ABD'nin Florida eyaletinde kıyı şeridini vuran Helene Kasırgası, dört eyalette 30 kişinin ölümüne neden oldu. Kasırga, Florida, Georgia, North Carolina ve South Carolina'da şiddetli rüzgar ve yağışlara yol açarak milyonlarca insanı elektriksiz bıraktı. Florida Valisi Ron DeSantis, daha fazla can kaybı ve yıkım olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Kasırga, karasal alana girdikten sonra gücünü kaybederek tropikal fırtına kategorisine düştü.
28 Eylül 2024

ABD'nin Georgia eyaletinin Winder şehrindeki Apalachee Lisesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Georgia Soruşturma Bürosu, saldırıda dört kişinin öldüğünü ve en az dokuz kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırganın 14 yaşında bir erkek çocuğu olduğu tahmin ediliyor ve gözaltına alındı. ABD Başkanı Joe Biden da olayla ilgili bilgilendirildi.
4 Eylül 2024

ABD'nin Georgia eyaletindeki Winder şehrinde bulunan Apalachee Lisesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda dört kişi hayatını kaybederken, en az 30 kişi yaralandı. Saldırgan gözaltına alındı ve olayla ilgili geniş güvenlik önlemleri alındı. ABD Başkanı Joe Biden da saldırı hakkında bilgilendirildi.
4 Eylül 2024

ABD'nin Texas eyaletinde 8 Temmuz'da meydana gelen 'kategori 1' şiddetindeki Beryl Kasırgası nedeniyle ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi. Kasırga, Houston başta olmak üzere birçok bölgede şiddetli rüzgar ve yağışlara neden oldu, caddeler su altında kaldı ve elektrik kesintileri yaşandı. Eyalet genelinde 3 milyon kişiyi etkileyen elektrik kesintileri için eyalet meclisinde bir komisyon kuruldu. Ayrıca, Houston'daki iki havalimanında 1000'den fazla uçuş iptal edildi.
26 Temmuz 2024

ABD'nin başkenti Washington'da, Temsilciler Meclisi Texas Üyesi Henry Cuellar'ın aracı silahlı kişilerce gasp edildi. Cuellar, aracını park ederken yerel saatle 21:30 sularında Navy Yard bölgesinde silahlı üç kişinin saldırısına uğradı. Aracı ve eşyaları çalınan Cuellar olayda yara almadı. Çalınan aracı bir süre sonra bulan polis, kimliği belirlenemeyen şüphelileri aramaya devam ediyor.
3 Ekim 2023

ABD Kongresinde Senatör Bob Menendez, eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlanıyor. Suçlamalar, emlak devi ve eski banka yöneticisi Fred Daibes'ten Adalet Bakanlığı'ndan bağlantılarını kullanmak karşılığında rüşvet almakla ilgili. Menendez, hakkındaki rüşvet soruşturması başladıktan sonra, külçe altınların ailesine 2020'de verildiğini açıklamıştı. Ayrıca, Menendez'in Mısır merkezli bir startup firmasından ihaleyi kazanması karşılığında rüşvet aldığı da iddia ediliyor.
22 Eylül 2023

ABD'nin Connecticut eyaletinde, 57 yaşındaki Robert Withington, bir bankanın otoparkında bulduğu ve içinde 5 bin dolar olan çantayı almakla suçlandı. Withington, çantayı almasının yanlış olmadığını savunurken, çantanın bankaya ait olduğunu ve içindeki paranın kasabanın vergisi olduğunu bilmediğini belirtti. Eğer suçlu bulunursa, Withington beş yıla kadar hapis ve 5 bin dolar para cezası alabilir.
31 Ağustos 2023

ABD'nin Florida eyaletinde, Jacksonville kentinde siyahların işlettiği bir markete maskeli beyaz bir Amerikalı tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda iki siyahi kadın ve bir siyahi erkek hayatını kaybetti. Jacksonville Şerifi T.K. Waters, saldırının ırkçı nedenlerle yapıldığını ve saldırganın siyahlardan nefret ettiğini belirtti. Saldırganın saldırıyı gerçekleştirmeden önce pek çok manifesto kaleme aldığı ve bu manifestolarda siyah insanlara olan nefretini detaylandırdığı belirtildi. Saldırganın kendini vurarak intihar ettiği bildirildi.
27 Ağustos 2023
İşaretlediklerim