Diyarbakır başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabiri Delal Akyüz İzmir'de, Fırat Can Arslan Ankara'da gözaltına alındı. Ayrıca T24 editörü Sibel Yükler de Ankara'daki evinde düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltıların sebebi henüz bilinmiyor. Fırat Can Arslan, geçen ay da gözaltına alınmış ve üç gün sonra serbest bırakılmıştı.
25 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde yıkılan ve 36 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'yla ilgili bilirkişi incelemesi sonuçlandı. İnceleme sonucunda, binanın taşıyıcı sistemine birçok noktada müdahale edildiği ve gerekli mühendislik incelemesinin yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, binanın imar barışından faydalandığı ve bu süreçte de gerekli mühendislik incelemesine tabi tutulmadığı tespit edildi. İnceleme sonucunda, binanın altında bulunan pastanenin taşıyıcı sistemini tahrip etmesinin de binanın yıkılmasına yol açtığı belirtildi.
24 Temmuz 2023

Sputnik Türkiye çalışanları, yönetimin sendika karşıtı tutumu ve temel hak taleplerini görmezden gelmesi üzerine grev kararı aldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda örgütlenen çalışanlar, toplu iş sözleşmesi için yönetimle görüşmeler yürütmüştü ancak bu görüşmeler, yöneticilerin sendikalı çalışanlara baskısı ve taleplerde uzlaşmaz tavrı sonrası sonlandı. Grev kararının asılmasının ardından yapılan basın açıklamasında işverenin sendika karşıtı tutumu ve taleplere yaklaşımı eleştirildi.
24 Temmuz 2023

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2022 verilerine göre, Türkiye'ye göç edenlerin sayısı bir önceki yıla göre %33,2 azalarak 494 bin 52 kişi oldu. Türkiye'den göç edenlerin sayısı ise %62,3 artarak 466 bin 914 kişiye ulaştı. Göç edenlerin çoğunluğu erkeklerden oluşurken, en fazla göç eden yaş grubu 25-29 oldu. İstanbul, hem en fazla göç alan hem de en fazla göç veren il oldu. Türkiye'ye en çok göç veren ülke Rusya, Türkiye'den en çok göç alan ülke ise Irak oldu.
24 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ağlatan sözleriyle tanınan AKP'li Bolu Belediye Meclisi üyesi Hacer Çınar, ekonomik zamlara tepki gösterdi. Çınar, sağlık işçilerinin geriye dönük haklarının ödenmesi konusunda bir basın açıklaması yaptı ve 'sabırlarının tükendiğini' belirtti. Çınar, ev kiralarının, vergi oranlarının ve temel ihtiyaç maliyetlerinin arttığını, altın ve döviz fiyatlarının fırladığını ve bu durumun işçilerin yaşamını zorlaştırdığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın durumunu gelecek hafta karara bağlayacak. Özcan, partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti ve partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti. Özcan'ın sağlık sorununu gerekçe göstererek savunma yapmak üzere YDK'ye gelememesi nedeniyle karar ertelendi.
20 Temmuz 2023

Ankara'da 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde 40 zamla 5 liradan 7 liraya çıkarıldı. Van ve Osmaniye'de ise ekmek fiyatlarına yüzde 50 zam yapıldı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına her ilde zam geleceğini ancak bunun yüzde 35'i geçmeyeceğini belirtmişti. Ancak bu oranın Ankara, Van ve Osmaniye'de aşıldığı görüldü.
20 Temmuz 2023

Yeşiller Partisi, İçişleri Bakanlığı'nın partinin kuruluşunu engelleyen tutumuna karşı hukuki mücadele yürütüyor. Parti, 21 Eylül 2020'de gerekli belgeleri bakanlığa teslim etti ancak tüzel kişilik kazanamadı. Ankara 8'inci İdare Mahkemesi, bakanlığın tutumunu hukuka aykırı buldu, fakat İçişleri Bakanlığı kararı istinafa taşıdı ve Ankara 10'uncu İdare Mahkemesi önceki kararı kaldırdı. Yeşiller Partisi, bireysel örgütlenme ve seçme-seçilme özgürlüğünü vurgulayarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
19 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı bir çevrimiçi toplantının kaydı internete sızdırıldı. Toplantıda parti meclisinin olağanüstü toplantıya çağrılması gündemdeydi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıdan haberdar olup parti meclisini toplama kararı aldı. Ayrıca CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), videonun sızmasından üç saat önce acil toplanma kararı aldı ve bazı MYK üyeleri videoda yer alan isimlerin istifasını talep edecek.
19 Temmuz 2023

