Fenerbahçe'nin forvet hattını oluşturan Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci'nin bu sezon attığı toplam gol sayısı ligdeki 18 takımın attığı golden daha fazla. Fenerbahçe, ligde 10 maçta 29 gole ulaşarak en çok gol atan takım konumunda. Ligde üçüncü sırada yer alan Adana Demirspor bu sezon 22 gol kaydetti. Ligdeki diğer 18 takımın attığı gol sayısıysa Fenerbahçeli üç ismin attığından daha az.
30 Ekim 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'un iddialarıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) soruşturma açılmasını talep etti. Timur'un iddiaları, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiği yönündeydi. Fenerbahçe, Timur'un cezalandırılması için TFF'den harekete geçmesini istedi ve aksi taktirde federasyonun da sorgulanması gerektiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Beşiktaş, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında yaptığı yorumlar nedeniyle hukuki işlem başlatacağını duyurdu. Altaylı, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bir maç sonrası oyuncusu Salih Uçan'ı iteklemesini eleştirmişti. Beşiktaş, Altaylı'nın bu yorumlarını 'hakarete varan ifadeler' olarak nitelendirdi ve hukuki işlem başlatılacağını açıkladı.
30 Eylül 2023

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Adana Demirspor'a 4-2 yenildikleri maçın ardından oyuncusu Salih Uçan'ı itekledi. Bu hareketi yayıncı kuruluşun ekranına yansıdı ve sosyal medyada büyük tepki çekti. Ayrıca, Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Abuobakar'ın maç sonu gülmesi de dikkat çeken bir diğer ayrıntı oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Güneş'in aynı hareketi Abuobakar gibi oyunculara yapamayacağını belirterek duruma tepki gösterdi.
28 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü olarak İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella'nın atandığını duyurdu. Montella ile üç yıllık bir sözleşme imzalandı. Montella'nın kariyerinde Roma, Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Sevilla ve Adana Demirspor gibi takımlarda teknik direktör olarak görev yaptığı belirtildi. Bu, Montella'nın bir milli takımın başında ilk görevi olacak.
21 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Adana Demirspor, Genk'i ağırladı. Normal süresi 1-0 tamamlanan maç, toplamda 2-2 eşitlik olduğu için uzatmalara gitti. Uzatmalarda da sonuç değişmeyince maç penaltılara kaldı. Penaltı atışları sonucu gruplara kalan taraf Genk oldu ve Adana Demirspor tura veda etti.
1 Eylül 2023

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi'nde mücadele eden Türk futbol takımları, 3'üncü eleme turunun ardından en fazla ülke puanı toplayan ülke oldu. Toplamda oynadıkları 16 maçın 13'ünü kazanan Türk temsilcileri, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu sonuçlarla Türk ekipleri toplamda 14 puana ulaştı ve bunun ülke puanına yansıması 3,5 puan oldu. Türkiye'nin yanı sıra bu puana ulaşan diğer ülke Polonya oldu.
18 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in yeni sezonunun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Açıklamaya göre, Trabzonspor-Antalyaspor maçını Zorbay Küçük, Kasımpaşa-Ankaragücü maçını Bahattin Şimşek, Konyaspor-İstanbulspor maçını Burak Pakkan, Pendikspor-Hatayspor maçını Çağdaş Altay, Kayserispor-Galatasaray maçını Halil Umut Meler, Sivasspor-Samsunspor maçını Murat Erdoğan, Adana Demirspor-Rizespor maçını Ümit Öztürk, Fenerbahçe-Gaziantep FK maçını Abdulkadir Bitigen, Alanyaspor-Başakşehir maçını Tugay Kaan Numanoğlu ve Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçını Erkan Özdamar yönetecek.
9 Ağustos 2023

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Türkiye'yi temsil ediyor. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele ediyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Aris-Dinamo Kiev maçının galibi, Fenerbahçe'nin Twente-Riga, Adana Demirspor'un Olympiakos-Genk eşleşmesinin kazananı olacak. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele ederken, elenmesi durumunda Avrupa Ligi'nde Karabağ- HJK Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak.
7 Ağustos 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup maçları öncesi son eleme aşaması olan play-off turunun kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde seribaşı olarak katılacak. Eğer Galatasaray, Olimpija Ljubljana ile oynayacağı 3'üncü eleme turu eşleşmesini kaybederse, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda karşılaşacağı muhtemel rakipler de belli olacak. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi elemelerindeki play-off turu kurasına çıkacak.
6 Ağustos 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turu rövanş maçları 1-3 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 5-0 yendiği Zimbru ile deplasmanda karşılaşacak. Adana Demirspor ve Beşiktaş ise 3 Ağustos'ta sahaya çıkacak. Şampiyonlar Ligi'nde ise Galatasaray, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Zalgiris'i ağırlayacak.
31 Temmuz 2023

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

Portekizli futbolcu Luis Nani, Adana Demirspor'un ilgisinin ardından İstanbul'a ulaştı. İstanbul Havalimanı'nda Adana Demirspor yetkilileri tarafından karşılanan 36 yaşındaki oyuncu, takımın Bolu'daki kampına katılmak üzere yola çıktı. Nani daha önce Sporting Lizbon, Manchester United, Valencia, Lazio ve Fenerbahçe gibi takımlarda forma giymiş ve son olarak Avustralya'nın Melbourne takımında oynamıştı.
13 Temmuz 2023

Galatasaray Futbol Takımı, bir hazırlık maçında Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu İngiltere Championship ekibi Hull City ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan Galatasaray, ilk yarıyı 3-1 önde kapattı. Ancak ikinci yarıda Hull City, 83, 84 ve 86. dakikalarda attığı gollerle maçı 4-3 kazandı. Karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Hull City Kulübü Başkanı Acun Ilıcalı da izledi.
6 Temmuz 2023
İşaretlediklerim