Sakarya'nın Geyve ilçesinde 4 Şubat'ta kaybolan 61 yaşındaki Mithat Ertürk'ün cesedi, aracıyla birlikte Sakarya Nehri'nde bulundu. Ertürk, güvenlik kameraları tarafından Geyve Karaçay Deresi istikametinden Sakarya Nehri'ne doğru gittiği tespit edilmiş ve 4 Şubat'tan bu yana aranıyordu. Polis ve AFAD ekipleri, Ertürk'ün aracını nehirden çıkardı ve içinde Ertürk'ün cesedini buldu.
19 Ağustos 2023

Adana'nın Aladağ ilçesinde 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Aladağ ilçesi olduğu ve 7,3 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.
16 Ağustos 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde Girit Adası yakınlarında 4,8 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Deprem, yerel saatle 10.49'da meydana geldi. Depremin derinliği 4.9 km olarak belirtildi.
13 Ağustos 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

AFAD, Malatya Yeşilyurt'ta 4,8 büyüklüğünde ve 6,3 kilometre derinlikte bir deprem olduğunu bildirdi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,9 ve derinliğini 5 kilometre olarak ölçtü. İlk depremden sonra 4,5 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinlikte bir deprem daha meydana geldi. Deprem, çevre illerden de hissedildi.
12 Ağustos 2023

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Karlıova olduğu ve 7,43 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.
11 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı olarak atandı. Memiş, dün yayımlanan valiler kararnamesiyle Edirne Valiliği’ne atanan Yunus Sezer’in yerine geçti. Ayrıca, Raci Kaya SGK Başkanlığına, Samet Güneş İŞKUR Genel Müdürlüğüne, Volkan Mutlu Coşkun Meteoroloji Genel Müdürlüğüne, Ahmet Gülşen Kara Yolları Genel Müdürlüğüne ve Mehmet Akif Balta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne atandı.
11 Ağustos 2023

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sonucunda Malatya'da 22, Adıyaman'da 1 olmak üzere toplamda 23 kişinin düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralandığını açıkladı. Depremden etkilenen bölgeye Malatya'dan 14 ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman'dan ise 3 UMKE Timi sevk edildi.
10 Ağustos 2023

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,2 ve derinliğini 5 kilometre olarak bildirdi. Deprem sonucunda 22 kişi hafif yaralandı ve bir çocuğun ayağı kırıldı.
10 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 57 ilin valisi değiştirildi. Kararnameye göre, 57 kente yeni vali atandı ve 16 vali mülkiye başmüfettişi olarak görevlendirildi. Bu durumda toplamda 73 valinin görev yeri değişmiş oldu. Ayrıca, AFAD Başkanı Yunus Sezer Edirne Valisi ve TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valisi olarak atandı.
10 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla doğal SİT derecesi düşürülerek imara açılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkisinden çıkarılan Adalar'a yeni bir imar planı yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan planlara göre, adalardaki nüfus 32 bine çıkacak. Planın amacı, mevcut yapıların geleneksel dokuya uyumunun sağlanması ve yeni yapılacak yapıların da geleneksel dokuya uyumunu sağlayacak kuralların oluşturulması olarak belirtiliyor. Ancak, planın olası tehlikeler arasında kütle kayması, deprem ve tsunami risklerini de içerdiği belirtiliyor.
9 Ağustos 2023

AFAD'ın bildirdiğine göre, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 20.01'de ve 12,1 kilometre derinlikte kaydedildi.
9 Ağustos 2023

Siirt'te, Botan Çayı'nda piknik yapan bir ailede trajedi yaşandı. Münür Ulıtaş (21), suya girdiği sırada akıntıya kapıldı. Durumu fark eden babası İsmail Ulıtaş (40), oğlunu kurtarmak için suya girdi ancak her ikisi de gözden kayboldu. Münür Ulıtaş, vatandaşlar tarafından sudan çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak baba Ulıtaş'ın cansız bedeni sudan çıkarıldı.
8 Ağustos 2023

Giresun'un Eynesil ilçesinde bir caminin minaresinde mahsur kalan yavru baykuş, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Yavru baykuş, iki ay boyunca köylüler ve cami cemaati tarafından beslendi. Kurtarılan yavru baykuş, tedavisinin ardından Tirebolu Doğa Koruma ve Milli Parklar İlçe Müdürlüğüne teslim edildi.
7 Ağustos 2023

AFAD'ın bildirdiğine göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem, saat 07:56'da ve 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.
3 Ağustos 2023

Akdeniz'de, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın duyurusuna göre, deprem saat 05.18'de gerçekleşti ve merkez üssü Datça açıkları oldu. Deprem, Datça'ya 224,61 kilometre mesafede ve yerin 6,94 kilometre derinliğinde kaydedildi.
3 Ağustos 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, saat 18.06'da ve 7,24 kilometre derinlikte kaydedildi.
1 Ağustos 2023

Erzurum'dan Kars'a giden bir yolcu otobüsü, Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole devrildi. Kazada, otobüsteki yedi kişi hayatını kaybetti ve 22 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum ve Kars'taki hastanelere sevk edildi. Durumu ağır olan bir yaralı, ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı.
30 Temmuz 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar gören bir binanın yıkım çalışması sırasında çökme meydana geldi. İş makinesiyle birlikte çöken binanın altında kalan operatör, AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ağır yaralanan operatör, hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından inceleme ve soruşturma başlatıldı.
28 Temmuz 2023

İktidarın, depremleri gerekçe göstererek hazırladığı ek bütçede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 500 milyon lira 'barışı sağlama gideri' ayrıldı. Ek bütçenin büyüklüğü 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin lira olarak belirlendi. En büyük pay 482,2 milyar lira ile AFAD'a ayrıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 279 milyar 750 milyon 936 bin lira, Diyanet İşleri Başkanlığı'na 276 milyon 218 bin lira ve TBMM'ye 80 milyon lira ödenek ayrıldı. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ayrılan ek bütçenin 183 milyon 700 bin lirası Yunus Emre Vakfı'na ayrıldı.
27 Temmuz 2023
İşaretlediklerim