Antalya'nın Alanya ilçesindeki Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçradı. Orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucunda yangın sabah saatlerinde kısmen kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ilerleyen saatlerde yangının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.
18 Eylül 2023

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçradı. Orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin, arazöz, iş makinesi, itfaiye, su tankerleri, kamyon ve dozerlerle sürdürdüğü çalışmalara hava araçlarının da desteğiyle yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlamış ve 190 hektarlık alanda etkili olmuştu.
18 Eylül 2023

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, Rusya plakalı araçların Polonya'ya girişinin yasaklandığını açıkladı. Bu yasak, araç sahibinin Rusya vatandaşı ya da başka bir ülke vatandaşı olmasına bakılmaksızın hem ticari hem de hususi olmak üzere, tüm araçlar için geçerli olacak. Polonya, bu yasağı uygulayacağını duyuran 5'inci ülke oldu.
18 Eylül 2023

Örgüt üyeliği ve örgüt propagandası yapmak iddialarından yargılanan gazeteci Abdurrahman Gök'ün tutukluluğuna devam kararı verildi. Gök, Diyarbakır'da 25 Nisan'daki 'şafak operasyonu'nda gözaltına alınmıştı. Gök, duruşmada yaptığı savunmada, davanın asıl motivasyonunun, 2017'de çektiği ve üzeri çıplak olan Kemal Kurkut'un polis tarafından vurulma anını gösteren fotoğraflar olduğunu iddia etti. Mahkeme, Gök'ün tutukluluğunun devamına karar verdi ve duruşmayı 5 Aralık tarihine erteledi.
14 Eylül 2023

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Amy Pope, iklim değişikliği nedeniyle göçlerin artacağını ve resmi olarak iklim göçü çağına girildiğini belirtti. Pope, Afrika'da 2022'de 7,5 milyondan fazla kişinin doğal afetler nedeniyle yerinden edildiğini ve eğer etkin ve sürdürülebilir eylemlere geçilmezse, 2023 yılına kadar sadece Afrika'da 105 milyon kişinin iklim değişikliği nedeniyle göçmen haline gelebileceğini ifade etti. Pope, 1 Ekim'den itibaren 5 yıllık bir dönem için Genel Direktörlük görevini Antonio Vitorino'dan devralacak.
2 Eylül 2023

ABD'li rapçi Eminem, Cumhuriyetçi başkan aday adayı Vivek Ramaswamy'den şarkılarıyla rap yapmamasını istedi. Eminem'in plak şirketi tarafından Ramaswamy'in avukatlarına gönderilen mektupla bu talep iletildi. Mektup, Ramaswamy'in Iowa Eyalet Fuarı'nda 'Lose Yourself' performansı sergilemesinden kısa bir süre sonra geldi. Ramaswamy'nin sözcüsü, Eminem'in talebini yerine getireceklerini belirtti.
29 Ağustos 2023

HBO, 'Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson ve 'The Weeknd' olarak tanınan şarkıcı Abel Tesfaye'nin tartışmalı dizisi 'The Idol'ı iptal etti. Dizinin başrollerinde Tesfaye ve Lily-Rose Depp bulunuyordu. Dizi, yönetmen Amy Seimetz'in 'kreatif farklılıklar' nedeniyle projeden ayrılmasının ardından zorluklar yaşamıştı. HBO, yapımcılar ve yaratıcı ekibin ortak kararıyla ikinci sezona devam etmeme kararı aldığını duyurdu.
29 Ağustos 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın, Salı günü saat 12.30 sıralarında başlamış ve rüzgarın etkisiyle 15 kilometrelik hatta yayılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 97 kişinin dumandan etkilendiğini ve 37 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yangın nedeniyle bazı köylerin tedbir amacıyla boşaltıldığı bildirildi.
24 Ağustos 2023

Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkisinde başlayan orman yangını devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle alevler yeniden yükselmeye başladı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle alevleri söndürmeye çalışıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgedeki dokuz köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.
23 Ağustos 2023

Çanakkale merkeze bağlı Kayadere köyü yakınında çıkan orman yangını nedeniyle dokuz yerleşim yeri tahliye edildi. Yangına 30 hava aracıyla müdahale edilmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye devam etti. Tahliye edilen köyler arasında Kayadere, Ulupınar, Belen, Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla bulunuyor. Tahliye edilen vatandaşlar Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilecek.
22 Ağustos 2023

