Türkiye'de hakkında soruşturma açıldıktan sonra Avusturya'ya giden ve burada tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya'daki faaliyetleri ve bağlantıları hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Korkmaz, tutuklu bulunduğu sırada Avusturyalı bir iş insanı tarafından ziyaret edildi. Bu iş insanı, Korkmaz'a ait şirketin işlettiği Paramount Otel'in işletmecisi olan bir diğer Avusturyalı iş insanıyla da bağlantılı. Korkmaz, 'kara para aklama', 'yasadışı para transferi' ve 'yargıya müdahale' suçlamalarıyla ABD'de de yargılanıyor.
1 Ekim 2023

Altın Portakal Film Festivali, 'Kanun Hükmü' adlı belgeselin seçkiden çıkarılmasıyla sansür krizi yaşadı. Festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu'nun tutarsız açıklamaları sonrası sanat dünyasından istifa çağrıları geldi. Ancak Boyacıoğlu'nun istifasının önünde maddi bir engel olduğu belirtildi. Festival jürisi ve sinemacılar, sansürün kabul edilemez olduğunu belirterek belgeselin seçkiye geri alınmasını talep etti. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı festivalden çekildi.
29 Eylül 2023

Sosyolog Pınar Selek hakkında Mısır Çarşısı’nda 25 yıl önce gerçekleşen patlamayla ilgili dördüncü beraat kararının Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Mahkeme, Selek'in ifadesinin mahkeme huzurunda alınmasına karar verdi ve bir sonraki duruşmanın 28 Haziran'da yapılmasına hükmetti. Selek, bu dava kapsamında dört kez beraat etmiş ancak beraat kararları Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi tarafından her seferinde bozulmuştur.
29 Eylül 2023

ABD'li Senatör Bob Menendez, rüşvet almakla suçlandığı için Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden geçici olarak ayrıldı. Menendez ve eşi Nadine Arslanian, New Jerseyli iş insanlarıyla girdiği ilişkilerde rüşvete karışma suçlamalarıyla karşı karşıya. Menendez'in evinde yapılan aramalarda 100 bin dolarlık iki altın külçe ve 480 bin dolarlık gizli nakit para ele geçirildi. Ayrıca, Menendez'in senatörlük makamını kullanarak usulsüz işlemlere karıştığı iddia edildi. Bu, Menendez'e son 10 yıl içinde ikinci kez yolsuzlukla ilgili suçlama yöneltilmesi oldu.
23 Eylül 2023

ABD Kongresinde Senatör Bob Menendez, eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlanıyor. Suçlamalar, emlak devi ve eski banka yöneticisi Fred Daibes'ten Adalet Bakanlığı'ndan bağlantılarını kullanmak karşılığında rüşvet almakla ilgili. Menendez, hakkındaki rüşvet soruşturması başladıktan sonra, külçe altınların ailesine 2020'de verildiğini açıklamıştı. Ayrıca, Menendez'in Mısır merkezli bir startup firmasından ihaleyi kazanması karşılığında rüşvet aldığı da iddia ediliyor.
22 Eylül 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından dolayı fezleke hazırlandı. Adalet Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesinin ardından fezleke, TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Tanrıkulu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma açılmıştı. Bu durum, partisi CHP içerisinde de tepkilere neden olmuştu.
18 Eylül 2023

Meksika'da 'El Chapo' lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğullarından Ovidio Guzman Lopez, ABD'ye teslim edildi. ABD Adalet Bakanlığı, Guzman'ın Meksikalı yetkililerce ABD'ye iade edildiğini doğruladı. Ovidio Guzman, Sinaloa çetesinin önde gelen liderlerinden biri olarak biliniyor. ABD, Aralık 2021'den bu yana Guzman'ın yakalanması için 5 milyon dolar para ödülü koymuş ve Meksika'ya da bu hususta baskı uygulamıştı.
16 Eylül 2023

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinin 'demokratikleşme' olmadan başlatılmayacağına yönelik raporu Ankara'nın tepkisini çekti. Rapor, Türkiye'nin Rus sermaye ve yatırımları için bir sığınak haline geldiğini ve demokratikleşme, insan hakları ve hukuk devleti konularında eksiklikler olduğunu belirtti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, raporun haksız ve önyargılı olduğunu savundu.
14 Eylül 2023

İYİ Parti Ankara Milletvekili Uğur Poyraz, üzerinde bir süredir çalıştığı 'yargıdaki yapılanma' dosyasını kamuoyuyla paylaşmayı planlıyor. Poyraz, yargıda yapılanma olduğuna dair ayrıntıları ve bu yapılanmanın siyasilere bağlandığına dair işaretleri de paylaşacak. Ayrıca, bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
2 Eylül 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla 24 Ağustos'ta Atlanta'da mahkemeye çıkacağını duyurdu. Kendisini 'radikal solcu' olarak nitelendirdiği başsavcı Fani Willis tarafından tutuklanacağını iddia etti. Trump'ın kefalet bedeli 200 bin dolar olarak belirlendi ve duruşmaya kadar serbest kalabileceği belirtildi. Trump'ın yanı sıra eski avukatları Rudy Giuliani ve John Eastman ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti.
22 Ağustos 2023

