ABD Başkanı Joe Biden, Gizli Servis'in 'çok tehlikeli olduğu' gerekçesiyle kalabalık yerlere gitmesine izin vermediğini açıkladı. Bu açıklama, özellikle Cumhuriyetçi hesaplar tarafından sosyal medyada yoğun şekilde kullanıldı. Gizli Servis, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik bir suikast girişimini önceden engelleyemediği için büyük tepki toplamıştı. Bu olayın ardından Gizli Servis direktörü istifa etmişti.
3 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, mesire alanı projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında çıkan çatışmada bir köylü hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Köylüler, ağaç kesimini durdurmak için iş makinelerini engellemeye çalışırken silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından Hopa halkı, hayatını kaybeden Reşit Kibar için eylem düzenledi ve yolu kapattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırıyı kınayarak başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, Cankurtaran mevkiinde yapılmak istenen turizm tesisi projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında arbede çıktı. Şirket çalışanlarının silahlı saldırısı sonucu köylü Raşit Kibar hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Olayın ardından Hopa halkı protesto gösterileri düzenledi ve yol kapatma eylemi yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024

Ankara'nın Etimesgut ilçe belediye başkanı CHP'li Erdal Beşikçioğlu, önceki başkan MHP'li Enver Demirel'in 61 akrabasını belediyede işe aldığını açıkladı. Beşikçioğlu, bu kişilerin çoğunun memur statüsünde olduğunu ve bazı idarecilerin yakın akrabalarının lise mezunu olmalarına rağmen müdürlük makamlarına getirildiğini belirtti. Beşikçioğlu, belediyenin liyakatli hizmet verebilmesi için geçmiş dönemlerde yapılan bu tür atamaların sonlandırılması gerektiğini vurguladı.
3 Eylül 2024

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi açıklarında su alan bir lastik botta bulunan 48 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Göçmenler arasında 28 Suriyeli, 15 Filistinli, üç Yemenli ve iki Sudanlı bulunuyordu. Kurtarılan göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.
3 Eylül 2024

Fenerbahçe'nin 30 yaşındaki Bosna Hersekli ön libero oyuncusu Rade Krunic, Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibine transfer oldu. Fenerbahçe'de beklentilerin altında kalan Krunic, sarı-lacivertlilerde 22 maça çıkmış ve bir asist yapmıştı. Fenerbahçe, Krunic'in kalıcı transferi konusunda Kızılyıldız ile anlaşmaya varıldığını ve oyuncuya kariyerinde başarılar dilediklerini açıkladı.
3 Eylül 2024

Gazeteci Murat Ağırel, maskeli bir kişinin gönderdiği videolu tehdit mesajında öldürülmesi için ihale açıldığını iddia etti. Ağırel, bu tehdidi canlı yayında detaylandırarak emniyetin haberdar olduğunu ancak adım atılmadığını belirtti. Ağırel, daha önce de mafya gruplarından tehditler aldığını ve bu durumu savcılığa bildirdiğini, ancak yeterli önlemlerin alınmadığını ifade etti. Tehditlerin, yazdığı 'Havala' kitabı nedeniyle başladığını öne sürdü.
3 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin Atatürk'ü anmalarına yönelik 'çer çöp' ifadesi, eski AKP milletvekili Mehmet Metiner'i kızdırdı. Metiner, Bulut'un AK Parti'yi temsil etme yetkisini sorguladı ve üslubunu eleştirdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise teğmenlere yönelik eleştirilerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Tartışma, AKP içindeki farklı görüşleri ve teğmenlerin yemin töreni etrafındaki siyasi gerilimi gözler önüne serdi.
3 Eylül 2024

Milli sporcu Aysel Önder, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para atletizm kadınlar 400 metre T20 finalinde gümüş madalya kazandı. Önder, elemelerde 54.96'lık derecesiyle yeni dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükselmişti. Finalde 55.23'lük derecesiyle ikinci olan Önder, sevincini Türk bayrağıyla kutladı. Altın madalyayı Ukrayna'dan Yulia Shuliar, bronz madalyayı ise Hindistan'dan Deepthi Jeevan Ji kazandı.
3 Eylül 2024

İzmir'de CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'ın park halindeki aracına gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerinde yapılan incelemelerde Yılmaz'ın aracına 6 mermi isabet ettiği ve çevrede 12 boş kovan bulunduğu tespit edildi. Saldırıyla ilgili olarak, yaklaşık bir ay önce işten çıkarılan iki eski belediye çalışanı gözaltına alındı. Olay, Yılmaz'ın evinin önünde gerçekleşti ve polis ekipleri ihbar üzerine hızla bölgeye sevk edildi.
3 Eylül 2024

İzmir'de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 10 kişi, ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdikleri gerekçesiyle tutuklandı. İzmir Valiliği, olayla ilgili 15 TGB üyesinin gözaltına alındığını duyurmuştu. ABD Ankara Büyükelçiliği, askerlerin güvende olduğunu ve soruşturma başlatılmasından dolayı Türk makamlarına teşekkür etti. Tutuklama gerekçesi olarak 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma' suçu gösterildi.
3 Eylül 2024

