Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı bakanlıklara ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararlarını Resmi Gazete'de yayınladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve diğer bazı bakanlıklarda görevden almalar ve yeni atamalar yapıldı. Ayrıca, Türkiye Kanada Büyükelçiliği'ne Can Dizdar atandı ve yüzlerce vali yardımcısı ve kaymakamın görev yeri değiştirildi.
3 Temmuz 2024

CBS News/You Gov tarafından yapılan bir ankete göre, Amerikalıların yüzde 72’si ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık görevini sürdürecek zihinsel ve bilişsel sağlığa sahip olmadığını düşünüyor. Ankette, Biden’ın sağlık gerekçesiyle başkanlık seçimlerinden çekilmesi gerektiğine inananların yüzde 46’sını Demokratlar oluşturuyor. Aynı ankette, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın zihinsel sağlığı konusunda katılımcıların yüzde 50’si olumlu, yüzde 49’u ise olumsuz görüş bildirdi. Biden’ın kampanya anketörü Molly Murphy, başkanın münazara performansının iyi olmadığını kabul ederken, bu durumun seçim sonucunu belirlemeyeceğini savundu.
30 Haziran 2024

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Sahili’nde caretta caretta yuva sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 400’den 700’e yükseldi. Sahilde kaplumbağaların yuvalanması devam ederken, yumurtadan çıkan yavrular denize ulaşmaya başladı. Tatilcilerin yuva kafeslerini kaldırmamaları için sahile uyarı tabelaları yerleştirildi. Koruma faaliyetlerini Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yürütüyor.
30 Haziran 2024

Türkiye'de 2025'te devreye girecek olan depozito iade sistemi, ambalaj başına 25 kuruşluk bir bedel belirledi. Ancak Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, bu miktarın yetersiz olduğunu ve sistemin ölü doğmasına neden olacağını belirtti. Gündoğdu, mevcut plastik şişelerin yeniden doldurulmaya uygun olmadığını ve geri dönüşüm oranlarının düşük olduğunu vurguladı. Ayrıca, sanayicilerin baskısıyla depozito ücretinin düşük tutulduğunu ve bu durumun çevreye olan plastik salınımını azaltmayacağını ifade etti.
30 Haziran 2024

Peru'nun Atiquipa bölgesinin batısında 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından 28 kilometre derinlikte kaydedildi. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı, ancak ilk açıklamalarda can ve mal kaybı bildirilmedi.
28 Haziran 2024
İşaretlediklerim