İstanbul'un Fatih ilçesinde, Beyazıt Mahallesi Vezneciler Alt Geçidi çıkışında bir tır beton refüje takılarak kaza yaptı. Kaza nedeniyle alt geçit giriş ve çıkışları kapatıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tıra müdahale edemedi. Vatandaşlar tırı çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Eylül 2024

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan'da iki gün üst üste gerçekleşen ve Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla sonuçlanan saldırılardan İsrail'i sorumlu tuttu. Nasrallah, bu saldırıların Lübnan halkına karşı bir savaş ilanı olduğunu belirtti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda toplam 37 kişinin öldüğünü ve 2 bini aşkın kişinin yaralandığını açıkladı. Nasrallah, Hizbullah'ın yıkılmayacağını ve Gazze'ye destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.
19 Eylül 2024

Bolu'nun Mengen ilçesindeki özel bir kömür madeninde bakım onarım çalışması sırasında 38 yaşındaki İsa Ceylan, vagon kayması sonucu sıkışarak hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi ve Ceylan'ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Ceylan'ın evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi. Cenazesi, ilk incelemenin ardından Mengen Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Eylül 2024

Lübnan'da Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması sonucu ölü sayısı 37'ye yükseldi. Patlamalar sonucunda 2 bin 800'den fazla kişi yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, patlamaların daha çok kişinin ölümüne yol açtığını belirtti. Beyrut'ta göz cerrahı olan Profesör Elias Warrak, bir günde 25 yıllık kariyerindekinden daha fazla göz alma ameliyatı yaptığını ifade etti.
19 Eylül 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da ölü bulunan Narin Güran'a ilişkin sert ifadeler kullandı. Toplantı sonrası Lider Haber’den Pelin Zengin'in idam cezası ile ilgili sorusuna sinirlenen Bahçeli, gazeteciyi azarlayarak soruyu sapıkça bulduğunu belirtti. Bahçeli, Anayasa değişikliği konusundaki önerilerinin diğer partiler tarafından da benimsenmesi durumunda idam cezasının gündeme gelebileceğini ifade etti.
19 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Fırat Üniversitesi'nde düzenlenen 'Din Eğitimi ve Hizmetleri Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin evrensel laiklik anlayışıyla bağdaşır bir noktaya geldiğini ve dini inanç ve ibadet hürriyetlerinin özgürce sağlandığını belirtti. Tekin, imam hatip lisesi mezunlarının geçmişte yaşadığı zorluklara değinerek, bugün bu tür sorunların aşıldığını vurguladı. Ayrıca, ilahiyat fakültelerinin bölümleşmesi ve uzmanlaşması gerektiğini ifade etti.
19 Eylül 2024

Barbaros Şansal’ın avukatları, ünlü modacıya küfür eden Adem Ç.’ye yönelik beraat kararını istinaf mahkemesine taşıdı. Mahkeme, Şansal’ın paylaşımının milli değerlere aykırı olduğunu ve ilk haksız eylemin Şansal’dan kaynaklandığını belirterek sanığa ceza vermemişti. Şansal’ın avukatları, bu kararı ‘hukuk garabeti’ olarak nitelendirerek, sanığın ifadelerinin haksız tahrik altında kullanıldığı gerekçesine sığınıldığını belirtti. Avukatlar, bu kararın ifade özgürlüğü sınırları içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, istinaf mahkemesinden düzeltme talep etti.
19 Eylül 2024

Brezilya Jeoloji Servisi, Amazon havzasındaki birçok nehirde su seviyelerinin devam eden kuraklık nedeniyle tarihin en düşük seviyesine indiğini bildirdi. Madeira Nehri'nin su seviyesi 3.32 metreden 48 cm’ye kadar geriledi. Kuraklığın nedenleri arasında küresel ısınma, El Nino hava olayı ve ormansızlaşma gösteriliyor. Bu durum, bölge sakinlerinin yaşamını ciddi şekilde etkiliyor ve Brezilya Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 2030 yılına kadar ormansızlaşmayı tamamen durdurma sözü verdi.
19 Eylül 2024

Amedspor, Diyarbakır Stadyumu'ndaki saha tadilatının zamanında tamamlanmaması nedeniyle Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Amedspor Başkanvekili Baran Durmaz, maddi kayıplar nedeniyle tazminat davası açacaklarını ve ihmalden dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Amedspor, saha tadilatı nedeniyle bazı maçlarını farklı şehirlerde oynamak zorunda kaldı ve bu durumdan dolayı mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.
19 Eylül 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa'nın ilk 4 maddesine karşı çıkanları sert bir dille eleştirdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesine karşı olduğunu açıklaması siyasette polemiğe neden oldu. CHP ve İYİ Parti bu açıklamalara tepki gösterirken, Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, Yapıcıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise partisinin Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tutumunun net olduğunu belirtti.
19 Eylül 2024

