Kastamonu'nun Araç ilçesindeki Susuz köyünde çıkan yangında 11 ev kullanılamaz hale geldi. Yangının nedeni henüz bilinmemekle birlikte, Vali Meftun Dallı aşırı sıcaklık ve düşük nem oranının yangına sebep olabileceğini belirtti. Yangına Kastamonu ve Karabük itfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yangında üç hayvan telef oldu ve AFAD yangını genel hayata etkili bir yangın olarak değerlendirdi.
14 Haziran 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılına ait hane halkı tüketim harcaması istatistiklerine göre, hane halklarının en büyük harcama kalemleri kira ve konut ile ulaştırma oldu. Hane halkı başına aylık ortalama tüketim harcaması 24 bin 383 lira olarak belirlenirken, fert başına 12 bin 521 lira harcama yapıldı. Konut ve kira harcamaları yüzde 23,9 ile en büyük payı alırken, ulaştırma harcamaları yüzde 21,9 ile ikinci sırada yer aldı. Gıda ve alkolsüz içecek harcamaları ise yüzde 20,6 ile üçüncü sırada bulunuyor.
11 Haziran 2024

AFAD, depremzedelere gönderdiği mesajla kira yardımını bu ay sonlandıracağını bildirdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde evsiz kalan kiracılar, bu karara sosyal medyada tepki gösterdi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, devletin depremzedeler arasında ayrım yapmaması gerektiğini belirterek kararı eleştirdi. Ağbaba, ev sahiplerinin kira yardımlarının devam edeceğini, ancak kiracıların yardımlarının kesileceğini vurguladı.
10 Haziran 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilerin cenaze törenine katıldı. Bayraktar, arama kurtarma çalışmalarının zorluklarına değinerek, işçilerin cansız bedenlerine ulaşmanın büyük bir çaba gerektirdiğini belirtti. Toplamda dokuz işçinin hayatını kaybettiği kazada, son beş işçinin cenazeleri de toprak altından çıkarıldı. Bayraktar, ailelere ve İliç halkına sabırları için teşekkür etti.
10 Haziran 2024

Bitlis-Van kara yolunun Kuskunkıran Tüneli yakınlarında yolcu otobüsüyle tır çarpıştı. Kazada otobüs şöförü ve bir yolcu hayatını kaybetti, dördü ağır olmak üzere 30 kişi yaralandı. Olay yerine jandarma, polis, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı.
9 Haziran 2024

İstanbul Küçükçekmece’de sabah saatlerinde üç katlı bir bina çöktü ve bir kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartmanın da yüksek risk taşıdığı tespit edildi ve yıkım kararı alındı. Bina sakinlerine eşyalarını alma izni verildi ve bazıları akrabalarının yanına, bazıları ise otellere yerleştirildi.
3 Haziran 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinin 25.10 kilometre açığında, Marmara Denizi'nde 3,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3,9 olarak açıkladı. Deprem, 27 Mayıs 2024 tarihinde saat 00:38'de gerçekleşti ve 7 km derinlikte hissedildi. Depremde can veya mal kaybı olup olmadığına dair bilgi verilmedi.
27 Mayıs 2024

Hatay'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, Antakya ve Defne ilçelerinde sele neden oldu. Birçok cadde ve sokak ulaşıma kapanırken, Antakya-Samandağ karayolunda araçlar suya gömüldü. AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede çalışmalarına devam ediyor. İki ilçede eğitime ara verildi.
26 Mayıs 2024

Haziranda Meclise sunulacak olan 9. yargı paketi taslağında yer alan 'etki ajanlığı' düzenlemesi, yabancı devlet veya organizasyonların stratejik çıkarları doğrultusunda araştırma yapanların hapis cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor. Bu düzenleme, iktidarın hoşuna gitmeyen materyalleri hazırlayan gazeteciler, akademisyenler ve STK'lerin hedef haline gelebileceği endişesini doğuruyor. Ayrıca, yurttaşların kendilerine kuşkulu sorular soranları ihbar edebileceği ve bazı meslek gruplarının 'fondaş'lıkla suçlanabileceği belirtiliyor. İstihbaratın sadece bilgi toplamakla kalmayıp, hedefi etkilemenin de bir tür ajanlık olduğu vurgulanıyor.
24 Mayıs 2024

İranlı yetkililer, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının yerini Türkiye'ye ait Akıncı İHA'nın tespit ettiği iddiasını yalanladı. İran Kızılayı Derneği Başkanı Pirhossein Kolivan, helikopterin konumunu kendi imkanlarıyla bulduklarını ve İran İHA'sının enkazı tespit ettiğini belirtti. TRT dahil birçok kaynak, enkazın Akıncı tarafından tespit edildiğini öne sürmüştü. İran yetkilileri, Türk İHA'sının kazanın yerini tam olarak bulamadığını ifade etti.
21 Mayıs 2024

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan Bell 212 model helikopter düştü. Bu helikopter, 1979'dan önce ABD tarafından İran'a tedarik edilmiş ve ambargolar nedeniyle modifiye edilerek kullanılıyordu. Kazada Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti. ABD, kazayla ilgili suçlamaları reddetti.
21 Mayıs 2024

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybettiği bildirildi. Kazanın yerini tespit eden Akıncı İnsansız Hava Aracı (İHA), görevini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönüşünde Van Gölü üzerinde ay yıldız çizdi. AFAD, Reisi'nin arama kurtarma çalışmaları için harekete geçti. İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü nedeniyle endişeli bir bekleyiş hakim.
20 Mayıs 2024

AFAD, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesi üzerine İran'dan gelen yardım talebi doğrultusunda arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti. Van ve Erzurum'dan 32 dağcı arama kurtarma personeli ve altı araç, Ankara, Diyarbakır ve Konya'dan ise 15'er kişilik ekipler teyakkuz halinde. Helikopterin yoğun sis nedeniyle düştüğü ve Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatının risk altında olduğu bildirildi.
19 Mayıs 2024
İşaretlediklerim