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen F.K. tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Haberin yayılmasının ardından yüzlerce kişi kaymakamlık önünde toplanarak oturma eylemi başlattı. Polis, grubu dağıtmak için TOMA'ları devreye soktu. F.K.'nın ailesi ise güvenlik amacıyla ilçeden tahliye edildi.
17 Ağustos 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde CHP il yönetimi için seçilen delegelerin çoğunun aynı soyadını taşıdığı ve birçoğunun akraba olduğu ortaya çıktı. Kongrede mevcut il başkanı Abdullah Atik'le akraba Akyıl soyadını taşıyan dört CHP'li, il başkanıyla aynı soyadını taşıyan beş kişi yer aldı. Kongrede ilçe başkanlığına ise 11 akrabası il delegesi olarak yer alan Hamza Dengiz seçildi. Bu durum ilçe kongresinde gerginliğe neden oldu.
8 Ağustos 2023

ABD'li pop şarkıcısı Taylor Swift, Eras turunun ABD ayağı kapsamında görev alan kamyon şoförlerine ve diğer tur ekibi üyelerine 100 bin dolarlık ikramiye verdi. Colorado merkezli kamyon şirketi Shomotion’un CEO’su Michael Scherkenbach, bu jestin nakliye personelini şaşırttığını belirtti. İkramiyenin bu büyüklükte olmasını beklemediklerini ifade eden Scherkenbach, tur için yaklaşık 50 kamyon sürücüsünün görev aldığını söyledi.
4 Ağustos 2023

2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarını sürdürüyor. Aile, Adalet Bakanlığı'na yürümek istedi ancak polisler tarafından engellendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la görüşmek isteyen aile, bakanlık binasına girişlerinin de engellendiği belirtildi.
2 Ağustos 2023

HDP Ağrı eski milletvekili Leyla Zana hakkında 'Türkiye'yle savaş halinde olan bir devletten ödül alma' iddiasıyla dava açıldı. Zana'nın milletvekili olduğu dönem yaptığı konuşmalar ve uluslararası kuruluşlardan aldığı ödüller nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında suç işlediği ileri sürüldü. İddianamede Zana'nın hangi ülkeden ödül aldığı belirtilmedi. Zana, insan hakları, düşünce özgürlüğü ve barış alanlarında birçok uluslararası ödül almıştı.
29 Temmuz 2023

Gazeteci Fırat Can Arslan, Diyarbakır'da yargılanan gazetecilerin duruşmasına katılan savcı ve hâkimin tayiniyle ilgili bir paylaşımı sebebiyle tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve T24 editörü Sibel Yükler de gözaltına alındı. Arslan'ın 'kaçma şüphesi' olduğu iddia edildi, ancak Arslan'ın haftada iki gün karakola imza vermeye gittiği ortaya çıktı. Arslan'ın tweetindeki kararname görsellerinde Karababa çiftinin sicil numaraları kırpılmıştı.
26 Temmuz 2023

Diyarbakır başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan, T24 editörü Sibel Yükler, bianet editörü Evrim Kepenek ve gazeteci Evrim Deniz gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin ortak noktası Resmi Gazete’de yayımlanan hakim-savcı atamalarını paylaşmış olmaları. Sibel Yükler, Evrim Deniz ve Delal Akyüz adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Fırat Can Arslan tutuklandı. Evrim Kepenek de bir gün sonra serbest bırakıldı.
25 Temmuz 2023

bianet'in Kadın ve LGBTİ+ hakları editörü Evrim Kepenek'in evine polis baskını düzenlendi ve Kepenek gözaltına alındı. Polis, aramanın ardından Kepenek'in ifadesini almak üzere emniyete götürüleceğini belirtti ancak hangi konuda ifade vereceği konusunda bilgi vermedi. Aynı gün içerisinde Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan ile T24 editörü Sibel Yükler de evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.
25 Temmuz 2023

Diyarbakır başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabiri Delal Akyüz İzmir'de, Fırat Can Arslan Ankara'da gözaltına alındı. Ayrıca T24 editörü Sibel Yükler de Ankara'daki evinde düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltıların sebebi henüz bilinmiyor. Fırat Can Arslan, geçen ay da gözaltına alınmış ve üç gün sonra serbest bırakılmıştı.
25 Temmuz 2023

Diyarbakır'da yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanan 15 gazeteci, mahkeme tarafından tahliye edildi ancak yurt dışına çıkışları yasaklandı. Gazeteciler, savunmalarında gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandıklarını ve suçsuz olduklarını ifade ettiler. Savcılık, gazetecilerin tutukluluklarının devamını talep etmişti, ancak mahkeme bu talebi reddederek tahliye kararı verdi. Bir sonraki duruşma 9 Kasım'da yapılacak.
12 Temmuz 2023
İşaretlediklerim