Merkez Bankası'nın yayımladığı konut endeksine göre, Türkiye'de konut fiyatları Mayıs ayında aylık %3,6 oranında artış gösterdi. Bu artış, son iki yılın en düşük aylık artış oranı olarak kaydedildi. Yıllık bazda ise fiyatlar %103,64 arttı. Enflasyondan arındırılmış fiyat artışı yıllık %45 olarak belirlendi. Üç büyük şehir arasında en yüksek yıllık artış %113,2 ile Ankara'da gerçekleşti, İzmir ve İstanbul'da da fiyatlar sırasıyla %106,2 ve %95,2 arttı.
18 Temmuz 2023

Ankara'da, akaryakıta gelen ÖTV zammının ardından toplu ulaşım ücretlerine zam geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin aldığı kararla tam bilet fiyatı 9,5 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti ise 4,75 TL'den 7,5 TL'ye yükseltildi. Zamlı tarifeler 24 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. ABB, yaptığı açıklamada toplu ulaşım hizmetlerindeki aylık 300 milyon liralık zararın diğer bütçe kalemlerinden karşılandığını belirtti.
18 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19-24 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildirdi. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların 3 ila 8 derece, diğer bölgelerde ise 1 ila 5 derece mevsim normallerinin üstünde olması bekleniyor. Bazı illerde sıcaklıkların 41 dereceye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Vatandaşlar, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaları ve tedbir almaları konusunda uyarıldı.
18 Temmuz 2023

RTÜK, TELE1 TV'ye Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sözleri nedeniyle yayın durdurma ve idari para cezası vermişti. TELE1 TV, bu karara karşı Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, TELE1 TV'nin başvurusunu kabul ederek cezanın yürütmesini oybirliğiyle durdurdu ve RTÜK'e savunma için 30 günlük süre tanıdı. Eğer mahkeme RTÜK'ün kararını onaylasaydı, kanal 24 Temmuz'a kadar yayın yapamayacaktı.
17 Temmuz 2023

Britanya İçişleri Bakanı Suella Braverman, Türkiye'den botlarla gelen göçmen sayısındaki artıştan dolayı, göçmenleri hızla geri göndermek ve yasa dışı göçü engellemek için Arnavutluk ile yapılan benzer bir anlaşmayı Türkiye ile de yapmayı planlıyor. Bu yılın başından itibaren Türkiye'den 1000'den fazla göçmen Manş Denizi üzerinden Britanya'ya ulaştı. Göç Bakanı Robert Jenrick'in, düzensiz göçmenlerin geri alımını kolaylaştıracak bir anlaşmayı görüşmek üzere bu ay içinde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.
16 Temmuz 2023

Türkiye'de, özellikle büyük şehirlerde kira fiyatları hızla artarken, hükümetin önlemleri yetersiz kalıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama bir ailenin elverişli bir konut bulması giderek zorlaşıyor. Asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğu Türkiye'de, asgari ücretle çalışanların ve orta sınıfın konut kiralarını karşılaması neredeyse imkansız hale geliyor. Birleşmiş Milletler'in belirlediği 'elverişli konut hakkı' kriterlerine göre, İstanbul'da minimum kira fiyatları 14 bin TL'den başlıyor ve 70 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Ankara ve İzmir'de de durum benzer şekilde pahalı konutlarla sınırlı.
15 Temmuz 2023

Disiplin süreci devam ederken CHP'den ihraç edilme ihtimali bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partiden atılmasından bir gün önce istifa edeceğini söylemişti. Ancak CNN Türk yayınında arkadaşlarının uyarısıyla duygusal bir tepki verdiğini anladığını ve istifa etmeyeceğini belirtti. Özcan, partinin gerekçeli kararını merak ettiğini ifade etti.
15 Temmuz 2023

Bolu'nun Yuva köyünde geçen yıl içme suyundan kaynaklanan zehirlenme sonucu 148 kişi hastaneye başvurmuş ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Bolu savcılığı, su deposunun yeterince temizlenmemesi ve gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle beş görevli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı ve köy muhtarı dahil olmak üzere üç kişiye 'taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 15'er yıla kadar, diğer iki kişiye ise 'görevi kötüye kullanma' suçundan birer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
14 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç, bilinen adıyla Jahrein'e, kendisine yönelik 'leblebi kafalı' ve 'demans hastası' ifadeleri kullanması nedeniyle 200 bin liralık tazminat davası açtı. Jahrein, Kılıçdaroğlu'nun ayrıca tweet'leri için de 150 bin ve 50 bin lira olmak üzere iki ayrı tazminat davası daha açtığını duyurdu. Jahrein, bu duruma tepki göstererek Kılıçdaroğlu'na Twitter üzerinden yanıt verdi. 2021 yılında Kılıçdaroğlu, Jahrein'in bir tweet'ine cevap vererek canlı yayına çıkmak istemiş ve ikili CHP genel merkezinde canlı yayında görüşmüştü.
14 Temmuz 2023
İşaretlediklerim