Rus ordusu tarafından casus olarak eğitildiği düşünülen Hvaldimir isimli balina, Norveç'te silahla vurularak öldürüldü. Balina, 2019'da Norveç'in Finnmark kıyılarında özel bir koşum takımıyla görülmüştü. Hayvan hakları örgütleri, polisin olayı soruşturmasını talep ediyor. Otopsi raporunun üç hafta içinde tamamlanması bekleniyor.
5 Eylül 2024

Liranın dolar ve avro karşısındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL kuru 34,0271 seviyesinden, avro/TL kuru ise 37,8425 seviyesinden güne başladı. Seçim öncesinde 20'nin altında olan dolar/TL kuru, seçimden sonra hızla yükselerek 25'in üzerine çıkmıştı. Benzer şekilde, avro/TL kuru da seçimden sonra 27'yi aşmıştı. Döviz kurları dalgalı bir şekilde yükselmeye devam ediyor.
5 Eylül 2024

Real Madrid forması giyen 19 yaşındaki milli futbolcu Arda Güler, France Football tarafından verilen Kopa Trophy ödülü için aday gösterildi. Bu ödül, yılın 21 yaş altı en iyi genç oyuncusuna veriliyor. Arda Güler, aday gösterilen 10 futbolcu arasında yer aldı. İspanyol basını, Real Madrid teknik direktörü Ancelotti'nin Arda Güler'in ilk 11'deki yerinin hala garanti olmadığını belirtti.
5 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Yağış beklenen iller arasında Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Kastamonu, Sinop, Ordu, Giresun, Samsun, Amasya, Tokat, Trabzon, Rize, Artvin, Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
5 Eylül 2024

Arjantinli emekliler, Devlet Başkanı Javier Milei’nin emeklilik reformunu veto etmesine tepki göstermek amacıyla başkent Buenos Aires’teki Ulusal Kongre çevresinde protesto düzenledi. Gösteriler sırasında polis ve protestocular arasında çıkan arbedede 30’dan fazla kişi yaralandı. Dört polis memuru üzerlerine dökülen kaynar su nedeniyle yaralanırken, emniyet güçlerinin müdahalesi sırasında yaralanan göstericilerden ikisi hastaneye kaldırıldı. Yerel halk, olayların hükümetin emekli maaşı politikalarına duyulan artan memnuniyetsizlik ve yönetimle halk arasındaki gerginliğin artması nedeniyle yaşandığını belirtti.
5 Eylül 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 5 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 501 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında hükümeti ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Kavala'nın yeniden yargılanma talebi de reddedildi ve Yargıtay, Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.
5 Eylül 2024
İşaretlediklerim