Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin İstanbul'daki 39 ilçeden 37'sindeki belediye başkan adaylarını açıkladı. İki ilçede ise MHP adayları desteklenecek. Aday listesi, ilçe ilçe adayların isimlerini içeriyor ve AKP'nin Ankara ve İzmir'deki adaylarının da açıklandığı bilgisi veriliyor.
20 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin Yalova toplantısında yaptığı konuşmada, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edilen ve Anayasa Mahkemesi'nin iki defa hak ihlali kararı vererek tahliyesine hükmettiği halde serbest bırakılmayan TİP milletvekili Can Atalay için 'terörist' ifadesini kullandı. Erdoğan, CHP'nin hukukun altından tünel kazarak Atalay'ı Meclis'e taşımaya çalıştığını ve mahalli seçim işbirliği altında cezaevlerindeki terör örgütü mensuplarını serbest bırakma hesapları yaptığını iddia etti. CHP lideri Özgür Özel ise Yargıtay'ın AYM kararına uymamasını 'darbe girişimi' olarak nitelendirmiş ve bir miting çağrısı yapmıştı, ancak bu miting, PKK'nın saldırısı sonrası iptal edilmişti.
19 Ocak 2024

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas'ta yaptığı konuşmada, geçmişte yaşanan siyasi cinayetlere atıfta bulunarak, Sinan Ateş cinayetini ele aldı. Akşener, Sinan Ateş'in kızının endişelerini dile getirerek, cinayeti işleyenlerin 'torbacılar' olduğunu ve bu tür olayların çocuklara yaşatılmaması gerektiğini ifade etti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
18 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin yerel seçimlerde yarışacak 17'si büyükşehir olmak üzere toplam 48 belediye başkan adayını duyurdu. Ankara'da mevcut CHP'li belediye başkanı Mansur Yavaş'a karşı Turgut Altınok, İzmir'de ise Hamza Dağ AKP adayı olarak belirlendi. Ayrıca İstanbul belediye başkan adayı olarak Murat Kurum'un adı geçiyor.
18 Ocak 2024

TBMM Genel Kurulunda gerçekleştirilen oylama sonucunda, İYİ Parti kontenjanından RTÜK üyeliğine Ahmet Can Buğday seçildi. Ahmet Can Buğday ve Hüseyin Raşit Yılmaz'ın aday olduğu seçimde, toplam 344 oy kullanıldı ve Buğday 306 oy alarak üyeliğe seçildi. Oylamada 30 oy geçersiz sayılırken, bir oy boş bırakıldı.
17 Ocak 2024

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum için destek ifadelerini kullandı. Murat Kurum, ziyaretler kapsamında Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Galatasaray Kulübü'nü ziyaret etti. Özbek, basın toplantısında Kurum'un İstanbul için büyük bir şans olduğunu ve özellikle İstanbul'un ihtiyaçlarına yönelik faaliyetlerini sürdüreceğine inandığını belirtti.
17 Ocak 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Irak'ın kuzeyinde PKK ile yaşanan çatışmada 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından, AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin ortak imzasıyla hazırlanan 'teröre karşı bildiri' konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi, Dem Partisi dışındaki tüm siyasi partilerin oylarıyla kabul edildi. CHP, AKP'nin politikalarına katılmadığı gerekçesiyle bildiriye imza atmadı. Tezkerede, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı ve terör örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceği belirtildi.
16 Ocak 2024

Komedyen Şahan Gökbakar, İstanbul'da bir özel halk otobüsünün bozukmuş gibi gösterilerek çekim yapılması ve bu durumun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) karşı bir kumpas olarak planlandığı iddialarını Instagram hesabından tiye aldı. Gökbakar, paylaştığı videoda yeni bir tipleme yaparak, valilik izniyle yapılan bu eylemi eleştirdi. İBB'nin yaptığı incelemeler sonucunda, şoförün otobüsü 15 bin lira karşılığında reklam filmi için kullandırdığı ve sonrasında ruhsatının iptal edildiği ortaya çıkmıştı.
16 Ocak 2024

Türkiye'de 2018-2022 yılları arasında 1 milyon 957 bin üniversite öğrencisi eğitimini terk etti. Bu sayı, 2015 yılında 98 bin iken, 2019'da 538 bine yükseldi. Toplamda 2015-2022 arasında 2,3 milyon öğrenci üniversiteden ayrıldı. Ayrılan öğrenciler arasında Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi gibi köklü kurumlar da bulunuyor.
16 Ocak 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Savunma Bakanlığı'nın Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada dokuz askerin şehit olduğunu duyurmasının ardından, planlanan Anayasa mitingini iptal ettiklerini açıkladı. Bu karar, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) olağanüstü toplantısında alındı. Özel, iptal kararını ve konu hakkında yapılacak kapsamlı değerlendirmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.
13 Ocak 2024

