Sessiz lüks kavramı, ultra zenginlerin statülerini abartısız ama pahalı eşyalarla göstermelerini ifade ediyor. Wall Street Journal'ın raporuna göre, bu kesim sadece kendi komünitelerinin tanıdığı aksesuarları tercih ediyor. Örneğin, Patek Philipe saatleri gibi markalar, gösterişsiz ama oldukça pahalı seçenekler arasında yer alıyor. Ayrıca, zenginler tatil ve günlük yaşamlarında da lüksü sade bir şekilde ifade etmeye özen gösteriyor.
22 Eylül 2024

İngiltere Championship ekibi Cardiff City, teknik direktör Erol Bulut’un görevine son verdiğini duyurdu. Bulut, 2023 yaz transfer döneminde göreve başlamış ve Cardiff ile iki yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak bu sezon altı maçın beşini kaybeden ve birinde berabere kalan takım, Championship'te son sırada yer alıyor. Cardiff City yönetimi, Bulut'a emekleri için teşekkür ederek yollarını ayırdı.
22 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan Hizbullahı'nın Hayfa kenti çevresine düzenlediği roket saldırısının ardından Hizbullah'a sert mesajlar verdi. Netanyahu, İsrail'in Hizbullah'a hayal edemeyeceği darbeler indirdiğini ve mesajı almadılarsa alacaklarını belirtti. İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 45 kişi hayatını kaybetmişti. Uluslararası toplum, bu saldırıların bölgesel bir savaşa yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.
22 Eylül 2024

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama eyaletinin Birmingham kentinde gerçekleşen silahlı saldırıda dört kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Polis yetkilisi Truman Fitzgerald, saldırının yerel saatle 23.00 civarında meydana geldiğini ve saldırganın henüz yakalanamadığını belirtti. Olayın yaşandığı bölgede çok sayıda bar ve restoranın bulunduğu ifade ediliyor. Soruşturma devam ediyor.
22 Eylül 2024

Trabzon'da etkili olan yağışların ardından Sürmene ve Araklı ilçelerinde taşkın ve heyelan meydana geldi. Çavuşlu Mahallesi'nde iş yerleri ve evlerin zemin katlarında temizlik çalışmaları devam ederken, Araklı'da su basan binaların zemin katlarından su tahliye işlemleri yapılıyor. Arsin Belediyesi, zarar gören vatandaşların AFAD Başvuru Bürosu'na başvurabileceklerini duyurdu. Sürmene'de kaybolan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir'i arama çalışmaları ise havadan, karadan ve denizden sürdürülüyor.
22 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2021-2023 yılları arasında yapılan yat ve tekne satışlarında 1,4 milyar liralık vergi kaybı tespit etti. Gelir idaresi, turizm bölgelerindeki lüks harcamaları yakından takip ederek, özel yat ve tekne satışlarını inceleme altına aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verileriyle uluslararası bilgi değişimi kapsamında elde edilen bilgileri çapraz kontrol eden bakanlık, 45 binin üzerinde özel tekne ve yat satışında yüksek miktarda vergi kaybı belirledi. 15 bin gerçek kişi ve 1527 şirketin satış bedelleriyle beyan edilen fiyatlar arasında büyük fark bulunduğu tespit edildi.
22 Eylül 2024

İran'ın doğusundaki Güney Horasan eyaletinde bulunan Tebes ilçesindeki bir kömür madeninde metan gazı patlaması meydana geldi. Patlama sonucunda 28 kişi hayatını kaybetti ve 17 kişi yaralandı. İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, mahsur kalan 24 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
22 Eylül 2024

Sri Lanka'da yapılan devlet başkanlığı seçiminde, Marksist eğilimli milletvekili Anura Kumara Dissanayake, resmi olmayan sonuçlara göre oyların yaklaşık yüzde 50'sini alarak önde gidiyor. Muhalefet lideri Sajith Premadasa yüzde 30 oyla ikinci, mevcut Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe ise yüzde 15 oyla üçüncü sırada yer alıyor. Ülkede 2022'de yaşanan ağır ekonomik kriz ve ardından gelen protestoların ardından yapılan bu seçim, halkın yeni bir lider arayışını yansıtıyor. Seçim sonuçlarının netleşmesiyle birlikte Dışişleri Bakanı Ali Sabry, Dissanayake'yi tebrik etti.
22 Eylül 2024

Ankara'da, depremde ağır hasar gören araçların motorlarını yasadışı olarak başka araçlara takarak 'change' işlemi yapan dört şüpheli yakalandı. Polis, bu motorların çalıntı, kaçak veya hacizli araçlara takıldığını tespit etti. Ankara Oto Sanayi'deki dört iş yerine düzenlenen operasyonda, şasi numaraları silinmiş ve kimliksiz toplam 31 motor ve 19 şanzıman ele geçirildi. Ele geçirilen parçalar, kriminal laboratuvarda incelenecek.
22 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep ve Hatay illeri için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Trabzon'da sağanak yağışların salıya kadar aralıklarla ve yer yer kuvvetli olarak devam etmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışlar nedeniyle toprak kayması ve heyelan tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmaları da açıklandı.
22 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi' kapsamında Fatih Gülsüm Hanım İhya Kız Kur'an kursundan 47 kız öğrenci hafızlık icazeti aldı. Öğrenciler, hem örgün eğitim hem de hafızlık eğitimi alarak üç yılın sonunda hafızlıklarını tamamladı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, öğrenciler icazetlerini Reisü’l Kurra Vekili Talip Akbal Hoca'nın elinden aldı. Proje, öğrencilerin akademik, sosyal ve ahlaki gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.
22 Eylül 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 22 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 518 gündür hapiste. Kavala, 2017 yılında gözaltına alındı ve Gezi eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'ya 2022 yılında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi ve Yargıtay bu kararı 2023 yılında onadı.
22 Eylül 2024
İşaretlediklerim