ABD Başkanı Joe Biden, Gizli Servis'in 'çok tehlikeli olduğu' gerekçesiyle kalabalık yerlere gitmesine izin vermediğini açıkladı. Bu açıklama, özellikle Cumhuriyetçi hesaplar tarafından sosyal medyada yoğun şekilde kullanıldı. Gizli Servis, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik bir suikast girişimini önceden engelleyemediği için büyük tepki toplamıştı. Bu olayın ardından Gizli Servis direktörü istifa etmişti.
3 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, mesire alanı projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında çıkan çatışmada bir köylü hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Köylüler, ağaç kesimini durdurmak için iş makinelerini engellemeye çalışırken silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından Hopa halkı, hayatını kaybeden Reşit Kibar için eylem düzenledi ve yolu kapattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırıyı kınayarak başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, Cankurtaran mevkiinde yapılmak istenen turizm tesisi projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında arbede çıktı. Şirket çalışanlarının silahlı saldırısı sonucu köylü Raşit Kibar hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Olayın ardından Hopa halkı protesto gösterileri düzenledi ve yol kapatma eylemi yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024

Ankara'nın Etimesgut ilçe belediye başkanı CHP'li Erdal Beşikçioğlu, önceki başkan MHP'li Enver Demirel'in 61 akrabasını belediyede işe aldığını açıkladı. Beşikçioğlu, bu kişilerin çoğunun memur statüsünde olduğunu ve bazı idarecilerin yakın akrabalarının lise mezunu olmalarına rağmen müdürlük makamlarına getirildiğini belirtti. Beşikçioğlu, belediyenin liyakatli hizmet verebilmesi için geçmiş dönemlerde yapılan bu tür atamaların sonlandırılması gerektiğini vurguladı.
3 Eylül 2024

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi açıklarında su alan bir lastik botta bulunan 48 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Göçmenler arasında 28 Suriyeli, 15 Filistinli, üç Yemenli ve iki Sudanlı bulunuyordu. Kurtarılan göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.
3 Eylül 2024

Fenerbahçe'nin 30 yaşındaki Bosna Hersekli ön libero oyuncusu Rade Krunic, Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibine transfer oldu. Fenerbahçe'de beklentilerin altında kalan Krunic, sarı-lacivertlilerde 22 maça çıkmış ve bir asist yapmıştı. Fenerbahçe, Krunic'in kalıcı transferi konusunda Kızılyıldız ile anlaşmaya varıldığını ve oyuncuya kariyerinde başarılar dilediklerini açıkladı.
3 Eylül 2024

Gazeteci Murat Ağırel, maskeli bir kişinin gönderdiği videolu tehdit mesajında öldürülmesi için ihale açıldığını iddia etti. Ağırel, bu tehdidi canlı yayında detaylandırarak emniyetin haberdar olduğunu ancak adım atılmadığını belirtti. Ağırel, daha önce de mafya gruplarından tehditler aldığını ve bu durumu savcılığa bildirdiğini, ancak yeterli önlemlerin alınmadığını ifade etti. Tehditlerin, yazdığı 'Havala' kitabı nedeniyle başladığını öne sürdü.
3 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin Atatürk'ü anmalarına yönelik 'çer çöp' ifadesi, eski AKP milletvekili Mehmet Metiner'i kızdırdı. Metiner, Bulut'un AK Parti'yi temsil etme yetkisini sorguladı ve üslubunu eleştirdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise teğmenlere yönelik eleştirilerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Tartışma, AKP içindeki farklı görüşleri ve teğmenlerin yemin töreni etrafındaki siyasi gerilimi gözler önüne serdi.
3 Eylül 2024

Milli sporcu Aysel Önder, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para atletizm kadınlar 400 metre T20 finalinde gümüş madalya kazandı. Önder, elemelerde 54.96'lık derecesiyle yeni dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükselmişti. Finalde 55.23'lük derecesiyle ikinci olan Önder, sevincini Türk bayrağıyla kutladı. Altın madalyayı Ukrayna'dan Yulia Shuliar, bronz madalyayı ise Hindistan'dan Deepthi Jeevan Ji kazandı.
3 Eylül 2024

