Trabzon'un Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, derelerin debisinin yükselmesine ve bazı ırmakların taşmasına neden oldu. Taşkınlar sonucu yollar su altında kalırken, binaların zemin katlarındaki ev ve iş yerlerini su bastı. Heyelanlar nedeniyle bazı yollar çöktü ve ekipler bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, can ve mal kaybı olmadığını ancak yolda kalanların kurtarılmaya çalışıldığını belirtti.
20 Eylül 2024

Portekiz, 14 Eylül'den beri devam eden ve yedi kişinin hayatını kaybettiği orman yangınları nedeniyle ulusal yas ilan etti. Yangınlar, ülkenin kuzey bölgesinde 120 bin hektardan fazla ormanlık alanı kül etti ve yaklaşık 160 kişi yaralandı. Yangınlarla ilgili soruşturmada beş kişi gözaltına alındı. Portekiz Ulusal Acil Durum ve Sivil Koruma Kurumu, yangınların hala 30'a yakın noktada devam ettiğini ancak kontrol altında olduğunu belirtti.
20 Eylül 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde su kuyusu açma çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu iki işçi hayatını kaybetti. Olay, Evrenuşağı Mahallesi Çınarlık mevkiinde bir fındık tarlasında gerçekleşti. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, toprak altında kalan işçiler Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın'ın cenazelerine ulaştı.
10 Eylül 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde, Evrenuşağı Mahallesi Çınarlık mevkiinde bir fındık tarlasında su kuyusu açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı. Bu olay sonucunda, su kuyusu açmak için çalışan Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın toprak altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Toprak iş makineleriyle boşaltılmaya çalışılıyor.
10 Eylül 2024

Nijerya'da yolcu ve büyükbaş hayvan taşıyan bir kamyon ile yakıt tankeri çarpıştı. Çarpışmanın ardından patlama meydana geldi ve 48 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine acil durum ekipleri yönlendirildi ve ölü sayısı belirlendi.
9 Eylül 2024

İstanbul Esenyurt'ta 33 katlı bir binanın girişindeki elektrik panosunda yangın çıktı. Yangın nedeniyle bina dumanla kaplanırken, itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla üst katlardaki biri çocuk beş kişiyi kurtardı. Dumandan etkilenen beş kişi hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin tahliye çalışmaları devam ederken, yangın nedeniyle Nazım Hikmet Bulvarı çift yönlü trafiğe kapatıldı.
31 Ağustos 2024
İşaretlediklerim