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde saymasının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u Anayasa Mahkemesi kararını uygulamamakla suçladı. Atalay, CHP'nin meclisi ikinci kez olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı'nın görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti. Atalay, Anayasa Mahkemesi kararlarının Resmi Gazete'de yayımlandığını ve bu kararların tüm kurumlar ve yurttaşlar için bağlayıcı olduğunu vurguladı.
3 Eylül 2024

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 2024-2025 sezonunun açılış konserini Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirecek. Orkestra, kuruluşunun 25. yılını kutlamak amacıyla 3 Ekim'de düzenlenecek konserde, orkestra şefi Oğuzhan Kavruk yönetiminde Hollywood filmlerinin sevilen müziklerini seslendirecek. Konserde Star Wars, Harry Potter, Karayip Korsanları gibi unutulmaz filmlerden seçilen eserler dinleyicilere sunulacak. Biletler 'Biletinial' internet sitesi ve Atatürk Kültür Merkezi gişesinden temin edilebilecek.
3 Eylül 2024

Kocaeli’de toplu taşıma araçlarının ekranlarına 30 Ağustos’ta 'Acilen yolcuları indirin canlı bomba tehlikesi var' mesajı gönderildi. Bu siber saldırıyla ilgili olarak Diyarbakır’da gözaltına alınan M.K.Ş. ve A.D. isimli iki kişiden A.D. tutuklandı, M.K.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kentkart firması yetkilileri ve polis ekiplerinin ortak çalışması sonucu aydınlatıldı.
3 Eylül 2024

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, teknik direktör Şenol Güneş ile anlaşma sağladıklarını açıkladı. Bu anlaşma ile Güneş, beşinci kez Trabzonspor'un başına geçecek. Güneş'in bordo-mavili takımda daha önceki dönemlerde elde ettiği başarılar, taraftarlar arasında büyük bir heyecan yaratmış durumda.
3 Eylül 2024

İspanya birinci ve ikinci futbol liglerinde bazı teknik direktörlerin görevdeyken veya görevden alındıktan sonra kulüplerinden paralarını alamamaları krize yol açtı. İspanyol basını, ödemelerle ilgili sorunların çözülmemesi halinde teknik direktörlerin greve gitmekle tehdit ettiğini ve bunun İspanyol futbolunda bir ilk olduğunu yazdı. Quique Setien ve Alvaro Cervera gibi teknik direktörler, kulüplerinden tazminatlarını almakta zorluklar yaşadı. Sorunun çözümü için La Liga ile bir toplantı yapılacağı bildirildi.
3 Eylül 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık Serdar Sertçelik’in firarına ilişkin 11 sanığın yargılandığı davada yedi sanık tahliye edildi ve dosyada tutuklu sanık kalmadı. Duruşmada sanıklar ve avukatları savunmalarını yaparken, mahkeme gizli tanık Serdar Sertçelik’in Macaristan’daki tutukluluk halinin devam etmesi nedeniyle sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 29 Ocak’ta görülecek. Ayhan Bora Kaplan ve çetesi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesiyle hedef alınan suç örgütlerinden biri olarak biliniyor.
3 Eylül 2024

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Afrika Birliği arasında yükseköğretimde işbirliğine yönelik bir mutabakat zaptı imzalandı. Anlaşma, akademik değişim programları, öğretim üyesi yetiştirme, bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. İmza törenine Afrika ülkelerinin Ankara’daki büyükelçileri ve temsilcileri katıldı. Anlaşma, Türkiye'nin sunduğu YÖK Bursları aracılığıyla Pan-Afrikan Üniversitesinin akademik personeline destek olmayı da içeriyor.
3 Eylül 2024

Avustralya’nın Tahran Büyükelçisi Ian McConville, Instagram'da LGBTQIA+ gençleri destekleyen bir paylaşım yaptığı gerekçesiyle İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. İran, paylaşımın İslam kültürü ve Viyana Diplomatik Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu belirtti. McConville, paylaşımında İran'ı hedef almadığını ve İran halkına hakaret etmediğini ifade etti. Bu olay, iki ülke arasında diplomatik bir gerilime yol açtı.
3 Eylül 2024

Hollanda'da ilkokullarda öğrencilerin dikkatini dağıttığı ve sınav sonuçlarını olumsuz etkilediği gerekçesiyle telefon kullanımı yasaklandı. Daha önce ortaokul ve liselerde de benzer yasaklar uygulanmıştı. Eğitim, kültür ve bilim bakanlığı tarafından alınan bu karar, sadece derslerde öğretim amaçlı ya da sağlık nedenleriyle istisnai durumlarda telefon kullanımına izin veriyor. Yunanistan, İtalya ve Belçika'nın Fransızca konuşulan bölgelerinde de benzer yasaklar bulunuyor ve Almanya'nın da benzer bir karar alabileceği düşünülüyor.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim