Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammının 500 dolar (9 bin 750 TL) civarında olmasını beklediğini ifade etti. Ocak ayında yapılan düzenlemeyle asgari ücretin dolar bazında 455 doların üzerine çıktığını belirten Bilgin, temmuz ayında da reel alım gücünü koruyacak bir düzenleme yapacaklarını söyledi. Ayrıca emekli maaşlarına kademeli zam yapılacağını ve 7 bin ile 10 bin TL arasındaki maaşların belli bir oranda artırılacağını duyurdu.
8 Mayıs 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, temmuz ayında hayat şartlarını dikkate alarak emeği koruyacak bir asgari ücret düzenlemesi yapacaklarını belirtti. Hükümetin seçim vaatleri arasında yer alan bu zam, seçime kısa bir süre kala gündeme geldi. Bilgin, sosyal devlet anlayışıyla çalışanların refah seviyesinin yükseltilmesi ve istihdamın artırılması için çalışacaklarını ifade etti.
1 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağını bildirdi. Bu açıklama, seçimlerin yaklaşması ve iktidarın kamuoyu araştırmalarında güç kaybettiği bir dönemde geldi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise daha önce enflasyon düşüş eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden değerlendirme yapılmasına gerek olmayabileceğini ifade etmişti.
29 Mart 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gazilere ödenen aylıkların asgari ücret seviyesine yükseltileceğini duyurdu. 2023 yılında en düşük gazi maaşı 3250 TL iken, asgari ücret 8506 TL olarak belirlenmişti. Bakan Bilgin, bu düzenlemeyle gaziler arasındaki maaş farklılıklarının da ortadan kaldırılacağını belirtti.
26 Mart 2023

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy ve diğer ücretli öğretmenler, TBMM bahçesinde bir basın açıklaması yaparak mali sorunlarını ve çalışma koşullarını anlattı. Atasoy, 90 bin ücretli öğretmenin asgari ücretin altında maaş aldığını ve yarım sigorta primiyle çalıştıklarını belirtti. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, ücretli öğretmenlerin sendikalaşamadıklarını ifade ederek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sorunların çözümü için çağrıda bulundu.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim