Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında, bölgede faaliyet gösteren Sasa Polyester, Bossa, Çemaş Döküm ve Niğbaş-Niğde Beton gibi şirketler, tesislerinde önemli bir hasar olmadığını ve üretimlerine devam ettiklerini duyurdu. Borsa İstanbul, deprem bölgesindeki sekiz şirketin hisselerinde işlemleri askıya aldı, bu şirketler arasında Sasa ve Bossa da bulunuyor.
6 Şubat 2023

Millet İttifakı partileri, 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından bir açıklama yaparak, depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. İttifak, afet bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarının yakından takip edildiğini belirtti ve merkezi hükümetin yerel yönetimlerle güçlü iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca vatandaşlara AFAD'ın uyarılarını takip etme, hasarlı yapılara girmeme ve iletişimde SMS ve internet tabanlı mesajlaşma kullanma gibi konularda uyarılarda bulundu.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı birimler tarafından planlanan tüm etkinlikler ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiğini açıkladı. Bu iptaller devlet tiyatroları, devlet opera ve balesi ile güzel sanatlar genel müdürlüğü dahil olmak üzere bakanlığın tüm birimlerini kapsıyor. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı da benzer bir karar alarak tüm ulusal spor faaliyetlerini durdurduğunu duyurmuştu.
6 Şubat 2023

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Doğu Anadolu Kırık Kuşağı'nın Türkoğlu kolu üzerinde bir kırılma meydana geldiğini ve bu durumun Osmaniye, Adana ve Hatay'ı yüksek riskli bölge olarak etkilediğini belirtti. Ercan, bu bölgelerde orta büyüklükte bir deprem beklenebileceğini ifade etti ancak büyük bir deprem için henüz erken olduğunu vurguladı.
6 Şubat 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep'te sabah saatlerinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da eğitime iki hafta, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis'te ise bir hafta ara verildiğini açıkladı. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde ikinci bir duyuruya kadar eğitime ara verildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem nedeniyle şu ana kadar 284 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 323 kişinin yaralandığını bildirdi.
6 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7,5 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana için hava durumu tahminlerini yayımladı. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te kar yağışı beklenirken, Hatay, Osmaniye ve Adana'da yağmur öngörülüyor. Malatya'da yoğun kar yağışı, Diyarbakır'da karla karışık yağmur, Kilis'te yoğun kar yağışı, Şanlıurfa'da karla karışık yağmur ve kar yağışı, Adıyaman'da karla karışık yağmur tahmin ediliyor.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen illerin AKP'li valileri ve belediye başkanlarıyla telefon görüşmeleri yaparak bilgi aldı. Ancak, depremden etkilenen iller arasında yer alan ve CHP'li belediye başkanları tarafından yönetilen Hatay ve Adana'nın belediye başkanlarıyla herhangi bir görüşme gerçekleştirmedi. Cumhurbaşkanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Erdoğan'ın yaptığı görüşmeler ve aldığı bilgiler detaylandırıldı.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında Diyarbakır'da çöken Galeria İş Merkezi'nin enkazında arama kurtarma çalışmaları sırasında bir kedi bulundu. Jandarma ekipleri, sabah saatlerinde kediyi enkazdan çıkardı ve ona su vererek ilgilendi.
6 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen depremde 80 kişinin öldüğünü, 600 kişinin yaralandığını ve 581 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD, depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Gaziantep valiliği, deprem sonrası 657 ihbar aldıklarını ve 531 göçük olduğunu bildirdi.
6 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir depremin sabah saat 4.17'de gerçekleştiğini bildirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Deprem sonucunda Adana'nın Huzurevleri Mahallesi'nde bir bina yıkıldı ve enkaz drone ile görüntülendi. Deprem, çevre illerde de hissedildi ve can kayıplarının olduğu bilgisi verildi.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı depremin Kahramanmaraş'ta ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Deprem sonrası yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter üzerinden yetkililere bölgedeki barajların kontrol edilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca Adana ve Hatay'a dikkat edilmesi gerektiğini, yerel yöneticilerin uyanık olması gerektiğini belirtti ve deprem bölgesindeki insanlara evlerini terk etmeleri uyarısında bulundu.
6 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının hakemi Ali Palabıyık'ın performansını eleştirerek, Fenerbahçe'ye yönelik sistematik saldırılar olduğunu iddia etti. Yüksek divan kurulu toplantısında konuşan Koç, hükümetin ve siyasetin bu duruma müdahale etmemesini eleştirerek, onların da bu durumun bir parçası olduğunu öne sürdü. Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline karşı yönetim kurulu oylamasında devam kararı alındığını belirtti.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

Adana Demirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta hakem Ali Palabıyık'ın kararları tartışma yarattı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maç sonunda hakeme itiraz ederek kırmızı kart gördü. Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, hakem Palabıyık'ın Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için maça görevlendirildiğini iddia etti. Genç Fenerbahçeliler grubu, yaşananlara tepki olarak 5 Şubat Pazar günü TFF'nin Riva'daki binasına yürüyüş düzenleyeceklerini ve tüm taraftarları bu 'topyekün mücadeleye' davet ettiklerini açıkladı.
3 Şubat 2023

Fenerbahçe yönetimi, Adanademirspor maçında yaşanan tartışmalı hakem kararlarının ardından olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda Futbol Federasyonu'na gitme kararı alındı ve yüksek divan kurulu üyeleri bir sonraki toplantıya çağrıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maç sonunda hakem Ali Palabıyık'a tepki gösterdi ve kırmızı kart gördü. Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki, hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için maça görevlendirildiğini iddia etti.
3 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Akdeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun çoğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
31 Ocak 2023

İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen H.K.G.'nin altı yaşındayken tarikat lideri babası Yusuf Ziya Gümüşel tarafından müridi Kadir İstekli ile 'evlendirilmesi' davasında mahkeme, 'genel ahlak' gerekçesiyle duruşmaların kapalı görülmesine karar verdi. Baroların ve sivil toplum kuruluşlarının davaya katılma talepleri reddedildi, sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın talebi kabul edildi. Tutuklu sanıkların hallerinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 27 Şubat'ta yapılmasına karar verildi. Davayı izlemek isteyen çok sayıda avukat, milletvekili ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi vardı ve bazı barolar ile sivil toplum kuruluşları katılma talebinde bulundu.
30 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da düzenlenen partisinin ikinci olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de artık AK Partililer ve diğerleri olarak bir ayrım olduğunu ve devletin zorbaların eline geçtiğini belirtti. Akşener, devletin vatandaşına korku saçmak yerine güven vermesi gerektiğini ve İYİ Parti'nin cumhuriyeti sahiplenme, silahlara veda etme ve musibetlere karşı birlik olma konularında var olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sisteminin değiştirilmesi gerektiğini ve bunun için herkesle birlikte çalışacaklarını söyledi.
21 Ocak 2023
İşaretlediklerim