İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İzmir Seferihisar ve Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Samos adasına seferler düzenleyecek. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Atina'da gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında, Yunan adaları için vize kolaylığı anlaşmasının ardından geldi. Seferihisar-Samos ve Kuşadası-Samos seferleri, belirli günlerde sabah gidiş akşam dönüş şeklinde planlanmıştır. Seferlerin fiyatları, gidiş-dönüş ve kalış süresine göre değişiklik göstermektedir.
8 Şubat 2024

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, Alaska Havayolları'na ait bir uçağın havadayken panelinin patlamasıyla ilgili soruşturmanın ön raporunu yayımladı. Raporda, paneli sabitleyen cıvataların yerine takılmadığı belirtildi. Soruşturma, Boeing'in Washington'daki fabrikasında panelin onarımı sırasında dört cıvatanın çıkarıldığını ve yerine takılmadığını ortaya koydu. Alaska Havayolları, yaşanan olay sonrası yolculara 1500'er dolar tazminat teklif etti.
7 Şubat 2024

Britanya'nın en yaşlı ikizleri olduğu düşünülen 104 yaşındaki Elma Harris ve Thelma Barratt, genç kalmanın sırrını ara sıra içtikleri brendiye ve kendilerini genç hissetmeye bağlıyor. 1919'da doğan ve İkinci Dünya Savaşı'nda fabrikada çalışan ikizler, yaşlarına rağmen hayattan keyif almaya devam ediyorlar. Ağustos ayında 105 yaşına girecek olan ikizler, birbirlerine destek olarak bu yaşa ulaştıklarını belirtiyor.
7 Şubat 2024

Karadeniz bölgesinde, Kastamonu ile Samsun arasında beklenen fırtına nedeniyle, rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren 6 ile 8 kuvvetinde esmesi ve fırtınanın saatteki hızının 75 kilometreye ulaşması bekleniyor. Bu durum karşısında uluslararası yük taşımacılığı yapan gemiler ve balıkçılar, denize açılmayarak iç limanlarda beklemeye başladı. Sinop valiliği, olası ulaşım aksamaları ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
5 Şubat 2024

Ünlü gastronomi eleştirmeni Vedat Milor, Türkiye'ye geldiğinde sevdiği lokantalara gidemediğini belirtiyor. Sebebi olarak, bu mekanlarda yasağa rağmen sigara içilmesini gösteriyor. Milor, sigara dumanının hem fiziksel rahatsızlık yarattığını hem de yemeklerin kokusunu ve tadını almasını engellediğini ifade ediyor. Türkiye'de sigara yasağının var olduğunu ancak uygulanmadığını vurguluyor.
3 Şubat 2024

Geçen yıl Hatay'da meydana gelen depremde yıkılan ve 269 kişinin ölümüne neden olan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Yaşar Coşkun, binanın yan yattığını ancak çökmediğini savundu. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması tamamlandı ve müteahhit Coşkun dahil olmak üzere birkaç kişi hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan dava açıldı. Bilirkişi raporunda, binanın malzeme kalitesinin düşük olduğu ve deprem yönetmeliğine uyulmadığı belirtildi. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar kusurlarını reddederken, bazı belediye görevlileri 'tali kusurlu' bulundu.
2 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşyol metrobüs durağının üst geçidinin teknik ömrünü tamamlaması ve yaya kapasitesini karşılayamaması nedeniyle yenileme çalışmalarına başlıyor. 7 Şubat'tan itibaren 45 gün süreyle hizmet veremeyecek olan durak için alternatif olarak Sefaköy ve Florya metrobüs durakları öneriliyor. Yeni üst geçit 70 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde olacak ve tamamlandığında D-100 kara yolu ve metrobüs yolu düzenlemeleri de yapılacak.
1 Şubat 2024

Türk Hava Yolları (THY), Almanya'daki havalimanlarında güvenlik ve yer hizmetleri personelinin grevi sebebiyle 1 Şubat'ta gerçekleşmesi planlanan Hamburg, Berlin ve Leipzig'den İstanbul'a ve İstanbul'dan bu şehirlere yapılacak olan bazı uçuşların iptal edildiğini açıkladı. İptal edilen seferler arasında Hamburg-İstanbul, Sabiha Gökçen-Hamburg, Berlin-İstanbul, Berlin-Sabiha Gökçen ve İstanbul-Leipzig rotaları bulunmaktadır.
30 Ocak 2024

Metro İstanbul, Galatasaray ile Gaziantep arasında oynanacak futbol maçı nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında sefer saatlerinde düzenlemeler yaptı. 18:00-19:45 saatleri arasında Yenikapı-Seyrantepe istasyonları arasında 7,5 dakika aralıklarla ek seferler konuldu. Maç sonrası ise taraftarların yoğunluğu azalana kadar 5 dakika aralıklarla Seyrantepe-Yenikapı arasında ek seferler yapılacak.
29 Ocak 2024

Netflix, Şubat ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Berkun Oya'nın yeni mini dizisi 'Kuvvetli Bir Alkış', romantik komedi 'Aşk Oyunu' ve Funda Eryiğit, Alperen Duymaz, Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı 'Kül' filmi öne çıkan yapımlar arasında yer alıyor. Ayrıca, 'Avatar: The Last Airbender' dizisinin uyarlaması, 'Good Morning, Verônica'nın final sezonu, 'Love is Blind'ın yeni sezonu ve 'Formula 1: Drive to Survive'ın altıncı sezonu gibi içerikler de izleyicilerle buluşacak.
28 Ocak 2024

İstanbul Boğazı'nda, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü önlerinde makine arızası yaşayan 'SNP PAZAR' isimli genel kargo gemisi nedeniyle deniz trafiği geçici olarak durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, arızalı gemi için KURTARMA-7 römorkörünün olay yerine yönlendirildiği ifade edildi. Bu durum, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmasına sebep oldu.
27 Ocak 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun bazı seferleri, kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Ayrıca Armutlu (İhlas) ile Bursa (Mudanya) arasındaki seferler de etkilendi.
25 Ocak 2024

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle trafik yoğunluğu yüzde 90 seviyelerine çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre Avrupa Yakası'nda yüzde 83, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 90 trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle D-100 kara yolu, Basın Ekspres Caddesi, TEM Otoyolu ve Şile Otoyolu gibi ana arterlerde trafik ağır ilerledi. İş çıkışı saatlerinde toplu taşıma duraklarında da yoğunluk oluştu.
24 Ocak 2024

Kabataş-Bağcılar tramvay hattında bir kara yolu aracının arızalanması sonucu tramvay seferleri etkilendi. Arıza nedeniyle tramvay seferleri sadece Kabataş-Soğanlı istasyonları arasında gerçekleştirildi. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada durum bilgilendirildi.
24 Ocak 2024

Türk Hava Yolları (THY), yurtiçi uçuşlarda yolcularına ücretli internet hizmeti sunmaya başladığını duyurdu. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu hizmetten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Yolcular, uçuş boyunca sınırsız mesajlaşma için 150 lira, sınırsız internet için ise 350 lira ödeyerek hizmeti satın alabilecekler.
24 Ocak 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal etti. BUDO'nun sabah ve öğleden önceki İstanbul-Bursa ve Armutlu hatlarındaki seferleri ile İDO'nun Bandırma-Yenikapı-Kadıköy hattındaki üç seferi yapılamayacak.
22 Ocak 2024

İzmir'de yaşanan olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle İZDENİZ Genel Müdürlüğü tüm yolcu ve arabalı vapur seferlerini geçici olarak durdurduğunu duyurdu. Açıklamada, iptallerin 21:30 itibarıyla başladığı belirtildi. Ayrıca BUDO'nun da 14 seferinin iptal edildiği bilgisi verildi.
21 Ocak 2024

Moda haline gelen sıkı tayt ve dar kot pantolonlar, bacaklardaki toplardamarlarda kan pıhtılaşması ve akciğerlere gitmesine yol açabiliyor. Risk faktörleri arasında hamilelik, aşırı kilo, uzun süreli seyahatler, doğum kontrol hapı kullanımı, kanser hastalığı ve uzun süre ayakta veya oturarak çalışmak bulunuyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, dar giysilerin kan dolaşımını engelleyerek pıhtı oluşumuna zemin hazırladığını ifade ediyor. Varis çorapları ve hareketli bir yaşam tarzı ise DVT riskini azaltmaya yardımcı oluyor.
21 Ocak 2024

Çanakkale Boğazı, fırtına ve sert akıntılar sebebiyle 10 knot hızın altındaki gemiler için çift yönlü olarak transit geçişlere kapatıldı. Knot, denizcilik ve havacılıkta kullanılan bir hız birimidir ve 1 knot, 1 saatte 1 deniz mili yani 1852 metreye eşittir. Liman başkanlığının aldığı bu karar, telsiz anonsuyla bölgedeki diğer gemi kaptanlarına duyuruldu.
21 Ocak 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun 14 seferi, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Ayrıca Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahlarındaki seferler de hava koşulları nedeniyle yapılamayacak.
21 Ocak 2024
İşaretlediklerim