Adana'da 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılan ve 96 kişinin ölümüne neden olan apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün, 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Alpargün, binayı inşa ederken kanunlara uygun hareket ettiğini ve zemin etüdü yaptırdığını iddia etti. Ancak mahkeme, Alpargün'ü 'olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan suçlu buldu. Alpargün'ün Kıbrıs'a kaçmaya çalıştığı ve büyük miktarda para transfer etmeye çalıştığı da belirtildi.
27 Eylül 2024

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bitlis’in Tatvan ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası Bitlis-Zagros hattı ve çevresine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4,7, derinliğini 5,4 kilometre olarak duyurdu. Görür, 6 Şubat depremlerinde Arap levhasının kuzeye savrulması sonucu bu bölgenin baskı altında olduğunu ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
25 Eylül 2024

Prof. Dr. Süleyman Pampal, Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin, beklenen büyük depremin uyarıcısı olduğunu belirtti. Kandilli Rasathanesi ve AFAD, depremin büyüklüğünü ve derinliğini farklı değerlerle açıkladı. Pampal, bölgedeki depremlerin Arap ve Afrika levhalarının hareketlerinden kaynaklandığını ve bu durumun daha büyük depremlere yol açabileceğini ifade etti. Özellikle Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu'nun kesiştiği bölgede büyük bir deprem beklentisi olduğunu vurguladı.
25 Eylül 2024

Trabzon'da etkili olan yağışların ardından Sürmene ve Araklı ilçelerinde taşkın ve heyelan meydana geldi. Çavuşlu Mahallesi'nde iş yerleri ve evlerin zemin katlarında temizlik çalışmaları devam ederken, Araklı'da su basan binaların zemin katlarından su tahliye işlemleri yapılıyor. Arsin Belediyesi, zarar gören vatandaşların AFAD Başvuru Bürosu'na başvurabileceklerini duyurdu. Sürmene'de kaybolan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir'i arama çalışmaları ise havadan, karadan ve denizden sürdürülüyor.
22 Eylül 2024
İşaretlediklerim