Arnavutluk'ta yakalanan ve Thodex kripto para borsasının kapanması sonucu yatırımcıların mağdur olmasına neden olan Faruk Fatih Özer, Türkiye'ye iade edildi. İstanbul Havalimanı'na getirilen Özer, emniyet ekipleri tarafından teslim alındı ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Özer'in işlemleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam etmektedir.
20 Nisan 2023

Thodex kripto para borsasının kapanması sonucu yatırımcıların mağdur olması üzerine firari CEO Faruk Fatih Özer hakkında soruşturma başlatılmıştı. Özer, kırmızı bültenle arandıktan sonra Arnavutluk'ta yakalanmış ve Türkiye'ye iadesi talep edilmişti. İade talebi, temyiz mahkemesi ve yüksek mahkeme tarafından onaylandı. Özer'in Türkiye'ye iadesi yarın gerçekleştirilecek.
19 Nisan 2023

Arnavutluk Yüksek Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine yönelik itirazını kabul etmedi. Thodex'in kapanması sonucu yatırımcılar parasını çekememiş ve İstanbul Anadolu başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Özer, kırmızı bültenle arandıktan sonra Arnavutluk'ta yakalanmış ve iade süreci başlamıştı. İade kararının ardından son sözü adalet bakanının söyleyeceği belirtiliyor.
13 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'taki genel seçimlerde yurt dışı seçmenlerin 27 Nisan - 9 Mayıs tarihleri arasında 74 ülkedeki 177 temsilcilikte oy kullanabileceklerini duyurdu. Almanya, ABD, Fransa gibi ülkelerdeki temsilciliklerde oy verme işlemleri farklı tarihlerde başlayacak. Oy verme işlemleri hafta içi ve hafta sonu belirli saatler arasında gerçekleştirilecek ve randevu alınmasına gerek olmayacak. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kalması durumunda ise 20-24 Mayıs tarihlerinde oy kullanılabilecek.
12 Nisan 2023

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün yolsuzluk endeksinde Türkiye, 36 puanla 101'inci sırada yer aldı. 180 ülkenin değerlendirildiği endekste, Türkiye'nin bu yılki konumu, 1995'ten beri en kötü performans olarak kaydedildi. Türkiye, Arnavutluk, Ekvador, Kazakistan gibi ülkelerle aynı sırada bulunurken, Belarus 91., Macaristan 77., Çin 65. ve Suudi Arabistan 54. sırada yer alıyor. Türkiye'nin yıllara göre sıralaması giderek düşmekte olup, 1995 yılında 29'uncu sırada iken, 2022'de 101'inci sıraya kadar gerilemiştir.
31 Ocak 2023

Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur, Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti. Ancak Anadolu başsavcı vekilinin itirazı sonucu üst numaralı ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilen itiraz üzerine Olur hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve tahliye olamadan yeniden tutuklandı. Olur, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden Arnavutluk üzerinden Türkiye'ye iade edilmiş ve 'suç örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.
26 Ocak 2023

Dünya Meteoroloji Örgütü Genel Sekreteri Petteri Taalas, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkelerden biri olduğunu ve Akdeniz'de çölleşmenin hızlanabileceğini ifade etti. Kuraklığın gıda fiyatları üzerindeki etkisi artacak ve tarım, hayvancılık, turizm gibi sektörler olumsuz etkilenecek. Taalas, fosil yakıt kullanımını azaltma ve sulama teknolojilerine odaklanma gerekliliğine vurgu yaparak, Türkiye'nin güneş ve rüzgar enerjisine yatırım yapması gerektiğini belirtti.
20 Ocak 2023

Almanya'da büyüyen ve yedi yıl önce babasının Türk olduğunu öğrenen 33 yaşındaki Madeline Hoffmann, babasıyla tanışmak için Almanya'dan bisikletiyle Türkiye'ye doğru yola çıktı. Yaklaşık dört buçuk ay süren yolculuğun ardından Kayseri'de 64 yaşındaki babası Duran Tekin ile buluştu. Hoffmann yolculuğunu sosyal medya ve blogunda paylaştı ve Türk kültürünü yakından görmek ve Türkçe öğrenmek istediğini belirtti. Babası Duran Tekin, Almanya'da tanıştığı ve ayrıldığı Madeline'nin annesinden iki kızı olduğunu ve uzun yıllar sonra kızlarıyla iletişim kurabildiğini ifade etti.
12 Ocak 2023
İşaretlediklerim