ABD'nin Florida eyaletinde kıyı şeridini vuran Helene Kasırgası, dört eyalette 30 kişinin ölümüne neden oldu. Kasırga, Florida, Georgia, North Carolina ve South Carolina'da şiddetli rüzgar ve yağışlara yol açarak milyonlarca insanı elektriksiz bıraktı. Florida Valisi Ron DeSantis, daha fazla can kaybı ve yıkım olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Kasırga, karasal alana girdikten sonra gücünü kaybederek tropikal fırtına kategorisine düştü.
28 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap etmek için gittiği ABD ziyaretini kısa keserek ülkesine dönme kararı aldı. Bu karar, İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın merkezi karargahını vurmasının ardından geldi. İsrail Savunma Bakanlığı, saldırının ardından savunma ve saldırı için tam hazırlıkta olduklarını belirtti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda iki kişinin öldüğünü ve 76 kişinin yaralandığını açıkladı.
27 Eylül 2024

2019 yılında Ankara'nın Çubuk ilçesinde CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi davasında yeniden karar verildi. Kılıçdaroğlu'nun sığındığı evin önünde 'Yakın o evi' diye bağıran Sevim Gölyeri'ye beş yıl 10 ay hapis cezası verildi. Davada toplam 48 kişi yargılanırken, cezaları kesinleşen 20 sanık yeniden yargılanmadı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, kararı İstinaf'a taşıyacaklarını açıkladı.
27 Eylül 2024

New York Post gazetesi, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Türkiye'den rüşvet almakla suçlandığını manşet yaptı. Adams, Türk hükümeti ve iş insanlarıyla bağlantılı olarak dolandırıcılık, rüşvet ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş suçlamayla karşı karşıya. İddianameye göre, Adams Türk yetkililerden ve iş insanlarından 25 bin doları aşkın yasadışı bağış ve çeşitli hediyeler aldı. Savcı Damian Williams, Adams'ın bu hediyeleri sahte belgelerle örtbas ettiğini belirtti.
27 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Ağustos 2024'te ihracat yüzde 2,3 artarak 22 milyar 48 milyon dolar, ithalat ise yüzde 10,7 azalarak 27 milyar 40 milyon dolar oldu. Ocak-Ağustos döneminde ihracat yüzde 3,9 artarken, ithalat yüzde 8,6 geriledi. Ağustos ayında dış ticaret açığı yüzde 42,7 azalarak 4 milyar 992 milyon dolara düştü. En fazla ihracat yapılan ülke Almanya olurken, ithalatta ilk sırayı Çin aldı.
27 Eylül 2024

Eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 2024 başkanlık seçim kampanyası kapsamında 'Trump Watches' adıyla saat satmaya başladı. Saatlerin fiyatları 499 dolardan başlarken, sınırlı sayıda üretilen 'Tourbillon' serisi 100 bin dolara satılıyor. Trump, bu saatlerin ideal bir yılbaşı hediyesi olacağını belirtti ve satış için bir bağlantı paylaştı. Saatlerin üretimi ve tasarımıyla Trump'ın doğrudan bir ilgisi bulunmuyor; saatler 'TheBestWatchesOnEarth LLC' şirketi tarafından üretiliyor.
27 Eylül 2024

27 Eylül 2024 sabahı itibarıyla gram altın 2.929,065 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.665,84 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak bu seviyeye ulaşmıştır.
27 Eylül 2024

ABD'nin New York eyaletinde bulunan Rockville Centre Katolik Piskoposluğu, çocukken rahipler tarafından cinsel istismara uğradığını iddia eden 530'dan fazla mağdura 323 milyon dolar tazminat ödeyecek. Bu karar, çocuk cinsel istismarı mağdurlarının geçmişte işlenen suçlar nedeniyle dava açmalarına olanak tanıyan yasaların kabul edilmesinin ardından geldi. Piskoposluk, iflas başvurusunda bulunmuş ve mağdurların daha önceki 200 milyon dolarlık anlaşma teklifini reddetmesiyle iflas süreci tehlikeye girmişti. Yeni anlaşma, iflas sürecini ortadan kaldırarak mağdurların adil bir şekilde tazmin edilmesini sağlayacak.
27 Eylül 2024

ABD'nin New York eyaletindeki Rockville Centre Katolik Piskoposluğu, çocukken rahipler tarafından cinsel istismara uğradığını iddia eden 530'dan fazla mağdura 323 milyon dolar tazminat ödeyecek. Bu karar, çocuk cinsel istismarı mağdurlarının geçmişte işlenen suçlar nedeniyle dava açmalarına olanak tanıyan yasaların kabul edilmesinin ardından geldi. Piskoposluk, iflas başvurusunda bulunmuş ve mağdurların daha önceki 200 milyon dolarlık anlaşma teklifini reddetmesiyle iflas süreci tehlikeye girmişti. Anlaşma, diğer Katolik piskoposlukları için de emsal teşkil edebilir.
27 Eylül 2024

