ağrı Dağı'nda 'dorukların benekli meleği' olarak adlandırılan nadir bir kelebek türü 4 bin 200 rakımda görüntülendi. Bu kelebek türü, Türkiye'de genellikle 1500 ile 3 bin 500 rakımları arasında görülüyor. Yaban hayatı uzmanı Mete Türkoğlu, bu kaydın Iğdır için ilk olduğunu ve Ağrı Dağı'nın yaban hayatı açısından önemini vurguladı. Türkoğlu, kelebeklerin dağın zengin bitki örtüsü ve taşlı açık arazilerde yaşadığını belirtti.
26 Eylül 2024

Münevver Karabulut'un babasının talebi üzerine Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi. 17 yaşındaki Münevver Karabulut, 3 Mart 2009'da Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Garipoğlu, 197 gün sonra teslim olup tutuklanmış ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 10 Ekim 2014'te hücresinde ölü bulunan Garipoğlu'nun otopsi kaydı Silivri başsavcılığı tarafından istenmişti.
26 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altılı Masa'daki adaylık tartışmalarından rahatsız olduğunu ve bu tartışmalardan ders alınması gerektiğini belirtti. Yavaş, belediye başkanlarının kendi işlerine odaklanması gerektiğini ve halkın yaşadığı sorunların gündemde olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevcut siyasi sistemin keyfi olduğunu ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini savundu. Yavaş, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan'ın Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamalarını da eleştirdi.
26 Eylül 2024

İrlandalı yazar ve şair Oscar Wilde’ın Londra’da açılışı yapılacak yeni heykeline torunu Merlin Holland'dan sert eleştiriler geldi. Holland, heykeli 'kesinlikle iğrenç' olarak tanımladı ve Wilde’ın yazarlığını değil trajik sonunu hatırlattığını belirtti. Heykel, pop-art sanatçısı Sir Eduardo Paolozzi tarafından tasarlanmış olup, Wilde’ın eski evinin yakınlarında halka açık bir bahçeye dikilecek.
26 Eylül 2024

Van Gölü'ne dalan Yukarı Deniz Derneği üyeleri, mikrobiyalitlere dolanan yaklaşık 300 metre hayalet ağı temizledi. Dernek Başkanı Cumali Birol, 21 metre derinlikte tespit ettikleri 600 metre civarındaki hayalet ağın sadece yarısını çıkarabildiklerini belirtti. Birol, hayalet ağların ekosisteme ve canlılara ciddi zarar verdiğini vurguladı ve balıkçılardan mikrobiyalitlerin bulunduğu alanlara ağ atmamalarını rica etti. Ayrıca, dalış sırasında gölün derinliklerinde çöpler ve lastik parçaları da temizlendi.
26 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021-2023 dönemine ilişkin yükseköğretim beyin göçü istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, yükseköğretim mezunlarının beyin göçü oranı 2023'te yüzde 2'ye yükseldi. En yüksek beyin göçü oranına sahip alan bilişim ve iletişim teknolojileri olurken, mezunların en çok tercih ettiği ülke ABD oldu. Göç oranları kadınlarda yüzde 1,6, erkeklerdeyse yüzde 2,4 olarak belirlendi.
26 Eylül 2024

Sri Lanka'nın yeni Devlet Başkanı Anura Kumara Dissanayake, ülkenin borçlarının yeniden yapılandırılması ve ekonomik istikrarın sağlanması için Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelere başlayacaklarını açıkladı. Dissanayake, genişletilmiş kredi kolaylığı ve borç hafifletmesi konularında çalışacaklarını belirtti. Ülkede 2022'de yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle kitlesel protestolar düzenlenmiş ve önceki devlet başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa etmişti.
26 Eylül 2024

UEFA Avrupa Ligi sezonunun ilk haftasında Fenerbahçe ve Beşiktaş sahaya çıkacak. Fenerbahçe, Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibini konuk ederken, Beşiktaş Hollanda'nın Ajax takımına konuk olacak. Organizasyonda 36 takım mücadele edecek ve sekiz maç sonunda ilk sekize giren ekipler son 16 turuna yükselecek. Türkiye'yi bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray temsil edecek.
26 Eylül 2024

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde Şii ve Sünni aşiretler arasında çıkan çatışmalarda en az 25 kişi hayatını kaybetti. Çatışmalar, tartışmalı bir arazi üzerinde inşa edilen yapı nedeniyle başladı ve ağır silahlar kullanıldı. Eyalet sözcüsü Saif Ali, tansiyonu düşürmek ve toprak anlaşmazlığını çözmek için çalıştıklarını belirtti. Pakistan'da Şiiler, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 15'ini oluşturuyor.
26 Eylül 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 26 Eylül 2024 tarihinde güne yüzde 0,63 artışla 9.953,28 puandan başladı. Bir önceki gün satış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks, günü yüzde 1,38 azalışla 9.891,00 puandan kapatmıştı. Bu yükseliş, yatırımcıların güne olumlu bir başlangıç yapmasını sağladı.
26 Eylül 2024

ABD ve Fransa, Avrupa Birliği ve sekiz ülkenin desteğiyle İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısında bulundu. Ortak açıklamada, çatışmaların tolere edilemez olduğu ve daha büyük bir bölgesel gerilim riski taşıdığı belirtildi. Lübnan Başbakanı Mikati, bu çağrıyı memnuniyetle karşıladı ve İsrail'in uluslararası kararları uygulamaya bağlı kalması gerektiğini vurguladı. İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarında 650 kişinin öldüğü bildirildi.
26 Eylül 2024

İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) faaliyet gösteren katılımcılar, 2025 yılından itibaren yabancı para birimleriyle defter tutabilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu düzenleme, münhasıran finansal hizmet ihracı veya transit ticaret yapan katılımcıların isteğe bağlı olarak defter kayıtlarını Merkez Bankası tarafından günlük olarak belirlenen herhangi bir yabancı para birimiyle tutmalarına olanak tanıyor. Bakanlık, bu değişiklikle İFM'nin finansman ve yatırım olanaklarını geliştirmeyi ve ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlamayı hedefliyor.
26 Eylül 2024

26 Eylül 2024 sabahı itibarıyla bir gram altın 2.921,480 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.660,98 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak bu seviyeye ulaşıyor.
26 Eylül 2024

Liranın dolar ve avro karşısındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL kuru 34,1559 seviyesinden, avro/TL kuru ise 38,1823 seviyesinden güne başladı. Seçim öncesinde 20'nin altında olan dolar/TL kuru, seçimden bir hafta sonra 23'ü aşmıştı. Merkez Bankası'nın faiz artırımlarının yetersiz kalması nedeniyle döviz kurları yükselmeye devam ediyor.
26 Eylül 2024

Mersin'in Mut ilçesinde bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunması üzerine başlatılan soruşturmada iki kişi tutuklandı. Meydan Mahallesi'nde atık toplayan bir kişi tarafından 24 Eylül'de bulunan kız bebek cesediyle ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan bebeğin annesi Y.Ç. ve onun annesi F.Ç. tutuklanırken, F.Ç'nin babası M.Ç. adli kontrolle serbest bırakıldı.
26 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde, özellikle Artvin ve Trabzon'da sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde Karadeniz ve Marmara'nın iç kesimlerinde sis görüleceği uyarısında bulunuldu. Bu durum, bölgedeki sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini gösteriyor.
26 Eylül 2024

Avrupa Kardiyoloji Derneği, yaklaşık dokuz yıl sonra hipertansiyon kılavuzunu güncelledi. Yeni kılavuzda ideal kan basıncı 120-70 mmHg olarak belirlendi ve önceki kılavuzdaki evreler kaldırılarak sadece üç evreye yer verildi: yüksek olmayan tansiyon, yüksek tansiyon ve hipertansiyon. Ayrıca, enerji içeceklerinin tansiyonu yükseltebileceği ve uyku apnesi ile yüksek tansiyon arasında bir ilişki olduğu belirtildi.
26 Eylül 2024

Meta, yıllık Connect konferansında artırılmış gerçeklik gözlüğü Orion'un ilk çalışan prototipini tanıttı. CEO Mark Zuckerberg, Orion'u fiziksel dünyanın üzerine yerleştirilmiş hologramlar olarak tanımladı ve gözlüklerin geleceğe dair heyecan verici bir ön izleme sunduğunu belirtti. Meta ayrıca yeni yapay zeka yeteneklerini ve Quest serisinin yeni karışık gerçeklik başlığı olan Quest 3S'yi de tanıttı. Şirket, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerine milyarlarca dolar yatırım yapmaya devam ediyor.
26 Eylül 2024

Bu sonbaharda, NASA'nın ATLAS sistemi tarafından tespit edilen 2024 PT5 adlı küçük bir asteroit, Dünya'nın çekim gücüne yakalanarak geçici bir süre için mini Ay haline gelecek. Bu asteroit, Arjuna Asteroit Kuşağı'ndan geliyor ve Dünya'nın yörüngesinde birkaç ay kalacak. Ancak, bu mini Ay çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük ve sönük olacak. Bilim insanları, bu tür olayların daha önce de yaşandığını ve 2024 PT5'in 2055 yılında yeniden Dünya yörüngesine döneceğini belirtiyor.
26 Eylül 2024

Osman Kavala, 26 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 522 gündür hapiste bulunuyor. Kavala, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'nın yeniden yargılanma talebi de reddedildi ve Yargıtay, Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.
26 Eylül 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, Yeşilyurt Mahallesi'nde 36 yaşındaki S.G. isimli kadın, akşam saatlerinde evine giderken M.K. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan, kadını sırtından bıçakladıktan sonra kaçmaya çalıştı ancak polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaralı kadın hastaneye kaldırıldı ve saldırganın zihinsel engelli olduğu iddia edildi.
26 Eylül 2024
İşaretlediklerim