İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Dörter, THY’nin Bodrum-İstanbul seferi sırasında kabin memuruyla tartıştı. Kabin memuru, Çıtak’ın kendisine fiziksel şiddet uyguladığını iddia ederek şikayetçi oldu. Uçak İstanbul Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Çıtak polis merkezine götürüldü. THY, başlatılan hukuki süreci takip edeceğini açıkladı.
17 Eylül 2024

Cumhuriyet’in ikinci kuşak ressamlarından Teoman Südor, 1943 yılında İstanbul'da doğdu ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim aldı. Sanat kariyerine birçok önemli isimle çalışarak başlayan Südor, İtalya'da da eğitim gördü ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Fantastik ve simgesel kompozisyonlarıyla tanınan sanatçının eserleri, yurtiçi ve yurtdışında birçok koleksiyon ve müzede sergileniyor. Südor, yarın toprağa verilecek.
10 Eylül 2024

Ana haber sunucusu Gülbin Tosun, 15 yıldır çalıştığı NOW TV'den ayrıldığını açıkladı. Tosun'un, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştiren bir paylaşımı nedeniyle işine son verildiği iddia edilmişti. Tosun, kanalın kendisini zorunlu izne çıkardığını belirtmişti. Mansur Yavaş ise bu iddiaların spekülasyon olduğunu söylemişti.
9 Eylül 2024

Kadıköy'de 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenen mitingde yasa dışı pankart taşıdığı ve marşlarla halay çektiği iddia edilen 12 kişi tutuklandı. Mitinge yaklaşık 450 kişi katılmıştı ve miting sonrasında 13 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 12'si tutuklanırken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4 Eylül 2024

Edirne’ye bağlı Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye'ye çok sayıda cins hayvan sokmaya çalışan bir şüpheli tutuklandı. Gümrük görevlileri tarafından yapılan aramada, aracın bagajında üç kanguru, üç alpaka, bir Patagonya marası, 12 papağan ve 23 uçan sincap ele geçirildi. Hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Şüpheli, '5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2024
İşaretlediklerim