ABD Adalet Bakanlığı, İsviçre'nin en büyük bankası UBS'nin 2006 ve 2007'de ihraç edilen 40 konut ipoteğine dayalı menkul kıymet satışıyla bağlantılı olarak yatırımcıları dolandırdığı iddiasıyla ilgili olarak 1,435 milyar dolar ceza ödemeyi kabul ettiğini duyurdu. Bu iddialarla ilgili olarak 2018'de açılan davanın sonuçlandığı belirtildi. Ancak, Adalet Bakanlığı, uzlaştırmada karara bağlanan iddiaların sadece iddia niteliğinde olduğunu ve herhangi bir sorumluluk tespiti yapılmadığını belirtti.
14 Ağustos 2023

Alman Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut, 3 Ağustos'ta Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Antalya Havalimanı'nda gözaltına alındı. Akbulut hakkında 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Alman Dışişleri Bakanlığı'nın araya girmesiyle serbest bırakılan Akbulut, ertesi gün Türkiye'den ayrılarak Yunanistan'a geçti. Akbulut, hakkındaki davanın silindiği ve yakalama kararının kaldırıldığı bilgisini doğruladı.
13 Ağustos 2023

İktidar, sitelerdeki yüksek aidat artışını kontrol altına almak için yeni bir düzenleme hazırlığında. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın birlikte çalıştığı düzenleme, aidatlara enflasyon oranı üzerinde zam yapılmamasını öngörüyor. Ayrıca, site yönetimleri konusunda da düzenlemeler yapılması bekleniyor. Bu düzenlemeler arasında, site yönetimlerine sadece sertifika almış tesis yönetim şirketlerinin talip olabilmesi ve sektöre mesleki standart getirilmesi bulunuyor.
13 Ağustos 2023

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını duyurdu. Cem Garipoğlu, 2009'da Münevver Karabulut'u öldürmüş ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Garipoğlu'nun ölmediği ve kaçırıldığı iddia ediliyor. Bu nedenle, mezarının açılması ve feth-i kabir işleminin uygulanması isteniyor.
12 Ağustos 2023

ABD Adalet Bakanlığı, eski başkan Donald Trump'ın 'peşine düşenlerle aynı şekilde hesaplaşacağı' yönündeki paylaşımı üzerine, federal yargıçtan bir koruma emri çıkarmasını talep etti. Bakanlık savcıları, Trump'ın paylaşımının, aleyhine açılan dava kapsamında 'özellikle önemli' olduğunu belirtti. Önerilen koruma emri, Trump ve avukatlarının hükümet tarafından sağlanan materyalleri onaylanan yetkililer dışındaki kişilere ifşa etmesini engellemeyi amaçlıyor.
6 Ağustos 2023

2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarını sürdürüyor. Aile, Adalet Bakanlığı'na yürümek istedi ancak polisler tarafından engellendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la görüşmek isteyen aile, bakanlık binasına girişlerinin de engellendiği belirtildi.
2 Ağustos 2023

ABD'deki dört Demokrat senatör, fosil yakıt şirketlerinin tüketicileri yanıltma ve iklim bilimini itibarsızlaştırma çabaları nedeniyle Adalet Bakanlığı'na dava açma çağrısında bulundu. Senatörler, ExxonMobil, Shell ve diğer fosil yakıt şirketlerinin tüketiciyi koruma ve ilgili diğer yasaları ihlal ettiğini savundu. Ayrıca, bu şirketlerin iklim değişikliği hakkında doğru bilgi sahibi olmalarına rağmen yanlış bilgilendirme kampanyası yürüttüğünü belirtti.
1 Ağustos 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, süresiz nafaka ödemelerinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Göktaş, bu konunun önemli olduğunu ve üzerinde durulması gerektiğini belirtti. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın geçen yıl nafaka sorunu konusunda bir taslak hazırladığı ve bu taslağa göre evlilik süresine bağlı olarak nafaka ödeme sürelerinin belirlendiği hatırlatıldı.
26 Temmuz 2023

Gazeteci Metin Cihan, İçişleri Bakanlığı'nın kendisine ilişkin yazı yazarak Almanya'dan Türkiye'ye iadesini istediğini ve 'kırmızı bülten' çıkarılması için girişim başlattığını duyurdu. Cihan, Twitter'da bir belge paylaştı ve İçişleri Bakanlığı'nın 'Türkiye'ye iadesi' nin yolunu aradığını açıkladı. Belgede, Cihan'ın iadesi için yakalama emirlerine istinaden Almanya'dan Türkiye'ye doğrudan talep yoluyla iadesinin talep edilip edilemeyeceği, Kırmızı Bülten/Difüzyon ile aratılıp aratılamayacağı ve Kırmızı Bülten/Difüzyon çıkartılmasının başsavcılıklarca istenmesi durumunda hazırlanacak formların Adalet Bakanlığı'na iletilmesi talepleri bulunuyor.
21 Temmuz 2023

ABD'de 'kara para' suçlamasıyla tutuklu yargılanan Sezgin Baran Korkmaz'ın oğlu, babasının bir dönem sahibi olduğu ve şu anda başka bir şirkete kiralanmış olan 'Be Premium' otelinde tatil yaptı. Otel, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarıyla gündeme gelmiş ve birçok kamu görevlisinin burada ücretsiz tatil yaptığı iddia edilmişti. Korkmaz'ın oğlu, otelde kaldığı süre boyunca özel önlemlerle korundu ve tatil sırasında çekilen fotoğraflara Diken ulaştı. Ayrıca, Korkmaz'ın oğlunun kullandığı 'Ali Şükrü' adlı teknenin geçmişte başka bir suç örgütü lideri tarafından kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.
14 Temmuz 2023
İşaretlediklerim