İzmir'de CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'ın park halindeki aracına gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerinde yapılan incelemelerde Yılmaz'ın aracına 6 mermi isabet ettiği ve çevrede 12 boş kovan bulunduğu tespit edildi. Saldırıyla ilgili olarak, yaklaşık bir ay önce işten çıkarılan iki eski belediye çalışanı gözaltına alındı. Olay, Yılmaz'ın evinin önünde gerçekleşti ve polis ekipleri ihbar üzerine hızla bölgeye sevk edildi.
3 Eylül 2024

İzmir'de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 10 kişi, ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdikleri gerekçesiyle tutuklandı. İzmir Valiliği, olayla ilgili 15 TGB üyesinin gözaltına alındığını duyurmuştu. ABD Ankara Büyükelçiliği, askerlerin güvende olduğunu ve soruşturma başlatılmasından dolayı Türk makamlarına teşekkür etti. Tutuklama gerekçesi olarak 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma' suçu gösterildi.
3 Eylül 2024

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde saymasının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u Anayasa Mahkemesi kararını uygulamamakla suçladı. Atalay, CHP'nin meclisi ikinci kez olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı'nın görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti. Atalay, Anayasa Mahkemesi kararlarının Resmi Gazete'de yayımlandığını ve bu kararların tüm kurumlar ve yurttaşlar için bağlayıcı olduğunu vurguladı.
3 Eylül 2024

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 2024-2025 sezonunun açılış konserini Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirecek. Orkestra, kuruluşunun 25. yılını kutlamak amacıyla 3 Ekim'de düzenlenecek konserde, orkestra şefi Oğuzhan Kavruk yönetiminde Hollywood filmlerinin sevilen müziklerini seslendirecek. Konserde Star Wars, Harry Potter, Karayip Korsanları gibi unutulmaz filmlerden seçilen eserler dinleyicilere sunulacak. Biletler 'Biletinial' internet sitesi ve Atatürk Kültür Merkezi gişesinden temin edilebilecek.
3 Eylül 2024

Kocaeli’de toplu taşıma araçlarının ekranlarına 30 Ağustos’ta 'Acilen yolcuları indirin canlı bomba tehlikesi var' mesajı gönderildi. Bu siber saldırıyla ilgili olarak Diyarbakır’da gözaltına alınan M.K.Ş. ve A.D. isimli iki kişiden A.D. tutuklandı, M.K.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kentkart firması yetkilileri ve polis ekiplerinin ortak çalışması sonucu aydınlatıldı.
3 Eylül 2024

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, teknik direktör Şenol Güneş ile anlaşma sağladıklarını açıkladı. Bu anlaşma ile Güneş, beşinci kez Trabzonspor'un başına geçecek. Güneş'in bordo-mavili takımda daha önceki dönemlerde elde ettiği başarılar, taraftarlar arasında büyük bir heyecan yaratmış durumda.
3 Eylül 2024

İspanya birinci ve ikinci futbol liglerinde bazı teknik direktörlerin görevdeyken veya görevden alındıktan sonra kulüplerinden paralarını alamamaları krize yol açtı. İspanyol basını, ödemelerle ilgili sorunların çözülmemesi halinde teknik direktörlerin greve gitmekle tehdit ettiğini ve bunun İspanyol futbolunda bir ilk olduğunu yazdı. Quique Setien ve Alvaro Cervera gibi teknik direktörler, kulüplerinden tazminatlarını almakta zorluklar yaşadı. Sorunun çözümü için La Liga ile bir toplantı yapılacağı bildirildi.
3 Eylül 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık Serdar Sertçelik’in firarına ilişkin 11 sanığın yargılandığı davada yedi sanık tahliye edildi ve dosyada tutuklu sanık kalmadı. Duruşmada sanıklar ve avukatları savunmalarını yaparken, mahkeme gizli tanık Serdar Sertçelik’in Macaristan’daki tutukluluk halinin devam etmesi nedeniyle sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 29 Ocak’ta görülecek. Ayhan Bora Kaplan ve çetesi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesiyle hedef alınan suç örgütlerinden biri olarak biliniyor.
3 Eylül 2024

