Ticaret Bakanlığı, ikinci el ürünlerin satışında tüketici mağduriyetlerini önlemek amacıyla yeni bir düzenleme getirdi. Bu düzenlemeye göre, elektronik kimlik bilgisi bulunan kullanılmış ürünler bakanlığın bilgi sistemine kaydedilecek. Düzenleme, cep telefonu, tablet, akıllı saat, bilgisayar, oyun konsolu ve modem gibi ürünleri kapsıyor. Ayrıca, yenileme yetkisi verilen ticari işletmelerin bu yetkiyi devretmesi yasaklanarak, tüketicilerin güvenli bir şekilde ikinci el ürün alması hedefleniyor.
21 Ağustos 2024

İstanbul'da sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü enfeksiyonu salgını yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı, 2-20 Ağustos tarihleri arasında yedi ilçede 15 lokasyonda vaka tespit etti. KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Anadolu ve Avrupa yakasındaki hastanelerde toplam 13 hastanın menenjit ve ensefalit nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Virüsle enfekte olanların sayısının 2-3 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi'nde de dört vaka bildirildi. Hastalığın insandan insana bulaşmadığı, ancak sivrisinekler aracılığıyla yayıldığı vurgulandı.
21 Ağustos 2024

Artvin'in Arhavi ilçesi, Cengiz Holding'in madencilik faaliyetleri nedeniyle halkın tepkisiyle karşı karşıya. MAPEG'nin geçen ay yaptığı maden arama sahası ihalesinde, Eti Bakır 5 milyon TL bedelle Arhavi ve Hopa'daki toplam 10 köyü kapsayan 1930,92 hektarlık alanın ihalesini kazandı. Bu durum, bölgenin ekosistemine ve tarım-hayvancılık faaliyetlerine zarar vereceği endişesiyle halkın protestolarına neden oldu.
21 Ağustos 2024

Rusya, ABD'nin Moskova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Stephanie Holmes'u, ABD'li bazı gazetecilerin ve paralı askerlerin Kursk bölgesine izinsiz girmesi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. Rusya, ABD'li gazetecilerin izinsiz girişini kınadı ve ABD'li paralı askerlerin Kursk'ta bulunduğuna dair kanıtların olduğunu belirtti. Bu durumun ABD'nin Ukrayna savaşına doğrudan dahil olması anlamına geldiğini ifade eden Rusya, yasa dışı yollardan ülkeye giren yabancı uzmanların ve paralı askerlerin meşru askeri hedefler olduğunu vurguladı.
20 Ağustos 2024

İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba K., 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Mahkeme, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından tahliyesine karar vererek yurt dışı yasağı getirdi, ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasından tutukluluğunun devamına hükmetti. Dilruba K.'nın ilk duruşması 3 Eylül'de yapılacak.
20 Ağustos 2024

Manisa'da kaçak yollarla çoğaltılan 300 cennet papağanı, Manisa Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirildi. Papağanlar, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na götürülerek karantinaya alındı. Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, papağanların yol stresleri ve su kayıplarının giderildiğini ve karantina sürecinden sonra bakımlarının devam edeceğini belirtti.
20 Ağustos 2024

ABD, Güney Kore'nin yaklaşık 3,5 milyar dolar değerinde Apache helikopteri ve ekipman siparişine onay verdi. Pentagon'a bağlı Savunma ve Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA), bu helikopterlerin Hint-Pasifik bölgesinin siyasi istikrarını ve güvenliğini artırma çabasına katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, DSCA Avustralya'ya yaklaşık 100 milyon dolarlık 350 Javeline füzesi satışının da onaylandığını duyurdu.
20 Ağustos 2024

Japonya'nın Hokkaido adasındaki New Chitose Havalimanı'nda bir mağazada kaybolan makas nedeniyle 36 uçuş iptal edildi ve 201 uçuş rötar yaptı. Olayın ardından yüzlerce yolcu mahsur kaldı. Makas ertesi gün aynı mağazada bulundu. Havaalanı yönetimi, olayın yetersiz depolama ve yönetim sistemlerinden kaynaklandığını kabul etti ve güvenlik farkındalığını artırmak için çalışacaklarını belirtti.
20 Ağustos 2024

Mahkeme, Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş. için üç ay süreli konkordato kararı verdi ve şirketin hisseleri Borsa İstanbul'da işleme kapatıldı. Şirket, alacaklıların başlatacağı haciz işlemleri sebebiyle üretim faaliyetlerinin aksamaması için konkordato başvurusunda bulundu. Bu süreçte şirket, bankalar ve alacaklılarla borçların yeniden yapılandırılması için görüşmeler yürütecek. Mega Polietilen hisseleri, 9 Mayıs'ta tarihi zirveyi gördükten sonra değer kaybetmeye başladı ve 2 Ağustos'tan 19 Ağustos'a kadar yüzde 38 değer yitirdi.
20 Ağustos 2024

Coca Cola, 2024 yılına ait satış hacmi beklentisini düşürdüğünü açıkladı. Şirket, Ortadoğu'daki hassasiyetler ve alım gücünün azalması nedeniyle Türkiye'de düşük-orta tek haneli, uluslararası operasyonlarda ise düşük tek haneli satış hacmi daralması bekliyor. Şirket, makroekonomik zorluklar karşısında fiyat artışları konusunda temkinli davranacağını ve ciro büyümesi sağlamak için diğer aksiyonlara güveneceğini belirtti. Ayrıca, FVÖK marjı beklentisini de geçen yıla göre hafif düşüş veya yatay olarak revize etti.
20 Ağustos 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

Tesla, insansı robotu Optimus'u eğitmek için hareket yakalama kıyafetiyle çalışacak elemanlar arıyor. Bu pozisyon için belirlenen saatlik ücret 25,25 ila 48 dolar arasında değişiyor. Çalışanlar, hareket yakalama kıyafeti ve sanal gerçeklik gözlüğü takarak test rotalarında yürümeli ve belirlenen görevleri yerine getirmeli. Pozisyon için adayların boyu 170-180 santimetre arasında olmalı ve uzun süreli kullanımda rahatsızlık yaratabilecek ekipmanlarla başa çıkabilmeli.
19 Ağustos 2024

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, WhatsApp hesabının kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirildiğini duyurdu. Yücel, takipçilerine kendisinden gelen mesajlara itibar etmemeleri, linklere tıklamamaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları konusunda uyarıda bulundu. Hesabını geri almak için gerekli adımları attığını belirten Yücel, acil durumlarda alternatif iletişim yollarının kullanılmasını önerdi.
19 Ağustos 2024

Tokyo'daki Yasukuni Tapınağı'nın girişindeki taş sütuna Çince 'tuvalet' yazıldı. Olay, tapınakta görevli bir personelin grafitiyi fark etmesiyle polise bildirildi. Tapınak görevlileri, bu tür eylemlerin tapınağın itibarını zedelediğini belirtti. Yasukuni Tapınağı, Japonya'nın militarist geçmişinin bir simgesi olarak görülüyor ve komşu ülkeler tarafından eleştiriliyor.
19 Ağustos 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 19 Ağustos 2024 itibariyle 2 bin 484 gündür hapiste. Kavala, 2017 yılında gözaltına alındı ve Gezi eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
19 Ağustos 2024

Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen Highfield Müzik Festivali'nde bir dönme dolapta yangın çıktı. Yangında en az 23 kişi yaralandı ve 16 kişi hastanede tedavi altına alındı. Yangının nedeni henüz bilinmiyor ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
18 Ağustos 2024

Japon sanatçı Chiharu Shiota'nın, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıldönümü kapsamında İstanbul Modern için özel olarak ürettiği 'Dünyalar Arasında' adlı sergi, 6 Eylül 2024'te izleyiciyle buluşacak. Sergi, hafıza, varoluş, göç, yolculuk ve insan deneyimi gibi konuları odağına alıyor. Japan Foundation, Japonya Büyükelçiliği ve Japonya İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen sergi, 20 Nisan 2025'e kadar ziyaret edilebilecek.
18 Ağustos 2024

İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığı, Menderes ilçesindeki yangınla mücadelenin ise sürdüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınlarla ilgili provokatif paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle 20 sosyal medya hesabı yöneticisinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, bu tür paylaşımların halk arasında nifak tohumları ekmeye çalıştığını ve adalete teslim edileceğini belirtti. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, İzmir başta olmak üzere ülke genelinde orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapıldığını tespit etti.
18 Ağustos 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 18 Ağustos 2024 itibariyle 2 bin 483 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler tutukluluğunun devamına karar verdi. Son olarak, Yargıtay Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
18 Ağustos 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024
İşaretlediklerim