Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye'de yeni bir çözüm sürecinin mümkün olmadığını belirtti. Uçum, geçmişteki süreçlerin tarihe mal olduğunu ve devletin daha önce denediği yöntemleri tekrar denemeyeceğini ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Partili vekillerle tokalaşması ve barış çağrısı, yeni bir çözüm süreci tartışmalarını başlatmıştı. Ancak Uçum, bu tür girişimlerin TBMM'de diyalog ve işbirliği çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
18 Ekim 2024

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde bulunan amcası Abdullah Öcalan ile görüşme talebinin değerlendirildiğini yazdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısı ve yeni bir çözüm süreci ihtimali tartışılıyor. Bahçeli, Öcalan'ın terörün bittiğini ve örgütün tasfiye edileceğini ilan etmesini istedi. Ömer Öcalan'ın görüşme talebine henüz yanıt verilmediği belirtiliyor.
17 Ekim 2024

DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis'te yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye barış süreci konusundaki mesajları için teşekkür etti. Önder, barışın sağlanması durumunda ülkenin diğer sorunlarının da çözüleceğini belirtti. Bahçeli'nin DEM Partili vekillerle tokalaşması ve Erdoğan'ın bu durumu olumlu karşılaması, yeni bir çözüm süreci ihtimalini gündeme getirdi. Bahçeli, barış için el uzattığını belirtirken, DEM Parti liderleri de müzakereye hazır olduklarını ifade etti.
15 Ekim 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısına yanıt vererek, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını talep etti. Bakırhan, Öcalan'ın ne söyleyeceğini merak ettiklerini belirtti ve tecridin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Kürt meselesinde diyalog zeminlerinin önüne bariyer konulmaması gerektiğini ifade etti ve CHP'ye çözümün yanında yer alma çağrısında bulundu.
15 Ekim 2024

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Ankara'nın Abdullah Öcalan ile görüşmesinde bir sakınca görmediğini ifade etti. Metiner, Öcalan'ın PYD'ye yönelik eleştirilerinin faydalı olabileceğini belirtti. Ayrıca, PKK'nın silah bırakması konusunda Öcalan'ın etkili olamayacağını düşündüğünü söyledi. Metiner, devletin yeni bir dil oluşturması gerektiğini ve DEM Parti'nin şiddet karşıtı bir siyaset izlemesi gerektiğini vurguladı.
13 Ekim 2024
İşaretlediklerim