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Afrika Birliği arasında yükseköğretimde işbirliğine yönelik bir mutabakat zaptı imzalandı. Anlaşma, akademik değişim programları, öğretim üyesi yetiştirme, bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. İmza törenine Afrika ülkelerinin Ankara’daki büyükelçileri ve temsilcileri katıldı. Anlaşma, Türkiye'nin sunduğu YÖK Bursları aracılığıyla Pan-Afrikan Üniversitesinin akademik personeline destek olmayı da içeriyor.
3 Eylül 2024

Avustralya’nın Tahran Büyükelçisi Ian McConville, Instagram'da LGBTQIA+ gençleri destekleyen bir paylaşım yaptığı gerekçesiyle İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. İran, paylaşımın İslam kültürü ve Viyana Diplomatik Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu belirtti. McConville, paylaşımında İran'ı hedef almadığını ve İran halkına hakaret etmediğini ifade etti. Bu olay, iki ülke arasında diplomatik bir gerilime yol açtı.
3 Eylül 2024

Hollanda'da ilkokullarda öğrencilerin dikkatini dağıttığı ve sınav sonuçlarını olumsuz etkilediği gerekçesiyle telefon kullanımı yasaklandı. Daha önce ortaokul ve liselerde de benzer yasaklar uygulanmıştı. Eğitim, kültür ve bilim bakanlığı tarafından alınan bu karar, sadece derslerde öğretim amaçlı ya da sağlık nedenleriyle istisnai durumlarda telefon kullanımına izin veriyor. Yunanistan, İtalya ve Belçika'nın Fransızca konuşulan bölgelerinde de benzer yasaklar bulunuyor ve Almanya'nın da benzer bir karar alabileceği düşünülüyor.
3 Eylül 2024

Türk resminin önde gelen isimlerinden Mehmet Güleryüz, Paris'te kanser tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti. Loft Art, sanatçının vefatını Instagram üzerinden duyurdu ve ailesine, sevenlerine başsağlığı diledi. Güleryüz, figüratif çalışmaları ve güçlü çizgileriyle tanınıyordu. Sanatçının son sergisi, oğlu Kerimcan Güleryüz'ün sanat yönetmenliğinde geçen yıl Loft Art'ta düzenlenmişti.
3 Eylül 2024

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için 7,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla gözaltına alınan ve tutuklanan Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna yapılan itirazlar kısmen kabul edilerek, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından serbest bırakıldı ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etti ve ailesi gece yarısı tahliye edilmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
3 Eylül 2024

Doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinde evlilik kredisi verileceği açıklandı. Aile ve Gençlik Fonu projesi kapsamında, evlenecek gençlere 48 ay vadeli, iki yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi sağlanacak. Gelir kriteri, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gençleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.
3 Eylül 2024

İsrail ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tamir Yadai, kişisel nedenlerle görevinden istifa etti. Yadai, üç yıldır bu görevde bulunuyordu. İstifa talebi Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Savunma Bakanı Yoav Gallant tarafından onaylandı. Yadai, yerine atanacak isim belirlenene kadar görevine devam edecek ancak izne ayrılacak.
3 Eylül 2024

Türkiye, sağlık turizmi kapsamında milyonlarca yabancı hastayı ağırlıyor. Ancak, özellikle plastik cerrahi ve obezite ameliyatları sonrası yaşanan ölümler, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve denetimi konusunda ciddi sorunları işaret ediyor. Yabancı hastaların ameliyat öncesi yeterli tıbbi değerlendirme yapılmadan operasyonlara alınması, erken taburcu edilmeleri ve otel odalarında bakım görmeleri gibi uygulamalar, komplikasyon riskini artırıyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda daha şeffaf olması ve denetimleri artırması gerektiği vurgulanıyor.
3 Eylül 2024

