Türkiye İşçi Partisi'nden Sera Kadıgil, Erkan Baş ve Ahmet Şık yeniden milletvekili olarak seçildi. Barış Atay meclise giremezken, Gezi Parkı davasında hüküm giymiş avukat Can Atalay Hatay'dan seçilerek TİP'in Meclis'teki koltuk sayısını korumasını sağladı. TİP, İstanbul'dan üç milletvekili çıkarırken, İzmir, Ankara, Muğla, Antalya, Mersin gibi şehirlerden vekil çıkaramadı.
15 Mayıs 2023

İYİ Parti, Bursa Yenişehir Belediye Meclisi'nde, Ankara'da öldürülen Sinan Ateş'in anısını yaşatmak için adının bir cadde, park ya da sosyal tesise verilmesi önerisinde bulundu. Ancak bu önerge, MHP'li belediye başkanı Davut Aydın ve meclis üyeleri tarafından kabul edilmedi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'nın Çankaya ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
13 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa mitingi öncesinde Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in mezarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu'na DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan eşlik etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya uğramış ve başından yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
11 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Mersin ilk sıra milletvekili adayı Hakan Güneş, Mersin'de partisinin örgütlülüğünü dört katına çıkardıklarını ve seçim çalışmalarının olumlu karşılandığını belirtti. Güneş, Mersin'de daha az oyla milletvekili çıkarabileceklerini düşünüyor ve TİP'in oyları böldüğü iddialarını reddediyor. Ayrıca, Mersin'de konut piyasası, sağlık ve işsizlik gibi sorunlara dikkat çekiyor ve Akkuyu Nükleer Santrali'nin kapatılması için mücadele edeceklerini ifade ediyor. Güneş, AKP'nin Mersin adayı Nureddin Nebati'nin devlet imkanlarıyla seçim kampanyası yürüttüğünü eleştiriyor ve TİP'in hem gönül verenlerden hem de tepki oylarından destek alacağını öngörüyor.
10 Mayıs 2023

İstanbul 2'nci bölge milletvekili adaylarından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Beşiktaş'ta karşı karşıya geldi. Soylu, seçim otobüsünden oyuncak fırlatırken, Şık yanına giderek elindeki kağıtları gösterdi ve Soylu'ya 'Yargılanacaksın' diye seslendi. Korumaların araya girmesiyle kısa süreli bir atışma yaşandı ve Soylu, Şık'a bakıp güldükten sonra oyuncak fırlatmaya devam etti.
8 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Yeşil Sol Parti'nin Aydın mitinginde yaptığı konuşmada, siyasi birlikteliğin önemini vurguladı. Ahmet Şık'ın HDP hakkındaki tartışmalı açıklamaları sonrası başlayan tartışmaların gölgesinde, Baş, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın dayanışma mesajıyla konuşmasına başladı ve ittifaklarının değerini anlattı. Erkan Baş, ittifaklarının otellerde veya lobilerde kurulmadığını, Roboski, Gezi, IŞİD'e karşı mücadele ve Ankara'daki bombalı saldırılar gibi olaylarda şekillendiğini belirtti.
29 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın 'Selahattin'i çıkar HDP'den ortada HDP kalmaz' şeklindeki sözlerine, 'Selahattin'den HDP'yi çıkarsan geriye pek bir şey kalmaz' diyerek yanıt verdi. Demirtaş, Twitter hesabından bir video paylaşarak, HDP'nin doğru çözüm önerilerini sunduğunu ve kendisinin bu partiyle siyasete başladığını, ömrünün sonuna kadar da bu partide var olacağını ifade etti. Ahmet Şık, daha önce HDP listesinden milletvekili seçildikten sonra partiden ayrılmış ve TİP'e katılmıştı.
29 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, HDP'ye yönelik eleştiriler içeren ve sosyal medyada yayılan bir video nedeniyle özür diledi. Şık, videoda HDP'nin önemli isimlerinden Selahattin Demirtaş'ı eleştirirken, 'Kürt faşistiyle uğraşamam' ifadesini kullanıyor. TİP de Şık'ın sözlerinin parti görüşlerini yansıtmadığını belirterek özür mesajı yayınladı. Şık ve TİP, HDP'li dostlardan, Kürt halkından ve sol kamuoyundan özür diledi.
29 Nisan 2023