New York Belediye Başkanı Eric Adams, rüşvet, dolandırıcılık ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş suçlamayla karşı karşıya. İddianamede, Adams'ın New York'taki Türkevi binasının yangın ruhsatı için rüşvet aldığı belirtiliyor. Adams'ın Türk yetkililerden ve iş insanlarından yasadışı bağışlar ve çeşitli hediyeler aldığı iddia ediliyor. Suçlu bulunması halinde Adams, 30 yıla kadar hapis cezası alabilir.
27 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York'taki Türkevi'ni ziyaret ederek binanın herkes için gurur kaynağı olduğunu belirtti. Türkevi, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın baskısıyla gerekli güvenlik önlemleri tamamlanmadan açıldığı iddialarıyla gündemdeydi. FBI, Adams hakkında Türkiye'den yasa dışı bağış aldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Özel, Türkiye'nin ABD'de rüşvet vermeye ihtiyaç duymadığını ve böyle bir acziyet içinde olmadığını vurguladı.
27 Eylül 2024

Lübnan'da 17 ve 18 Eylül tarihlerinde Hizbullah tarafından kullanılan çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişi hayatını kaybetti ve 3 bin 250 kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer, olaydan İsrail'i sorumlu tutarken, Norveç, bu cihazların dağıtımında rol oynadığı iddia edilen bir vatandaş için uluslararası arama kararı çıkardı. Norveç Ulusal Ceza Soruşturma Servisi, şüphelinin Norveç pasaportu taşıyan 39 yaşında bir erkek olduğunu ve ABD'ye kaçtığını düşündüklerini belirtti.
26 Eylül 2024

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden bir grup, dışişleri bakanlığı binasının duvarlarını kırmızıya boyadı. Protestocular, duvarlara 'İsrail çocukları öldürüyor' ve 'İsrail'i boykot et' yazılarını yazdı. Polis memuru Espen Godiken, olayla ilgili herhangi bir gözaltı olmadığını ve kolluk kuvvetlerinin olay yeri ve olay anına ilişkin video kayıtlarını incelemeye devam ettiğini belirtti.
26 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'de yaptığı açıklamada, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan teğmenleri hedef aldı ve hak ettikleri cezayı alacaklarını belirtti. Erdoğan, bu olayın birkaç kendini bilmez tarafından çıkarıldığını ve Milli Savunma Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın gerekli incelemeleri yaptığını söyledi. Ayrıca, ABD ile F-35 programı ve BRICS üyeliği gibi konulara da değindi.
26 Eylül 2024

Lübnan Su ve Enerji Bakanı Velid Feyyad, ülkede elektrik üretimi için sadece 12 günlük akaryakıt kaldığını açıkladı. Günlük 2 bin 500 ton akaryakıt tüketildiğini belirten Feyyad, Irak ve Cezayir'den gelecek 84 bin ton yakıtla stokların 45 güne çıkacağını ifade etti. Bu açıklama, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarının yoğunlaştığı ve 150 bin kişinin yerinden olduğu bir dönemde geldi. ABD ve Fransa, Lübnan'da acil ateşkes çağrısında bulundu.
26 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 Hazine dış finansman programı çerçevesinde 3,5 milyar dolarlık 10 yıl vadeli tahvil ihraç etti. Tahvilin kupon oranı yüzde 6,50, getiri oranıysa yüzde 6,75 olarak belirlendi. İhraç edilen tahvilin yaklaşık 1,85 milyar dolarlık kısmı 2024 ve 2025 vadelerindeki tahvillerin yükümlülük yönetimi işlemi kapsamında değiştirilirken, kalan kısmı nakit finansman olarak temin edildi. Tahvilin yüzde 40'ı ABD, yüzde 36'sı Britanya, yüzde 11'i diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 9'u Türkiye, yüzde 4'ü ise Ortadoğu ve diğer ülkelerdeki yatırımcılara satıldı.
26 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021-2023 dönemine ilişkin yükseköğretim beyin göçü istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, yükseköğretim mezunlarının beyin göçü oranı 2023'te yüzde 2'ye yükseldi. En yüksek beyin göçü oranına sahip alan bilişim ve iletişim teknolojileri olurken, mezunların en çok tercih ettiği ülke ABD oldu. Göç oranları kadınlarda yüzde 1,6, erkeklerdeyse yüzde 2,4 olarak belirlendi.
26 Eylül 2024

ABD ve Fransa, Avrupa Birliği ve sekiz ülkenin desteğiyle İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısında bulundu. Ortak açıklamada, çatışmaların tolere edilemez olduğu ve daha büyük bir bölgesel gerilim riski taşıdığı belirtildi. Lübnan Başbakanı Mikati, bu çağrıyı memnuniyetle karşıladı ve İsrail'in uluslararası kararları uygulamaya bağlı kalması gerektiğini vurguladı. İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarında 650 kişinin öldüğü bildirildi.
26 Eylül 2024

26 Eylül 2024 sabahı itibarıyla bir gram altın 2.921,480 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.660,98 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak bu seviyeye ulaşıyor.
26 Eylül 2024

25 Eylül 2024 tarihinde gram altın 2.913,172 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.654,91 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanıyor.
25 Eylül 2024
İşaretlediklerim