Liranın dolar ve avro karşısındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL kuru 34,1081 seviyesinden, avro/TL kuru ise 38,1018 seviyesinden güne başladı. Seçim öncesinde 20'nin altında olan dolar/TL kuru, seçimden bir hafta sonra 23'ü aşmış ve Merkez Bankası'nın faiz kararlarının ardından yükselmeye devam etmişti. Aynı şekilde avro/TL kuru da seçimden sonra yükselerek 38 seviyesine ulaştı.
23 Eylül 2024

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli, emniyet güçleriyle girdiği silahlı çatışmada bir polisi öldürdü ve biri polis iki kişiyi yaraladı. Şüpheli, 26 suçtan kaydı bulunan 19 yaşındaki Y.E.Ç, gözaltına alınmaya çalışıldığı sırada görevli memurun silahını aldı. Olayda yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şüpheli hakkında 'kasten öldürme' ve 'kasten yaralama' suçlarından tahkikat işlemleri başlattı.
23 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 20 kentte kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu’nun doğusu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu, Orta ile Doğu Akdeniz bölgelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
23 Eylül 2024

Türk-İş ve Hak-İş, uzun bir suskunluk döneminin ardından mitinglere başladı. İşçi-sendika eylemlerinde belirgin bir artış gözleniyor ve bu eylemlerin sonbaharda daha da artması bekleniyor. DİSK, uzun süredir 'geçinemiyoruz' sloganıyla eylemler düzenlerken, üç işçi konfederasyonu da vergide ve gelirde adalet talepleriyle ortak bir açıklama yaptı. İşçiler, zorlaşan geçim ve yaşam koşullarını iyileştirmek için sendikalaşmak istiyor ve bu taleplerle hükümete karşı eylemler düzenliyor.
23 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, ABD ile ilişkilerin başkan kim olursa olsun değişmeyeceğini belirtti. Erdoğan, Türkevi’nde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, küresel ve bölgesel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. BM'nin reform ihtiyacına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin NATO müttefikliği ve Avrupa Birliği üyelik perspektifine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Teşkilatı, BRICS ve ASEAN ile ilişkilerini güçlendirme kararlılığını ifade etti.
23 Eylül 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 23 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 519 gündür hapiste. Kavala, 2017 yılında gözaltına alındı ve Gezi eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'ya 2022 yılında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi ve Yargıtay bu kararı 2023 yılında onadı.
23 Eylül 2024

Japonya'da meteoroloji uzmanlarının şiddetli yağmurun sele yol açacağı tahmini nedeniyle dört şehirde yaklaşık 50 bin kişiye toplu tahliye emri verildi. Yağışlar nedeniyle 12 nehir taştı ve bazı sokaklar su altında kaldı. İşikava eyaletinde bir kişi hayatını kaybetti ve yedi kişiden haber alınamıyor. Japonya Meteoroloji Ajansı, bazı bölgeler için en yüksek seviyede acil durum uyarısında bulundu.
23 Eylül 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki D.A., tatilden döndüğünde apartmanın bacasına sakladığı beş bilezik ile 45 gram altının çalındığını fark etti ve polise ihbarda bulundu. Polis ekipleri, 24 yaşındaki M.C.K.'yi altınlarla birlikte yakaladı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.C.K. mahkemeye sevk edildi ve çalınan altınlar sahibine teslim edildi.
22 Eylül 2024

Bağımsız milletvekili Yüksel Arslan, ASKİ Spor Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Arslan, sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu'nu ima eden eleştirilerde bulunmuş ve bu ifadeler Mansur Yavaş tarafından onaylanmamıştı. Yavaş, Arslan'ın açıklamalarını kendi siyaset tarzına uymadığını belirterek, tweet'i silmesini tavsiye etti. Arslan, İmamoğlu'nu kastetmediğini ve Yavaş'a zarar vermek istemediğini belirterek istifa ettiğini açıkladı.
22 Eylül 2024

Hizbullah, suikast sonucu ölen üst düzey komutanı İbrahim Akil'in cenazesinde İsrail'i tehdit etti. Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail ile 'açık hesap savaşı' aşamasına girdiklerini ve İsrail'in dehşetten öleceğini belirtti. İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 45 kişi hayatını kaybetmiş, Hizbullah da buna karşılık olarak İsrail'in Hayfa kentine roket saldırısı düzenlemişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Hizbullah'a karşı sert mesajlar verdi.
22 Eylül 2024

İran, İsrail adına eylemler planlayan 12 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Devrim Muhafızları Ordusu tarafından altı eyalette gerçekleştirilen operasyonlarda, bu kişilerin para karşılığında çalıştıkları öne sürüldü. Bu gelişme, Lübnan'da Hizbullah'ın çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişinin ölmesi ve İsrail'in sorumlu tutulması olayının ardından geldi. İsrail'in Lübnan'daki saldırıları ve Hizbullah ile yaşanan gerilim, bölgedeki tansiyonu artırmış durumda.
22 Eylül 2024

