Antalya'nın Kepez ilçesinde emekli bir polis memuru tarafından ormanlık alanda kafası ve kolları kesik bir erkek cesedi bulundu. Olay, emekli polis memurunun ailesiyle yürüyüş yaptığı sırada fark edildi ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve ceset otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi devam etmektedir.
19 Ocak 2023

İran'da eski cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi, rejime karşı propaganda yapmak ve mukaddesata hakaret etmek suçlarından toplam 52 ay hapis cezasına mahkum edildi. Faize Haşimi, Mehsa Emini'nin ölümü sonrası başlayan protestolarda gözaltına alınmış ve göstericileri kışkırtmakla suçlanmıştı. Haşimi, geçmişte yaptığı açıklamalarla da İran rejimine karşı sert eleştirilerde bulunmuş ve tepki çekmişti. Avukatı Nida Şems, Haşimi'nin beş yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.
18 Ocak 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Irak ve Suriye'de IŞİD adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen yedi şüpheliyi tespit etti. Bu şüphelilere yönelik olarak yedi ayrı adreste operasyon düzenlendi ve aramalar yapıldı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
17 Ocak 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi çeşitli bakanlık ve kurumlarda üst düzey yönetici pozisyonlarına yeni atamalar gerçekleştirildi. Bazı il müdürleri görevden alınırken, yerlerine yeni isimler getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda da müfettişlik pozisyonuna atama yapıldı.
14 Ocak 2023

Müge Anlı ile Tatlı Sert programının eski danışmanı Prof. Dr. Arif Verimli, programın toplumun gerçeğini yansıtmadığını belirterek eleştirdi. Prof. Verimli, iki yıl önce programdaki bir gerilim sonrası istifa etmiş ve o zamandan beri program hakkında yorum yapmamıştı. YouTube'daki Katarsis kanalına konuk olan Verimli, medyada bilgiyi yayma amacıyla yer aldığını ve programla ilgili pişman olmadığını, ancak toplumun gerçeklerini yansıtmadığını düşündüğünü ifade etti.
12 Ocak 2023

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra ölü bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında, anne Selvi Yağal, kayınpederi Hasan Yağal'ın cinsel saldırısına uğradığını itiraf etti. Daha önce bu iddiaları yalanlayan Selvi Yağal, 'suçluyu kayırma' suçundan tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme, Müslüme'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp raporunun beklenmesine ve dede Hasan Yağal'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.
10 Ocak 2023

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü (IHR), İran'da Mehsa Emini'nin ölümü üzerine başlayan ve devam eden protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısının 481'e yükseldiğini duyurdu. Raporlara göre, ölenler arasında 35 kadın ve 64'ü 18 yaş altında olan gençler bulunuyor. En fazla ölümün yaşandığı bölge Sistan-Beluçistan eyaleti. Ayrıca, protestolarla ilgili olarak gözaltına alınan en az 109 kişinin idam istemiyle yargılandığı ve şu ana kadar dört kişinin idam edildiği belirtildi.
9 Ocak 2023

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ekrem Coşkun Döner zincirine ait bir şubede tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada yaralanan 15 yaşındaki Cennet Yeldi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 30 Aralık'ta gerçekleşen patlamada toplam yedi kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmış ve dört kişi tutuklanmıştı. Yeldi'nin cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
3 Ocak 2023

Adalet Bakanlığı, insan hakları örgütlerinin uzun süredir mücadele ettiği bir konuda adım atarak, hasta ve yaşlı hükümlülerin cezalarının hafifletilmesi veya kaldırılması için bir genelge yayımladı. Genelge, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ imzasıyla çıkarıldı ve hükümlülerin durumlarının Adli Tıp Kurumu tarafından değerlendirilmesini öngörüyor. Genelge, hükümlülerin sağlık durumlarının cezalarının hafifletilmesi veya kaldırılması için değerlendirilmesine olanak tanıyor ve bu sürecin hükümlünün talebi olmaksızın başlatılabileceğini belirtiyor.
3 Ocak 2023

Halk TV çalışanı Uğur Yanıkel, Beyoğlu'nda baygın halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE görüntülerinde Yanıkel'in bir duvardan aşağıya düştüğü tespit edildi. Adli Tıp Kurumu'nun ilk incelemesinde düşmeye bağlı ciddi yaralanmalar belirlendi. Halk TV'nin haberine göre, Yanıkel hastanede gerekli radyolojik görüntülemeler yapılmadan kan alındıktan sonra hayatını kaybetti ve hastane bu konuda bir açıklama yapmadı.
2 Ocak 2023

İzmir'in Kınık ilçesinde 97 yaşındaki Şahinaz Önem, evde yalnızken mutfakta süt ısıtmak için piknik tüpünü kullanırken elbisesinin tutuşması sonucu çıkan yangında yaşamını yitirdi. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye yangını söndürse de, sağlık ekipleri yaşlı kadının öldüğünü tespit etti. Önem'in cenazesi, incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
2 Ocak 2023
İşaretlediklerim