İstanbul'da taksicilere yönelik yapılan yüzde 28,09 oranındaki zam, taksiciler tarafından yetersiz bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısının ardından, taksiciler toplantının yapıldığı binaya taş ve sopalarla saldırıda bulundu. Polis, saldırganlara müdahale etti. Yeni zamma göre taksi açılış ücreti 24,55 lira, kilometre başına ücret 17,61 lira ve indi-bindi ücreti 90 lira oldu.
8 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin ocak ayı toplantısında, taksi ve servis ücretlerine %28,09, İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarına ise %18 oranında zam yapılması kararı alındı. Yeni tarifeye göre tam bilet 17,70 lira, öğrenci bileti 8,62 lira, Mavi Kart aylık tam 1388 lira, öğrenci aylık 250 lira oldu. Taksi açılış ücreti 24,55 lira, kilometre başına ücret 17,61 lira ve indi-bindi ücreti 90 lira olarak belirlendi. Minibüs ve servis ücretlerinde de artışlar yaşandı.
8 Ocak 2024

Ege Denizi'nin kuzeyindeki fırtına sebebiyle Çanakkale'de yapılması planlanan feribot seferlerinden bazıları iptal edildi. GESTAŞ AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle planlanan seferlerin çoğu gerçekleştirilemeyecek. Sadece Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada'dan saat 07.00 ve Geyikli'den saat 08.00'de birer sefer yapılacak.
8 Ocak 2024

İspanya'nın Barselona kentinde, Noel ve yılbaşı kutlamalarının ardından kullanılan çam ağaçlarının geri dönüşümü için 227 toplama noktası kuruldu. Canlılığını koruyan saksılı çam ağaçları tekrar dikilirken, kurumaya başlayan çamlar ise talaşa dönüştürülerek gübre olarak kullanılıyor.
8 Ocak 2024

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemleniyor. D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi ana arterlerde araçlar yavaş ilerliyor. Samandıra Yakacık Caddesi'nde bir otobüs arızası nedeniyle trafik durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, Avrupa Yakası'nda trafik yoğunluğu %62, Anadolu Yakası'nda %76 ve kent genelinde %67 olarak ölçüldü.
8 Ocak 2024

İstanbul'da Beşiktaş-Adalar ve Bostancı-Moda-Karaköy-Kabataş güzergahlarında, İzmir'de ise tüm vapur seferleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İstanbul Şehir Hatları AŞ ve İzmir İZDENİZ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda, seferlerin ikinci bir duyuruya kadar gerçekleştirilemeyeceği belirtildi.
7 Ocak 2024

Türk Hava Yolları (THY), filosundaki beş Boeing 737 MAX 9 tipi uçağını, Alaska Airlines'ın aynı model bir uçağında yaşanan olayın ardından otoritelerin ön incelemesi sonucu tedbir amaçlı seferden çektiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, uçakların teknik inceleme süreci tamamlanıp gerekli önlemler alınana kadar operasyondan çekileceğini ve uçuş emniyetinin öncelikleri olduğunu belirtti.
7 Ocak 2024

ABD'de Alaska Havayolları'na ait bir Boeing 737 MAX 9 uçağının gövdesinden bir parçanın kopması ve acil iniş yapması sonucunda, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından bazı Boeing 737 MAX 9 tipi uçakların uçuşlarının geçici olarak durdurulduğu açıklandı. Uçakların gelecek uçuşlardan önce incelenmesi gerektiği ve bu denetimlerin uçak başına 4 ila 8 saat süreceği belirtildi. Kararın dünya genelinde yaklaşık 171 uçağı etkileyeceği ifade edildi.
6 Ocak 2024

ABD'de Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 Max 9 tipi bir yolcu uçağı, kalkıştan 35 dakika sonra gövdesinin bir kısmının kopması sonucu Portland'a acil iniş yaptı. Uçakta 171 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu ve herkes güvenli bir şekilde yere indi. Havayolu şirketi, filosundaki tüm 737 Max 9 uçaklarını güvenlik denetimleri için geçici olarak hizmet dışı bıraktığını duyurdu. Boeing, olayla ilgili bilgi toplama ve soruşturmaya destek verme sürecinde olduğunu açıkladı.
6 Ocak 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti'nin yerel seçimlerde benimsediği 'kent uzlaşısı' yaklaşımına değer verdiğini belirtti. Özel, bu yaklaşımın kentin değerlerini koruma ve ranta geçit vermeme gibi prensipleri içerdiğini ve CHP'nin de bu prensiplere uygun adaylar belirleyebileceğini düşündüğünü ifade etti. Ancak, iki parti arasında şu anda bir görüşme trafiği olmadığını ve resmi bir ittifak oluşturulmadığını açıkladı. DEM Parti'nin yerel seçimlerde muhalefete 'açık kapı' bıraktığı ve uygun adaylar çıkarsa uzlaşma sağlanabileceğini belirttiği bildirildi.
4 Ocak 2024

Çanakkale Boğazı'nı etkileyen yoğun sis, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün görünürlüğünü ciddi şekilde azalttı. Köprü, Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında yer almakta ve sis bulutları nedeniyle bazı bölümleri gözden kayboldu. Köprünün sis altında kalan kısımları yaklaşık 500 metre yükseklikten dron ile görüntülendi. Ayrıca, sisin etkisiyle Çanakkale Boğazı'nda transit gemi geçişleri geçici olarak durduruldu.
3 Ocak 2024

Çanakkale Boğazı, sabaha karşı artan yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, sisin dağılmasının ardından gemi trafiğinin normale döneceğini duyurdu. Bu süreçte yerel feribot seferleri ise devam etmektedir.
3 Ocak 2024

İstanbul'da yılın ilk mesai gününde, özellikle Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu ve TEM otoyolunda trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Sefaköy-Florya yönünde devam eden bakım onarım çalışmaları ve Unkapanı Köprüsü çıkışında meydana gelen trafik kazası ulaşımı olumsuz etkiliyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de yoğunluk gözlemlenirken, metrobüs ve tramvay duraklarında yolcu yoğunluğu dikkat çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre trafik yoğunluğu yüzde 63 seviyelerine ulaşmış durumda.
2 Ocak 2024

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde İstanbul'dan Malatya'ya giden Medine Turizm'e ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazaya aynı istikamette seyreden bir kamyonun da karışması sonucu dört kişi yaşamını yitirdi, 36 kişi yaralandı. Olay yerine ambulans, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
2 Ocak 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirlerarası otobüslerde araç takip cihazı kullanımını hayata geçirdi. Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında yürürlüğe giren bu sistemle, bakanlık otobüslerin anlık hareketlerini izleyebilecek. Otobüs şoförü Erhan Elibol, cihazın montajının dört gün önce yapıldığını ve sistemin, şoförlerin çalışma ve dinlenme saatlerini, hız sınırlarını ve yolcu alıp indirmeleri gibi faaliyetleri denetleyeceğini belirtti. Elibol, sistemin yolcu güvenliği açısından önemine vurgu yaptı.
1 Ocak 2024

Türkiye'de, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde vatandaşlar ve turistler yeni yılı kutlamalarla karşıladı. İstanbul'da Taksim ve Ortaköy meydanları ile Nişantaşı ve Bağdat caddeleri gibi popüler noktalarda toplanan kalabalıklar, saat 00.00'ı gösterdiğinde ıslıklar ve alkışlar eşliğinde 2024'e merhaba dedi. Ayrıca Antalya'da bazı vatandaşlar yeni yılı denize girerek kutladı ve yeni yılın ilk bebeği depremle sarsılan Defne ilçesinde dünyaya geldi.
1 Ocak 2024

Karayolları Genel Müdürlüğü, 1 Ocak'tan itibaren köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapıldığını açıkladı. Yeni tarifeye göre, KGM'nin işlettiği otoyollarda otomobil için en düşük geçiş ücreti 9 TL, en yüksek geçiş ücreti 84 TL olarak belirlendi. Boğaz köprülerinde ise tek yön otomobil geçiş ücreti 15 TL oldu.
1 Ocak 2024

İstanbul'da yılbaşı kutlamaları nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy ilçelerindeki bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak. Kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından duyuruldu. Kapatılacak yolların listesi ve sürücülerin kullanabileceği alternatif güzergahlar belirtilmiş, ayrıca Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinin 1 Ocak'ta ücretsiz olacağı bilgisi verilmiştir.
30 Aralık 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Türk takımlarının Atatürk posteri ve milliyetçi sloganlar içeren pankartlara yönelik Suudi yönetiminin itirazı sonucu iptal edildi. Takımların Türkiye'ye dönüşü için taraftarlar tarafından karşılama hazırlıkları yapılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) gece boyunca bazı metro hatlarının çalışacağını duyurdu. Ayrıca Kadıköy'den her iki havalimanına otobüs seferleri düzenleneceği bildirildi.
29 Aralık 2023

Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, F4 Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü-Aşiyan füniküler hattında meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle seferlerin yapılamadığı duyuruldu. Bu durum, hattı kullanacak yolcuları etkilemektedir.
29 Aralık 2023
İşaretlediklerim