İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy ve Maltepe-Adalar arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin olabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
11 Mart 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
10 Mart 2023

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin eski başkanlarından ve deneyimli gazeteci İsmet Demirdöğen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 63 yaşında vefat etti. Demirdöğen, geçmişte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliği ve CHP TBMM Grup Basın Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştu. Cenazesi, Oran Cemevi'nden kaldırılarak Gölbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.
9 Mart 2023

İstanbul Kadıköy'den Beşiktaş'a hareket etmesi beklenen bir vapur, kaptanın 'sahipsiz' bir köpeğin vapurda bulunması nedeniyle seferi yapmaması ve yolcuların inmesini istemesi üzerine gecikti. Yolcular, köpeğin çipli ve aşılı olduğunu belirterek kaptanın tavrına tepki gösterdi ve inmek istemedi. Yarım saatlik gecikmenin ardından vapur seferini gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Şehir Hatları, olayla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.
8 Mart 2023

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın açtığı dava sonucunda, Martı'nın TAG ve Motosiklet uygulamalarına İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından erişim engeli kararı verildi. Davada, Martı'nın bu uygulamaları ile yasa dışı korsan taşımacılığı gerçekleştirdiği ve taksi esnafı için haksız rekabet oluşturduğu iddia edildi. Mahkeme, ihtiyati tedbir talebini kabul ederek, Martı'nın internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden sunulan TAG ve Motosiklet hizmetleriyle ilgili erişim engeli getirilmesine hükmetti.
8 Mart 2023

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim istasyonu, Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı saat 14:00 itibarıyla kapatma kararı aldı. Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda, bu kararın İstanbul Valiliği'nin aldığı bir karar olduğu belirtildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar ve yüzlerce kişi Taksim'de toplanacak.
8 Mart 2023

İstanbul Tuzla Şifa Mahallesi'nde bulunan İBB garajında park halindeki bir İETT otobüsünde yangın çıktı. Yangın, yanındaki iki otobüse de sıçrayarak üç otobüsün kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Gece bekçilerinin fark etmesi üzerine itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve yangın söndürüldü. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
8 Mart 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından SİT derecesi düşürülerek yapılaşmaya açılan Sedef ve Kaşık Adaları ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, adaların Prens Adaları Fayı'na yakınlığı ve yapılaşmanın deprem etkilerini artıracağı belirtildi. Suudi Prens'e 2011'de yapılaşma izni verilen Sedef Adası ve yapılaşma planları bulunan Kaşık Adası için yapılan Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu'nun (ETBAR) yeterli olmadığı, dört mevsim incelenmesi gereken alanların sadece üç mevsimde incelendiği ve denizdeki türlerin araştırılmadığı ifade edildi. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, adalarla ilgili kararın durdurulması ve iptali için dava açtı.
7 Mart 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen deprem sonucunda birçok hastane yıkıldı veya hasar gördü. Bu durum, tıp fakültesi ve uzmanlık öğrencilerinin eğitimlerini aksattı. Öğrenciler ve asistan hekimler, eğitimlerinin devamı için anlayış ve destek bekliyorlar. Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu'nu toplantıya çağırdı ancak henüz bir yanıt alamadı. Öğrenciler, barınma ve internet gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra eğitim alacak hastane bulma konusunda zorluklar yaşıyorlar. Asistan hekimler ise geçici görevlendirme yapılmasını ve eğitimlerinin başka illerde devam etmesini talep ediyorlar.
5 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de ilan edildi. Türkiye'nin Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen görevden alınarak yerine İsmail Hakkı Musa atandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çeşitli il müdürlüklerine atamalar yapıldı ve bazı il müdürleri görevden alındı.
4 Mart 2023

Yunanistan'ın Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde meydana gelen yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu 57 kişi hayatını kaybetti. Kazada 48 kişi tedavi altında olup, 56 kişi hala kayıp durumda. Arama kurtarma çalışmaları ve cesetlerin tanınması yangın nedeniyle güçlük çekiyor. İstasyon şefi, kazanın sorumluluğunu kabul ederek hakim karşısına çıkacak. Yunanistan hükümeti, kazanın ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.
2 Mart 2023

Yunanistan'da gerçekleşen tren kazasında ölenlerin sayısı 43'e çıktı. Kazanın ardından istasyon şefi, ihmal nedeniyle toplu ölüm ve yaralanmalara sebebiyet vermekle suçlanarak tutuklandı. Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, kazanın ardından istifa ettiğini açıkladı. Kazayı protesto eden göstericilere Atina'da polis müdahale etti ve halk, hükümetin de istifa etmesi gerektiğini belirtti.
2 Mart 2023

Yunanistan'da yaşanan ve en az 38 kişinin ölümüne neden olan tren kazası sonrasında Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa ettiğini açıkladı. Ancak bakanın istifası, halkın hükümete olan öfkesini yatıştırmaya yetmedi. Başkent Atina'da hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi ve polis müdahalesi yaşandı. Sosyal medyada ise bazı vatandaşlar, bakanın yargılanması ve tüm hükümetin istifa etmesi gerektiğini ifade etti.
2 Mart 2023

Yunanistan'ın Larisa kenti yakınlarında bir yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu en az 36 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi yaralandı. Kazanın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis görevinden istifa etti. Kazanın detayları ve bakanın istifası Associated Press tarafından aktarıldı.
1 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrası eleştirilere maruz kalan iktidarın bir parçası olarak Adıyaman'a ziyarette bulundu. Deprem bölgesindeki ilk günlerde istenilen çalışmaların yapılamadığını kabul ederek halktan 'helallik' istedi. Ayrıca, Gölbaşı ilçesindeki konteyner bölgesinde çocuklara para dağıttı ve Türkiye'nin yaşanan büyük felaketten hızla toparlanan bir ülke olduğunu belirtti.
27 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 5 büyüklüğünde bir artçı deprem daha yaşandı. AFAD, depremin 27 Şubat 2023 tarihinde saat 05:51'de gerçekleştiğini ve depremin derinliğinin 8,5 kilometre olduğunu açıkladı. Bölgede artçı sarsıntılar devam etmektedir.
27 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrasında, deprem bölgesine yardım götürmek veya ailelerine ulaşmak isteyen vatandaşların kullandığı Ankara-Adana arasındaki otoyolların çoğu ücretsiz hizmet verirken, Adana-İskenderun arasındaki otoyoldan geçenlerden ücret alındığı belirtildi. Adana'dan İskenderun'a gidip Hatay'a geçen vatandaşlar gidiş dönüş otoyol ücreti ödemek zorunda kaldı. Bir yurttaşın bu yolda yedi defa geçiş yaparak toplam 70 lira ödediği ifade edildi.
26 Şubat 2023

Gaziantep'te yaşanan deprem felaketinde babalarını kaybeden dokuz çocuk, anneleri olmadan İsmailağa Cemaati'ne yakın Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı tarafından işletilen bir Kuran kursuna yerleştirildi. Olayın medyada yer almasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukları bu kurstan aldı. Vakıf yöneticisi ve il müftüsü, çocukların durumu ve kursun işleyişi hakkında bilgi verdi. Bakanlık ise daha önce iddiaları yalanlamıştı.
25 Şubat 2023

Warner Bros. Discovery, Peter Jackson'ın yönettiği ve büyük başarı elde eden 'Yüzüklerin Efendisi' serisinin yeni filmlerini çekeceğini açıkladı. Yapım şirketi, serinin daha önce keşfedilmemiş kısımlarını ele alacak yeni projeler için New Line Cinema ile anlaşma sağladı. Ayrıca, 'Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı' adında, seriden 183 yıl öncesini konu alan bir animasyon filmi üzerinde çalışıldığı ve Nisan 2024'te vizyona girmesinin planlandığı belirtildi.
24 Şubat 2023

Armağan Çağlayan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Halk TV'de düzenlediği ‘Bir Kira Bir Yuva’ bağış kampanyasına 1 milyon lira bağışladığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, isim benzerliği nedeniyle yaşanan karışıklığa açıklık getirdi ve bağışın ‘Özgül ve Armağan Çağlayan Vakfı’ tarafından yapıldığını ifade etti.
24 Şubat 2023
İşaretlediklerim