İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a nokta saldırı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda sekiz kişinin öldüğünü ve 58 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırının Hizbullah’ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’i hedef aldığı iddia edildi. Lübnan Başbakanı Necip Mikati, saldırıyı kınayarak İsrail’in insani, hukuki ve ahlaki değerlere önem vermediğini belirtti.
20 Eylül 2024

Netflix, Wednesday dizisinin yapım aşamasındaki ikinci sezonunun tanıtım filmini yayınladı. Tanıtım videosunda dizinin başrol oyuncuları ve yapımcı Tim Burton yer alıyor. Catherine Zeta-Jones, yeni sezonun daha büyük ve karmaşık olacağını belirtti. Wednesday'in ikinci sezonu İrlanda'da çekiliyor ve 2025'te yayınlanması planlanıyor.
20 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah ile yaşanan gerilim nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için yapacağı beş günlük ABD ziyaretini dört güne düşürdü. Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişi ölmüş, 3 bin 250 kişi yaralanmıştı. Lübnan, patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail ordusu Beyrut'ta Hizbullah'a yönelik bir saldırı düzenledi. Netanyahu, 25 Eylül'de ABD'ye gidip 27 Eylül'de BM Genel Kurulu'nda konuşma yapacak.
20 Eylül 2024

VisaGuide.World'ün dünya çapında 199 ülke ve bölgeyi değerlendirerek yaptığı çalışmaya göre, Singapur dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında birinci sıraya yükseldi. İspanya ikinci sıraya gerilerken, ilk beşte dört Avrupa ülkesi bulunuyor. Türkiye, Moldova, Tuvalu ve Kribati'nin ardından 93'üncü sırada yer aldı. Sıralama, pasaport sahiplerinin vizesiz erişebilecekleri rota sayısına ve diğer giriş politikalarına göre yapılıyor.
20 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırı düzenlediğini açıkladı. Hizbullah’a bağlı Al-Manar TV, saldırının gerçekleştiğini doğruladı. Saldırının detayları ve sonuçları hakkında henüz daha fazla bilgi verilmedi.
20 Eylül 2024

Türk Escobar olarak bilinen suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya, İzmir Menemen R Tipi Cezaevi'nde 66 yaşında hayatını kaybetti. Çetinkaya, uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek suçlarından 24 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve Nisan 2023'te tutuklanmıştı. Suç kariyeri boyunca birçok kez tutuklanan ve tahliye edilen Çetinkaya, son olarak 20 Şubat'ta düzenlenen geniş çaplı bir operasyonla suç örgütüne yönelik yapılan baskınlarda yakalanmıştı.
20 Eylül 2024

Avrupa Birliği, Rusya'nın dondurulmuş varlıklarının getirilerini teminat göstererek Ukrayna'ya 35 milyar avro kredi vereceğini açıkladı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kiev ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın AB desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bu kredi, G7 ülkelerinin haziran ayında aldığı karar doğrultusunda sağlanacak. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana Batı ülkeleri yaklaşık 300 milyar dolarlık Rus varlığını dondurdu ve bu tutarın 200 milyar doları AB ülkelerinde bulunuyor.
20 Eylül 2024

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümüne ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen raporun detaylarını paylaştı. Raporda, Narin'in 21 Ağustos'ta boğularak öldürüldüğü ve ölüm sonrası hayvanlar tarafından travmaya maruz kaldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştır. Eren, gerçek adaletin sağlanması için soruşturma sürecini titizlikle takip edeceklerini belirtti.
20 Eylül 2024

Dünya genelinde yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte Alzheimer hastalığına yakalanan kişi sayısı da artıyor. Bursa Şehir Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Cemile Haki, düzenli fiziksel aktivite ve Akdeniz tipi diyetin Alzheimer hastalığını önleyebileceğini belirtti. Alzheimer hastalığının tam anlamıyla tedavisi bulunmamakla birlikte, hastalığın ilerlemesini yavaşlatacak ve semptomları azaltacak tedaviler mevcut. Ayrıca, sosyal yaşantı ve beyni çalıştıracak aktivitelerin de hastalığın gelişimini geciktirdiği tespit edilmiştir.
20 Eylül 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da katıldığı bir programda Narin Güran cinayetiyle ilgili soru sormak isteyen bir gazeteciye 'sus işareti' yaptı. Yerlikaya, program sonrası yaptığı açıklamada konunun adliyede olduğunu ve yargı sürecinin beklenmesi gerektiğini belirtti. Narin Güran, 21 Ağustos'ta kaybolmuş ve 8 Eylül'de cansız bedeni bulunmuştu. Cinayetle ilgili olarak birçok kişi gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
20 Eylül 2024

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 21 Eylül'de Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanacak derbi maçının deplasman biletleri satışa sunuldu. Biletler, sadece GS Logolu passolig kart sahiplerine www.passo.com.tr üzerinden satılacak ve fiyatı 1950 lira olarak belirlendi. Biletlerin sadece kişinin kendi adına alınabileceği ve resmi satış kanalları dışındaki bilet satışlarının engelleneceği belirtildi. Galatasaray, taraftarlarını resmi olmayan kanallardan bilet almamaları konusunda uyardı.
20 Eylül 2024

