İran'ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kentinde 5,8 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Deprem sonucunda ilk belirlemelere göre iki kişi yaşamını yitirdi, 122 kişi yaralandı. Depremin yerin 6,49 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi. İran Sismoloji Merkezi, depremin büyüklüğünü 5,9 olarak ölçtü ve en az 20 artçı sarsıntının kaydedildiğini duyurdu.
29 Ocak 2023

2019 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun linç girişimine uğradığı sırada Çubuk kaymakamı olan Uğur Sezer'in eşi Fatime Yavuz Sezer'in RTÜK'te daire başkan yardımcısı olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Uğur Sezer, linç girişiminden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanlığına ve daha sonra AFAD Başkan Yardımcılığına atanmıştı. Fatime Yavuz Sezer, Gelir Dairesi Başkanlığı'ndan Devlet Malzeme Ofisi'ne ve oradan RTÜK'e hızla yükselmiş. Ayrıca, Adalet Bakanlığı bünyesinde uzlaştırmacı olarak da görev yapıyor.
25 Ocak 2023

İran'ın Türkiye sınırına yakın Hoy kentinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Türkiye'nin Van kent merkezi ve ilçelerinde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi'ne göre deprem 5 kilometre derinlikte gerçekleşti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin derinliğini 7 kilometre olarak açıkladı. Depremin merkez üssü, Van'ın Başkale ilçesine yaklaşık 45 kilometre mesafede yer alıyor.
18 Ocak 2023

AFAD'ın verilerine göre, Girit Adası'nın güney doğusu açıklarında 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerel saatle 06.31'de kaydedildi ve deniz yüzeyinin 6,86 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremin merkez üssü, Muğla'nın Datça ilçesine 260 kilometre mesafede tespit edildi.
13 Ocak 2023

Ege Denizi'nde, Midilli Adası'nın merkez üssü olarak belirlenen 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 10.38'de Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin 15,82 kilometre açığında ve 14,95 kilometre derinlikte kaydedildi. İzmir ve çevre illerde hissedilen sarsıntı, AFAD tarafından raporlandı.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim