Hava sıcaklıkları, yarından itibaren Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Rüzgarın Akdeniz kıyıları ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İstanbul ve Kırklareli’nin Karadeniz kıyılarında ise kuzeyli yönlerden kısa süreli kuvvetli esmesi bekleniyor. 2024 yılı, en sıcak yaz olarak kayda geçti ve Eylül ayının da yaz gibi geçeceği öngörülüyor.
9 Eylül 2024

Filipinler'de çocuklara cinsel istismar ve insan kaçakçılığıyla suçlanan, FBI tarafından aranan İsa Mesih Krallığı Kilisesi lideri papaz Apollo Carreon Quiboloy yakalandı. Quiboloy, ABD Federal Savcılığı tarafından çeşitli suçlamalarla iddianame hazırlanmıştı. Filipinler İçişleri Bakanı Benhur Abolos, Quiboloy'un Davao şehrinde yakalandığını teyit etti. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Quiboloy'un yerel mahkemelerde yargılanacağını belirtti.
9 Eylül 2024

Diyarbakır’da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün süren arama çalışmalarının ardından Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Olayla ilgili olarak 24 kişi gözaltına alınırken, Narin’in amcası S.G. kasten öldürme şüphesiyle tutuklandı. Narin’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi ve bugün defnedilecek.
9 Eylül 2024

Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Şahan Gökbakar’ın Marmaris Delikyol Koyu’ndaki villası için yapı kayıt belgesini kaçak yapı gerekçesiyle iptal etti. Marmaris Belediyesi, iptal kararına karşı dava açmış olsa da, bakanlık yıkım için herhangi bir engel olmadığını belirtti. Bakanlık, yıkımın Marmaris Belediyesi tarafından yapılmaması durumunda Muğla Büyükşehir Belediyesi veya bakanlık tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.
9 Eylül 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'dan alınan örneklerin Diyarbakır ve İstanbul Adli Tıp Başkanlığı'nca inceleneceğini duyurdu. Narin Güran'ın ölümüyle ilgili olarak 24 kişi gözaltına alındı ve amcası S.G. 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklandı. Otopsi işlemleri tamamlanmış olup, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler yapılacak.
9 Eylül 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,25 artışla 9.795,24 puandan başladı. Geçtiğimiz Cuma günü düşüş eğiliminde olan endeks, günü yüzde 1,67 azalışla 9.771,16 puandan kapatmıştı. Yeni haftanın ilk işlem gününde endeksin hafif bir yükselişle açılması dikkat çekti.
9 Eylül 2024

Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki gün önce başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın, Denizova Mahallesi’nde Sarnıç mevkisinde çıkmış ve gece boyunca Sarnıç ve Zeytinköy mahalleleri arasında kalan Kartal Kanyonu’nda devam etmiştir. Ekipler, ulaşımın olmadığı bölgelere gece görüşlü helikopterlerle müdahale ederken, sabah saatlerinde diğer hava araçları da söndürme çalışmalarına katılmıştır. Yetkililer, diğer alanlardaki yangının kontrol altına alındığını bildirmiştir.
9 Eylül 2024

Çin, Ay'da bir araştırma üssü inşa etmeyi test etmek amacıyla simüle edilmiş Ay toprağından yapılmış tuğlaları uzaya gönderecek. Bu tuğlaların aşırı koşullara dayanıklılıkları incelenecek. Wuhan'daki Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden Ding Lieyun, tuğlaların önümüzdeki ay Tianzhou-8 kargo uzay aracıyla Tiangong istasyonundan uzaya gönderileceğini belirtti. Çin, 2035'e kadar Ay'ın güney kutbu yakınlarında Uluslararası Ay Araştırma İstasyonu kurmayı hedefliyor.
9 Eylül 2024

9 Eylül 2024 sabahı itibarıyla bir gram altın 2.721,257 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.490,41 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak bu seviyeye ulaşıyor.
9 Eylül 2024

Liranın dolar ve avro karşısındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL 33,9765 seviyesinden, avro/TL ise 37,6244 seviyesinden güne başladı. Seçim öncesinde 20'nin altında olan dolar/TL, seçimden bir hafta sonra 23'ü aşmıştı. Merkez Bankası'nın faiz artırımlarının yetersiz kalması nedeniyle döviz kurları yükselmeye devam ediyor.
9 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Sinop, Amasya, Samsun, Trabzon, Artvin, Ağrı, Erzurum, Kars, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Van, Balıkesir, Muğla ve Antalya'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
9 Eylül 2024