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 22 Eylül 2024'ten önce işlenen suçlar için genel af ilan etti. Ancak, topluma ve devlete ciddi saldırı teşkil eden bazı suçlar, rüşvet, sahtecilik ve genel ahlaka aykırı bazı kabahatler af kapsamı dışında bırakıldı. Af, asker kaçaklarını da kapsıyor ancak saklanan ve adaletten kaçanlar için belirli süreler içinde teslim olma şartı bulunuyor. Ayrıca, mala saldırı içeren durumlarda mağdurun tazminat talep etme hakkı saklı tutuluyor.
22 Eylül 2024

Trabzon'da etkili olan yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanlar sonucunda kaybolan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir, üç gün süren arama çalışmalarının ardından denizde ölü bulundu. Balıkçılar tarafından fark edilen ceset, Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekipleri tarafından Trabzon Havalimanı yakınlarındaki limana getirildi. Kimlik tespiti için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesedin, yakınları tarafından Ali Kemal Demir'e ait olduğu belirlendi.
22 Eylül 2024

OpenAI, 2025 yılına yeni bir logoyla girmeyi planlıyor. Mevcut altıgen çiçek sembolü yerine büyük siyah bir 'O' harfi kullanılacak. Ancak, çalışanlar yeni logoyu basit ve karamsar bulduklarını belirtti. Şirket yöneticileri, çalışanların geri bildirimlerine göre yeni bir logo tasarlamayı düşünebilir.
22 Eylül 2024

Sri Lanka'da devlet başkanlığı seçimini Marksist eğilimli Anura Kumara Dissanayake kazandı. İlk turda hiçbir adayın oyların mutlak çoğunluğunu alamaması üzerine seçim ikinci tura kaldı ve Dissanayake, muhalefet lideri Sajith Premadasa'yı geride bırakarak Sri Lanka'nın 10'uncu devlet başkanı oldu. 2022'deki ekonomik kriz sonrası düzenlenen bu seçim, ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarı açısından büyük önem taşıyor.
22 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski özel kalemi Yüksel Arslan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilerini onaylamadığını belirtti ve Arslan'a tweet'ini silmesini tavsiye etti. Arslan, İmamoğlu'nu 'proje çocuk' ve 'siyasi kalpazan' gibi ifadelerle eleştirmişti. Yavaş, bu tür açıklamaların kendi siyaset tarzına uymadığını vurguladı. İmamoğlu ise daha önce yaptığı bir konuşmada 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ifadesini kullanmıştı.
22 Eylül 2024

İsrail askerleri, Al Jazeera televizyonunun Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki ofisini kapattı. Ağır silahlı askerler, ofise baskın düzenleyerek tüm ekipman ve belgelere el koydu. Al Jazeera, bu baskını kınayarak gazetecilik yapmaya devam edeceklerini duyurdu. İsrail hükümetinin bu eylemi, işgal altındaki topraklardaki durumu gizlemeyi amaçladığı iddia edildi.
22 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti. New York'taki Türkevi'nde düzenlenen etkinlikte Erdoğan'ı karşılayanlar arasında eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da yer aldı. Erkan'ın Erdoğan'la sohbet etmeye çalıştığı ancak Erdoğan'ın pek ilgi göstermediği gözlemlendi. Erkan, kısa bir süre Merkez Bankası başkanlığı yapmış ve babasıyla ilgili iddialar nedeniyle gündeme gelmişti.
22 Eylül 2024

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta sivillerin ölmesinden ve İsrail ile Hizbullah arasında artan şiddetten endişe duyduklarını belirtti. Borrell, 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlenen hava saldırısında üçü çocuk olmak üzere birçok sivilin hayatını kaybettiğini hatırlattı. AB'nin, Lübnan'da tırmanan gerilimden ve İsrail ile Hizbullah arasındaki sınır ötesi şiddetten endişe duyduğunu ifade eden Borrell, bölgede tam kapsamlı bir savaşın önlenmesi için diplomatik arabuluculuk çabalarının önemine dikkat çekti.
22 Eylül 2024

UEFA, Beşiktaş'ın Eintracht Frankfurt ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçının stat ismini 'Şenol Güneş Spor Kompleksi' olarak duyurdu. Beşiktaş kulübü, UEFA'dan bu hatanın düzeltilmesini talep etti. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi iç saha maçlarını Beşiktaş Stadyumu veya Süper Lig maçlarının yapıldığı Tüpraş Stadyumu'nda oynadığını belirtti.
22 Eylül 2024
İşaretlediklerim