18 Eylül 2024 sabahı itibarıyla gram altın 2.812,633 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.567,44 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak belirleniyor.
18 Eylül 2024

Liranın dolar ve avro karşısındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL kuru 34,0981 seviyesinden, avro/TL kuru ise 37,9521 seviyesinden güne başladı. Seçim öncesinde 20'nin altında olan dolar/TL kuru, seçimden sonra hızla yükselerek 25'in üzerine çıkmıştı. Benzer şekilde, avro/TL kuru da seçimden sonra 27'yi aşmıştı. Döviz kurlarındaki bu artış, Merkez Bankası'nın faiz kararlarının yeterli bulunmamasıyla ilişkilendiriliyor.
18 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonu, yeni formatıyla ilk hafta maçlarıyla başladı. Juventus, PSV Eindhoven'ı 3-1 yenerken, Kenan Yıldız maçın oyuncusu seçildi ve Şampiyonlar Ligi tarihinde gol atan en genç Juventus oyuncusu oldu. Diğer maçlarda Aston Villa, Young Boys'u 3-0 yendi; Bayern Münih, Dinamo Zagreb'i 9-2 mağlup etti; Real Madrid, Stuttgart'ı 3-1 yendi; Liverpool, Milan'ı 3-1 yendi.
18 Eylül 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara, İstanbul ve İzmir dahil 44 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-39' operasyonlarında 293 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 470 kilogram uyuşturucu madde ve 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar, 681 ekip, 1876 personel, dokuz hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleştirildi.
18 Eylül 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 18 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 514 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler tutukluluğunun devamına karar verdi. Kavala'nın yeniden yargılanma talebi de reddedildi ve Yargıtay, Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.
18 Eylül 2024

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in uluslararası STK'ların başkanlarına ve çalışanlarına vize vermeyi durdurduğunu açıkladı. Lazzarini, insani yardım ihtiyacının arttığını ve daha fazla insani yardım çalışanına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İsrail'in bu kararı, insani yardım kuruluşları ve uluslararası medyanın işini yapmasını engelliyor. Lazzarini, bu kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini vurguladı.
18 Eylül 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Santa Maria Kilisesi'ne 28 Ocak'ta düzenlenen silahlı saldırıyı planlayan ve saldırıda kullanılan silahı temin eden IŞİD üyesi Viskhan Soltamatiov tutuklandı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti. Soltamatiov, 14 Eylül'de İstanbul'da yakalanmış ve İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'tasarlayarak öldürme' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından tutuklanmıştır. Soltamatiov'un 'Ebu Zer Eş Şişani' kod adını kullandığı ve kilise saldırısının diğer failleriyle bağlantılı olduğu bildirildi.
17 Eylül 2024

UEFA, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında kırmızı kart gören kalecisi Fernando Muslera’ya üç maç men cezası verdi. Muslera, Young Boys’a karşı oynanan maçın 87’nci dakikasında rakip oyuncu Alan Virginius’a çelme takarak sportmenlik dışı hareketi nedeniyle kırmızı kart görmüştü. Bu ceza nedeniyle Muslera, Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağı PAOK, Rigas Skola ve Elfsborg maçlarında forma giyemeyecek.
17 Eylül 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde sekiz yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili olarak mahallede imamlık yapan R.K. hakkında soruşturma başlattı. Narin Güran, 21 Ağustos’ta kaybolmuş ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu raporuna göre Narin Güran boğularak öldürülmüştü. Cinayetle ilgili olarak Narin’in amcasının eşi Hediye Güran’ın tutuklanmasıyla dosyada tutuklu sayısı 12’ye yükseldi.
17 Eylül 2024

İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Dörter, THY’nin Bodrum-İstanbul seferi sırasında kabin memuruyla tartıştı. Kabin memuru, Çıtak’ın kendisine fiziksel şiddet uyguladığını iddia ederek şikayetçi oldu. Uçak İstanbul Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Çıtak polis merkezine götürüldü. THY, başlatılan hukuki süreci takip edeceğini açıkladı.
17 Eylül 2024

Galatasaray, Serwin Global Solutions SDN BHD bünyesindeki meritking.news ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını askıya aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Anlaşma, 2024-25 ve 2025-26 futbol sezonlarını kapsayacak şekilde yıllık 3 milyon 155 bin dolar artı KDV tutarında sponsorluk ve reklam haklarını içeriyordu. meritking.news'in yasadışı bahis sitesi Meritking ile bağlantılı olduğu iddiaları üzerine Galatasaray, anlaşmayı askıya aldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı da konuyla ilgili olarak Galatasaray ve Adana Demirspor hakkında suç duyurusunda bulundu.
17 Eylül 2024

