Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin günlük olarak 400'ün üzerinde siber saldırıyı önlediğini ve siber güvenlik alanında dünyada ilk 10 ülke arasında olduğunu belirtti. 2024-2028 yıllarını kapsayan Ulusal Siber Güvenlik Strateji ve Eylem Planı'nın kabul edildiğini açıkladı. Bu planın askeri boyutunun da önemli olduğunu vurgulayan Uraloğlu, yerli ve milli savunma sanayisinin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin yerli savaş uçağı Kaan, insansız savaş uçağı Anka ve Kızılelma gibi projelerle savunma kapasitesini artırmayı hedeflediğini belirtti.
19 Eylül 2024

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında erken seçim tartışmalarına karşı olduğunu belirtti. Destici, Türkiye'nin gündemine seçimi yerleştirmenin ülkeye ve millete kötülük olduğunu ifade etti. Ayrıca, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmalara da değinerek, devletin kuruluş esaslarına kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.
18 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rixos Tersane İstanbul’un açılış töreninden sonra bir grupla sohbet ederken Harp Okulu'ndaki yemin olayına canının sıkıldığını belirtti ve Yaşar Paşa ile konuşacağını söyledi. AK Parti MKYK toplantısında da gündeme gelen bu olay, askeri vesayet endişelerini yeniden gündeme taşıdı. Erdoğan, Harp Okulları mezuniyet törenlerine katıldığını ve üç kız öğrencinin dönem birincisi olduğunu belirterek, bu durumun AK Parti döneminde kadınların eve kapatıldığı iddialarına iyi bir cevap olduğunu söyledi. Erdoğan, yemin olayının kendisi oradayken olmadığını ve Milli Savunma Bakanlığı'nın detaylı inceleme yapacağını ifade etti.
6 Eylül 2024

Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Esed'in bir gün görüşeceğinden emin olduğunu ifade etti. Selvi, şu ana kadar Erdoğan'a Esed ile görüşmesi için baskı yapıldığını, ancak artık Esed'e Erdoğan ile görüşmesi için baskı yapılması gerektiğini belirtti. Erdoğan, Esed'in Türkiye ile ilişkileri düzeltme yönünde adım atması halinde karşılık vereceğini söyledi. Ancak Esed, şu ana kadar Erdoğan'ın uzattığı eli sıkmadı ve karışık mesajlar vermeye devam ediyor.
28 Ağustos 2024
İşaretlediklerim