Nijerya'da yolcu ve büyükbaş hayvan taşıyan bir kamyon ile yakıt tankeri çarpıştı. Çarpışmanın ardından patlama meydana geldi ve 48 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine acil durum ekipleri yönlendirildi ve ölü sayısı belirlendi.
9 Eylül 2024

Ukrayna'da iki başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba dahil dört bakan istifa etti. İstifaların gerekçesi açıklanmazken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin kabinesinde kapsamlı bir değişiklik yapmak istediği belirtiliyor. Muhalif milletvekilleri, savaş devam ederken ulusal birlik hükümetine ihtiyaç olduğunu savunuyor. Yeni bakanların yarın açıklanması bekleniyor.
4 Eylül 2024

Bartın'dan Trabzon'a giden yolcu otobüsü, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde tomruk yüklü kamyonla çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre çok sayıda kişi yaralandı ve araçlar kullanılamaz hale geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi ve yaralılar hastanelere götürüldü. Kamyondaki tomruklar da yola saçıldı.
2 Eylül 2024

Komedyen ve oyuncu Nikki Glaser, 5 Ocak 2025'te CBS'te canlı olarak yayınlanacak Altın Küre Ödülleri'nin sunucusu olarak seçildi. Glaser, Tina Fey, Amy Poehler ve Ricky Gervais gibi isimlerden ilham aldığını belirtti ve törende iddialı şakalar yapacağına dair ipuçları verdi. Dick Clark Productions ve Penske Media Corporation’ın başkanı Jay Penske, Glaser'ın komedisiyle ödül törenine taze ve eşsiz bir samimiyet katacağını söyledi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 50’lik bir artışla ortalama 9,4 milyon kişi tarafından izlenen ödül töreninin bu yıl daha fazla izleyiciye ulaşması bekleniyor.
29 Ağustos 2024

Maltepe Cezaevi'nde Türkmenistan uyruklu tutuklu Meylis Bashımov, kıyafet hakkının dolduğunu belirterek arkadaşı Babamyrat Aknazarov adına kıyafet gönderilmesini istedi. Kıyafetleri teslim alan avukat Mayagozel Hommadova, cezaevi yönetimine teslim ederken, bir gardiyan eşofman kemerinde uyuşturucu buldu. Savcılık, tutuklunun eşi ve avukatın tutuklanmasını talep etti, ancak mahkeme adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Daha sonra avukat Mayagozel tutuklandı ve itirazlar sonucunda adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Olayın arkasında bir 'Adalet Borsası' olduğu iddia ediliyor.
27 Ağustos 2024

Trafiğe kayıtlı araç sayısı temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9 artarak 30 milyon 261 bin 176’ya ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, kayıtlı araçların yüzde 46,9’u motosikletlerden oluşuyor. Temmuz ayında trafiğe kaydedilen taşıt sayısı yüzde 19,1 artışla 276 bin 615’e çıkarken, kaydı silinen taşıt sayısı yüzde 17,3 artışla 2 bin 997’ye geriledi. Böylece trafikteki taşıt sayısı temmuzda 273 bin 618 arttı.
21 Ağustos 2024
İşaretlediklerim