Anadolu Ajansı, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak 100 yaşını aşmış 10 kadını fotoğrafladı. Bu kadınlar arasında Malatya'dan Fatma Göçer, Emine Yeşil, Güllü İçli, Hafi Can, Sultan Kaya ve Zeliha Boyraz, Eskişehir'den Elife Gündüz ve Meryem Şan, Ankara'dan Ümmügülsüm Gürsoy ve Erzurum'dan Aliye Göker bulunuyor. Kadınlar, fotoğraflar çekilirken Atatürk ve Cumhuriyet hakkındaki düşüncelerini ve anılarını paylaştılar.
27 Ekim 2023

Aydın'daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu bir öğrenci hayatını kaybetti. Aydın Valisi Yakup Canbolat, asansörün birinci kattayken kaymaya başladığını ve bir öğrencinin panikle dışarı çıkmak isterken sıkışarak öldüğünü belirtti. Ancak öğrenciler, asansörün bakımsız olduğunu ve yedi kat aşağı düştüğünü iddia ediyorlar. Olayın ardından öğrenciler yurdun dışında eylem yaptı ve polis ve jandarma müdahale etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt müdürünün açığa alındığını duyurdu.
26 Ekim 2023

Londra metrosunda anons sistemi üzerinden 'Özgür Filistin' sloganı atan makinist hakkında soruşturma başlatıldı ve görevden uzaklaştırıldı. Olay, 21 Ekim'de Londra'da düzenlenen Filistin'e destek gösterisine giden yolcuların bulunduğu bir trende gerçekleşti. Makinistin kimliği tespit edildi ve Londra Toplu Taşıma İdaresi (TfL) tarafından 'anons sistemini kötüye kullanmak' suçlamasıyla görevden alındı.
24 Ekim 2023

Bloomberg HT'nin düzenlediği ankete 27 kurum katıldı ve faizlerin 500 baz puan artırılması bekleniyor. Kurumların medyan beklentisi ekim ayında faizlerin yüzde 35 seviyesine çıkacağı yönünde. Anadolu Ajansı ve Morgan Stanley'in anketlerinde de benzer bir beklenti olduğu görülüyor.
23 Ekim 2023

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye Merkez Bankası'nın faiz oranlarını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkaracağını tahmin ediyor. Banka, Merkez Bankası'nın dezenflasyon hedefine yönelik riskleri göz önünde bulundurarak bu artışı yapacağını öngörüyor. Ayrıca, Morgan Stanley, Merkez Bankası'nın kasım ayında faizleri yüzde 37,50'ye yükselteceğini ve 2024'ün ilk faiz artırımının nisanda 250 baz puan olacağını tahmin ediyor.
23 Ekim 2023

Anadolu Ajansı Finans'ın Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin beklenti anketine katılan ekonomistler, politika faizinin 500 baz puan artırılarak yüzde 35'e çekileceğini tahmin ediyor. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 32,5 ile yüzde 35 arasında yer aldı. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 40 oldu.
23 Ekim 2023

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın Filistin'i temsil etmediğini belirtti. Bu ifadeler, yönetimin resmi haber ajansı WAFA tarafından yayınlandıktan birkaç saat sonra kaldırıldı. Abbas, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile yaptığı telefon görüşmesinde, Filistin halkının tek meşru temsilcisinin Filistin Kurtuluş Örgütü olduğunu belirtti. Ancak, bu ifadeler daha sonra değiştirildi ve Hamas'la ilgili bölüm metinden çıkarıldı.
16 Ekim 2023

Suriye'nin Şam yönetiminin haber ajansı SANA, Halep Havalimanı'nın İsrail tarafından hava saldırısıyla vurulduğunu iddia etti. Saldırının yerel saatle 23.35'te meydana geldiği ve havalimanının pistlerinin zarar gördüğü, hizmet dışı kaldığı belirtildi. Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre havalimanı üç ayrı roket saldırısıyla hedef alındı.
15 Ekim 2023

Anadolu Ajansı (AA), Gazze Şeridi'ndeki haber ekibiyle iletişimini kaybetti. İsrail'in Gazze'ye yönelik yoğun bombardımanı ve enerji ile iletişim altyapısına yönelik engellemelerinin ardından, AA'nın Gazze'deki ekibiyle iletişimi tamamen kesildi. İsrail, Gazze'ye su, elektrik, gıda ve diğer temel hizmetleri kesme kararı almıştı. Gazze'deki çatışmalarda dokuz gazeteci hayatını kaybetti.
14 Ekim 2023