Wall Street Journal, Pentagon'un İsrail'in Lübnan'a karadan saldırabileceği izleniminde olduğunu iddia etti. Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. ABD'li yetkililer, İsrail'in küçük bir askeri güçle dar kapsamlı ve hızlı operasyonlar yapabileceği görüşünde. İsrail-Lübnan sınırında çatışmaların zaman zaman şiddetlendiği belirtiliyor.
20 Eylül 2024

Britanya’da kamu borcu, ağustos ayında ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYH) yüzde 100’üne ulaştı. Britanya Bütçe Sorumluluk Ofisi’nin raporuna göre, önemli politika değişiklikleri yapılmazsa kamu borcunun 50 yıl içinde yaklaşık üç katına çıkacağı öngörülüyor. Bu artışın nedenleri arasında nüfusun yaşlanması, azalan iş gücü, iklim değişikliğiyle mücadelede artan harcamalar ve jeopolitik riskler bulunuyor. Britanya Ulusal İstatistik Ofisi, kamu borcunun geçen ay 13,7 milyar sterlin artarak 2,768 trilyon sterline ulaştığını bildirdi.
20 Eylül 2024

İsrail ordusu, Batı Şeria'da askerlerinin Filistinlilerin cesetlerini çatıdan attığını gösteren görüntüler üzerine inceleme başlattığını duyurdu. Görüntülerde, bir İsrail askerinin cesedi çatıdan aşağı ittiği ve diğer askerlerin bu durumu izlediği görülüyor. Olayın Cenin yakınlarındaki Kabatiyah kasabasında gerçekleştiği belirtiliyor. İsrail ordusu, bu olayın ordunun değerlerine uymadığını belirterek ciddi bir inceleme başlattığını açıkladı.
20 Eylül 2024

İzmir'in Gaziemir ilçesinde fahri trafik müfettişinin bir sürücüye kestiği 6 bin 439 liralık trafik cezası, delil yetersizliği nedeniyle mahkeme tarafından iptal edildi. Sürücü Ali Eyce, cezanın iptali için yaptığı itirazda, ihlali yapmadığını ve bunu kanıtlayacak somut delillerin bulunmadığını belirtti. İzmir 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, ihlal iddiasını destekleyecek fotoğraf veya video gibi delillerin olmaması nedeniyle cezayı iptal etti.
20 Eylül 2024

Norveçli futbolcu Ole Saeter, İsrail ekibi Maccabi Haifa'nın transfer teklifini, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle reddetti. Saeter, hesabına 'kanlı para' girmesini istemediğini belirtti ve insan hakları ihlallerine karıştığı düşünülen bir ülkeden gelen teklifi kabul etmeyeceğini vurguladı. Maccabi Haifa, Saeter için 10 milyon kron teklif etmişti.
20 Eylül 2024

Beyoğlu Kaymakamlığı, Beyoğlu Belediyesi'ne ait bazı birimlerin taşınma konusunda özensiz tavır sergilediği gerekçesiyle tahliye edildiğini açıkladı. Belediye yöneticilerinin kaymakamlık binasındaki belediye birimlerine girişlerinin engellendiği bildirildi. Kaymakamlık, tahliye kararının depreme karşı riskli binaların boşaltılması gerektiği için alındığını belirtti. Belediye Başkanı İnan Güney, bu durumu tüm ilçeyi cezalandırmak olarak nitelendirdi.
20 Eylül 2024

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ağustos ayında kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Ağustosta kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 azalırken, kapanan şirket sayısı yüzde 5,7 arttı. Ocak-ağustos döneminde kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 azalarak 71 bin 661’e geriledi. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı ise yüzde 25,4 artarak 16 bin 634’e yükseldi.
20 Eylül 2024

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, başını örtmeyen öğrencilere müdahale edeceğini belirten sözleriyle gündeme gelmişti. Kırbıyık, bu kez de kadın müdür yardımcısının odasının kapısını zorla kırarak yeniden dikkatleri üzerine çekti. Olayın ardından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırbıyık'ın açığa alındığını duyurdu. Görüntülerin basına yansıması üzerine olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.
20 Eylül 2024

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD'nin İsrail'e yönelik politikasının değişmediğini ve desteğin süreceğini belirtti. Jean-Pierre, ABD'nin İsrail'e sağladığı silah desteğinin durdurulması taleplerine karşılık, İsrail'in güvenliğine olan bağlılıklarının sarsılmaz olduğunu vurguladı. Ayrıca, ABD'nin İsrail'e 20 milyar dolarlık silah satışına onay verdiği ve bu satışın Gazze'deki ateşkes sürecinin belirsiz olduğu bir dönemde gerçekleştiği belirtildi.
20 Eylül 2024
İşaretlediklerim