Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 20 kentte kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu’nun doğusu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu, Orta ile Doğu Akdeniz bölgelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
23 Eylül 2024

Türk-İş ve Hak-İş, uzun bir suskunluk döneminin ardından mitinglere başladı. İşçi-sendika eylemlerinde belirgin bir artış gözleniyor ve bu eylemlerin sonbaharda daha da artması bekleniyor. DİSK, uzun süredir 'geçinemiyoruz' sloganıyla eylemler düzenlerken, üç işçi konfederasyonu da vergide ve gelirde adalet talepleriyle ortak bir açıklama yaptı. İşçiler, zorlaşan geçim ve yaşam koşullarını iyileştirmek için sendikalaşmak istiyor ve bu taleplerle hükümete karşı eylemler düzenliyor.
23 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, ABD ile ilişkilerin başkan kim olursa olsun değişmeyeceğini belirtti. Erdoğan, Türkevi’nde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, küresel ve bölgesel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. BM'nin reform ihtiyacına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin NATO müttefikliği ve Avrupa Birliği üyelik perspektifine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Teşkilatı, BRICS ve ASEAN ile ilişkilerini güçlendirme kararlılığını ifade etti.
23 Eylül 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 23 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 519 gündür hapiste. Kavala, 2017 yılında gözaltına alındı ve Gezi eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'ya 2022 yılında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi ve Yargıtay bu kararı 2023 yılında onadı.
23 Eylül 2024

Japonya'da meteoroloji uzmanlarının şiddetli yağmurun sele yol açacağı tahmini nedeniyle dört şehirde yaklaşık 50 bin kişiye toplu tahliye emri verildi. Yağışlar nedeniyle 12 nehir taştı ve bazı sokaklar su altında kaldı. İşikava eyaletinde bir kişi hayatını kaybetti ve yedi kişiden haber alınamıyor. Japonya Meteoroloji Ajansı, bazı bölgeler için en yüksek seviyede acil durum uyarısında bulundu.
23 Eylül 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki D.A., tatilden döndüğünde apartmanın bacasına sakladığı beş bilezik ile 45 gram altının çalındığını fark etti ve polise ihbarda bulundu. Polis ekipleri, 24 yaşındaki M.C.K.'yi altınlarla birlikte yakaladı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.C.K. mahkemeye sevk edildi ve çalınan altınlar sahibine teslim edildi.
22 Eylül 2024
İşaretlediklerim