Ceyhan Belediye Başkanı CHP'li Kadir Aydar'a tehdit suçundan verilen iki yıl bir ay hapis cezasına yönelik itiraz reddedildi ve Aydar ceza süresi kadar siyasi yasaklı olacak. Adana Bölge Adliye Mahkemesi, Aydar ve ailesine yönelik suçlamaları onayladı. Aydar, karara tepki göstererek delillerin incelenmediğini ve hukuki süreçte eksiklikler olduğunu belirtti. Mahkeme kararında bir hakimin muhalefet şerhi dikkat çekti.
19 Eylül 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazilerin ihtiyaç duyduğu özellikli yüksek fonksiyonlu akülü tekerlekli sandalyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağını açıkladı. Bu karar, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında alındı ve 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle duyuruldu. SGK da gazilerin ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, Gaziler Günü'nü tebrik etti.
19 Eylül 2024

Britanya'daki bilim insanları, 50 yıllık araştırmalar sonucunda yeni bir kan grubu sistemi olan MAL'ı tanımlamayı başardı. Bu keşif, 1972'de hamile bir kadının kan örneğinde eksik olan AnWj antijeninin incelenmesiyle başladı. MAL kan grubu, nadir görülen bir sistem olup, hücre zarlarının stabil kalmasında ve hücre içi taşımada hayati bir rol oynayan MAL proteini ile ilişkilidir. Bu keşif, nadir kan grubu özelliklerine sahip hastaların daha iyi anlaşılmasına ve tedavi edilmesine olanak sağlayacak.
19 Eylül 2024

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit tutma kararı aldı. Ekonomistler, bu kararın metninin 'fazla şahin' olduğunu ve 2024'te faiz indirimi yapılmayacağını belirtti. Ekonomist İris Cibre, metnin daha yumuşak olması gerektiğini savunurken, Uğur Gürses likidite adımlarının atılmamasını eleştirdi. Alaattin Aktaş ise faiz artışının artık gündemden çıktığını ve Merkez Bankası'nın söylem değiştirdiğini ifade etti.
19 Eylül 2024

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AA’nın Editör Masası programında Türkiye’nin Türk devletleriyle ve Orta Asya politikasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, ekonomik ilişkilerin herkesle yapılabileceğini ancak savunma ve güvenlik gibi kritik alanlarda sadece Türk devletlerine güvenilebileceğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Orta Asya ile kurumsal ilişkilerini ilerletmesi gerektiğini vurguladı ve Türkiye'nin kapasitesini diğer Türk devletleriyle paylaşma arayışında olduklarını ifade etti.
19 Eylül 2024

İstanbul Boğazı'ndan çıkış yapan PD-30 isimli yüzer havuzun Haydarpaşa Limanı'na yanaşması için boğazdaki gemi trafiği çift yönlü olarak kapatıldı. Yüzer havuz, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nin koordinasyonunda beş kılavuz kaptan ve çeşitli römorkörler eşliğinde boğazdaki seyrine devam ediyor. Bu geçiş nedeniyle İstanbul Boğazı'ndaki transit gemi trafiği geçici olarak askıya alındı.
19 Eylül 2024

Merkez Bankası (MB), politika faizini yüzde 50’de sabit tuttu. Mart ayında yüzde 45’ten yüzde 50’ye yükseltilen faiz oranı, nisan ayından itibaren sabit tutulmuştu. MB Para Politikası Kurulu, eylül ayında da politika faizini değiştirmeyerek piyasa beklentilerini karşıladı. Karar metninde, enflasyon göstergelerinin ve yurt içi talebin durumu değerlendirilerek, sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceği belirtildi.
19 Eylül 2024

Düzce'nin Cumayeri ilçesi Harmankaya mevkisinde, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı ve 22 kişi yaralandı. Kazanın ardından sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar bulunuyor. Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, kazanın minibüsün freninin boşalması sonucu meydana geldiğini belirtti.
19 Eylül 2024

Rekabet Kurulu, BP Petrolleri AŞ ve BP Turkey Refining Limited Şirketi'nin tüm hisselerinin Petrol Ofisi AŞ tarafından devralınmasına koşullu izin verdi. Bu izin kapsamında Petrol Ofisi, 115 akaryakıt istasyonunu elden çıkaracak ve belirli depolama kapasitelerini aşmayacak. Kurul, devralmanın rekabetçi endişeler yaratabileceği 61 coğrafi alan belirledi ve bu alanlarda çeşitli taahhütler sunulmasını şart koştu. Petrol Ofisi, bu taahhütlerin uygulanmasını düzenli olarak raporlayacak.
19 Eylül 2024

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Lübnan'daki çağrı cihazları patlamaları sonrası Türkiye'de benzer saldırıların cep telefonları, tabletler ve diğer akıllı cihazlar üzerinden yapılabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Türkiye'de bu konuda bir risk bulunmadığını iddia etmesine rağmen, EMO bu açıklamaların güven vermediğini belirtti. EMO, Türkiye'nin teknoloji konusunda dışa bağımlı olduğunu ve bu durumun siber güvenlik risklerini artırdığını vurguladı.
19 Eylül 2024
İşaretlediklerim