Alman hükümeti, İsrail'in Gazze'deki savaşta kullandığı silahların ihracat izinlerinin askıya alındığı yönündeki iddiaları yalanladı. Alman Ekonomi Bakanlığı'ndan bir sözcü, İsrail'e silah ihracatına ilişkin bir yasak olmadığını ve olmayacağını belirtti. Geçen yıl Almanya, İsrail'e 326,5 milyon avro değerinde askeri ekipman ihraç etmişti, ancak bu yıl ihracat miktarında düşüş yaşandı. Benzer şekilde, Britanya ve ABD de İsrail'e yönelik bazı silah ihracatlarını askıya almıştı.
19 Eylül 2024

Almanya, İsrail'in savaşta kullandığı bazı silahların ihracatını askıya aldı. Alman Ekonomi Bakanlığı'ndan bir kaynak, bu kararın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açılan dava nedeniyle alındığını belirtti. Almanya, geçen yıl İsrail'e 326,5 milyon avro değerinde askeri ekipman ihraç etmişti, ancak bu yıl ihracat miktarında düşüş yaşandı. Benzer şekilde, Britanya ve ABD de İsrail'e yönelik silah ihracatını kısmen durdurmuştu.
19 Eylül 2024

Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi Necati Tosuner olarak açıklandı. Seçici kurul, Tosuner'in 60 yıllık edebi kariyerinde toplumsal hayatın baskıları karşısında bireyin yaşadığı yalnızlıkları ve sancıları Türkçenin olanaklarını kullanarak başarılı bir şekilde kaleme aldığını belirtti. Necati Tosuner, 1944'te Ankara'da doğmuş ve 1963'te ilk öyküsünü yayınlamıştır. Yazar, 'Özgürlük Masalı', 'Kambur' ve 'Çıkmazda' gibi eserleriyle tanınmaktadır.
16 Eylül 2024

Avrupa Birliği İltica Ajansı’nın (EUAA) verilerine göre, 2024’ün ilk altı ayında Türkiye'den Avrupa Birliği, Norveç ve İsviçre'ye 28 bin iltica başvurusu yapıldı. Türkiye, bu başvurularla Suriye, Afganistan ve Güney Amerika ülkelerinin ardından beşinci sırada yer aldı. Almanya, Fransa ve Yunanistan en çok başvuru yapılan ülkeler oldu. Ancak, Türk vatandaşlarının iltica başvurularının kabul oranı 2019'da yüzde 54 iken 2024'te yüzde 18'e düştü.
16 Eylül 2024

Eyüp Sabri Tuncer, ürünlerinin kimyasal risk nedeniyle Avrupa'da satıştan kaldırıldığı haberlerine yanıt verdi. Şirket, Amazon'un duyurusunun yanlış olduğunu ve toplatma kararının eski ürünlerle ilgili olduğunu belirtti. Tuncer, mevcut ürünlerin Avrupa Birliği'nde yasaklanmadığını ve Amazon'un duyurusunun yanıltıcı olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu kimyasal maddenin sadece Avrupa Birliği'nde yasak olduğunu, diğer ülkelerde yasaklanmadığını ifade etti.
16 Eylül 2024

Almanya, düzensiz göçle mücadele kapsamında sınır kontrollerini genişletti. Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında başlatılan kontroller, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka'yı da kapsayacak şekilde genişletildi. Almanya İçişleri Bakanlığı, bu adımın düzensiz göçle mücadele amacı taşıdığını belirtti. Ancak, Avrupa Birliği Komisyonu ve bazı AB ülkeleri bu karara tepki gösterdi.
16 Eylül 2024
İşaretlediklerim