Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 35’inci Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı ve kişi dalında ödül gazeteci Timur Soykan’a verildi. Kurum dalında ise deprem bölgesinde çalışan gazeteciler ödüllendirildi. TGC, Soykan’a verilen ödülün gerekçesini, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına yaşadığı baskılara rağmen kamu yararını önceleyen araştırma haberlerini sürdürmesi olarak açıkladı. Ödüller, 24 Temmuz 'Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü'nde sahiplerine verilecek.
4 Temmuz 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, aralarında Ankara, İzmir, İstanbul, Diyarbakır, Adana, Antalya ve Trabzon’un da olduğu 29 ilde düzenlenen 'Sibergöz-49' operasyonlarında 110 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, '7258 Sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet, bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık, hırsızlık, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi' suçlarını işledikleri gerekçesiyle yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin hesaplarında 3 milyar 750 milyon lira işlem hacmi tespit edildiğini belirtti.
4 Temmuz 2024

Vedat Milor, Kaliforniya Körfez Bölgesi'nde üç farklı Türk mutfağından esinlenen lokantayı ziyaret etti. Palo Alto'daki Meyhouse, San Francisco'daki Dalida ve Kitchen İstanbul'u değerlendiren Milor, her bir lokantanın kendine özgü özelliklerini ve yemeklerini öne çıkardı. Milor, bu lokantaların Türk mutfağının uluslararası alanda nasıl evrildiğini ve farklı kültürlerle nasıl harmanlandığını gözlemledi.
29 Haziran 2024
İşaretlediklerim