Fransa'da erken genel seçimlerin galibi solcu Yeni Halk Cephesi (NFP) ittifakının çağrısıyla binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sağcı Michel Barnier'yi başbakan olarak atamasını protesto etti. Macron, seçimlerde en fazla sandalyeyi kazanan sol ittifakın başbakan adayı Lucie Castets'i reddederek, merkez sağdan eski dışişleri bakanı Michel Barnier'i başbakan olarak atamıştı. Bu durum, sol ittifak ve destekçileri tarafından seçim sonuçlarını yok saymak olarak değerlendirildi ve ülke genelinde geniş çaplı protestolara yol açtı.
9 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Olayla ilgili olarak 23 kişi gözaltına alındı, bunlar arasında Narin’in ailesi ve akrabaları da bulunuyor. Narin Güran’ın otopsi işlemi tamamlandı, ancak bedenin deforme olması nedeniyle ölüm sebebi henüz netleşmedi. Diyarbakır başsavcılığı, olayla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etti.
8 Eylül 2024

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından birçok kentte adalet talebiyle eylemler düzenlendi. Diyarbakır, İstanbul, Van ve Adana'da yapılan protestolarda, cezasızlık politikaları ve çocukların korunması için yeterli önlemlerin alınmaması eleştirildi. Diyarbakır'da polis, yürüyüş yapmak isteyen gruplara müdahale etti ve İstanbul'da dokuz kişi gözaltına alındı. Eylemlerde, çocukların güvenliği ve adaletin sağlanması için hükümetin politikaları eleştirildi.
8 Eylül 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada gözaltı sayısı 23'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in ailesi ve akrabaları da bulunuyor. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde çuval içinde ve üzeri taşla kapatılmış halde bulundu. Soruşturma devam ederken, olayla ilgili yayın yasağı getirildi.
8 Eylül 2024

Bangladeş'te son 24 saatte dang humması nedeniyle 463 kişi hastaneye kaldırıldı ve bir kişi hayatını kaybetti. Bu yıl dang hummasından ölenlerin sayısı 96'ya, toplam vaka sayısı ise 15 bin 670'e ulaştı. Ülke genelinde 1582 kişi dang humması nedeniyle tedavi görüyor. Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sivrisinek popülasyonunu artırarak hastalığın yayılmasına neden olduğunu belirtiyor.
8 Eylül 2024

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı bir askeri aracın devrilmesi sonucu dört asker şehit oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazada Jandarma Uzman Çavuşlar Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş'in hayatını kaybettiğini, Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu'nun ise yaralandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, şehitlerin ailelerine ve milletimize başsağlığı diledi.
8 Eylül 2024

Fenerbahçe, Juventus'tan Filip Kostic'i kiralık olarak transfer ettiğini duyurdu. Kostic'i taşıyan uçak bu gece İstanbul'a inecek ve oyuncu sağlık kontrolleri ile ileri transfer görüşmeleri için İstanbul'a davet edildi. Geçen sezon 33 maçta 2 bin 107 dakika süre alan Kostic, takımına dört asistle katkı sağlamıştı.
8 Eylül 2024

ABD'de başkanlık seçimleri için yapılan son anketlere göre Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ve Demokratların adayı Kamala Harris yarışı başa baş götürüyor. The New York Times ve Siena College tarafından yapılan ankete göre Harris yüzde 47, Trump ise yüzde 48 oy oranına sahip. ABD genelindeki anketlerin ortalamalarına göre ise Harris yüzde 49 ile Trump'ın iki puan önünde. 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesinde, adaylar 10 Eylül'de New York'ta bir münazarada karşı karşıya gelecek.
8 Eylül 2024

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili canlı yayında yaptığı açıklamada, ailenin dostları olduğunu ve bazı bilgileri paylaşmaktan kaçındıklarını belirtti. Ensarioğlu, sözlerinin çarpıtıldığını iddia ederek, adli sürecin titizlikle yürütüldüğünü vurguladı. Diyarbakır başsavcılığı, Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etti. Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın amcası S.G. 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanırken, 21 kişi daha gözaltına alındı.
8 Eylül 2024
İşaretlediklerim