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırılara karşı İsrail, Gazze Şeridi'ni yoğun bir şekilde bombalıyor. Saldırıların altıncı gününde, Hamas saldırılarında ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı ise 1354'ü geçti. İsrail'in Gazze'ye su, elektrik, yiyecek ve yakıt ikmalini kestiği bildirildi.
12 Ekim 2023

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, son 20 yılda Türkiye'ye yapılan yabancı yatırımların yüzde 68'inin Avrupa'dan geldiğini belirtti. Dağlıoğlu, Türkiye'nin 2003'ten bu yana 250 milyar doların üzerinde yatırım çektiğini ve bu yatırımların büyük bir kısmının Avrupa ülkelerinden geldiğini ifade etti.
6 Ekim 2023

Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 'tarafsızlık' mektubunu basına okuduğu için görevinden uzaklaştırıldı. Özcan, mektubu okurken yaptığı röportajlar devlete ait basın kuruluşlarından Anadolu Ajansı ve TRT6'da yayınlanmıştı. Özcan hakkında 'terör örgütü liderini övmek'ten soruşturma açıldı ve Munzur Üniversitesi'ndeki görevinden uzaklaştırıldı.
6 Ekim 2023

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 18.23'te gerçekleşti ve derinliği 11,03 kilometre olarak ölçüldü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada bu bilgiler paylaşıldı.
5 Ekim 2023

Şırnak Sulh Ceza Hakimliği, Diken'in '13 hakim ve savcıya FETÖ iltisakı gerekçesiyle ihraç' başlıklı haberinin kaldırılmasına karar verdi. Haberin kaldırılması talebi, ihraç edilen eski Şırnak Cumhuriyet Savcısı E. Ç. tarafından yapıldı. Mahkeme, 'kişisel verilerin korunması' ve 'unutulma hakkı' kapsamında haberin kaldırılmasına karar verdi. Aynı haber Anadolu Ajansı'nda da yayımlanmış ancak daha sonra kaldırılmıştı.
19 Eylül 2023

Bloomberg HT tarafından düzenlenen ankete katılan kurumlar, Merkez Bankası'nın faiz oranını 500 baz puan artırmasını bekliyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 24 Ağustos'ta faiz oranını 750 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkarmıştı. Yeni faiz kararı 21 Eylül'de açıklanacak. Ankete katılan 19 kurumun medyan beklentisi, eylülde faizin yüzde 30 seviyesine çıkması yönünde.
19 Eylül 2023

Süper Lig'de transfer sezonu sona erdi ve en yüksek bonservis bedelli transfer 15 milyon avroyla Cengiz Ünder oldu. Ünder'i, 10 milyon avroyla Mauro Icardi takip etti. Bu dönemde takımlarının yüksek bonservis bedeliyle transfer ettiği diğer futbolcular arasında Sebastian Szymanski, Fred, Davinson Sanchez, Becao, Dominic Livakovic, Milot Rashica, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Batista Mendy bulunuyor.
17 Eylül 2023

Süper Lig'in 20 kulübü, yaz transfer döneminde toplamda 276 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Bu futbolcuların 191'i yurt dışından, 85'i ise Türkiye içinden transfer edildi. Yurt dışından en fazla oyuncuyu Atakaş Hatayspor transfer etti. Süper Lig takımları, transferde en çok İngiltere'de top koşturan futbolcuları tercih etti.
16 Eylül 2023

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı şehirlerde gökyüzünde parlak bir ışık görüldü. Bu durum, sosyal medyada 'meteor düştü' yorumlarına neden oldu. Işığın cep telefonları ve araç kameraları tarafından kaydedilen görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Ancak konuyla ilgili uzmanlardan henüz bir yorum gelmedi.
2 Eylül 2023

Nobel Vakfı, 10 Aralık'ta düzenlenecek ödül törenine Rusya, Belarus ve İran'ı davet etti. Ayrıca, aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi lideri Jimmie Akesson da davet edildi. Bu karar, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve İsveç Liberal Parti AP Milletvekili Karin Karlsbro tarafından eleştirildi. Nobel Vakfı Direktörü Vidar Helgesen, bu kararın dünyanın giderek daha fazla kutuplaşmasından ve farklı görüşlere sahip kişiler arasındaki diyaloğun azalmasından dolayı alındığını belirtti.
1 Eylül 2023

Hayvan hakları ve yardım platformu 'Paw Guards'ın yöneticilerinden Erkin Erdoğdu, hakkında 59 yıl 3 ay 24 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunması nedeniyle aranıyordu. Dolandırıcılık, tehdit ve belgede sahtecilik suçlarından dolayı hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Erdoğdu, saklandığı adreste polis tarafından yakalandı ve tutuklandı.
31 Ağustos 2023
İşaretlediklerim