İsrail'in Lübnan'daki çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu yüzlerce kişi yaralandı. Yaralıların çoğunun Hizbullah üyesi olduğu belirtildi. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen patlamalar nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığını açıkladı. Lübnan askeriyesi, kaosu önlemek için sokağa çıktı ve sağlık bakanlığı tüm çalışanlarını görev yerlerine çağırdı.
17 Eylül 2024

Kayseri 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi, modacı Barbaros Şansal’a sosyal medyadan hakaret eden kişiye, Şansal’ın paylaşımının milli değerlere aykırı olması gerekçesiyle ceza vermedi. 2017 yılında Şansal, sosyal medya hesabından bir video paylaşmış ve Adem Ç. bu paylaşıma küfürlü bir yorumla yanıt vermişti. Şansal, Adem Ç. hakkında hakaret suçundan dava açmıştı. Mahkeme, ilk haksız eylemin Şansal’dan kaynaklandığına ve paylaşımın milli değerlere aykırı olduğuna karar vererek sanığa ceza verilmemesine hükmetti.
17 Eylül 2024

Dilruba Kayserilioğlu, bir sokak söyleşisinde yaptığı açıklamalar nedeniyle 'halkın bir kesimini alenen aşağılama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası aldı ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Kayserilioğlu, özür dilemeyeceğini belirterek, kendisini eleştirenlere papatya çayı içmelerini veya günlüklerine yazmalarını tavsiye etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu'nun sözlerinden dolayı özür dilerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da Gezi Parkı protestolarına katılanlara yönelik ifadeleri için özür dilemesini istedi. Kayserilioğlu'nun açıklamaları ve hukuki süreci, siyasi tartışmalara yol açtı.
17 Eylül 2024

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, X Spaces yayınında World Liberty Financial adlı yeni bir kripto para platformu başlattığını duyurdu. Platformun, insanların borç alabileceği, borç verebileceği ve kriptoya yatırım yapabileceği bir kripto bankacılık platformu olacağı tahmin ediliyor. Trump, daha önce Bitcoin'i eleştirmiş olsa da, son zamanlarda kripto para birimlerine olan tutumunu değiştirdi. Platform, Trump'ın oğulları Eric ve Donald Jr. tarafından yönetilecek ve WLFI adlı dijital bir token çıkaracak.
17 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Erdoğan, Fenerbahçe'nin Türk sporunun önemli bir parçası olduğunu ve kulübün başarılarının Türkiye'nin başarısı olarak görüldüğünü belirtti. Ali Koç, Fenerbahçe'nin çeşitli spor dallarında elde ettiği başarıları vurguladı ve Erdoğan'a imzalı forma hediye etti. Görüşmede, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer de hazır bulundu.
17 Eylül 2024

İsviçre ve diğer ülkelerden araştırmacılar, gıda ambalajlarında inceledikleri yaklaşık 14 bin kimyasaldan 3 bin 600 tanesinin kan, saç ve anne sütünde bulunduğunu keşfetti. Bu kimyasallar arasında metaller, uçucu organik bileşikler ve kansere neden olduğu bilinen diğer kimyasallar yer alıyor. Yüksek sıcaklıklar ve ambalajın türü, kimyasalların gıdaya sızma hızını etkileyebiliyor. Araştırma, geri dönüştürülmüş kağıt ve kartonun da tehlikeli olabileceğini belirtiyor.
17 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kütahya'da düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, afet öncesi harcamaların afet sonrası harcamalara göre çok daha maliyet etkin olduğunu vurguladı. Yılmaz, enflasyonun yıl sonunda yüzde 41,5 olacağını öngördüklerini ve 2026'da tek haneli rakamlara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, şehirlerin afete karşı daha dirençli hale getirilmesi gerektiğini ve kentsel dönüşümün öncelikli bir konu olduğunu ifade etti.
17 Eylül 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul 1’inci Bölge Müdürlüğü, Samanlı Dağları’nda kızıl geyik popülasyonunu artırmak amacıyla bir proje başlattı. Proje kapsamında Ormanya’da üretilen kızıl geyikler, doğal yaşam alanlarına bırakılacak ve GPS takipli tasmalarla izlenecek. Bu girişim, ekosistemin dengesini korumayı ve yerel biyoçeşitliliği artırmayı hedefliyor. Ayrıca, doğa turizmi parkurlarında foto safari ve yaban hayatı gözlem turları düzenlenerek turistlere doğal yaşamı yakından gözlemleme fırsatı sunulacak.
17 Eylül 2024

Türkiye’de 108 milyon kişinin kişisel verilerinin çalındığı iddiasıyla ilgili olarak Google’a gönderilen yazı ortaya çıktı. Çalınan verilerin Google Drive’da beş farklı dosya halinde yayınlandığı ve daha sonra kaldırıldığı belirtildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Google’dan dosyaların kaldırılmasını talep etti. Resmi kurumlar ise verilerin çalınmadığını iddia etti.
17 Eylül 2024
İşaretlediklerim