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, Vadişehir Mahallesi'nde park halindeki bir otomobilde boğazı kesilmiş halde bir kadın cesedi bulundu. Kimliği Tuğba Koç olarak belirlenen kadının, geçen yıl 3 Eylül'de evlendiği ve birinci evlilik yıl dönümünde öldüğü tespit edildi. Olay yeri inceleme ekibi ve savcının çalışmasının ardından ceset, otopsi için Eskişehir Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, kadının ölüm nedenini belirlemek için soruşturma başlattı.
3 Eylül 2024

Rekabet Kurulu, Forever Living Sağlık ve Güzellik Ürünleri Dağıtım Ltd. Şti., Herbalife International Ürünleri Ticaret Ltd. Şti. ve Homm Bitkisel Ürünler Pazarlama AŞ hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma, bu firmaların yeniden satıcılarının satış fiyatını belirlemek veya internet satışlarını kısıtlamak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediklerini tespit etmeyi amaçlıyor. Ön araştırmada elde edilen bulgular ciddi ve yeterli bulunarak soruşturma açılmasına karar verildi.
3 Eylül 2024

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, 150 milyon lira değerinde kaçak kanser, diyabet ve böbrek hastalıkları tedavilerinde kullanılan ilaç ele geçirildi. Polis, bu ilaçların Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulup piyasaya sürüleceğini tespit etti. Fatih'te bir adrese yapılan baskında iki şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
3 Eylül 2024

Trabzon'da 1 Eylül itibarıyla av sezonunun açılması sonrası palamut bolluğu yaşanıyor. Ortahisar ilçesindeki balıkçı tezgahlarında palamutun tanesi 40 ile 75 lira arasında satılıyor. Geçen sezonda 150-200 lira olan palamut fiyatları, bu sezon yarı yarıya düşmüş durumda. Balıkçılar, hava sıcaklıklarının düşmesiyle balıkların daha da bol olacağını ve fiyatların daha da düşebileceğini belirtiyor.
3 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ağustos ayında en fazla fiyat artışı üniversite eğitiminde gerçekleşti ve bu artış yüzde 43,20 olarak kaydedildi. Üniversite eğitimini, hava yoluyla yolcu taşımacılığı ve şans oyunları izledi. Aynı dönemde şehir gazı ve doğalgaz, demir yolu ile şehir içi yolcu taşımacılığı ve çay gibi ürünlerde de önemli fiyat artışları yaşandı. Öte yandan, taze meyve fiyatlarında yüzde 13,54 oranında bir düşüş görüldü.
3 Eylül 2024

Görev süresi sona eren ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, bir video mesaj paylaşarak Türkiye'ye veda etti. Flake, üç yıllık görev süresi boyunca Türk ve Amerikan halkları arasındaki işbirliğini geliştirdiklerini belirtti. F-16 satışı, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımı gibi konularda önemli ilerlemeler kaydedildiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi'ndeki rolü ve Ukrayna'ya verilen ortak destek için minnettarlığını ifade etti.
3 Eylül 2024

Belçika'da 1 Eylül'de termometrelerin 31,3 santigrat dereceyi göstermesiyle yeni bir sıcaklık rekoru kırıldı. Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI) yetkilisi David Dehenauw, bu sıcaklığın 1906'da kaydedilen 29,2 santigrat derecelik bir önceki rekoru geçtiğini belirtti. Bu olay, Belçika'nın sonbahara yeni bir sıcaklık rekoruyla başladığını gösteriyor.
3 Eylül 2024

Venezuela'da 28 Temmuz'daki devlet başkanı seçiminde muhalefet koalisyonunun adayı olarak yarışan Edmundo Gonzalez için tutuklama emri çıkarıldı. Mahkeme, Gonzalez'i komplo kurmak, belgede sahtecilik ve yetki gasbı gibi çeşitli suçlarla itham ediyor. Gonzalez, seçim sonuçlarını reddetmiş ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu seçimde hile yapmakla suçlamıştı. Yerel basında, cezai soruşturmanın bu suçlamalar nedeniyle açıldığı iddia ediliyor.
3 Eylül 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 3 Eylül 2024 sabahında yüzde 0,20 artışla 10.130,47 puandan işlem görmeye başladı. Bir önceki gün yükseliş eğiliminde olan endeks, günü yüzde 2,82 artışla 10.110,18 puandan kapatmıştı. Bu sabahki açılış, önceki günün kapanışına göre hafif bir artış gösterdi.
3 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. TÜİK'e göre, TÜFE ağustos ayında yüzde 2,47 artarken, yıllık bazda enflasyon yüzde 51,97 olarak gerçekleşti. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu ENAG ise aylık enflasyonu yüzde 3,47, yıllık enflasyonu ise yüzde 90,35 olarak hesapladı. Bu farklılık, enflasyon hesaplamalarında kullanılan yöntemlerin ve verilerin çeşitliliğini ortaya koyuyor.
3 Eylül 2024