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde iki büyükşehir, 12 il ve 41 ilçede yarışacak toplam 55 adayın isimlerini kamuoyu ile paylaştı. Mersin ve Manisa büyükşehir belediye başkan adayları sırasıyla Serdar Soydan ve Cengiz Ergün olarak belirlendi. AKP ve MHP arasındaki mutabakata göre, 30 büyükşehirden 28'inde AKP, ikisinde ise MHP aday gösterecek. Aday listesi, büyükşehirler ve ilçeler bazında detaylı bir şekilde verilmiştir.
10 Ocak 2024

MKE Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruk atarak saldırdığı olayla ilgili dört sanığın yargılandığı dava görüldü. Tanık hakemler, Koca'nın Meler'i öldürmekle tehdit ettiğini duyduklarını ifade ettiler. Koca ise hayatında ilk kez birine fiziki müdahalede bulunduğunu ve pişman olduğunu belirtti. Duruşma, yazılı beyanlar için süre verilerek 28 Şubat'a ertelendi ve Meler'in Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verildi.
9 Ocak 2024

TOKİ'nin 2019 yılında başlattığı '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi' kapsamında evleri teslim edilmeyen yurttaşlar, konut fiyatları ve aylık taksitlerin artırılmasına tepki göstererek Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü önünde toplandı. Eylemciler, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve şimdiki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a yönelik protesto düzenledi. Fırat Balta adlı bir mağdur, maliyet artışlarının yansıtılmayacağına dair verilen sözlerin tutulmamasından şikayetçi oldu ve dar gelirli vatandaşlara yapılan haksızlıklara dikkat çekti.
7 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerde yarışacak bazı belediye başkanı adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylar arasında Artvin için Mehmet Kocatepe ve Aydın için Mustafa Savaş yer alıyor. Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmemiş ve 'ayrıntılar geliyor' ifadesi kullanılmış.
7 Ocak 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TİP milletvekili Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımayan ve Türk adaletinin onurunu savunduğunu belirttiği Yargıtay 3. Ceza Dairesi hakimlerini övdü. AYM'nin kararını yerel mahkeme ve Yargıtay uygulamamış, Yargıtay AYM'nin kararını 'hukuki değerden yoksun' olarak nitelendirmişti. Bu durum siyasi alanda farklı tepkilere yol açarken, AKP kanadından yeni anayasa yapılması önerisi geldi.
6 Ocak 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamada, partide hilafet konusunun konuşulmadığını ve bunun yerine kuantum fiziği gibi konuların tartışıldığını ifade etti. Çelik, parti içinde demokrasinin toplumsal hayatta derinleşmesi ve şehir siyasetiyle demokrasi ilişkisinin güçlendirilmesi üzerine kapsamlı konuşmalar yapıldığını da ekledi.
5 Ocak 2024

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararını tanımaması durumunun yeni bir anayasa yapılmadığı sürece devlet organları arasında çelişkilere ve krizlere yol açacağını belirtti. Anayasa Mahkemesi, tutuklu TİP milletvekili Atalay hakkında hak ihlali kararı vermiş, ancak yerel mahkeme ve Yargıtay bu karara uymamıştı. Yargıtay, AYM'nin kararını 'hukuki değerlerden yoksun' olarak nitelendirmişti. Muhalefet ise yaşananları 'darbe girişimi' olarak yorumlarken, AKP yeni anayasa yapılması gerektiğini savunuyor.
4 Ocak 2024

MetroPOLL Araştırma tarafından yapılan ankete göre, katılımcıların %60'ı Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarına uyulmamasını doğru bulmuyor. Ankette, AYM'nin tutuklu Türkiye İşçi Partisi milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararlarına Yargıtay'ın uymadığı durum örnek gösterildi. Ankette, partilere göre değişen oranlarla, çoğunluk AYM kararlarına uyulması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Anket, 1800 kişiyle 28 ilde yapıldı ve hata payı -/+ 2,26 olarak belirtildi.
4 Ocak 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için partinin adaylarının bir kısmının bu pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde açıklanacağını duyurdu. Aday belirleme sürecinin temayül çalışmaları, kamuoyu araştırmaları ve toplantılar sonucunda ilerlediğini belirten Çelik, 15'inde ise seçim beyannamesi ile kalan adayların da açıklanacağını ifade etti. Ayrıca, yerel seçimler için diğer partilerle işbirliği çalışmalarının devam ettiğini ve sonuçlandığında açıklama yapılacağını söyledi.
4 Ocak 2024

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 2023'ün ilk altı ayında Türkiye'de 2 bin 833 kesin kızamık vakası tespit edildi ve bu vakaların yüzde 86'sı İstanbul'da görüldü. Kızamık, yüksek bulaşıcılığa sahip bir çocukluk çağı hastalığıdır ve aşı reddi, göç gibi nedenlerle salgınlar yaşanmaktadır. Türkiye'de artan kızamık vakalarının çoğu eksik aşılı kişilerde görülüyor. Aşılanma oranlarının düşmesi ve göç hareketleri nedeniyle salgınlar artıyor ve aşı reddi de bu durumu kötüleştiriyor. Toplum bağışıklığını sağlamak için aşılanma oranının yüzde 95'in üzerinde olması gerekiyor, ancak 2022'de bu oran yüzde 49'a düştü.
30 Aralık 2023
İşaretlediklerim