Ankara'da 30 Aralık 2022'de öldürülen Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, şüpheli Tolgahan Demirbaş'ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığına dair polis tutanağının kaybolduğu ve yerine sokakta yakalandığı iddiasını içeren yeni bir tutanak düzenlendiği belirtildi. Bu durum, soruşturma sırasında MHP'li isimlerin de adının geçmesiyle dikkat çekiyor ve seçim öncesinde iddianamenin tamamlanması bekleniyor.
14 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek ve Özgürlük İttifakı çerçevesinde 49 il ve 52 seçim bölgesinde yarışacak milletvekili adaylarını duyurdu. Mevcut milletvekilleri Barış Atay Antalya'dan, Sera Kadıgil İstanbul 1. bölgeden, Erkan Baş İstanbul 3. bölgeden ve Ahmet Şık İstanbul 2. bölgeden aday gösterildi. Ayrıca, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş Ankara 2. bölgeden, Gezi tutuklusu avukat Can Atalay Hatay 1. bölgeden, vergi uzmanı Ozan Bingöl Ankara 3. bölgeden ve Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz İstanbul 2. bölgeden aday oldular. LGBTİ+ hakları aktivisti Esmeray Özadikti ve gazeteci İrfan Değirmenci de İstanbul ve İzmir'den adaylar arasında yer alıyor.
9 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sinan Ateş'in kanını yerde bırakmayacaklarını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
5 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş'e Sinan Ateş'in hesabını beraber sorma sözü verdi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmış, soruşturma dosyasında önemli delillerden biri olan bir tutanak kaybolmuştu.
23 Mart 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında, suikastı organize etmekle suçlanan Tolga Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındı. Ancak Demirbaş'ın bu evde yakalanmasına dair polis tutanağı kaybolduğu için savcılar dosyaya Kılavuz'u dahil edemedi. Bu durum, cinayetin siyasi bağlantılarına dair soruşturmayı etkileyebilir ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi halinde cinayetin hesabını soracağına dair sözleri de gündemde.
23 Mart 2023

Halktv.com.tr'de yer alan bir yazıda, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) emek ve özgürlük ittifakından ayrılabileceği iddia edildi. Yazıda, TİP'in en az 41 şehirde kendi amblemi ve adaylarıyla seçime katılma isteğinin HDP tarafından reddedilmesi durumunda ittifaktan ayrılabileceği ve bağımsız adaylar gösterebileceği belirtildi. Ancak TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Twitter üzerinden bu iddiaları yalanlayarak ittifakın 'ufak hesaplarla' dağılmayacağını ve büyük iddiaları olduğunu ifade etti.
16 Mart 2023

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM'ye verdiği soru önergesiyle, deprem sonrası Hindistan'dan gelen ve İskenderun'da hastane kurarak hizmet veren yardım ekibinin, iddialara göre İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi tarafından baskı gördüğü ve erken ayrılmak zorunda kaldığı iddialarını gündeme getirdi. Şık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bu iddialarla ilgili soruşturma yapılıp yapılmayacağını ve benzer durumda olan başka gönüllü ekiplerin olup olmadığını sordu.
15 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası 'helallik' istemesine ve arama kurtarma çalışmalarındaki eksikliklere sert bir dille eleştiri getirdi. Şık, AKP'li vekillere yönelik ağır ifadeler kullanarak, hükümetin depremle ilgili yetersizliğini ve ihmalkarlığını dile getirdi. Ayrıca, deprem sonrası yaşanan acıları ve halkın çektiği sıkıntıları anlattı. Meclis genel kurulunda yaptığı bu konuşma nedeniyle Şık'a kınama cezası verildi.
1 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası eleştirilen Kızılay'ı protesto etmek için Kadıköy'deki şube önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak TİP üyeleri, İstanbul il örgütü binasından çıktıkları anda polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. Olayda en az 40 kişi gözaltına alınırken, basın mensupları da engellendi ve İleri Haber'den İzel Sezer darp edildi. TİP'li vekiller Barış Atay ve Ahmet Şık'ın basın açıklamasına da polis müdahale etti.
26 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Kızılay'ın bölgeye çadır göndermemesi eleştirilirken, depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira karşılığında 2 bin 500 çadır satması ortaya çıktı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, satıştan elde edilen parayı yine çadır üretmek için kullandıklarını iddia etti. Ancak bölgede hala çadır bekleyen depremzedeler varken yapılan bu satış, sosyal medyada ve siyasetçiler arasında büyük tepki topladı. Kullanıcılar, Kızılay'ın bu hareketini 'not ettiklerini' belirterek, kurumun ticarethaneye dönüştürüldüğünü ve afetzedeler yerine ticari çıkar peşinde koştuğunu ifade ettiler.
26 Şubat 2023

RTÜK, depremlerle ilgili haberleştirme ve eleştiriler nedeniyle Halk TV ve Tele 1'e program durdurma ve para cezası verdi. Ayrıca FOX kanalına da para cezası uygulandı. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, bu cezaların deprem sonrası yorum ve haberlere dayandırıldığını Twitter üzerinden duyurdu. Ayrıca, Fatih Altaylı'nın deprem yardım kampanyasının RTÜK talimatıyla engellendiğini açıkladığı programla ilgili raporun geri çekildiğini belirtti.
22 Şubat 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında şimdiye kadar 19 kişi tutuklanmış, aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu isimler yer almıştı. AA'nın haberine göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.A. isimli şahıs da tutuklandı ve böylece tutuklu sayısı 21'e yükseldi.
20 Şubat 2023
İşaretlediklerim