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), 12 aylık enflasyon oranını yüzde 90,35 olarak açıkladı. Ağustos ayında ise enflasyonun aylık bazda yüzde 3,47 arttığı belirtildi. Temmuz ayında ENAG, yıllık enflasyonu yüzde 100,88 olarak açıklamıştı. Bu veriler, bağımsız akademisyenler tarafından oluşturulan ENAG tarafından sunulmaktadır.
3 Eylül 2024

MİT tarafından yürütülen bir operasyon sonucunda, Mossad’ın Türkiye’deki para ağını yönettiği belirlenen Liridon Rexhepi tutuklandı. Rexhepi’nin, İsrail İstihbarat Servisi’nin talimatıyla Türkiye’deki saha elemanlarına para aktardığı ve bu paraların Filistinli siyasiler aleyhinde psikolojik harekât faaliyetleri ile Suriye sahasına yönelik bilgi toplama amacıyla kullanıldığı tespit edildi. Rexhepi’nin, Türkiye’deki saha elemanlarına Western Union üzerinden çok sayıda para transferi gerçekleştirdiği ve bu elemanların Suriye’deki kaynaklarına kripto para yöntemi ile ödeme yaptığı belirlendi.
3 Eylül 2024

3 Eylül 2024 sabahı itibarıyla bir gram altın 2.721,101 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.493,32 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak belirleniyor.
3 Eylül 2024

Liranın dolar ve avro karşısındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL kuru 33,9444 seviyesinden, avro/TL kuru ise 37,5471 seviyesinden güne başladı. Seçim öncesinde 20'nin altında olan dolar/TL kuru, seçimden bir hafta sonra 23'ü aşmıştı. Merkez Bankası'nın faiz artırımlarının yetersiz kalması nedeniyle döviz kurları dalgalı bir şekilde yükselmeye devam ediyor.
3 Eylül 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 dalda toplam 94 sporcuyla mücadele ediyor. 3 Eylül programında atletizm, yüzme, okçuluk, masa tenisi, tekerlekli sandalye tenis, goalball ve B1 futbol gibi çeşitli branşlarda Türk sporcular yer alacak. Öne çıkan etkinlikler arasında Mikail Al'ın T13 1500 metre finali, Sümeyye Boyacı ve Sevilay Öztürk'ün 50 metre sırtüstü elemesi ve Aysel Önder'in 400 metre finali bulunuyor. Ayrıca, milli para okçu Öznur Cüre Girdi altın madalya kazandı.
3 Eylül 2024

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halini 30 Kasım 2024'e kadar uzattı. GİB'in resmi sitesinde yapılan açıklamada, bu bölgelerdeki mükelleflerin beyanname ve bildirim verme sürelerinin ertelendiği belirtildi. Detaylı bilgilere GİB'in resmi internet sitesinden ulaşılabileceği ifade edildi.
3 Eylül 2024

Fransa'da 71 yaşındaki Dominique P., eşine 10 yılı aşkın süre boyunca sistematik bir şekilde cinsel saldırıda bulunmak ve bunlara onlarca erkeğin katılmasını organize etmek suçlamalarıyla yargılanıyor. Polisin tespitlerine göre, 72 erkek tarafından en az 92 tecavüz gerçekleştirildi. Dominique P., eşine güçlü sakinleştiriciler verdiğini ve diğer erkeklerin de eşinin uyuşturulduğunun farkında olduğunu itiraf etti. Davada kadının avukatları, müvekkillerinin tekrarlanan tecavüzlerin farkında olmadığını belirtiyor.
3 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz ve yurdun iç kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul ve Ankara dahil 26 ilde yağış bekleniyor. Ayrıca, Marmara bölgesinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı belirtildi.
3 Eylül 2024

Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi, banka hisselerindeki hareketlerle psikolojik direnç seviyesi olan 10.000'in üzerine çıktı. Vakıflar Bankası ve Halk Bankası, yıllık performanslarıyla öne çıkan bankalar arasında yer aldı. Vakıflar Bankası %6.3’lük gün içi yükselişi ve %46’lık yıllık getiri oranıyla dikkat çekerken, Halk Bankası %21’lik yıllık getirisiyle daha mütevazı bir performans sergiledi. Endeksin kalıcı olarak 10.000'in üzerinde tutunabilmesi için kurumsal yatırımcıların alımları önemli görülüyor.
3 Eylül 2024

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Görüşmede Gazze, Libya ve Doğu Akdeniz gibi bölgesel sorunların ele alınması bekleniyor. Erdoğan ve Sisi, 2022'de Katar'da düzenlenen Dünya Kupası sırasında ilk kez bir araya gelmişti. Sisi'nin bu ziyareti, Müslüman Kardeşler örgütünün siyasi faaliyetlerini durdurması karşılığında Mısır yönetiminin af ilan etmesi teklifinin ardından gerçekleşiyor.
3 Eylül 2024

Galatasaray'ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, Portekiz'in Benfica kulübüne transfer oldu. UEFA Uluslar Ligi için çağrıldığı A Milli Takım kampından izinli olarak ayrılan Aktürkoğlu, özel bir uçakla İstanbul'dan Lizbon'a gitti. Transferin bedeli olarak Galatasaray'a 11 milyon avro ödenecek ve Aktürkoğlu, dört yıllığına Benfica'ya katılacak. Galatasaray'da iki şampiyonluk yaşayan 25 yaşındaki futbolcu, sarı kırmızılı formayla 173 maçta 44 gol ve 33 asist kaydetti.
3 Eylül 2024

Osman Kavala, 3 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 499 gündür hapiste bulunuyor. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında hükümeti ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve Kavala'nın yeniden yargılanma talebi reddedildi.
3 Eylül 2024

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli sporcu Aysel Önder, kadınlar 400 metre T20 sınıfında dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükseldi. Stade de France'da yapılan yarışta Önder, 54.96'lık derecesiyle birinci oldu ve önceki dünya ve paralimpik rekorlarını geride bıraktı. Önceki dünya rekoru Hindistan'dan Deephti Jeevanji'ye, paralimpik rekoru ise ABD'li Breanna Clark'a aitti. Önder'in final yarışı bugün 20.08'te başlayacak.
3 Eylül 2024

Galatasaray, Napoli'nin Nijeryalı yıldız forveti Victor Osimhen'i 2025 yılına kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. Transferin ünlü İtalyan gazeteci Fabrizio Romano tarafından duyurulmasının ardından, Osimhen'in maaşının 10 milyon avro olacağı ve serbest kalma bedelinin 75 milyon avroya indirildiği belirtildi. Osimhen'in uçağının gece 3.00 civarında İstanbul'a inmesi bekleniyor. Napoli ile yaşadığı kriz nedeniyle kadro dışı kalan Osimhen, yaz transfer döneminde PSG, Chelsea ve Al-Ahli'ye transfer olamamıştı.
3 Eylül 2024

Galatasaray, Fransız ekibi Monaco'dan 25 yaşındaki Senegalli sol bek Ismail Joshua Jakobs'u zorunlu satın alma opsiyonuyla kiraladığını duyurdu. Transferin maliyeti, Jakobs'un kulübüne 1 milyon avro geçici transfer ücreti ve oyuncuya 2 milyon 100 bin avro garanti ücret olarak açıklandı. Ayrıca, zorunlu satın alma bedeli 8 milyon avro olarak belirlendi. Bu transfer, Galatasaray'ın 2024-2025 sezonu için kadrosunu güçlendirme hamlelerinden biri olarak öne çıkıyor.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim